Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
brelly74
újonc
Hali.
Furcsa, Phenom 2 x4 956, 8gb ddr3, samu840evo ssd, r9 275 2gb.
1090p ben 50-65 fps között, minimum graf de a textura közepesre állítva. Pedig nem i7-s.
-
Ed3r_X_
nagyúr
És ettől s*ggfejnek kell lenned? Visszavehetnél kicsit szerintem, semmi olyat nem írtam, ami ezt a hangnemet indokolná

Az én személyes tapasztalatom alapján meg totál mindegy. Pont 7950-et cseréltem 670-re, 4GB-os változatra, és hadd ne mondjam, az általam játszott címekben megszűnt a mikrolag, és átlag 5-8 FPS-sel jobb eredményeket is kaptam. Arról már nem tehetek, hogy ez 2015-16 volt, amikor az említett címek még nem jöttek ki. Na meg talán azt nem fogta vissza a 2GB VRAM.
Ha a következő válaszod is ilyen hangnembe íródna, inkább ne is vedd a fáradtságot, hogy válaszolj.
-
-
savior
őstag
Phenom II x4 procival, 4 GB rammal és egy RX 460 4 GB videókártyával, Ultra grafikán 1440x900on 30-60 fps pályától függően.
-
XuChi
addikt
-
snecy20
nagyúr
Vége felé járok, és határozottan állítom hogy a Half Life 2 óta nem láttunk ilyen jó Single Player játékot.

A gépigény pedig majdhogynem alacsonynak mondható - bár a látvány nem is mindenhol élvonalbeli - , 3440x1440, minden ultra, maximális élsimitás, 100FPS körül GTX 1080 mellett, de pl. írják több helyen hogy i5 + egy-két generációval ezelőtti középkategóriás VGA-n is mindent ultrára lehet rakni FullHD-n, mert megvan a 60+ FPS.
-
30z.Samu
titán
válasz
Corleone33
üzenetére
Nekem RX 460-am van, ha nem is ultrán, de azért egy High grafikán is elszaladna. De a 1050 Ti is tervben van.

-
30z.Samu
titán
-
Shing
őstag
Még ezen a fórumon (mint ph társ) is vannak olyan emberek akik hisznek ezeknek a leírásoknak.
Írjatok be bármilyen modern játékot és mellé egy Q9650-t yt keresőbe és láthatjátok milyen jól futnak. Nem azt mondom, hogy minden játszható szint, de érezhető hogy ezek a legújabb i5/i7-ek a közelében sincsenek a valós igényeknek.Egyébként mi nem megy 8GB RAM-al? Én a BFII beta-t néztem meg, 6,5GB-nál tetőzött a rendszer maxon. Még a betöltési idő sem volt rossz, pedig olvastam hogy sokaknál lassú. Anno a BF1-t is megnéztem, nem volt gond. Szóval mi az jelenleg amit nem lehet kimaxolni 8-nál?
-
NandorHUN
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Kinek mi az optimális. 8 Gb-on még simán el fog futni a játék, de nem max beállításokon.
-
->Raizen<-
veterán
Elég brutál gépigény egy vicc h i5 nem fér bele a minimumba se mikor vulcan apival jön ami low level és még a low cpu-kon is kéne gyorsítania.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Attól függ mi a cél. Maximális beállításokon a folyamatos, csuklások nélküli 60+ fps-hez nehezen hihető, hogy elég a 8GB.
Nálam konkrétan 10-et eszik a BF1 úgy, hogy szinte semmi nem fut mellette.
Amúgy meg akinek gyengébb hardvere van, annak jellemzően alacsonyabbak az elvárásai is. Csak hát egy játékot maximális beállításokkal szokás tesztelni. Nem ritkán olvasok olyan kommenteket itt az oldalon, hogy hát ugyan már mit sírunk, tök jól van ez a játék optimalizálva, neki is 30-35 fps-el fut mediumon. lol. -
Dilikutya
félisten
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Battlefield 1, Battlefront 2 lazán elvan 8 GB-tal. Tökéletesen elég 1080p-ben ma még. Még a 2 GB vram sem olyan szűkös.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Az már régóta nem elég az optimális játékélményhez. 12 a minimum manapság. A legtöbb mai játék 8-9-10 gigát simán megeszik.
-
törölt tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Mert mit akarsz, fusson 4GB RAM-al, amiből 2GB-ot elvisz csak a Windows. lol?

