Hirdetés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- MWC 2025: Ez a béka nem nagyon ugrált
- Yettel topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Nekem legalább is bőségesen elég a FHD,. Amúgy valójában semmi értelme az egyre nagyobb felbontásnak.
Annak örülök hogy a legkelendőbb kategória a lényeges sebesség tekintetében . -
Hegasus
senior tag
válasz
Nxn908xxx #14 üzenetére
az igaz, hogy monitorra valóban értelmesebb lenne 400 ppi és a felett, mint kis kijelzőkre, de addig mindenképp értelme van növelni, míg elérik azt a bizonyos határt, amit már a szem nem lát, addig nyugodtan lehet növelni és semmiképp se felesleges.
Főleg hogy szerintem nem fognak többet fogyasztani elődeiknél... sokan már a fullHD kijelzős és 4-8 magos telefonokra büfögték azt hogy 5 percig se bírják, és erre tessék jobban bírják mint a 2-3 éves vga felbontású, és egymagos telefonok... -
azopi74
addikt
"Tabletből is csinálhatna valami kisebbet a Nokia, modnuk 8 inches méretben, QHD felbontással, Toshiba Encore ellenfélként tökéletes lenne, csak ne RT-vel, hanem 8.1-el legyenek majd szívesek, 2 GB RAM-mal. Garantáltan sikeres lesz.
"
Bár már sokszor megvitattuk, de a desktop Windows-os mini (7-8 inches) tabletek meglehetősen rétegigényt képviselnek. Azoknak jó akikre a következők állnak:
- a 11 inch túl nagy ,
- laptopra, illetve arra, hogy desktop programokat, office-t futtassanak útközben nincs szükségük,
- desktop windowsra viszont szükségük van otthon, és azt ki is akarják ezzel váltani valami dokkolós megoldással, de amúgy otthon, desktopon sincsenek különösebben nagy igényeik, csak Office és netezés, esetleg néhány régebbi játék futtatása, egyszerűbb desktop appokDe az igazság, hogy akkor sem értem ezeket a 8 inches win8-as csodákat. Legalább 110 k körül van pl egy Toshiba encore. Én tavaly novemberben vettem 125k-ért egy 10,6 FullHD-s inches Surface 2-t, szintén 2 GB RAM-mal (ami Windows RT-nek elég ugyan, de Win8/8.1-nek azért igen harmatos), USB-vel (nem micro, hanem full-size USB), 5 GHz Wi-Fi-vel, amihez ráadásul tudtam venni egy touch covert is, így némi kompromisszum árán notebook-ként is használhatom.
Szerintem inkább 8"-es Win RT-s tabokat kellene nyomatni 60-70 k körül, Toshiba Encore szintű speckókkal, arra nagyobb kereslet lenne. Kissé érthetetlen számomra, hogy Windows RT-ből nincs alsó kategóriás cucc.
Azt a QHD felbontást pedig gondolom viccnek szántad, azt egy jó ideig nem fogunk olcsó mini-tabletekben látni, hanem inkább csúcskategóriás phabletekben,
-
fffeco
tag
Ezek a nagy felbontások egy tenyérnyi készüléken számomra is csak az erőforrások felzabálását jeletik
HD bőven jó nekem 5.5"-ig is akár.
-
C$abi
aktív tag
A qHD-t már a "sima" WP8-cal ki kellett volna adni, és akkor alkalmazhatta volna a Nokia a 720-nál és a 625-nél, mert azoknál kissé pixeles a kép. A tulajoktól elnézést.
A QHD-t meg minek??? Van annak egyáltalán haszna egy telefonban?
Az a felbontás táblagépekbe, monitorba meg TV-be való.
Tabletből is csinálhatna valami kisebbet a Nokia, modnuk 8 inches méretben, QHD felbontással, Toshiba Encore ellenfélként tökéletes lenne, csak ne RT-vel, hanem 8.1-el legyenek majd szívesek, 2 GB RAM-mal. Garantáltan sikeres lesz.[ Szerkesztve ]
-
(An)Dante
őstag
A telefonokat alapesetben álló helyzetben használod és a felbontás megadásakor először a horizontális értéket szokás megadni ezért 1440 × 2560 képpont. A táblagépeknél pedig a fekvő helyzet az alapértelmezett.
A HD felbontások elnevezése kezdetektől fogva zavaros. A qHD neve hivatalosan qFHD lenne, mivel a kis „q” előtag negyedre utal (quarter), csak épp nem így terjedt el. A WQHD elnevezés alapvetően hibás, bár több helyen használják. A baj az, hogy a „W” előtag a szélesebb (wide) kivitelt jelenti, márpedig ez a felbontás egyáltalán nem szélesebb a négyszerés HD-nél. Összehasonlításul a VGA felbontás 640 × 480 pixel, míg a széles változata a WVGA 800 × 480.
-
halkow
őstag
szerintem a lumia név jól cseng és könnyen meg jegyezhető
-
(An)Dante
őstag
A Microsoft csak a Nokia egy részét vette meg, a hálózati és térképes üzletág továbbrá is Nokia marad. A Microsoft nem fogja használni a Nokia márkanevet, helyette ott a Lumia és az Asha. A megállapodás szerint a Nokia 2 évig nem dobhat piacra saját mobiltelefont, de azután visszatérhet, ha akar. A gyárait eladta ugyan, de a szabadalmai maradnak.
-
viking122
csendes tag
Szuper!Vásárlásra fel!
-
joysefke
veterán
szvsz Androidon már elkéstek a nagygenerállal, sokkal korábban kellett volna meglépniük...
Mindig jön a párhozam, hogy az Android a mobil operációs rendszerek Windowsa (desktop Windows), nos ez elterjedtségben illetve az eszköztámogatás szélességében igaz, de ha a stabilitást megbízhatóságot biztonságot is bele vesszük a párhuzamba, akkor sántít, de ha azt mondja valaki, hogy:
Az Android manapság a mobil operációs rendszerek Windows 98-a.
akkor igaza van.
A Win 98 is masszívan elterjedt volt. Desktopon elterjedtséget, hardvertámogatást figyelembe véve nem volt vetélytársa. Műszakilag azonban zsákutca volt, akkora generál kellett, hogy a Win2K - WinXP már műszakilag totálisan más oprendszerek voltak. A MS előre látta, hogy kell a technikai váltás és váltott is, még bőven időben, nem várta meg a Win98-al a 24. órát.
A MS-nak gyakorlatilag minden ami ahhoz kellett, hogy átmentse a Win98 felhasználói bázisát XP-re megvolt, minden nekik dolgozott.
-(1) Konkurens desktop oprendszerek piaci erőtlensége (Apple éppen súlytalan volt, Linux meg még a maihoz képest is desktopon pre-pre béta állapotban volt)
-(2) Rengeteg alkalmazás Windows exkluzív volt, és ezek többsége ugyanúgy installálható volt XP-re mint 98-ra. Bár voltak kompatibilitás problémák, azért a szoftverek többsége működött XP-n.
-(3) A HW és a felhasználói igények nagyon gyorsan fejlődtek, rövid volt a gépcsereciklus és egy gépcsere ugye hajlandóak voltak az emberek oprendszert is váltani.Ezzel szemben a Google szerintem sokkal nagyobb bajban lesz az Android nagygeneráljával, mint a MS volt annó a Windows nagyfelújításával és sokkal nehezebben fogja a jelenlegi Androdos táborát átkonvertálni egy új-Androidot használó táborrá.:
-(1) A konkurens plattformokat pénügyileg erős cégek tólják, létező és jelentős marketingkerettel.
-(2) A mobil alkalmazások sokkal kevésbé kötnek egy plattformhoz mint a desktop alkalmazások. Az érdemleges appok döntő többsége megvan minden plattformra, vagy ha nincs van ugyanolyan jó helyettesítő. (Az androidnak nincs olyan mint a Windowsnak volt az ezredforduló PC-s játéka illetve az Office csomagja)
-(3) A fogyasztói igények fejlődése mobil fronton is kezd megfenekleni, azon kívül, hogy "nagyobb felbontás" meg "vékonyabb telefon" kevés hívószót tudnak az új cuccok felmutatni, ergó a felhasználók jelentős része nincs motiválva a váltásra, ami ugye megnehezíti a régi verziók kifuttatását és masszív plattform-töredezettséget okoz Android fronton.Tehát nem azt akarom mondani, hogy nem fog piaci értelemben sikerülni az Android nagygenerál, de a Google számára sokkal nehezebb lesz mint a Win98-XP váltás volt az MS-nél.
Az Android nagygenerált már évekkel ezelőtt meg kellett kellett volna lépni, nem most elkezdeni gondolkodni rajta
J.
[ Szerkesztve ]
-
Pirosász
aktív tag
Tehát ha jön mondjuk nyáron az 1030,az Microsoft Lumia 1030 lesz?Ez csak szerintem lesz furcsa?Egy közismerten Nokia technológiát viselő modellen,nem lesz Nokia felirat.(Mert gondolom lesz az 1020-nak utódja.Nem hiszem hogy veszni hagyják a PV-t.)Hát nagyon furcsa lesz.Azt hittem,hogy még minimum idén nem dobják a Nokia nevet.Nem tudom milyen megállapodás van erre,de én nem dobnám el egyáltalán a Nokia nevet.Az Alcatel sem Alcatel már régen,mégis hülyék volnának eldobni.
-
xperiasigi
őstag
Kivancsi leszek...
