- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Félreérted. Nekem pont, hogy javult a felhasználói élményem a váltással
(#55) stevve: Itthon most az Android korszakot éljük
Kis kiegészítés: az olcsó Android korszakot éljük, és persze nem csak itthon. Tényleg nem szemétkedésből mondom, meg elitistának sem akarok látszani, de ha nekem Xperia Minit, Galaxy Minit, Galaxy 3-at stb. kéne használnom, akkor inkább lerágnám a lábam.
-
Morden24
nagyúr
Óriási nincs is, de az a kicsi is elég ahhoz, hogy ne copy-paste módon lehessen leírni ugyanazt.
Olvasgatom az Androidos cikkeket, és én tényleg annyit látok benne, hogy "a már megszokott és megszeretett Sense felület", meg hasonlók. Hurráré, amikor van verzióugrás, akkor lehet azt írni, hogy "a már megszokott és megszeretett Sense felület legújabb verziója". Ezen felül kb. az okozza a nagy különbségeket, hogy a tesztelt telefon melyik verziót kapta meg a kissé fragmentálódott Androidos ligából. Na jó, meg abban, hogy már a home felület szlájdolása közben akad-e, vagy el kell indítani hozzá valami appot
- Ez természetesen előny.
Nem is kicsi. Csak pont ezért nehezebb ezekről a készülékekről írni, főleg újdonságot.
Én ezt aláírom, de továbbra sem látom be, hogy ezért miért kell negatívan megítélni és mostohakölyökként kezelni a platformot...
- Nem rémlik, hogy annyira szájhúzós lenne, de majd elolvasom megint.
Nem annyira, csak előjön. Utána meg a többi cikkben is állandó téma. Számomra nagyjából úgy jön le, hogy a szerkesztőség tagjai számára a WP egyszerűen antipatikus, és ez lejön a verdikteknél.
-
Morden24
nagyúr
Ettől függetlenül a megírt cikkekből számomra még mindig egyfajta unottság és kelletlenség jön át, nem egyszer még hang is van ennek adva. Én valahogy nem tudom megérteni, mitől olyan izgalmas az, hogy az n+1 Androidos telefon esetén várunk arra, hogy mikor hányszor laggol, illetve felpumpálja az adrenalint a felület/gyártó dolog, amik között én a teszteket látva azért nem látok óriási stílust érintő, koncepconális és filózófiabeli eltérést.
Azt én inkább előnynek, semmint hátránynak venném, hogy a rendszer kvázi az összes megjelent készüléken kiszámíthatóan, gyorsan és stabilan üzemel, nem okozván negatív meglepetéseket.Már hoztam példának, hogy teljesen megértem, ha Jeremy Clarkson eléggé unja 20+ év után mondjuk a Lamborghinik belső terét, de ezt felhozni, mint a brand negatívuma szerintem jó esetben felemás, rosszabban standard antipátia.
Ráadásul ha még egymás után kéne tesztelni a heti 20 készüléket, de már az első készüléktesztnél ment némi szájhúzás, ami szerintem ad egy alapvető negatív hangulatot az egész platformhoz való hozzállásnak. -
Morden24
nagyúr
Hát, én valahogy úgy látom, hogy a Symbian volt a bamba, fülében fülhallgatós fickó, aki egy nagy $ feliratú zsákkal a hátán dúdolgatva ballag a gettó közepén a farkasok órájában, hiszen szent meggyőződése, hogy veszély csak a regényekben és filmekben létezik.
Csak jókat röhögött a kis mitugrász vágott szemű gengsztereken, akik csapatostól figyelik, meg a magát keresztapának képzelő, almát rágó jenkin, akinek nagy az arca, de buta, mint egy texasi bivaly.
Persze nem esett le neki a tantusz, hogy egy általa észre sem vett, szintén tengerentúli, színes keretes szemüveges tag gyorsan besétált egy Android Inc. feliratú boltba, vett egy életlen pengét amit fenni kezdett, és végül szépen mögé lopódzva leütötte, kibelezte, a zsákot lenyúlta, és mire rájött, hogy az artériás vér bizony őbelőle fröcsköl, már rég a támadó kutyái majszolták a tetemét - de a kóbor ebek sem késtek soká.A Microsoft meg a vén viszkivedelő mesterlövész, aki hajlamos mosolyogva elaludni az esti bűnügyi hírek előtt. A fiatalok gyakran röhögve beszélnek róla, mert szenilisnek tűnik már az öreg, ahogy magában motyogva éveken keresztül csak tisztítgatja a fegyverét és számolja a golyókat.
Aztán mindenki meglepődik, amikor egyszercsak feláll és lő. Kellemetlen gyomorlövés, ami fáj, de először nem tűnik annyira komolynak... -
Morden24
nagyúr
A Symbiant nem az MS mészárolta le. A poén az, hogy sokkal inkább az Android, de ez szerintem teljesen lényegtelen. Senki nem tehet róla, hogy a Nokia éveken keresztül csak topogott, miközben mások elhúztak mellettük, mint a vadlibák.
Egyébként értem amit mondasz, és igazad is van, csak az a gond, hogy egy, mondjuk feleannyiba kerülő Androidos cucc végeredményben már nem összehasonlítható sem a drágább Wp7, sem a drágább Androidos cuccokkal.
Ez persze piac szempontjából lényegtelen, az Android pont ezért terjedt el, köze nem volt a testreszabhatósághoz meg egyebekhez. A WP7 jelenleg nem fed le olyan tág ársávot, mint az Android.
A személyes véleményem mondjuk az, hogy én nem is bánnám, ha a WP7 maradna a felső, esetleg közép-felső szegmensben. Bár végeredményben nekem igazából mindegy. A lényeg, hogy biztosan fog terjedni a rendszer.Az Androidot kétlem, hogy valaha befogja. Az a jelen és a jövő Symbianja, és ezt pozitív és negatív felhanggal is mondom.
-
Morden24
nagyúr
A videók alapján nekem úgy tűnt, hogy kockáztatni sem nagyon kell. Mondjuk ha jól értelmeztem, még nincs is kétmagos optimalizáció Android esetén.
Mondjuk én annak a rendszernek a rákfenéjét szegmentálódásban és a gyík supportban látom.Funkciókban tényleg lenyomhatja, de ebben amúgy az a vicc, hogy felmérések szerint ugye a legtöbben iOS-t használnak, ha netezésről van szó, de ugye Androidból sokkal-sokkal többet adtak el összességében. Ebből mondjuk el lehet gondolkodni, hogy a legtöbb (olcsó) Android modellt kb. arra használja a tulaja, amire bármlelyik telefont manapság: teló, sms, talán zene, csóközön. Szóval hatalmas réteg az is, akinek aztán halál mindegy, hogy mekkora a fícsör lista, mert sosem fogja kihasználni (úgy értem, sem egy WP7-et, sem egy iOS-t, sem egy Androidot).
-
Morden24
nagyúr
a világon semmivel sem nyújtanak többet, mint a konkurensei, és telefonvásárlásnál a nagytöbbségnél az ár fog dönteni.
Abban pedig az android egyelőre verhetetlen.Ja, a közép és lefelé Androidok biztosan. De az nem ugynaz a termékkategória. A csúcs Androdios modellek egy petákkal nem kerültek kevesebbe, mint a WP7-es ekvivalenseik.
Amúgy érdemes megnézni, hogy most mennyiért mennek a WP7-es kifutó masinák. Kb. Galaxy Ace árban van egy Omnia 7, és a kettő minőségben és hardverben sem egy kategória.
Az MS merevsége ott fogja meghozni a gyümölcsét, hogy a megkötött minimum WP7 hardver szép lassan árban átmigrál a középkategóriába, viszont a rendszer stabilitása, folyamatossága, magyarán a felhasználói élmény nem szenved csorbát - nem úgy, mint az Androidnál, ahol az olcsóbb gépeken köze nincsen a tökéletes felhasználói élményhez a rendszernek. Ott valóban érezheti az ember, hogy kevesebbet kap a pénzéért már akkor is, ha csak az UI-n csúszkál ide-oda.Egyszóval az MS megint a türelmes óriás stratégiáját választotta, és ez minden bizonnyal be fog neki jönni. Amint elkezdi a Nokia kiprüszkölni magából a WP7-es "néptelefonokat", azonnal örülni fog, aki korábban olcsón jutott részvényekhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Vivaldi (böngésző)
- Villanyszerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Windows 10
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- SONY LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest