Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loituma69
őstag
ICS jövöre!?
-
r66
aktív tag
válasz
lasimon
üzenetére
Ez benne a szép. Mindig produkál meglepetéseket. Az enyém legutóbb elfelejtett beszélni, csak csipogott. A hangerőt nem lehetett állítani semmilyen irányba, a hang letiltás-engedélyezés sem ment. Valami összegabalyodott benne, szerencsére újraindítás után helyrerázódott.
-
lasimon
csendes tag
Újabb tapasztalatok :
Kb. két héttel ezelőtt hosszabb útról hazatérve, nagy mérgesen feltöltöttem fullra és szépen az íróasztal fiókomba tettem, mondván velem többet nem fog kitolni útközben...
Tegnap elővettem és 12 nap !!! után be tudtam kapcsolni, sőt a töltés 30 %-on állt! Teljesen ledöbbenten, ilyet még nem tapasztaltam mióta megvan a készülék (május) . (természetesen túl vagyok a frissítés, frissítés, frissítés, aktíválás, kód kérés háromszor műsoron). Korábban akármit csináltam 1-2 nap után teljesen lemerült. ( tudom az android miatt nem mindegy , mit és hogyan használ az ember) de akkor is meglepődtem. Na gondoltam ha már így van próbálkozzunk:
letöltöttem a Sygic frissítést, szépen felment, elindult, sőt úgy tűnik mutatósabb lett.
Az igazán meglepő, hogy ugyanolyan körülmények között az internet kapcsolat kitűnő lett, szinte száguld, korábban ez sem volt igazán jó. Félóra netezés után készenlétbe helyeztem.
Ma délelőtt újra indítottam, a töltés állapota változatlan és működik a masina
Mi történt? Lehet, hogy megijedt a büntitől?
Na most kipróbálom élesben, a GPS-t is hátha csoda történt?
Üdv. -
Ligend
tag
válasz
apeelme
üzenetére
Ami azt illeti, még most kezdtem az ismerkedést az Android ilyen mélységeivel, így valószínűleg nem tudom még korrektül felmérni a feladat nehézségét.

A kerneltől kevésbé félek, hiszen legrosszabb esetben még mindig át lehet tenni az eszközön lévőt, a nagyobb problémát nyilvánvalóan a Wayteq testreszabásai jelentik, amit említetél is (állapotsor, GPS, stb.).
Nektek rendelkezésre áll valami belső forrásból kernel konfig, device tree, vagy nulláról indult a munka?
-
apeelme
addikt
Sajnos ez nem ilyen egyszerü, az a kernel forràs önmagàban semmire sem hasznàlhatò, kellene az eszközhöz tartozò kernel config is.
Az android forràs is igen kevés önmagàban hiszen az eszközhöz tartozò "eszköz fa"-ra (device tree) is szükség van. Mivel ezek a gyàrtò tulajdonàban vannak és nem hozzàférhetök ìgy ez igen nagy melò. Persze kellö hozzàértéssel mindkettö felepìthetö a nullàròl, nagyon sok munkàval.
Nekem sikerült 2.3.7_r1-et forditanom erre a cuccra(zsoca làtta), és müködik is, de nagyon beta...még nem müködik a fényerö àllìtàs, a wifi, a gps és még sorolhatnàm. Plusz az àllapotsor egyedileg van megoldva a wayteqnek, mivel ugyebàr nincs fizikai gomb az eszközön, amit meg sajàt kútfőből kell megoldani, hozzàtenném azt is "megcsinàltam" de nem 100% az sem...
Idöm nekem sem volt nagyon foglalkozni vele... -
Ligend
tag
Köszönöm, ez valahogy elkerülte a figyelmem, pedig igyekeztem visszaolvasni.

Elérhető az Allwinner által kiadott, módosított és kiegészített linux kernel, illetve a Google-től is letölthető az Android forráskódja. Egyelőre csak a Gingerbread-hez (Android 2.3.x) készült kernel forráskódja van publikálva, így az ICS-t még nem lehet lefordítani, de talán hamarosan azt is közzéteszik.
Lehet, hogy meg kellene próbálkoznom a 2.3.4 lefordításával, de valószínűleg én baltázok el valamit, és nem a 2.3.7-tel van baj. Pedig mindenben a leírások alapján jártam el (pl: fordításra használt operációs rendszer, telepítendő csomagok, stb.)
-
Ligend
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ha valamiben tudok segíteni, szólj. Láthatóan sokan messiásként várják a munkádat, személy szerint engem is érdekelne, bár egyelőre semmi problémát nem tapasztaltam a gyári szoftverrel. Igaz, csak 1 hete vagyok (egyelőre boldog) tulajdonosa az xTAB-50-nek.

Lehetek kicsit kíváncsiskodó? A gyári firmware-t hangolod, vagy forrásból fordítod újra az egészet? Ez utóbbival próbálkoztam én is: a kernel szépen elkészül, de az Android 2.3.7 forgatása közben hibával elszállt és emiatt megakadtam.
-
Loituma69
őstag
válasz
bolcsodal
üzenetére
Sürgetni!? Én csak megkérdeztrem! Ha nem lesz az sem gond mert talán ICS is meglesz addigra!
attila6152
A legtöbb tulaj nem a sygicet használja csak ez egy álszent bocsánat nem álszent hanem törvénytisztelő közösség, fórum ahol nem lehet másról csak a sygic szoftverről írni, de google a barátod! Beállítás kérdése az egész! -
attila6152
csendes tag
Sziasztok,
2 napja vagyok boldog tulaja egy xtab-50-esnek, előző kütyümön IGO Primo 1.1-t használtam, használok...
Kicsit beleolvasgattam a fóromba és látom főleg Sygic-et használ a legtöbb tulaj (gondolom a legalitás...)Azért feltenném a kérdést, ha OFF akkor előre is bocsánat:
Használ valaki Primo-t? Ha igen, tud segíteni abban, hogy az autóban a táp elvétele után az (Primo 2.0-t futtató) xtab is 10 másodperc után készenlétbe menjen?
(WinCE-n futó Primo a töltés elvételekor 10 mp-ről visszaszámol és ha nem nyomok semmit készenlétbe megy). Ez egy tök jó funkció volt, nem maradt véletlenül bekapcsolva az autóban...
Android függő a dolog?
Vagy ez a Primo 2 hiányossága?Az IGO egyenlőre csak tesztre van feltéve nekem (amig nem találok rá megfelelő legális szoftvert), de eddig hibátlan a kütyü, igaz még csak két napja nyúzom, tetszik, gyors meg minden, csak a pozicionálása kicsit lassú, kb egy perc...
-
Loituma69
őstag
Rombadőlt a maszek rom!
Nem lesz kész!? -
mkRoland
senior tag
válasz
Loituma69
üzenetére
Nekünk állandóan be van kapcsolva a wifi, folyamatosan töltőn van a kocsiban a tablet is. Nem tapasztaltam semmi különösebb gondot, a navi szoftver eddigi tapasztalataim alapján maximum néhány másodpercre veszíti el a jelet kikapcsolt képernyő mellett.
A gyári állapotban kijött firmware/ROM van rajta, minden fontosabb módosítás nélkül, mindössze a Nemus Launcher-t tettem meg alapértelmezettnek. -
laszlohu
addikt
Bár nem hinném, hogy ez lenne a bibi, de , amit a honlapról töltöttem le
phoenixcard
, annak aconfig.cfg fájljában az alábbi + információ is benne van.
[Img File]
path = D:\_Wayteq munka\Kulker\Wayteq\xTAB-50 GPS, Android PND\Firmware\Firmware 2012 03 30___Végleges, Engl phone, USA OK\xTAB-50.imgbár nálam 1. induláskor automatikusan törölte és ez lett :
[Img File]
path =Ui.: meg lehet próbálni letörölni a config.cfg - t és úgy futtatni.
-
Paypass
csendes tag
Üdv .
Voltunk egy hoszabb kiránduláson. Zürich-ben minden kis utcát ismert, Lajtátol nyugatra
úgylátszik jó a térkép.Egy bosszúságom volt vele nem kapcsoltam ki hazafelé a wifi-t
és egy pihenőhelyen úgylátszik talált szabad hozzáférést és elkezdett valamit letölteni
de nem tudta befejezni mert nem tudtam róla és továbbindultunk le is fagyott a
rendszer .Pont Linz előtt.tanulság ki kell kapcsolni a wifit-t -
r66
aktív tag
Az enyém mostanában azzal szórakozik, hogy készenlétből újraindul, elégé ötletszerűen, lekapcsolt wifivel is.

Mikor az ember azt hiszi, hogy végre minden OK, mindig produkál valami újat.
Jöhetne már az az ICS...A PhoenixCard nálam is ilyen, csak nekem eddig nem volt rá szükségem, azért nem érdekelt a dolog...
-
Loituma69
őstag
Lol

-
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok,
Frissítenék egy xTAB-50-et. Ehhez le is töltöttem a szükséges zippeket, kicsomagoltam őket, azonban a PhoenixCard.exe elindítva így néz ki:
Két különböző gépen, sima és rendszergazda felhasználóval, Windows 7 alatt, akár XP módban is így néz ki.Hogy tudok vajon normális nézetet szabni neki?
-
gyjofi
tag
Mocskosul szomorú vagyok...

Végre jó a gép! Navigál, nem merül, stb... lassan "zsebkönyvolvasónak" is használtam...
Erre most újabban nem tölt sem autós, sem hálózati töltőről, csak usb kábelen keresztül a gépről (egy darabig. 50% fölé nem bír...). Próbáltam úgy is, hogy egy usb aljzatos töltőbe dugtam az adatkábelt, de így sem tölt...

Ilyenkor mi van? Ezt szoftver hiba okozhatja? Ismét szervíz?

-
tb007
csendes tag
Most tettem meg vele 200 és két nap múlva még 270 km-t
Ebből gyakorlatilag kb. 130 fő út (2 jegyű) a többi M6 és M3, Pesten át. Régi 6-os, Lágymányosi-híd, és a Nagykörút - talán. Ami idegesítő, hogy a sávinformáció azt jelenti, hogy tartson balra. Mennyire kis szívem? Szomszédom Garminja ugyan ezt mondta és az M3-as-ról sikerült is bevinnie a málnásba. Kacsó-Pongrácznál lefelé az Y szárából a bal oldalira mentem, holott a másik kellett volna. Kíváncsi vagyok, ez milyen utasítást ad majd ott. Tegyük hozzá, nem ismerem Pestet. Szívás volt. Végül is kihozott minden féle szűk belvárosi sikátorokon át a Rákóczi útra. Hát ezen a Pesten való átkeléshez szántam ezt a kütyüt a térképpel egyetemben, ami szerintem még a TeleAtlas térképei között is elég elavult, messze nem a legfrissebb. Így könnyű élettartam frissítést adni, ha nem szerzik be a legújabbat, különösen Mo.-ra.
Mit jelent tulajdonképpen a honlapjukon Magyarország 98%, amikor házszámokat nem ismer sok száz éves településeken.
Egyébként néhány napja néztem, a sygic.hu oldalán a 2012. 01. 17-i hír volt látható és tegnap került fel új. Látja valaki a 12.1 ismertetését?
(Erről jut eszembe, talán illik ide:
- Uram! Hogy adja 800-ért a mákot, mikor szemben csak 600?
- Akkor vegye meg ott.
- De nincs neki.
- Ha nekem sem volna, én is adnám 600-ért.)
Nálam a nyíl szépen folyamatosan mozgott, saját meglátása szerint 1 m-es pontossággal. Kb. tényleg ott mutatott, ahol mentem, pl. Sió hídon. Én egy autónyira taksálom a pontosságát. Szabad rálátás mellett 7 vagy 8 holdat villantott fel, bár tényleg lassan (?) csinálja bekapcsolás után - már mint a térkép indítása után - jó egy percig keresgél.
Útközben nem vesztette el a jelet, legalábbis én nem vettem észre. Autópályán nem olyan feltűnő, ha újra megtalálja.A titokzatos totál véletlen szerű lemerülés viszont továbbra fennáll! Talán 10 %
az esélye, hogy két nap múlva be tudom kapcsolni. Szombat este föltöltve, wifi, gps, média kereső pofon vágva, fényerő közepes. Ma 1-kor bekapcsoltam volna, de semmi reakció, semmi nafta. Ez nem vágja haza előbb-utóbb az aksit. Mintha azt olvastam volna egy aksis oldalon, hogy a Li akkukat tilos teljesen lemeríteni. 
Ez azért nagyban rontja az élvezeti értéket. -
kelzsoca
félisten
válasz
sharkyj
üzenetére
Üdv!
Szerintem a szervizbe munkaidőben bármikor mehetsz, bár gondolom az lenne a lényeg, hogy helyben meg is várnád a frissítést, ezzel kapcsolatosan valóban jobb lenne felhívni őket.
Egy custom romon dolgozgatok, amikor van rá időm, ez még 2.3-as Gingerbread alapokon nyugszik, és reményeim szerint hamarosan ki is tudom tenni.
Az Ice Cream Sandwich frissítésen is dolgoznak már, viszont ez nem pár napos munka azért, de remélhetőleg még most a nyáron ez is elérhetővé válik.
-
-
culyu
csendes tag
-
sharkyj
csendes tag
Üdv xTab-osok!

1 hónap külföldi barangolás után újra itt. Látom a helyzet nagyjából változatlan.....Loituma legalább visszakapta a (néha jól) működő készülékét...
Bocs
Én egyenlőre továbbra is a jól összerakott masinák táborát képviselem, 1-2 apróságot kivéve ( jel meg nem találás, wifi szétkapcsolás stb.) nem lehet panaszom. A reset hasznos továbbra is. És a Sygic térkép valóban szépen működik....tőlünk nyugatra
. A wayteq supportos kollégáktól ( Kelzsoca ?!
) várnék priviben választ ha lehet a következőre: Csütörtökön Budapesten járok és szeretném a legfrisebb szoftvert rátöltetni a kicsikére. Megoldható-e? Vagy telón egyeztessek a Wayteq-el előtte inkább?Minden jót Nektek!

-
gyjofi
tag
Hozzáértők!
Meg tudjátok mondani, hogy mi a különbség a kikapcsolás-várás-bekapcsolás és a reset gomb megnyomás között?
Azért kérdem, mert a gép ki-/bekapcsolás után nem vagy csak nagyon nehezen tud, de reset után rögtön (max 1 perc) tud pozícionálni... -
laszlohu
addikt
Az alábbi progival Geocaching - re is lehet használni elvileg, bár
ezen a készüléken nincs tesztelve :Csak root-olt készülékkel műkszik :
végülis érzékenyebbé teszi a gps sebességét 5Hz - ről 1 Hz - re, ha a
static navigation enabled - re van állítva,
de bármikor visszaállítható. -
VeZsolt
csendes tag
Sziasztok!
TMC működő megoldást keresek hagyományos royaltek (RTA-3000) vevővel, a napokban kikerült (v9.6.7.235654) programhoz. Konkrétan a sys file-ba beírandó paramétereket, mivel a jelenlegi módon csak online keresne tmc jelet.
Köszönöm.
-
laszlohu
addikt
-
mkRoland
senior tag
MicroUSB-OTG kábelem van, de miniUSB-s nincs. Nem lehet, hogy tudna OTG-t az X-Tab50 (Cortex-A8)? Abban az esetben egy fizikai USB-s billentyűzet működne, de ennek tesztelésére nincs lehetőségem.
Eredetileg a Huawei Ideos S7 slimről is azt írták, hogy nem tud OTG-t (Qualcomm Snapdragon), ehhez képest egy Samsung S2 OTG-kábellel vígan használom pendrive-val, digitalizáló táblával, memóriakártya-olvasóval, még a külső vinyóm FAT32-es partícióját is tudom vele írni-olvasni a Q5 Mount Manager-rel. -
laszlohu
addikt
Ideiglenesen,
Ezzel meg lehet próbálni, hogy bekapcsol-e magától,ha beállítasz egy tól - ig dolgot, elvileg az idő alatt nem riaszt semmi miatt, és nem kapcsol be magától,
elvileg. -
@
csendes tag
Sziasztok!!
Csak benéztem,hogy mi újság itt de látom a helyzet változatlan a WayteQ xTAB 50 GPS-el.
Akkor ezek szerint jól döntöttem amikor még a készülék megjelenésekor a felmerülő problémák miatt vissza vittem a boltba a "kütyüt" és elhoztam a jó bevált x960bt-t.
Legalább nem idegesít a sok hibája és van normális navigációm.
Várom a "tökéletes" WayteQ xTAB 50 GPS-t és akkor jöhet.

-
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled és ezekkel a dolgokka teljesen tisztában vagyok, ez nálam nem user error, hanem xTAB errorr!

Anno mikor még a samsung omnia telók voltak a menők, szinte hetente cserélgettem a fözött romokat, sőt a végén a pdafunklub oldalról letőltöttem az android 2.1 verziót amit dual boot meg lehetett csinálni és ha akatam a winmobil 6.5 indult, ha akartam az android 2.1 bootolt! Az az andoid verzió nem volt sokkal instabilabb mint ami az xTAB 50 most van. -
qantum
senior tag
Más wayteq tabokra (70,80,100) is jellemzőek a fenti problémák (bekapcsolás, merülés, sd stb. ), vagy ezek csak az xtab 50 sajátosságai?
-
Bendi28
csendes tag
Lehet kapni valahol billentyűzetet hozzá?Vagy melyik kompatibilis?
-
laszlohu
addikt
Végülis a legnagyobb probléma az, ahogy olvastam, hogy a
GPS pl. készenlét után is kireseteli magát,
persze a szoftverfrissítés után.
Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy a leendő
Kelzsoca féle firmware - ben, a cellakészenlét kikapcsolása segít ezen a problémán? -
kelzsoca
félisten
válasz
Loituma69
üzenetére
Természetesen, nem kell tudni

Mint minden más Android alapú készüléknél, a gyári szoftver tovább fejleszthető, esetleg javítható, illetve különböző finomhangolásokat is el lehet végezni rajta, amitől az a legtöbb esetben jobbá/használhatóbbá válik, az ilyen, nem gyártó által átdolgozott/felépített szoftvereket hívják custom romoknak, szinte kivétel nélkül minden Androidos készülékhez készülnek ilyen nem hivatalos szoftverek, viszont használatuk garanciavesztést okoz(hat)
Tökéletes szoftver nincs, és soha nem is lesz, a felhasználói igények és szokások is változóak, illetve Android esetén minimális tanulást azért igényel a rendszer is, hogy minimum felhasználói szinten a user képben legyen a rendszer előnyeivel és hátrányaival, mert nagy általánosságban elmondható, hogy a legtöbb probléma user error miatt következik be, és ilyenkor azonnal az adott készüléket szidják, legyen az méregdrága csúcskészülék, vagy egy olcsó belépős kis eszköz. (ettől még bármely készüléknél lehetnek/vannak is hardveres, vagy szoftveres valós problémák is)
-
Loituma69
őstag
válasz
laszlohu
üzenetére
Én ezt pontosan tudom volt vagy 7darab X960 nálam és sorolhatnám a tipusokat bla bla bla....
ezt írtad
"De pl. nem lehet egy mobiltelóhoz mérni a sebességét, mert az az internetről
is tölt le adatokat(a-gps), hogy gyorsabb legyen a pozícionálás."
Ez is egyszerűen hülyeség és nem igaz. Nem írom le 10x, hogy miért ha visszaolvasol akkor megtudod miért! -
laszlohu
addikt
válasz
Loituma69
üzenetére
Ez így van, mármint a
Wayteq X960BT -nek 20 másodperc kell hidegindításnál,
10 Másodperc melegindításnál,hogy jelet fogjon.Ha Glonass ready lenne, akkor még kevesebbet.
De pl. nem lehet egy mobiltelóhoz mérni a sebességét, mert az az internetről
is tölt le adatokat(a-gps), hogy gyorsabb legyen a pozícionálás.meg a gps chip is különbözik,
az x960BT - ben Sirf Atlas gps chip
az xtab- ban Sirf Star 4 - es, ha jól tudom -
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
De hát miért is kellene tudnunk ki vagy, egyszerüen arról van szó, hogy te felajánlottad, hogy készítesz egy javítást az xTAB 50-hez, e hét hétfőre igérted mi csak reménykedünk abban, hogy ez valaha kész lesz és előre is köszönjük fáradozásodat és respect. De ha már készen lennél ma, az is későn lenne mert már május végén ezzel a szoftverrel kellett volna kiadni amit te beigértél! Én csak reménykedem, hogy te segítesz rajtam rajtunk!
-
Loituma69
őstag
válasz
bolcsodal
üzenetére
Teljesen elbeszélünk egymás mellett, nem attól kellene gyorsabban pozicionálnia mert 1 ghz proci van benne ekkora hülyeséget még csak nem is gondoltam nem is értem hogyan kevered ezt bele! A szoftver hibát pozicionálással kapcsolatban már akkor azt mondtam mikor még szó nem volt arról, hogy javítani kell, de én már 6 napos korában tapasztaltam az anomáliákat ez még májusban volt, csak akkor le lettem hurrogva, hogy biztos nem szoftveres hiba és mégis! A jelenlegi javítás is csak arra volt jó, hogy nem akad ki a pozicionáláskor a vevő chip, de minden egyes használat előtt resetel ezért pozicionál ilyen lassan, tehát ez csak fél megoldás lett! És igen én személy szerint elvárnám , hogy pikk pakk pozicionáljon legalább olyan gyorsan mint a 6 éves wince-s kütyük! Gondolom most sem érted a problémámat de mind1! Amiket írok teljesen félremagyrázzátok!
-
kelzsoca
félisten
-
wutuka
aktív tag
válasz
Loituma69
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled. Abszolut jogosak az elvárásaid a géppel szemben a Ezt a topikot figyelemmel kísérve az ember az az érzése,hogy nem is a 21. században van. Ennyi negatív tapasztalat egy termékkel kapcsolatban megdöbbentő! Gyakorlatilag minden funkcióval baj van!
Az összes készüléket a gyártónak vissza kellene,rég kellett volna hívnia!Sokkal kisebb presztízsveszteség volna!
Számomra az is megdöbbentő,hogy a felhasználónak kell írnia egy használható programot! Hát ez kész!
-
bolcsodal
addikt
Nálam símán működött az újraregisztráció a 12.1 telepítését követően....

(#2205) Loituma69: Miért lenne gyorsabb a pozícionálás attól, hogy 1GHz-es a proci? Ez nem Super PI...

Megmondták, hogy driverproblémába ütköztek. Valószínűleg a Linux kernel nem csípte annyira a GPS chip-et mint a WinCE. Minek ezen rugózni állandóan...?
-
Octi
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Valóban változtattak, és amikor utoljára kértem a kód felszabadítását, a válasz levélben arról tájékoztattak, hogy a 12.1-ben már javítva van, és annak működnie kell.
Na, ezzel szemben ugyan úgy közli, hogy hibás a kód, és nem lehetséges a regisztrálás
Most kértem tőlük még egyszer, addig marad az "okosított" verzió.
Ui: Találhatnának valami normális megoldást a regisztrációra, mert ez így nagyon gáz

-
Loituma69
őstag
Akkor már értem, én 6-8 év alatt kb 20 féle kütyüvel mókolgatottam és alig vártam, hogy az ördögi 500mhz teljesítményű pna-k helyett végre legyen egy komoly hardverrel ellátott gps. Ami meg is lett, de a használhatósága meg sem közelíti a 6-8 évvel ezelőtti wince rendszerű
gépekét nem ezt vártam. Azt gondoltam, hogy az 1 ghz proci mint a reklámban szárnyakad ad a térkép mozgatásnak útvonal számításnak ami be is jött, de mellette ezer sebből vérzik. Ennek a kütyünek hardver teljesítménye alapján 10-15 másodpercen belül pozicionálnia kellene szabad téren napos időben, a wifinek első bekapcsoláskor azonnal max 5-10 másodperc csatlakoznia kellene a saját hálózathoz. Készenléti állapotban kb 4-5 napot kellene bírnia, kikapcsolt állapotban meg legalább 1 hetet és természetesen soha nem szabadna magától bekapcsolnia se ki. A memoria kártyát 1-2 másodperc alatt fel kellene ismerni nem pedig minden egyes készenléti módból tekergetni és ha véletlenül rossz ütemben nyitom a képernyőzárat miközben éppen az sd kártyát ellenőrzi akkor nem szabadna kiakadnia lemerevednie vagy újra elsötétülni a képernyőnek. A melegedés is túlzott bár engem ez nem zavar. Csak az 1 ghz Xperia arc telefonom soha de soha nem melegedett fel ennyire fele ennyire sem, pedig navigáltam vele több 100 km folyamatosan 40 fokos autóban. Xperia arc telefonomon is 1 évig android 2.3.4 rendszer futott és az xTAB-hoz képest meg amúgy is atom stabil. Egyik hiba sem jelentkezett soha, tehát van összehasonlítási alapom. Erre lehet azt mondani, hogy az Arc nem 35.000ft ez tény, de ettől függetlenül még lehetne kevesebb hiba a készülék szoftverével pláne egy komplet hivatalos frissítés után! Ezek után írom azt, hogy én már az ICS-ben sem hiszek! Jobban hiszem, hogy valaki hozzáértő készít rá egy egyedi romot ami kijavítja a hibákat! pl kelzsoca
-
r66
aktív tag
válasz
Loituma69
üzenetére
Nem védem, miért tenném. Egyrészt semmilyen kapcsolatom nincs a WayteQ-kel, másrészt nem vagyok android 'fanatikus' sem. Egyszerűen ez az első gps-em, és egyben az első androidos készülékem. Nincs mihez viszonyítsam a 'teljesítményét', így aztán jóval toleránsabb vagyok nálad. Hozzátéve, hogy én is nagyon utálom, ha valami nem működik megfelelően.
-
Loituma69
őstag
Akkor rosszúl fogalmaztam, teker csak teker és nem indul újra akár addig teszi ezt amíg hagyom és le nem merül az akkumulátor. Máskor pedig rendesen indul pedig nem törlök le semmit két bekapcsolás közt. Ennek semmi köze a feltelepített programoknak. A műholdak változtatják helyüket ez tény, de akkor a 6 éves Mio P350-nél, ott nem mozognak a műholdak? mivel az bármikor 20-30 másodperc alatt talál poziciót, de felsorolhatnám az összes wince-s kütyüt is ami 10-20 másodperc alatt pozicionál. Teljesen függetlenül attól, hogy a műholdak mozognak, sőt ha éppen 80km/ó megyek a kocsival akkor is jóval előbb pozicionál mint az xTAB 50 álló helyzetben! Értem én, hogy védeni akarod szegény kütyüt, de én továbbra is fent tartom, hogy a szoftver ami rajta fut az csak 70%-os. Messze nem tökéletes és ez a használhatóság rovására megy. Én személy szerint megbántam, hogy megvettem mert a szoftverfrissítés nem hozta meg a csodát és attól tartok és én nem hiszek abban sem, hogy az ICS mindent megold! Ha esetleg a wayteq mérnökei és szoftveresei elmennének japánba a sony-hoz korrepetálásra akkor lenne esély a javításra, de így én nem hiszek benne és egyenlőre másodszor is megbuktak a wayteq okosai. Egy dolog lett jobb, hogy már pozicionál lassan, de biztosan, ezen kívül minden maradt olyan mint volt tele hibákkal kikasztó problémákkal!
-
r66
aktív tag
válasz
Loituma69
üzenetére
"és csak teker csak teker a wayteq felirat" - gondolom, ez attól is függ, hogy mennyi apk-t (és mit) pakolunk rá, bizonyára növelik a betöltési időt is.
A műholdak pedig változtatják a helyzetüket, ez bizonyára hatással van a pozicionálás idejére is - ugyan azon a helyen eltérő ideig tarthat.
-
Loituma69
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
A szoftverfrissítés jöhetne minél hamarabb, mert mostanába egyre többszőr csinál olyat a kütyüm, hogy bekapcsol és csak teker csak teker a wayteq felirat és csak a reset segít. Az hogy továbbra is újraindul bekapcsol magától azt már fel sem veszem, de hogy bekapcsolódás után nem indul el csak töketlenkedig ez már megint kiverte nálam a biztosítékot, na meg az álandó memoriakártya keresés érzékelés pf és a wifi vagy működik vagy nem mint a mesében, ha működik atom stabil és jó, de van amikor 10 perc mire 3-4 próbálkozás után végre csatlakozik! Ja igen és a pozicionálás már 100% hogy sikerül, de van amiko 2 perc van amikor 1 perc ugyn azon a helyen, ezzel megint nem lenne semmi gond és nem zavarna, ha a 6 éves Mio 350 pda kütyüm nem találna 30 másodperc alatt poziciót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem lesz kész!?

Mivel nagy bizodalmam van a tisztelt Művész Úr programozói tudásának irányában.