Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danny_L.hu
tag
válasz
szla0056
üzenetére
Igen arról. A fantasy ami, mint kiderült, az AllWiner procik órajel szabályzója, azt csinálja, hogy ha már hozzáérsz a képernyőhöz, tök mindegy, hogy üres területen, vagy ikonra nyomsz, feldobja maxra az órajelet, majd ha nem nyulsz hozzá, szépen komótosan vissza lépked minimum felé. Szóval egy email írásakor is indokolatlanul maximum órajelen hajtja a gépet, és emiatt melegszik is.
-
Danny_L.hu
tag
-
kelzsoca
félisten
'fantasy' - This driver adds a dynamic cpufreq policy governor.
The governor does a periodic polling and changes frequency based on the CPU utilization.
The support for this governor depends on CPU capability to do fast frequency switching -
lasimon
csendes tag
Hello!
No túl vagyok egy 10 napos kemény teszten a masinával. (kb 1200 km, többség hazai)
- A Sygic-ről csak annyit, olyan amilyen. Kb 70-80 % -os, fix sebesség korlátozó táblák felismerése nagyon gyenge...stb.
a gépről: (frissítés után

- 35 fokos melegben is működött a szélvédő mögött, megfogni nem lehetett...
- ha kikapcsoltam, majd be akkor 7-8-perc is eltelt mire működött ( kétszer nem bírtam cérnával, inkább nem használtam)
-az akkumulátor villám gyorsan lemerül, ha mindent kikapcsolok, tehát csak levélnehezéknek használom, akkor is reggelre paff.
- ha készenlétre kapcsolom, akkor egy kicsit tovább bírja...
- ha olyan kedve van, akkor magától bekapcsol, ezt többször is észrevettem.
Mókás...
- Csak GPS-nek használva, egy tartalék géppel (másik készülék+3 betűs), szabad csak nekivágni teljesen ismeretlen helyen.
- Ha nem fontos, akkor nagyon szórakoztató a működése, május óta megvan, de még mindig tud új dolgot produkálni
- szóval gyakorlatilag használhatatlan, csak ilyen amatőröknek való mint én..
Üdv. -
kelzsoca
félisten
Az anyacég oldalát (WayteQ Hongkong Ltd.) felesleges nézni, ami ott megjelenik, az nem biztos hogy Európában is kapható lesz, de ez fordítva is igaz, van ami itt jelenik meg, és ott nem kapható.
(#2088) Danny_L.hu
Szerintem az Ondemand lesz a befutó, bár Allwinner-es cpu-nál a fantasy-t szokták használni, nekem alapból performance-on állt, és a kernelben is ez van/volt beállítva alapértelmezettre.
(#2085) szla0056
Ez manuális most is és az is marad.
-
Danny_L.hu
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Szöget ütöttél a fejembe és az Antutu CPU progijával megnéztem mit mûvel ez a masina. Az alap governor valami "fantasy" nevû volt, ami mást nem csinált, csak 1008mhz-en tartotta a procit. Ettôl különbözött a powersave, ami meg a legalacsonyabb, 60mhz-en tartott, bármit is csináltál. Nálam az interactive governor az, ami hajlandó dinamikusan változtatni az órajelet, bár láttam ennél már kifinomultabb szabályzót is. Az interactive-al nem melegszik Tab használat közben annyira, mint elôtte, viszont meg-meg akad pici, pl. most is gépelés közben. Üzemidô és navi közbeni tapasztalatom nincs, 15 perce nyüstölöm a gépet átállítás óta.
-
laszlohu
addikt
-
-
wphantom
csendes tag
Egyébként [itt] nincs is xtab 50 GPS. Miért?
-
kelzsoca
félisten
válasz
Loituma69
üzenetére
Amikor lemegy alvó módra a készülék egy bizonyos idő után leválasztja a külső SD kártyát, majd ébresztéskor felmountolja, ezt megpróbálom fixálni, a kijelző feloldás problémát most néztem, eddig nálam nem jelentkezett.
(#2076) Misi53
Minimális számítógépes ismerettel bárki fel tudja tenni.
Kell hozzá egy windows-t futtató PC, egy üres SD kártya (esetleg hozzá kártyaolvasó) és ezt a leírást követve megoldható az otthoni frissítés: [link]
(#2077) gipsztigris
Akkora várható az első publikus verzió

-
wphantom
csendes tag
Én arra gondoltam, hogy a rendszerben v. egy programban be van állítva az automatikus fényerő, de nincs hozzá érzékelő, akkor esetleg egy végtelen ciklusba kerül, ami a program fagyását v. a proci túlpörgését okozhatná (ergo jobban melegszik a kütyü). De ez csak egy gondolat.
-
laszlohu
addikt
válasz
wphantom
üzenetére
Én pl. ha van, az az első, hogy ki szoktam kapcsolni a fényérzékelőt, mert az a fényerősség rovására megy, és manuálisan maximálisra húzni, szerintem felesleges dolog,
úgyis a szivargyújtós töltőbe lesz mindig bedugva és az tölti,
amúgy a fényereje nagyon jó és jól látható a kijelzője.A melegedés meg normális dolog, minden ilyen kütyü melegszik, mivel passzív a hűtése,
de a korábban említett frissítés szerintem a melegedést is csökkenteni fogja,
mivel a procit nem fogja túlhajtani. -
wphantom
csendes tag
Sziasztok!
Én is szeretnék ilyen készüléket venni, bár most elbizonytalanodtam. Visszaolvasva felmerült bennem egy kérdés:
Most akkor van benne fényérzékelő vagy nincs? - csak azért mert ha nincs és a rendszer keresi, akkor egy ok lehet arra, hogy melegszik, illetve több hibát megmagyarázz. -
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Fantasztikus, az sd kártya kezelésre is ránézhetnél, mert sokszor csinál olyat a kütyü, hogy készenkétből viszajőve sokat tököl mire felismeri az sd kártyát és van amikor nem látja a fájlokat zene kép fájlok vagy csak hosszú idő után! A képernyőzár is van amikor töketlenkedik ha készenlétből jön vissza a kütyü akkor ha túl korán akarom nyitni a képernyőzárat akkor bekócol! Hajrá, egy sörrel jövünk neked!

-
kelzsoca
félisten
(#2070) karicsek
(#2071) r66
(#2072) Loituma69Pár szóban, a lista nem teljes:
Hiányzó magyar nyelvi részek pótolva/javítva, felesleges erőforrások eltávolítva, itt a kép és nyelvi részekre gondolok (HDPI erőforrás kiszedve (HDPI=magas felbontású képek) az eszköz 160-as DPI mellett az MDPI erőforrásból dolgozik, MDPI=közép felbontású képek) illetve az angol és Magyar nyelven felül az összes többi kiszedve.
A WiFi-t is javítottam, Google alkalmazások frissítve, cellakészenlét kiszedve, random újraindulás elvileg megoldva, kernelben is történtek változások, pl: a CPU szabályzás performance (maximum teljesítmény) értékre volt beállítva, így akkor is jobban pörgött a CPU, amikor kevesebb órajel is elég lett volna, ezt is módosítottam, de még tesztelés alatt van, melyik lesz a legjobb szabályozás.A gyári alkalmazások valószínűleg maradnak, mivel van/lesz root és megfelelő ingyenes fájlkezelő, ami root képes (Total Commander) ezért aki szeretne bele tud majd túrni a systembe, tehát tud törölni, ha úgy gondolja, de még az is lehet hogy pár dolgot kicserélek közben.
Tervben van egy teljes téma portolása is az eszközre.Hirtelen ennyi

-
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ennek nagyon örülünk és köszönjük már csak azt nem értem, ha te értesz hozzá és tudod optimalizálni javítani a hibák egy részét, akkor a gyártó ezt miért nem tudja!?
Képnéző, zenelejátszó fájlkezelő progikat nem építesz bele, hogy alapból ne a gyári gagyi cuccok legyenek rajta!? Vagy nagyobb klaviaturát betükészletet, hogy a nagykezüek ne 2 betüt üssenek le 1 helyett! -
karicsek
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Nekem tetszik. Gratula
Ha esetleg ezt a bekapcsolási dolgot is tudnád orvosolni benne, legalább abba a formában, hogy, ha ki van kapcsolva, akkor ne induljon el, az nekem elég is lenne.
Ma délután figyeltem, igaz készenlétben volt, 5 másodpercenként kivillant a képernyő, kénytelen voltam teljesen leállítani.
Tetszik az iránytűs kép.
Üdv -
kelzsoca
félisten
Urak!
A készülékre az Ice Cream Sandwich nem pár napon belül várható, viszont már nekiálltak, tehát készül.
Addig is, míg az ICS-re várakozunk, készítettem forrásból egy 2.3.4-es módosított szoftvert a készülékre.
Tehát forrásból módosítottam-javítottam-optimalizáltam-építettem fel a szoftvert és hozzá a kernelt is.Van még pár dolog, amit javítani szeretnék, aztán ki fogom tenni letölthető formában.
Addig pár kép: képek
-
szla0056
csendes tag
Sziasztok!
Én is rászántam magam egy xTAB50-re. Eddig Garmin Vista-t használtam, de már túl kicsinek találtam a képernyőt. Ebben ez verhetetlen. Eddig nekem jól működött (de összehasonlítva a Garmin-nel), sorra jönnek a kérdéseim, amire nem találom a választ:
- A Sygic-ben is visszanézhetem a bejárt útvonalam adatait, ez OK. De nem lehet beállítani valahol, hogy a térképen húzzon egy vonalat, hogy merre jártam?
- A track log-ot hol tárolja? Ki tudom valahogy menteni? Netán áttölteni PC-re ahogy a Garmin-ost a MapSource-ra?
- Valahol olvastam, hogy akkuidő növelésként átkapcsolható "repülőgép" üzemmódra. Mi ez és hogy állítható be?
-Én szeretném "gyalogosan" is használni. Nem lehet valamilyen szoftveres módszerrel pl. csökkenteni a rendszer órajelét? OK, lassúbb lesz, de ez olyan gyors, hogy ilyenkor fele sebesség is elég lenne, ha ettől kétszer annyi az üzemidő.
Előre is köszönöm a válaszokat, ha tudja valaki. -
Misi53
tag
Tegnap megkaptam az engedélyt 20 nap után Sygic újra aktiválásra.Ma tettem egy teszt úttat Pécs -Mohács között!!Rendben ment a navigálás(50 km).Kicsit melegedett.jó kéz meleg az kb (50 fok)
-
Loituma69
őstag
válasz
Gregman
üzenetére
Wayteq RTA-3000 TMC vevő - WayteQ navigációs eszközökhöz
RTA-3000 TMC vevő és külső RDS-TMC antenna
Kompatibilis navigációs eszközök:
WayteQ N770, N770BT, x620, x820, x820BT, x850, x920, x920BT, x950, x950BT, N8005300ft én ezt ismerem!
xTAB 50-hez jó-e vagy nem azt nem tudom!
Árnyékolót én nem használok így is jól látható, nekem megfelel nélküle is!Itt nézz körül : [link]
-
gyjofi
tag
Igen! Nekem pont ez volt, csak nekem a "bekékülés" is csak egyetlen egyszer sikerült neki.
Elküldtem szervízbe. Egy hét múlva visszakaptam "szoftver frissítve, formázva, tesztelve, teszt oké"-val. Persze a jelenség ugyanaz.
Amikor megkaptam bekapcsoltam, 1-2 perc alatt talált érvényes jelet és pozícionált (csak Sygic van rajta), de azóta se... Igaz azóta nem kapcsoltam ki teljesen csak készenlétbe, hogy ne merüljön gyorsan....várom az ICS-t...

-
karicsek
aktív tag
Este gondoltam megnézem milyen gyorsan pozicionál a sygic. Készülék bekapcs, full üresre van merülve. Délután még 80 % körül volt az akksi. A fene se érti. Na mindegy rádugtam töltőre, 7 %-ig felnyomtam, kb. 10 perc, vagy még annyi se. A készüléket alapból kellett betölteni, tehát forgott a wateq felirat. Tömblakás, negyedik emelet, ablakon belül. Sygic bekapcs és kb 30-40 mp alatt készen állt.
Csak azért írom, hogy valami jót is mondjunk erről a készülékről.
Ezek a bekapcsolásai, azért nem semmik.
Multimédiára nagyon jó. Nekem Wayteq x990 volt előtte. Kiváló gps eszköz volt, viszont másra nem nagyon tudtam használni. -
r66
aktív tag
A Sygic-ban, a hardverbeállításiknál, ahol meg lehet nézni a műholdak állapotát, elkezdtek "szaladgálni" a műholdak. Ugyan átváltanak idővel kékre, de csak 1-2mp-ig láthatók, majd eltűnnek és ez ismétlődik. A navigálás még megy, de mintha még lassabban pozicionálna - noha eddig sem volt villámgyors. Van valakinek hasonló tapasztalata?
Remélem nem kezdődik újra...

-
Loituma69
őstag
válasz
Gregman
üzenetére
Jó a fényereje a régebbi wayteq kütyük meg sem közelítik, A frissítés óta használható navigálásra, mindig pozicionál stabilan tartja a jelet sosem dobálja. Lehetne gyorsabb is a pozicionálási ídő, de otthoni használatra jó. Tablet része tele hibával, de hasznáhtó, ha türelmes vagy. ICS reményeink szerint mindent javít, kérdés mikor!? Hivatalos dátum nincs!
-
zeg74
aktív tag
Sziasztok.
Mikorra várható az ICS frissítés az xtab 50 re?
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Erősen töröm a fejemet egy xTAB-50-es megvásárlásában.
Csábító lenne a PNA-hoz képest erősebb hardver, kapacitív kijelző és hogy navigálás után lenne egy "tablet" némi játékra, e-mail stb.
Azért a fő szerepe a navigálás lenne, ezért szomorúan olvasom, hogy talán a sw frissítés után sem teljesen tökéletes.
Így van ez? Valóban vannak még gondok vele?
Kicsit más:
Van-e valakinek TMC vevője (RTA-3000) hozzá?
Ajánlott-e hozzá a WayteQ napellenző (SP-5), vagy ennek a kijelzője erősebb fényű mint a PNA-ké (850bt, 960bt stb.)? -
qantum
senior tag
jó akkor ceruza - pipa

más - nektek van kijelzővédő fólia, ha igen milyen? -
Attici
őstag
Mivel kapacitív a kijelző, mindenképpen valamilyen fémes ceruza való hozzá.
(#2036) Misi53: Kinek új a begye?

Vagy ujjbegyre gondoltál?
-
qantum
senior tag
Akkor milyet kellene vennem, ami jó? köszi
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Milyen érintőceruza kell a XTAB-hoz, a sajátja nincs meg, a x850 -esével semmit nem csinál? Vagy a fólia lehet a gond, még rajta van a gyári?
-
niman77
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Hello! Visszaolvastam, de nem találtam olyan problémát ami nálam jelentkezett. Egyik nap az irtak ki a gép hogy sajnáljuk a transmiter működése leállt probálja újra, azóta nem megy, következő nap újra sajnálta de a videólejátszó adta meg magát, ma az email funkció hallt meg. Eddig kb 2-3 hónap gyönyörűen müködött az összes felsorolt funkció.
Megoldást vagy vmi tanácsot tudsz adni?
-
Misi53
tag
válasz
laikususer
üzenetére
mi a bajod???
-
Loituma69
őstag
Navigon csak topmap, Sygic csak tomtom, igo és primo kezeli a navteq, topmap, és tomtom térképeket is! Ezért ő lenne a nyerő, ha lenne hivatalos Primo androidra! Láthatáron készül okosba, navgear android primo átirat.
-
nyehu
csendes tag
válasz
laikususer
üzenetére
Navteq, vagy Navigo térkép?
-
laikususer
csendes tag
Sajnálattal olvasom, hogy még mindig tart a vergődés....hardver-szoftver oldalon.
Ugyanakkor a "sz@r" lassú, elavult kütyüvel vígan elvoltam Horvátországban, a legutolsó kecskecsapást is ismeri, az összes sebességkorlátozással...
Vannak dolgok, amiket soha nem fogok megérteni
-
tjb007
nagyúr
Igen, azt használ.
"és csak a magyar térképet ki lehet cserélni?"
Nem lehet. A Sygic csak és kizárólag Tele Atlas térképeket használ, csak azzal működik.
"Azt olvastam más európai országokban viszont a Tele Atlas térképei a jobbak?"
Ez is épp olyan mint fejfájás elleni gyógyszer, mindenki másra esküszik.
-
qantum
senior tag
Megoldódott a wifi problémám, gyorsan le is töltöttem a naviszoftvert. Ha már van egy legális szoftverem gondoltam kipróbálom, a térkép valóban nem olyan jó mint a Top Map (és még Bp-en nem voltam) ,de Sygic nem olyan gáz. Ha jól tudom a Sygic Tele Atlasos térképet használ?
-
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Túl variálod a dolgokat az xTAB 50 nem azért pozicionál lassan mert nem ismeri a glonass technologiát, hanem azért mert a szoftver ami a gps vevőt kezeli rosszúl van megírva ezért lassú az xTAB 50 vagy azért mert a gps vevő egysége nem okés és nem lehet ennél többet kihozni belőle.
2 napja vettem egy Cns Truck gps-t 10 másodperc alatt pozicionál pedig ez is sincs felkészítve az új orosz technologiára. Egyszerűen csak jó a gps vevő egység és a hibátlanul megírt szoftver miatt ilyen gyors! Hiába mutatsz olyan hozzászólást amiben 47 másodperc alatt pozicionált, ha nálam ennél jóval lassabb! 2 hónapja van meg az xTAB 50 igaz ebből hat hetet nem nálam volt, úgy hogy pontosan tudom milyen gyors vagyis lassú! -
kelzsoca
félisten
válasz
Loituma69
üzenetére
Közben megnéztem, és egy kis kitérő:
A GLONASS, rövidebb nevén GNSS az oroszok által fejlesztett helymeghatározó rendszert takarja, ami a közismert GPS hálózat egyik komoly alternatívája. Néhány modern okostelefon már a GLONASS műholdjait is képes felhasználni a pozícionálás során
Az érkező Xperia S és ion modellek mellett az összes Snapdragon S2, valamint S3 családokba tartozó lapkát használó Sony Ericssonok (vagyis az összes 2011-es modell) képesek lesznek kihasználni az orosz műholdak képességeit, de az Apple iPhone 4S és a Samsung Galaxy Note is tökéletesen kezeli az 24 extra pozícionálót.
==========================Tehát a készüléked képes használni a GLONASS technológiát, (mellékesen az enyém is Samsung Galaxy S III.)
Az xTAB-50 ezt a technológiát nem képes kihasználni, de ettől függetlenül, az 1 percen belüli navigálásra kész állapot sem lehetetlen: katt
-
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Repülőgép módba állítottam a telefonomat, kimentem az erkélyre lakotelep közepe tele 10 emeletes házakkal épp most villámlot vihar előtti ídőjárás és elindítottam az itt tiltott szoftvert a mobilomon 28 másodperc alatt pozicionált, pedig 2 órával ezelőtt még Tatabányán voltam és ott kapcsoltam ki a naviszoftvert, most pedig 70km-el arréb vagyok és itt most indítottam el a naviszoftvert ami egy fillérembe nem kerül mármint a gps pozicionálás navigálás, ha repülőgép módban van a telefon ha sima üzemben van akkor sem!
Direkt kivittem az xTAB 50-met is és egyszerre indítottam a naviszoftvereket xTAB 50
1 perc 42 másodperc alatt pozicionált!
Amikor a telefonomon android 2.3.4 futott akkor is pontosan ilyen gyors volt, most ICS 4.0.4 fut rajta, tehát ez sem számít semmit sem. Ami számít az a programozók és különféle mérnökök munkája, tudása, ügyessége! Nem az android szoftver a ludas és nem is az internet elérés! -
kelzsoca
félisten
válasz
Loituma69
üzenetére
Erre válaszoltam:
Jah és gyorsabban pozicionál mint az xTAB 50, internet kapcsoltat nélkül mivel nincs internet előfizetésem csak gps vevőt használja és nem melegszik!
Nem véletlenül írtam, hogy vagy vedd kis a SIM kártyát vagy tedd repülőgép üzemmódba a telefont, és úgy nézd meg a pozícionálást, hogy a készülék semmiképpen NE tartózkodjon a GSM hálózaton. (így sem az a-gps, sem a hálózat alapú helymeghatározás nem fog működni csak a beépített GPS lesz)
-
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ezt nekem miért írtad én is ezt magyarázom hónapok óta, hogy nem kell internet se wifi a gyors pozicionáláshoz. Itt sokan keverik a dolgot, xTAB 50-ben nem azért van wifi, hogy gyorsabban pozicionáljon se az okostelefonokban, hanem hogy netezni tudjanak teljesen függetlenül a gps-től!
-
Imdre
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Én azt elhiszem Neked, hogy ez működik így is, de azt már nem, hogy a hazai vadkapitalista szolgáltatók ingyen adnák azt,amiért pénzt is kérhetnének.
Csak abból indulok ki, hogy egy lekérés kb 20 kB, és azért hogy én csekken fizetem be a számlámat kér a tré 140Ft-ot
Ráadásul, ha bekapcsolom valamelyik adatkapcsolatot, érezhetően gyorsabban talál jelet a telefonom (bár a nélkül is gyors). -
kelzsoca
félisten
Telefonokban ezt a módszert is szokták alkalmazni:
Hálózati alapú helymeghatározás
Ide tartoznak a mobiltornyokkal és WiFi hálózatokkal kapcsolatos megoldások (létezik Bluetooth alapú is), mely kettő a hordozható eszközökben az A-GPS-hez hasonlóan elterjedt és használt technológiák. Vegyük először a mobiltornyos változatot. Nagyon leegyszerűsítve ilyenkor az történik, hogy a készülék a környező mobiltornyokkal való kommunikációval méri be a körülbelüli helyzetét, úgynevezett „háromszögeléses” módszerrel.
-
r66
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
"Fontos tudni, hogy az A-GPS használata mobilhálózat használatával nem ingyenes, hiszen a készülék és a szerver között adatforgalom zajlik. Mindez mobilinternet csomag nélkül biztosan plusz pénzünkbe kerül."
Akkor van némi igazuk, de nem kötelező a mobilnet csomag. Köszi.
-
kelzsoca
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple MacBook Air 13" M4 (2025) 16GB / 256GB ezüst
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

így igaz!!!!

Minél tovább van nálad annál többet buksz vele...