-
MikeWazowski
veterán
Jóvan...
az a gépigény. I7, 4 gigás videókari, 8 giga ram...és ez a minimum? 
Ezek valami nagyon gyenge fejlesztők lehetnek, hogy ennyire nem megy az optimalizálás.
-
ribizly
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ez az amin nekem is megakadt a szemem. Viszont ami feltűnő, hogy a minimum is 8 szálas. Nagyot nevetgélnék á nevetnék, ha azzal vágnák el magukat, hogy 4 szálon nem vagy csak rosszul menne...

-
NandorHUN
addikt
Jó látni, hogy már vannak játékok amik igénylik a 16Gb ramot.
Mondjuk a CPU ajánlott meg minimum az elég vicces.... Anno i7-2600K-m (4,6Ghzen) Doom 2016-ot GTX 1070 alatt 120 fps-sel vitte 1440p-ben, úgy hogy CPU kihasználtság 40-45% volt....
-
Griff55
senior tag
Az a ki...szott nagy probléma, hogy a gépigény már az egekben (persze mesterségesen felpumpálva) de a játékok 4-5 éve nem fejlődtek ennyit grafikában mint amennyivel erősebb gép kell.
-
Fitzgerald
veterán
Szokásos mókás gépigény. A minimumnak megadott i7 konrétan erősebb, mint az ajánlottnak megadott AMD FX. lol habbal.
-
VinoRosso
veterán
Meglepődnék ha az 1060-at nem hajtaná ki 1080p-ben a 3770 bármilyen (!) single játék alatt. Ráadásul akkora VGA limites az összes ID Tech motoros játék mint a huzat. Szerintem még gyengébb procik is elegek lesznek hozzá. Inkább SSD-re meg gyors/sok ramra van szükség a megatexturing miatt. Vagy egyszerűen csak low/med texturákkal játszik az ember.
-
Bird
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Kiadóként ők is felelősek, ha a játék nem kellően optimalizált...
-
törölt tag
Hihetetlen ez a rinyálás annak tükrében, hogy egy 6 magos 12 szálas X5650 10k alatt kapható

-
Annak fényében nem olyan durva, hogy az i7-3770 gyakorlatilag náluk azt garantálja, hogy mindig meglegyen a minimum 60 fps. Ettől még jó lesz egy i3 is, csak mondjuk néha beesik az fps 30-35-40-re; nem olyan tragikus.
Az új AC kapcsán éppen procikat nézek, és tényleg nagyon nem mindegy, mi van a gépben, mert a minimum fps-ek durván be tudnak zuhanni egy gyönge procitól, viszont egy új i3 már a legtöbb embert kielégítheti a legtöbb játékban. Másik topikba linkeltem éppen, mit jelent egy közepes-erős VGA mellett egyik-másik belépő szintű proci:

Nekem nem tragédia, ha 40-45 fps-en kell játszani. De 35 alá azért ne essen be soha.
-
ribizly
veterán
LoL! Szégyen, hogy ilyen gépigényeket van pofájuk kiadni.
Bytheway szerintem a 3770 megeszi reggelire az AMD FX-9370-et gaming-ben.
-
30z.Samu
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Véletlen dupla lett, sorry.
-
30z.Samu
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egy számítógép játékra 5-6 évig anélkül, hogy hozzányúlnál? Ááá...
Szerintem ha b@szó gépet is raksz össze, azt is kellene fejleszteni max 4 év múlva. 5-6 évig max egy konzol húzza ki, bár figyelve a különböző variánsokat, lassan ez sem állja meg a helyét.Ami a gépigényt illeti, szerintem lazán vinni fogja egy 5. vagy 6. generációs i5 is lazán.
-
wolfman
veterán
-
batman91
őstag
Ez valami vicc? A játék minimumként nevezi meg azt ami a Doom-nál az ajánlott volt. Pedig ugyanaz a motor és nem is telt el sok idő azóta, nem lehet sok változást észrevenni rajta. Gondolom megint a szokásos mesterségesen felskálázott gépigényről van itt szó. Gratulálok ehhez a fejlesztőknek.

-
Bird
addikt
Ennyit a kellő optimalizáltságról...
-
-
Z10N
veterán
"720p, 60 FPS, alacsony beállítás"
"Nvidia GTX 770 4GB/AMD Radeon R9 290 4GB"
A 770 miota van pariban a 290-nel? Ezenkivul a 770 egy oc 680, ami kb. 7950 szint.
"1080p, 60 FPS, magas beállítás"
"Nvidia GTX 1060 6GB/AMD Radeon RX 470 4GB"
Tudtommal a 1060-6GB 480 szint. Raadasul a 290 kb. 470 szintjet tudja.
Itt valamit nagyon elneztek. Foleg ha a Vulkan-t is figyelembe vesszuk.
Hol a Vega es a Ryzen?
Ui: A doom id6-tal siman futott high-on TongaPro-val es PH2 x6-tal vulkan alatt.
-
arnikusz
veterán
Kíváncsi leszek ezek után, hogy megy az enyémen I7, de még 960-as Nvidia kártyával.
Öcsémnek rendeltem elő a régimódi dobozos formában, péntek délután elválik. -
Z_A_P
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én a leendő gépemet meg egy i5-össel (akár régebbivel használtan) képzeltem el
Hiba. Uj ryzen.
-
AxBattler
félisten
Jóvan', ezt a játékot sem kell megvennem...

-
Boby8709
csendes tag
Q9550 tuti vinni fogja
WWII nyilt bétát is vitte fullhd-én 
-
Dilikutya
félisten
válasz
rottenbull
üzenetére
Lejárt garis cuccokra 45-55 ezer forint eléggé az szerintem, függetlenül attól, hogy a 100 ezres i7 teljesítményét kapod.
-
rottenbull
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egy 5-6 eves i7-es az nem luxus cikk, az a helyzet.
-
Corleone33
senior tag
-
Corleone33
senior tag
az a vicces hogy The New Ordern-nél is ilyen eszement gépigényekkel dobálóztak, i5 6500-omon maxon vígan futott
Hiszem ha látom
-
törölt tag
Nincs benne semmi pláne. Azt hittem több tárhelyet fog foglalni, az előző részekből kiindulva

-
YASKATIR
senior tag
Sikerult ganyabbul "optimalizalni", mint a bluehole a pubg-t vagy mi? Ehhez mar tehetseg kell
-
törölt tag
Megérkezett a gépigény: minimum gépigény + ajánlott gépigény = Switch

-
Dilikutya
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
Persze, az i7-4770 meg már ajánlott, miközben egy rakás tesztben statisztikai hiba nagyságú eltérés van fps számokban rendre az egyes generációk között, vagy még annyi se. Nyilván ez úgy hülyeség, ahogy van, az i7-3770 ebből kifolyólag erősebb a mai i5-nél is.
-
kikikirly
senior tag
290 nagyjából RX 470 szint.Minimumnkak 720p lowon 290-et kér,FullHD Ultrához meg 470-et?Nem értem...
-
atike
nagyúr
Ez konkrétan beteg minimum gépigény...

-
SunMount3r
nagyúr
Intel Core i7-3770 -> 720p, alacsony beállítás...
"Vicces"...Én a leendő gépemet meg egy i5-össel (akár régebbivel használtan) képzeltem el, ami "majd biztos jó lesz még vagy legalább 6 évig"... Hát erről ennyit...

-
rottenbull
őstag
Jo latni, hogy valaki megnevezi a fejlesztoket, es nem Bethesda jatekkent referal.
-
XuChi
addikt
Szóval minimum i7......ahhhaaaaa

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az a gépigény. I7, 4 gigás videókari, 8 giga ram...és ez a minimum?

Eddig sokan el voltak ájulva a Bethesdatol. Most majd elmúlik. 
Szerintem ha b@szó gépet is raksz össze, azt is kellene fejleszteni max 4 év múlva. 5-6 évig max egy konzol húzza ki, bár figyelve a különböző variánsokat, lassan ez sem állja meg a helyét.