- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
válasz
ShadowLac #2489 üzenetére
2 opció van:
- tiltsd le a Google appot
- kapcsold ki a navigációs gombokat, és állj át (a PIE óta kizárólagos*) gesztusvezérlésre.Én azonnal átálltam, 1-2 napig kínlódtam vele, azóta viszont imádom. Régóta nem szerettem ezt a képernyőből elvesz a navigációs rész dolgot, és egyre kevesebb "hardveres" megoldás volt - ahol nem a képernyő része a vissza/menü/taskváltó, hanem érintésérzékeny gombok voltak -, most ez a gesztus vezérlés szerintem nagyon jó. És bekapcsolható hozzá a "lebegő labda" névre keresztelt 5 funkciós "gomb" is, ami szintén nagyon jó.
* = Igen, tudom hogy a gyárilag nem PIE rendszerrel szállított telefonoknál ez még opcionális lehetőség, így a MI 8 esetében is még állítható.
-
HUNited
őstag
Részben igazad van, de nem véletlen gyűjtik az adatokat. Fizettél a termékért, piaci árat, elégedjen meg vele. Majd ha lesz olyan konstrukció, hogy a telefon x%-al olcsóbb ha engedélyezed az adatküldést, akkor megfontolom. A Molltól sem sajnálom hogy tudja mikor hol tankolok, ha cserébe ad 10 Ft engedményt (csak egy példa).
De az amit a Xiaomi csinál az MSA-val, az botrány. Konkrétan minden módon letiltottam,az összes engedélyét elvettem, kifejezetten jelöltem mindenhol hogy nem akarom, mégis... Ezt ha a Xiaomi komolyabban jelen lenne az EU-ban, a GDPR kapcsán iszonyat elmeszelnék. Bár várjuk ki a végét, mert (sokaknak) hasznos funkciókat, mint pl. a face unlock, pont a GDPR-re hivatkozva nem engedélyeznek EU tagállamban...
-
HUNited
őstag
válasz
hroberto #2451 üzenetére
MINDEN gyártó kémkedik a saját felhasználói után. A kínaiaknál ez még érezhetőbb, de a Samsung meg az LG sem kivétel.
Jó nekik nincs annyira "gazdag" ökoszisztémájuk, mint a Xiaominak, nem akarják rád erőltetni a saját dolgaik használatát ilyen erőszakosan.
Én online marketingesként tudom hogy az adat mekkora érték, ezért nem adom senkinek
Ezért blokkolok minden nyomkövetést amit lehet (nem lehet mindent).
Az AdGuard zseniális, BÁRMILYEN telótok van, ne sajnáljátok rá azt az 1.250 Ft-ot évente (vagy lifetime 2.750)
-
HUNited
őstag
Az AdGuard egy nagyon jó reklám és követés blokkoló. Jól beállítva megvéd a nyomon követéstől és a kémkedéstől. Ha a reklámok nem zavarnak, lehetőséged van kikapcsolni a szűrést, illetve alkalmazásonként is tetszőlegesen testre szabható. A legjobb funkciója a tűzfal, ahol látod hogy milyen adatforgalmad van, mikor, milyen szerverre, melyik alkalmazás, és le tudod tiltani/fel tudod oldani ezeket a kísérleteket.
A licenc egy készülékre van (többre még ennél is olcsóbb fajlagosan). Az éves és az élettartam változatot is tetszőleges Androidos készülékre átviheted, az a lényeg, hogy egy időben csak egy eszközön használhatod, így érdemes az élettartam változatot vásárolni, de nem kötődik készülékhez, tetszőlegesen csereberélhető.
-
HUNited
őstag
válasz
hroberto #2442 üzenetére
Nem tudom miért rendszeralkalmazás ez a sok vacak. Sajnos eltávolíthatatlanok/letörölhetetlenek.
Egy másik oldalra postoltam képeket, hogy folyamatosan kémkednek az emberek után, jöjjön az a post itt is, hátha valakit érdekel:[...]
Most a Mi8-at fő telefonnak akarom használni, és baromira hiányzik a ROOTEbből a szempontból (és semmi másból) még a Huawei is jobb volt. Eszembe sem jutott hogy rootoljam a telefont.
A feltelepített programok háromnegyede tök felesleges, némelyik nem is használható az Európai Unió területén. Az említett lefagyasztós megoldást megtaláltam, de sajnos csak a Google alkalmazásokat tudtam vele lefagyasztani, a MIUI vackait sajnos nem.És az általad említett pakoljam be egy mappába dolog valami hasonló módon megtörtént (nem MIUI Launchert használok), de attól még frissít és fut a háttérben és zabálja a memóriát meg az akksit, hja és nem mellékesen kémkedik (AdGuard logjában érdekes sorok vannak... Szerencsére a tűzfal nem engedi ki). Az MSA még a teljes letiltása után!!! is próbálkozik küldeni a jelentéseit, az Analytics lelőhetetlen, és még az android magja is minden pattintást továbbít a szerverre. Ahogy egy fotót csinálsz, már próbálja is a fájlt feltölteni a galéria alkalmazás a felhőbe, AKKOR IS ha ki van kapcsolva és minden lehetséges engedélye vissza van vonva. Csatolok képeket.
Szóval mindenkinek javaslom aki MIUI-t használ, hogy már az alap oprendszer miatt is vegye meg az AdGuardot. Ma a Black Friday alkalmából az éves előfizetés 1.150 Forint, míg az örökös élettartam licenc (nekem már az van egy ideje, csak ajánlani tudom) 2.750 Forint. A többi alkalmazás szűrése csak hab a tortán
[/...] -
HUNited
őstag
válasz
FrankMonzano #2355 üzenetére
A garjegyem Alzás, a dobozon a Cseh disztribútor matricája volt (már nincs meg sajna). Futáros a gari mint a szőröstalpúaknál (E-mag). EUStock/Wayteq garanciánál többet ad egy évvel és nem neked kell gondoskodnod a szervizbe szállításról (ami barátok között is 1000 feletti összeg, tehát se teló hetekig, és még csengethetsz is a furátnak). Emellett pedig a Wayteq szerviznek nincs jó híre (nekem anno nem volt velük bajom, amikor a Redmi Note2-met javították).
Ennyit tudok róla mondani. Remélem nem lesz rá szükség.
-
HUNited
őstag
válasz
FrankMonzano #2322 üzenetére
A kék divatos, fiatalos, a fekete az örök klasszikus. Én így 38 évesen már a feketét választottam
-
HUNited
őstag
ha a 2 év jótállás vonz, akkor az Alzán olcsóbb. És az azért 25 éves cég. Annak ellenére hogy a kabalafigurájától a sikítófrász kerülget.
Nem ismerem a Turbado-t, sem jót, sem rosszat nem tudok róla mondani, de az hogy a céges számlával játszanak, nem bizalomgerjesztő a számomra. Ez a garanciabiztosítás 10%-ért meg nem egyedi dolog.
-
HUNited
őstag
válasz
FrankMonzano #2299 üzenetére
Ha fontos a garancia akkor az Alza.hu-n még van pár darab akcióban, én a 64 gigás változatot javaslom 129.990-ért.
Sufni GSM-ekben lehet kapni olcsóbban is, de akkor már inkább rendeld meg a Gearbestről, ott még olcsóbb, és ugyan annyi jótállás van rá (leegyszerűsítve: semennyi). Európai raktárból 5 nap alatt itt van kb. 110 ezerért (attól függ hogy váltja a bankod a dollárt).
5 nap alatt EU raktárbólHa nem sürgős, Honkongóból még olcsóbb (vám mentes szállítással), a 128 GB-s változat is megvan 106-107 ezerért.
128 GB Hongkongból -
HUNited
őstag
válasz
FrankMonzano #2297 üzenetére
Holnap (Black Friday) Szőröstalpúéknál (E-mag). Lesz belőle pár darab, amiért összeverekedhet a virtuális térben a nép
-
HUNited
őstag
Ha az Emag BF Samsung S8-ról beszéltek, az nem lesz sokáig. Nagyon ügyesnek kell lenni hogy valaki ilyet tudjon venni.
EUStockon nem volt készleten a MI 8 sajnos, ha lett volna akkor már korábban megvettem volna, bár úgy látom időközben megszüntették a nagyker árat (pár hete még vásároltam így), úgyhogy Alzáról nettó 102-ért jobban megérte nekem a 64 gigás verzió, mint nettó 116 ezerért EUStockon a 128-as, még úgy is hogy a memória nem bővíthető.
-
HUNited
őstag
válasz
kengyel #2262 üzenetére
Ezek a gyári Android beállítások.
A WebView ahhoz kell, hogy alkalmazásokon belül tudj weboldalakat nézegetni a Google Chrome motorjával (ne kelljen neki megnyitni a böngészőt, sok ilyen progi van, pl. feed readerek). Viszont a Xiaomi a saját böngészőjét nyomja ezerrel, ezért letiltotta. Hidd el, nagy veszteség nem ért... Nekem az mindig az első hogy kikapcsolom a programon belüli böngészés lehetőségét (amúgy is FireFox-ot használok).
-
HUNited
őstag
válasz
hroberto #2242 üzenetére
Szerk: Látom beelőztek, ettől még hagyom ezt a postot, mert itt lehet látni miket lehet letiltani és miket nem.
No valamicskét el tudtam érni.
Redmi System Manager néven van egy alkalmazás a Play Store-ban (telepítés után System App Remover néven jelenik meg): Redmi System Manager
Ez az alkalmazás csak annyit csinál, hogy gombnyomásra előhozza az Android gyári alkalmazáskezelőjét, amit a MIUI valamiért lecserélt a saját ****jára.
No itt néhány alkalmazást le lehetett tiltani, míg másokat nem. Tudom fél megoldás, de több mint a semmi...
Miután ezt a menüt megnyitottad, a programot akár törölheted is, hacsak nem akarsz sűrűn bemenni ebbe a beállításba. Én letöröltem, nem szeretem ha felesleges dolgok vannak a telefonomon.
Letiltható:
- Talkback
- Google Duo
- Google Fotók
- GBoard
- Google alkalmazás
- Google Play Zene
- Google Play Filmek
- Időjárás
- Facebook telepítő, meg társai, de ez alapból letiltható volt
- Esetleg továbbiak, amiket én használok és nem próbáltamNem letiltható:
- Biztonság
- Böngésző
- Fájlkezelő
- Gyorselérési kártyák
- Jegyzetek
- Mi Videó
- Mi Drop
- My Recycle
- MIUI kezdőképernyő
- Quick Apps
- Témák
- Tisztító
- Visszajelzés
- Zene
- Esetleg továbbiak, amiket én használok és nem akartam letiltani -
HUNited
őstag
válasz
FrankMonzano #2234 üzenetére
Garancia mint olyan egy nem létező fogalom.
Szavatosság (azon belül is kellékszavatosság) 2 év van minden műszaki cikkre (pontosabban tartós fogyasztási cikkre).
Amit te garanciának mondasz, az a jótállás, és lényegi különbség csak egy van a kellékszavatosságtól: itt 1 évig (törvény szerinti minimum) nem neked kell bizonyítani, hogy a termék nem a te gondatlanságodból ment tönkre, hanem a vállalkozásnak kell hogy márpedig ez leesett és nem garis.
A (kellék) szavatosság 2 év, fél évig van a bizonyítási teher az eladón, másfél évig a felhasználón.
Tehát igazából ha úgy tetszik, akkor minden tartós fogyasztási cikkre 2 év a "garancia", csak nem olyan kényelmes a felhasználónak a jótállás lejárta után az érdekérvényesítés.
De egyébként meg tök mindegy, mert a fogyasztóvédelem töketlen, igazából úgy kb. nem is létezik (legalábbis garanciális problémában nem segítenek), ki is herélték drága törvényalkotóink. A békéltető testület és/vagy az online vitarendezési platform döntése nem kötelező érvényű az eladó számára, marad a pereskedés. Évekig. És jó eséllyel többe kerül, mint a termék. És ha nyersz is, az igazolt költségeid fedezik (más kérdés hogy behajtható e...), de az idődet és a türelmed nem adja vissza senki.
Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni, de nem az számít hogy mennyi a gari egy termékre, hanem hogy az adott kereskedőnek/gyártónak mi a gyakorlata.
-
HUNited
őstag
válasz
Steelers #2227 üzenetére
Nem tudom, de nekem teljesen másként néz ki a felület, mint amit abban a cikkben leírnak. Mindenesetre ahol a letiltás lehetősége lenne, ott ki van szürkítve, nem engedi (példának csatolok egy képet, de a többinél is hasonló).
Egyébként meg a play store-ból indulva nem is működik az a link, amivel betöltené ezeket a beállításokat. Írja is, hogy fordulj a gyártóhoz, ha egyedi romod van. És a MIUI sajnos nagyon egyedi...
-
HUNited
őstag
QC4-es a teló, QC3-as a töltő ami EU PLUGOS. A kínai verzióban tényleg QC4-es töltő van. Engem hidegen hagy, mert így is gyorsan tölt, de megemlítettem mint ahogy a Mix2s indukciós töltését is, pedig azt is nagyívben
Szóval nem kell harapni, ez csak egy tényközlés, mást kap a globált választó felhasználó, mint a sárgák.
-
HUNited
őstag
Segítsetek kérlek, mire jó a bootloader nyitása, és garanciavesztéssel jár e?
Létezik egyébként pl. Android One rom erre a telefonra? Jobb szeretem az original android felületet, és ez a sok bloatware is az agyamra megy.
-
HUNited
őstag
válasz
FrankMonzano #2209 üzenetére
Nálam azért a Mi8 győzött, mert:
- Mix3 még sokára lesz Global verzió, a Mix2 meg szerintem már "elavultabb"
- Nagyobb, AMOLED kijelző - üzemidőben, a kép minőségében az AMOLED nagyon jó
- Újabb töltési szabvány (viszont nincs benne vezeték nélküli töltés, és csak QC3-as töltőt mellékelnek gyárilag)
- Olcsóbb (legalábbis többnyire)Ami a Mix2-ben jobb:
- vezeték nélküli töltés lehetősége (akkor van értelme, ha olyan autód van, vagy nem szereted bedugni a kábelt, de szerintem még nem kiforrott technológia, én személy szerint akkor sem használtam, amikor ilyen telefonom volt) -
HUNited
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
- miként lehet NFC kapcsolót tenni az értesítési sávról elérhető gyorsmenübe ("redőny")
- hogy lehet letiltani/letörölni a sok sok bloatware alkalmazást, mint pl. talkback, play zene, play filmek, duo, mi drop, mi video stb.A telefonon a 10.0.3-as Globál rom fut 8.1-es Androiddal.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest