- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Nem tudtok még nyitni?
-
havri1
félisten
EU-n működik tökéletesen, most teszteltem. UK nyelv, hey google, call contact, tárcsáz.
-
havri1
félisten
válasz
alba-regia #5912 üzenetére
FC-force close (program leállás)
FR-factory reset (gyári visszaállítás) -
havri1
félisten
válasz
alba-regia #5910 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert ez gyanúsan FC, amit simán okozhat egy főverzió váltás utáni FR hiány.
Ami ezek szerint helytálló. -
havri1
félisten
válasz
alba-regia #5908 üzenetére
Nem frissült a rendszer esetleg 8-9 androidra?
-
havri1
félisten
válasz
randras_83 #5876 üzenetére
Nem angol nyelvű a telefon nyelve, így nem fog működni! (Írja is)
-
havri1
félisten
válasz
CoolBoy323 #5880 üzenetére
Gombok? Gesztusvezérlés? Próbáld ki, sokkal jobb, nem ég be a gomb
-
havri1
félisten
válasz
randras_83 #5874 üzenetére
A google appban is engedélyezni kell ezt a funkciót. Google app, jobb alsó 3 rece
, settings, voice, Voice match. Nekem működött, csak elég sovány a lehetőség, kilőttem. Bonyolult vele így hívni. Ha több találatot dob be, felsorolja, választani kell, és csak utána tárcsáz. Végül is logikus, de nekem bonyolultabb, mint oldani, és 3 bökéssel tárcsázni. Amúgy nekem nagyon tetszik a technika, folyamatosan bővítik egyrészt a nyelvet is, és a funkciókat is. Ez lesz a jövő.. Remélem
-
havri1
félisten
Igen, azt olvastam, viszont én sokat használom a készüléket autóban tartóban (hívások, zello), amihez fel kell oldani. Viszont nem tudom elképzelni, hogy állandóan csúsztassam, ha tartóban van
Nekem így kényelmes, 2x kopp, és nyitva. Bár hello/hey/ok google-vel megoldható lenne talán az is.
Nem vetettem még el a dolgot, van már pár jelentkező a Mi8-ra, de megszerettem. Na még alszok rá -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz
kuksa90 #5854 üzenetére
A Pro nem Explorer néven fut kint?
Mert arra külön rom van.
Pro-ra külön van rom, nem hinném hogy UA. EU-n legalábbis van külön Pro. -
havri1
félisten
Xiaomi Mi 8 6.21 inch 4G Phablet Global Version - BLACK 6+128GB
Kupon: GBMP8YT
Ahh, elfogyott a kupon már.
Mind a 3 szín ennyi! Lenne, ha jó lenne a kupon -
havri1
félisten
105e GB-n a 6/128.
-
havri1
félisten
válasz
kengyel #5771 üzenetére
Ennek pont ez a lényege.
Ha elhagyod, ellopják, és tolnak rajta egy tiszta telepítést (nyitott BL-el, fastboot), vagy egy all data wipeot, akkor nem tudják használni, ha nem tudják a jelszót.
Sajnos találkoztam már olyannal, aki egy Note pro-t bukott be így. Én adtam el neki, készülékkeresés kilőve természetesen. Belakta, az elején ész nélkül létrehozott egy Mi accot, jelszóval, amit persze nem írt fel, elfelejtette. Pár nap után cserélt romot, és azóta a polcon pihen a készülék. Kis túlzással, mert marha nagy mákja volt, egyik régebbi MIUI (talán 6?!) még nem tartalmazta a készülékkeresést, és azt tettem neki fel. Így azzal tudta használni.
Ameddig megvan a fiókjelszó, nincs gond. -
havri1
félisten
Nem tudja valaki, hogy alul a virtuális gombok mozognak, vagy beégésgyanús?
Illetve fent az óra, akksi stb?
Bár nagyon nem parázok, Samsung 2 év alatt nem nagyon égett be ezekkel. -
havri1
félisten
válasz
Atteszka007 #5725 üzenetére
Ilyenkor érdemes feltenni/elindítani a GPS Test appot, ez megmondja, hogy nettó milyen a vétel, hány műholdat lát. Ha sok a zöld/jó a pontosság m-ben, akkor semmi baj a vétellel, szoftveres hiba.
-
havri1
félisten
Megnéztem, valóban látszik egyes ikonokon, de hála isten ez szélsőséges, napi használat során én nem veszem észre.
-
havri1
félisten
Ez inkább miui kérdés, mint mi8, de hátha tudja valaki.
Meg lehet azt csinálni, hogy egy adott alkalmazás (zello) ne forgassa a képernyőt? -
havri1
félisten
válasz
ftamas0201 #5636 üzenetére
Lehet köze van a google calendar sync bughoz, és ezért nem adták ki már.
-
havri1
félisten
Nagyon függ attól is, hogy melyik hálózatot használja, milyen frekvencián. 2/3/4/4+G. Illetve, hogy adott hálózaton milyen a térerő. Minél rosszabb, annál nagyobb a fogyasztás, mert a telefon folyamatosan keresi. Az sem jó, ha pont határon van valamelyik savszelesseg, és váltogat. Illetve ha 2 torony között vált állandóan.
Sajnos vannak ilyen pontok az országban, elég sok. -
havri1
félisten
válasz
Bali222 #5587 üzenetére
Ez ilyen sajnos. Én nem tudom hány éve MIUI-zok, de ez nem is MIUI - Xiaomi - probléma. Előtte évekig Samsungjaim voltak, S-Note széria, ott is ugyanez volt. Tiszta telepítés után, sokkal jobb az akksiidő. MInél jobban lakom be, értelemszerűen jobban merül. Aztán történik valami, és eszméletlenül merülni kezd
Alapvetően én nekem az a meglátásom, hogy azért van, hogy használjuk. Lehet sokkot kapnak itt páran, de én naponta 3-4x töltöm a telefonom, mind.
60-90% között használom, 60% alá ritkán esik. Van powerbank, autóstöltőm, asztalim. Ha leülök, beülök az autóba, töltöm.
3 éves lesz most a Mi5 - eszméletlen mennyiségű töltéssel, szintén 60-90%), most cseréltem le a 8-ra. Jelenleg még gyári akksival, ugyanilyen felhasználás mellett, még jó! Igaz, gyengébb már, de működik. Most gondolkodtam, hogy ha már a gyereknek odaadom, teszek bele új akksit. 3e ft..Szóval én úgy döntöttem, használom, nem érdekel a merülés, és cserélek akksit majd, ha szükséges.
-
havri1
félisten
válasz
Bali222 #5585 üzenetére
Ezek általában nem a romok különbségei miatt vannak, hanem az előző romon valami beragadt, (esetleg olyan funkciók kerülnek a belakás során aktiválásra, amik jobban merítik, főleg sok kicsi sokra megy alapon. Pl emailok, frissítések, több app, több szinkronizáció stbstb), és amiatt merül. (Én pl ezért szoktam 1-2 havonta fastboottal telepíteni romot, még ha működik is, mert jobb lesz). Ekkora különbségek nem lehetek, főleg gyári romokban.
Megkockáztatom, ha most fastboottal újraraknád az utolsó vagy akár ugyanazt a stabil romot, ugyanezt a fogyasztást kapnád. -
havri1
félisten
válasz
noorbertt #5580 üzenetére
Ja, hogy mobilról nézve már a themes jön be
EU rom alatt van 3 téma alapból, 2 gyári, megy ez ezüstös, nekem az bejön, fekete háttérrel.
Tegnap próbálgattam több fekete full témát, szép szép, de nem szokja meg a szemem, vannak hibák, amik zavarnak. Hiába full gyári kinézet, valahogy a sok év alatt megszoktam a fehér tárcsázót, így visszatértem rá.
Az meg elég hülyén néz ki, hogy majdnem minden fekete, de a tárcsázó vakít. -
havri1
félisten
válasz
noorbertt #5577 üzenetére
Ezen túl vagyok. Akkor jelenik meg csak a letöltés link, ami átdob egy kínai oldalra, mint írtam
-
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5548 üzenetére
Lehet a bugok miatt nem adták ki. Valami biztosan nem kerek, ha nem lett publikálva.
-
havri1
félisten
90%-nál kb, és nem egyformán. Van, amikor alig hallani már a kicsengést, és van amikor egész jó. Először ez akkor jött elő, amikor mi5-nél android 7-ről 8-ra váltottak. Előtte az összes verzióval jó volt. Oda vissza ezerszer próbáltam, és ott volt valami változás, ami ezt elcseszte. Először arra tippeltem, headset (Plantronics Explorer 500) inkompatibilitás, vettem egy Xiaomi bt headsetet, ugyanaz. Itt mindjárt megkeresem, mi válaszolt hasonlót a kérdésemre.<br/>Mi8-nál már jobb a helyzet, de jelen van.
Megtaláltam: [link]
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #5535 üzenetére
Köszi! Nyomtam rá én is.
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy hogyan lehet ilyen bugreportot létrehozni?
Én már mi5-n és ezen is tapasztalom, viszont itt már más is visszaigazolta, hogy BT headset esetében, hívás indításkor az első 5-15mp-ben nagyon halk a hívás.
De pl ha kicsengéskor váltok hangszóró majd vissza BT headsetre, egyből jó.
2 headsettel is teszteltem. -
havri1
félisten
Nem volt restart, de nekem megint üres a naptár.
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #5524 üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #5510 üzenetére
Én így szoktam:
- Friss twrp fel, indít.
- restart recovery
- format data, yes
- advanced: format all (system is!) , kivéve otg vagy mi
- restart recovery
- zip fel, install.
- wipe cache + dalvik, majd factory reset, és format data.
- restart systemLehet van benne felesleges lépés, de nem zavar, max 5mp bukta.
Mi baj a google szinkronnal? Nekem minden oda megy, engem nem zavar. Mi accba is full.
-
havri1
félisten
Eszméletlenül jó az új EU rom. Ajánlom én is!
Fényerő rendben, hasít mint állat. -
havri1
félisten
Alapértelmezetten a néme módban minden csak rezeg (kivéve média).
A gmailnak normál módban külön tudod adni a jelzéseket, hátha van rezgés is külön. Én így most fejből nem emlékszem.Szerk.: Megnéztem, igen. Beállítások/Értesítések és állapotsor/Alkalmazásértesítések/Gmail/Email/rezgés on.
-
havri1
félisten
Valaki aki jobban ért a fotózáshoz/kamerához, elarulná, hogy az 1-2x nagyítás az optikai vagy digitális? Én úgy tudtam optikai, és a 2 kamera modul miatt képes erre. Ha közelebb akkor egyik, ha távolabb, akkor másik kamerát használja. De nem. Letakarom az egyiket, és ugyan úgy váltogat. Tehát akkor most vagy szoftveres a nagyítás, vagy nem fix a kamera.
? -
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5197 üzenetére
Van gyárilag rá beállítás, az értesítéseknél, de kaotikus sztem :d
-
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5195 üzenetére
Bocs, akkor rosszul emlékeztem.
-
havri1
félisten
válasz
bogdanypeter #5188 üzenetére
Nekem 15 nap volt, EU priority line-al.
-
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5155 üzenetére
Ha így nézed (fordítva), akkor igen. De ha lakatolod, akkor a futó alkalmazások között az adott app neve mellett megjelenik egy lakat. Na azt nem zárja be. A kapcsoló nyilván nyitott lakatot fog jelezni, mivel az az ellenkezőjét kapcsolja.
-
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5153 üzenetére
Tudtam én, hogy félreérted, és úgy van, ahogy gondolom
Most nincs lakat, ha ráböksz, akkor zárja le. És megjelenik a kis lakat az app felett.
Amire eddig azt hitted az állapot, az a funkció kapcsolója. -
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5132 üzenetére
Akkor nálad van valami gubanc. Alapból semmi sincs lakat alatt. Manuálisan kell őket zárni, egyesével.
-
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5118 üzenetére
A lakattal zárolod a futó alkalmazást, hogy a rendszer háttérben ne zárja be.
Próbáld ki :
Elindítod az egyik nem zárolt alkalmazást, lerakod háttérbe, majd asztalon futó alkalmazások, x. A nem lekatoltakat bezárja. -
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #5112 üzenetére
Ha nincs lakat, akkor bezarhatja.
-
havri1
félisten
válasz
kelzsoca #5018 üzenetére
Téves, nézz utána. Régen működött. Már tényleg nem.
Mi Verification 1.3.3 - Telefon eredetiség ellenőrzésHozzászólás Jelentése
Idézet
Hozzászólás 2014.09.21. 22:17
A rengeteg hamisítvány Xiaomi telefon kiszűrésére a Xiaomi készített egy nagyon jó kis alkalmazást.
Az alkalmazás segítségével azonnal megbizonyosodhatunk a telefon eredetisége felől, valamint részletes információt kapunk a konfigurációról, az eladás dátumáról a garancia időtartamáról is. -
havri1
félisten
Pontosítok. Appban nem írt semmit, csak, hogy mennyi garancia van még rá (valahol van egy screen róla, persze nem találom, de rajta vagyok). Az app megvan, otthon megnézem erre mit ír.
Vagyulával beszéltem privátban, ott lett ez leírva. Arra tudok még tippelni, hogy neki közvetlenül a Xiaomi-tól volt a tesztkeszulek, belpiacos, ezért lehetett más akkor.
Butaságot nem akarok állítani, de alapvetően a kínai javítását én mellőzném ha nem muszáj, nagyon körülményes, sok a buktató benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mozilla Firefox
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged