Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ceia

őstag

válasz pushalias #219 üzenetére

Jobb is, hogy nem modtál semmit, mert nem jól értelmezted amit írtam.. Ha kiragadsz a szövegkörnyezetből egy részt, azt félre lehet érteni.
    "egy start menüvel ezek szerint lehet a megszokott módon is használni? Ezt leszámítva nekem csak a kinézet számít, a többiben nincs számomra használható különbség."
    Tehát nyilván nem csak a kinézet érdekel egy OS-ben, de a 8-nál nekem az a döntő a 7-hez képest.

A Start Menü megoldható, a Metro elkerülhető, az Aero jobb is hogy nincs, a 8 és 8.1 egyéb újdonságait pedig úgysem akarom vagy tudom (ki)használni, tehát marad a kinézet, és a klasszikus felületen jobban tetszik a 8 :U A 7-nél pont a megjelenés az, ami taszít. (főleg)

• ceia

őstag

Nekem kicsit kaotikus a win 8. Két felület, modern és nem modern alkalmazások, két vezérlőpult, számológép.. stb. Nekem ne mondja senki, hogy ez így jó. Egy egyszerű, letisztult rendszer helyett több furcsaságot kapunk mint eddig bármelyik windowsnál. Legjobb lenne ha telepítéskor megkérdezné, modern, vagy klasszikus desktopot akarunk, és csak az települne.
    Ez mindenkinek jó lenne, kivéve a M$-ot. :F Vajon miért?
    A start gomb is szánalmas így. A felhasználók főleg nem is start gombot akartak, hanem start menüt. (akár gomb nélkül is) Ez a This PC is elég idiótán néz ki. Valami olyat akarhattak, ami még nincs egyik rendszernél sem, de már minden értelmes kifejezés foglalt. Gondolom magyarul Ez a számítógép lesz. Nekem egyszerűen Computer, a kuka pedig Trashcan - az Amigás idők után maradtam ennél :)
    Engem a Skydrive annyira érdekel, mint pl. Kína nehézipara, vagyis sehogy. Nem kívánok ilyen hdd méretek és persze feltöltési sebesség (1mbit) mellett netre menteni bármit is. Máshol pedig nem gépezek, csak itthon. A Store szintén érdektelen számomra. Ha kell valami, a net teli van ingyenes áruval. Pl. Sourceforge..
    A "modern" felületű alkalmazások sivár, lepusztult kinézete sem nyerte el a tetszésemet. Szörnyű még látványnak is, nemhogy még ezt használni. Keverik a szezont a fazonnal, ez nem modern, csak primitív. Nálam ez az UI tehát teljesen kizárt. Ha a klasszikus felület olyan, mint ahogy itt a képeken látszik, akkor az nagyon rendben van, remélve, hogy a színeket azért lehet változtatni rajta. Szomorú, hogy egy OS-hez korábban hozzátartozó elemet külső programmal kell pótolni. Start menü megoldások vannak, tehát ez megoldható. A klasszikus felület jobban tetszik, mint a 7-é, és egy start menüvel ezek szerint lehet a megszokott módon is használni? Ezt leszámítva nekem csak a kinézet számít, a többiben nincs számomra használható különbség. A win 7 simple módban egész jó, de a kerekített ablakok és ez a szörnyű kék szín a fókuszált gombon úgy is megmarad..
    Már csak az a kérdés, hogy az UAC ennél is kikapcsolható-e, mert a zaklatást valahogy nem bírom.
    Érdekes lenne összehasonlítani, hogy két egyforma gépen (vagy ugyanazon) ugyanazt a sokrétű feladatsort melyik rendszeren lehet gyorsabban elvégezni: 7-en, vagy a 8 modern felületén? :D Az OS kezelhetőségére gondolok, mégpedig az egérrel, hiszen a legtöbben azzal használják a Windowst..

Új hozzászólás Aktív témák