-
-
Nxn908xxx
őstag
Tökéletesen látok közelre, nem ezzel van itt a gond. Nekem is 4,7"-on van HD felbontás, de nem értem hogy valakinek ez miért nem elég. Azt irritálja ilyen felbontás, aki csak azt nézi hogy hol van pixel mert az engem irritál. Böngészőbe a 0,3mm-es betű pixeles, igen. De lehet azon nagyítani, mert ilyen kis betű nagyon megerőlteti a szemet. Mikor bejött a 800x480 meg a qHD akkor érdekes módon senki se látott pixeleket. Most a FHD is kevés meg pixeles. Ennyire javult volna az ember látása pár év alatt?
De hát, nem vagyunk egyformák.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
"Irritálóan pixeles a hd felbontás, 20-30 centiről"....hát neked nem a szemeddel van baj...
Bárhogy erőltetem a szemem, én nem látok pixeleket.
Van előttem egy hd telefon (319ppi) és egy full hd (401 ppi).
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy felesleges, sőt a következő készülékem biztosan ilyen lesz, de azt állítani, hogy irritáló.... -
-
B1T3
addikt
Nekem jó a szemem, és igénytelen sem vagyok, mégsem irritál a sima HD felbontás 4,65"-en, pedig ez még pentile is.
A laptop monitorjának 106 ppi-je már jobban.
Egyébként fullHD-ig még valóban érezhető előrelépés van, de az afölötti felbontás értelme már számomra is megkérdőjelezhető, pedig én nagyon nem vagyok a fejlődés ellen. Illetve ráér, ha lesznek még erősebb SoC-ok, mert még így is van, ami megakad – picit, de attól még létezik ez az akadás – fullHD-nál, Snapdragon 800-zal. Bár belátom, ez nem feltétlenül a SoC hibája.Sokkal inkább azért erőltetik bele a telefonokba hamarosan ezt a felbontást, mert már nehezen tudnak jelentős, figyelemfelkeltő előrelépést bemutatni az újabb és újabb modelleknél.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Mert először elhitették az emberekkel, hogy ez bizony kelleni fog, az emberek ráharaptak, most már úgy nyomatják mint valós igényt, hiszen nekünk, júzereknek kell a felmérésekből jól látszik (vagy még az sincs).
Egyébként az van amit Ati1979 mond. Most megvan rá a technológiai lehetőség, akkor zsúfoljuk is bele a készülékekbe, meg legyen mit kiadni negyedévente.Mondjuk egy hatalmas áttörés az extrém nagy felbontás helyett az extrém nagy üzemidő lenne. Akkumulátor fejlesztést szeretnék már végre látni!
-
rodrigez
senior tag
Igen, nem valami következetesen használják itt az elnevezéseket. A 2560x1440 az valóban a WQHD név alatt fut. A QHD, nagy Q-val ugyebár a Quad FullHD felbontásra utal a qHD pedig a FullHD felbontásának negyedével bír. Vagyis quarter HD. Az a lényeg ha mi olvasók ki tudjuk hámozni
-
Hegasus
senior tag
akkor vegyél szemüveget...
nekem irritálóan pixeles a hd felbontás 4,7"-on 20-30 centiről. fullHD-t még nem láttam a maga 440ppi-jével, de azt mondom 700ppi-ig elmennek akkor az már teljesen jó lesz, mert 1 cm-ről se tudja majd megkülönböztetni az egészséges szem a pixelhatárokat...
utána jöhetnek majd a barlangjukból a neader jóskák bőgni, hogy minek növelik tovább, mert az már az emberi határokon túl van...[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
930, 630, 635, a lumia vonalon ezek lesznek az utolsok.
-
Nxn908xxx
őstag
HD kijelzőkön se lehet észrevenni a pixeleket csak ha 2 centiről bámuljuk, FullHD telefonokon meg főleg nem. Mi értelme van ilyen kis kijelzőn ekkora felbontásnak? Csak a hardvert terhelik le vele.
-
Többször láttam már cikkben leírva, hogy QHD felbontás = 1440x2560. Legjobb tudomásom szerint a 2560x1440 az WQHD. A fordított oszlop és sorjelölés miatt hagyták el?
Csak mert a qHD más felbontást jelent és szerintem könnyen összetéveszthető a QHD felbontással.
Mi ezzel kapcsolatban az általánosan elfogadott gyakorlat?
(Offoffja)Javaslatom a WQHD lenne
(/Offoffja)
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
2015-ig megjelenő mobilok még igen, ha jól tudom.
Az viszont nagyon jó hozzáállás, hogy a kisebb teljesítményű készülékeken is teljesen korrekt sebességgel fut az OS. Bár ez így van 8-on is.
-
Még mindig Nokiák lesznek az új készülékek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Microsoft rövidesen érkező platformfrissítése már 2K kijelzők használatára is lehetőséget teremthet.
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap garancia/Akku 80%/p4108
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest