- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stee146
csendes tag
válasz
ielektros #80 üzenetére
Bocs, egyáltalán nem kötekedni akartam.
A cégnél van Microsoft Action Pack csomagunk, így eredetiben lehet egy csomó Microsoft terméket használni. Lassan valamiféle virtualizáció lenne aktuális, ezért utána néztem a lehetőségeknek. Vm ware, XEN, Hyper-v. Erről a háromról tudtam. Először a XEN akadt a kezembe, amivel tulajdonképpen elégedett is lennék (kipróbáltam), de a főnök Microsoft párti, ezért gondoltam utána nézek a Hyper-v-nek. Lehet, hogy részleteiben nagyon ügyes programocska, de ez, hogy egy meglévő rendszer alatt tud csak elfutni, manapság szerintem kevés. És hát megmondom őszintén ennek fényében nem is értem azt a hatalmas Microsoft ovációt, amivel ezt annak idején beharangozták... Akkor már évek óta voltak erre tökéletes megoldások. Szóval elég nagyot csalódtam a Hyper-v-ben. Mondjuk az a kérdés még nyitott, hogy szerver CORE alá felmegy-e. Mert akkor végülis nincs veszve minden. -
Stee
csendes tag
válasz
ielektros #78 üzenetére
De NEM akarok rátenni egy Szervert! Pont az lenne a lényeg, hogy maga a szerver is már virtuális legyen! Így könnyen menthető, visszaállítható, stb. Ennyi erővel ott a virtualbox. Esetleg a Szerver CORE alá is fel lehet rakni a hyper-v-t? Mert akkor még talán van értelme.
Az lenne a lényeg, hogy minden oprendszer (minden host) ami fut rajta, virtuális legyen. Ha már van egy gazda rendszer, akkor az már felzabálja az erőforrások bizonyos részét.Asszem maradok a XEN-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest