Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ggmac

csendes tag

Sziasztok4

Egy kellemetlen tapasztalatomat szeretném megosztani.

Miután megkaptam a készüléket, a gyári rom használata során hamar elhatároztam magam a rom cserére. Előbb a MIUIHU 7-et raktam fel, ahol már annak nagyon tudtam örülni, hogy működik a facebook messenger chat fej, ill. van %-os aksi kijelzés az értesítőben. De mivel én korábban CM romokat használtam, így amint kijött Snapshot, nem volt kérdés, hogy rá fogom rakni. Sikerült is, (pico gapps-al). Nekem nagyon bejött a letisztult formája, hogy minden a helyén van és szépen muzsikált alatt a vas.
    Sim kártya nélkül használtam a telcsit, és már alig vártam, hogy meglegyen a micro sim kártyám is, hogy végre teles értékű telefon legyen. Hogy van-e köze hozzá vagy sem, nem tudom, de a jelenség azután jelentkezett, hogy sim kártyát kapott a kicsike.
    Éjszakára beállítottam a telefonon a reggeli ébresztést. Aztán reggel mikor magamtól felkeltem, akkor tűnt fel, hogy nem ébresztett a telefon. Azért nem ébresztett, mert ki volt kapcsolva. Bekapcsolni nem tudtam, semmilyen formában, teljesen halott volt a készülék. Első gondolatom az volt, hogy valami alkalmazás leszívta az aksit az éjjel, ezért felraktam tölteni. Reggel 8-tól volt fent a készülék a töltőn, de csak délután 4 fele kezdett éledezni. Feltöltött, bekapcsolt, rendben volt minden.
    Másnap éjszakára szinte teljesen fel volt töltve a teló, kilőttem minden futó alkalmazást és repcsibe raktam. Éjjel 2 körül ránéztem a telóra, és már megint se kép se hang. Töltőre raktam és másnap délre kezdett megint magához térni csak.
    Visszanéztem az akku használatot és nem egyenletes teljes lemerülés volt, hanem kb 80-85%-nál leesett nullára az aksi töltöttség. (mind2 esetben)

Ezután visszarakta a MIUIHU 7-et, azóta működik a telefon megint hiba nélkül. Sajnos most megint nem megy a FB chatfej (korábban ment), és hiányzik is a CM, de ílyen élmények utána nem merem visszarakni...

• ggmac

csendes tag

válasz Fejvadi #2722 üzenetére

Ezt a MIUIHU romot találtam. Multi-hoz tudsz adni linket? Mivel jobb az egyik, mint a másik?

• ggmac

csendes tag

Sziasztok!

Én is egy MI4 boldog tulajdonosa vagyok (lennék)

Gearbestről rendeltem a telót, EU raktárból. Meg is jött, szép minden, csak zavar, hogy a facebook messenger feje nem ugrik fel pl, meg nekem tele van reklámmal. Szóval frissítenék romot, de még vacilálok a CM és a MIUIHU rom között.
    Mindenesetre már olvasgattam, hogyan kezdjek neki. Fel is raktam a flashify-t, és letöltöttem a twrp-t. Viszont a flasify-hoz root jog kell és itt megakadtam... Van valakinek egy jó módszere, amivel tudnék adni root jogot könnyen-gyorsan?

Új hozzászólás Aktív témák