Windows Phone mobilok QHD kijelzővel?

A Windows Phone 8.1 bemutatásakor a Microsoft két új képernyőfelbontás előtt is utat nyitott, így mostantól FWVGA, vagyis 480 × 852 képpontos és qHD, azaz 540 × 960 képpontos megjelenítővel szerelt alsó-középkategóriás ajánlatok érkezésére is számítani lehet. A NokiaPowerUser állítása szerint a Microsoft nem csak lefelé, hanem felfelé is terjeszkedni fog idén, ugyanis a Windows Phone 8.1 GDR2 már az Android világban is újdonságnak számító 1440 × 2560 pixeles QHD panelek és a Snapdragon 805 processzor kezelésére is alkalmas lesz.

A beszámolót a sebességmérő szoftverek adatbázisában felbukkanó titokzatos modellek eredményei is alátámasztják, vagyis a Microsoft és a Nokia boszorkánykonyhájában újabb csúcsmobilok prototípusai is rendelkezésre állnak. Az egyre erősebb processzorok bevetése ellenére a Microsoft csapata továbbra is a legolcsóbb készülékeken teszteli az operációs rendszer következő változatait, hiszen a szoftveróriás minden szegmensben kiemelkedő felhasználói élménnyel és akadásmentes felülettel igyekszik csábítani. Az első QHD kijelzővel szerelt Windows Phone készüléket várhatóan a Nokia mobiltelefonos részlegének akvizíciója után fogja bemutatni a Microsoft.

Előzmények

  • Előrendelhető a Lumia 630

    Európa legdrágább piacán is ötvenezer forintnak megfelelő áron rendelhető a Nokia első Windows Phone 8.1 rendszer köré épülő okostelefonja.

  • Készül a Windows Phone 8.2

    Még piacon sincs a Microsoft legfrissebb platformja, de az azt követő változat körüli pletykák máris megkezdődtek.

  • Windows Phone 8.1 – április 23-án?

    Három héttel a Microsoft frissített platformjának leleplezését követően már piacra is kerülhetnek a köré épülő készülékek.

  • Elkészül a Windows Phone 8.1 kernel

    A BUILD fejlesztői csúcstalálkozó után egy héttel már elérhetik a Microsoft partnerei a Windows Phone 8.1 kernel stabil változatát.

Hirdetés