- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R. V. Orden
csendes tag
válasz
kelzsoca #3159 üzenetére
Jaj, de rendesek, hogy ilyen segítőkészek ott és gyorsak.
Tudod, azért hoztam elő ezt a kérdést itt is, mert lehet ebben a topicban valaki, aki tudja a választ, de oda viszont nem jár...és lehetnek még hasonló problémák, kérdések azzal a géppel kapcsolatban, amikre esetleg itt már megvan a válasz...szóval ez egy kicsit skizofrén állapot... -
R. V. Orden
csendes tag
Üdv!
Ha valaki használ külső Bluetooth-os GPS-t az xPAD/TAB-70 -eséhez, kérem ossza meg velem, hogyan lehet létrehozni a kapcsolatot a tablet és a vevő között. A párosítás működik, maga az adatkapcsolat már sajnos valamiért nem.
Köszi, üdv.
ROV -
R. V. Orden
csendes tag
válasz
kelzsoca #3040 üzenetére
Az xTAB-100-as gép pedig külön topicba fog kerülni, ez várhatóan az xTAB-100-as Mobilarena-s teszt topicja lesz.
És akkor szerény személyem most teljesen offtopic itt?
Addig, míg nem nyílik meg a saját topic, hadd maradjaaaak.... naaa
Egy-két közlés, illetve kérdés. (Mert azt gondolom, annyira azonos a két eszköz, hogy érdemes, és még úgy is, hogy a 100-ason már a 2.3-as Android van. Ha tévednék, rúgjatok seggbe)
Jól működik egérrel, ezért ha van rá mód és szükség, érdemes rá egeret kötni. Ez nyilván korlátozza a mobilitását, igen, de pl. ha nehézkes az ujjheggyel való célzás, nagyon jó szolgálatot tesz az egér. Tegnap asztalon így neteztem, nem kellett kínlódnom a menükkel...
Vettem ma egy egyszerű kártyaolvasót, és rákötöttem. Gond nélkül kezeli a slot-okat és olvassa a CF kártyámat. Mennyivel hatékonyabb és elegánsabb ezen mutogatni a frissen készült fotókat adott helyzetben...ez is tehát egy felhasználás.
Amivel most gondom van, az egy fura, képernyő-elsötétedési jelenség. Már kicsit belehülyültem, de még nem jöttem rá a "logikájára" és így a kicselezésére sem.
Bekapcsolás (ez alatt a bootolást értem, vagy Androidéknál hogyan is mondják, tehát a gép felélesztését teljesen kikapcsolt állapotból) után pár másodperccel (ez változó ám, 2-5 mp.) elsötétedik a képernyő. Ez után jön a káosz, amit próbálok az alábbiakban leírni:
- nem mindig sötétedik el, de nem tudom kikövetkeztetni, mikor, mitől.
- ha elsötétedik, a "home" vagy "menu" gombok megérintése után kivilágosodik, bekapcsolódik.
- van, hogy ezután már többet nem sötétedik el
- ám van, hogy utána pár másodperccel ismét
- meg olyan is van, hogy egyik gomb sem segít, ilyenkor a bekapcsológomb rövid megnyomása a megoldás.
- továbbá olyan is volt már, hogy hosszabban kellett a bekapcsológombot megnyomni és ezért újraindult az egész kütyü.
- egyébként az automatikus elsötétítés ideje a beállításokban már 10, utána 30 percre lett állítva.Keresem az összefüggéseket, hogy mindez a nem egészen következetes jelenség mitől lehetséges...(wifi, éppen futó alkalmazások, stb.) És hogyan lehetne megszüntetni.
Visszakapcsolás (tehát standby vagy hogyan is nevezitek) állapot után még nem sötétedett el, csak egyszer, de annak a körülményeit sajna nem jegyeztem meg...de ilyen is volt egyszer, hogy a káosz még nagyobb legyen.
Ha van tapasztalatotok, tippetek, örömmel veszem.
RVO
-
R. V. Orden
csendes tag
És egy újabb kérdés, ha már.
Van valakinek tapasztalata kártyaolvasóval? Felismer egy rácsatlakoztatott kártyaolvasót és legalább olvasni tudja? CF kártyát használok, de eddig nem külső olvasóból töltöttem fel a fotókat a PC-mre, hanem magából a fgépből. Tehát mielőtt megkérdezné valaki, miért nem próbálom ki, ez a válasz...viszont veszek egyet máris, ha tudja olvasni.
ROV -
R. V. Orden
csendes tag
Aha. Tehát valóban meghajtó és valóban hiány. És ezek szerint ez olyan bonyolult, hogy nem fogja tudni senki csak úgy lefejleszteni. Mert igény szerintem lenne rá. Ezerszer kényelmesebb ilyenen nézni a frissen elkészült fotókat, mint egy böszme notebookkal nehézkedni. Hát jó...
ROV -
R. V. Orden
csendes tag
válasz
Apolitosz #2996 üzenetére
Én is most pont ezzel próbálkoztam.
Azonnal felismerte az egeret és mint az álom....működik. Nyilván nem fogom tudni rendszeresen egérrel használni (pont a mobilitását vágnám agyon), de az egér megoldás lehet pl. menükkel telezsúfolt weboldalak kezelésében.
Nektek nem okoz gondot a pontos célzás az ujjatokkal? Vagy erre is van valami megoldás már? Egyébként ez az egyszem USB port osztható? (tehát egyszerre 2 vagy több eszköz lóg rajta)
ROV -
R. V. Orden
csendes tag
válasz
kelzsoca #2972 üzenetére
Igen, abszolút minőségi benyomást keltett már az első pillanatban is, azért figyeltem fel rá.
Volt a kezemben vagy az orrom előtt pár másik "márka", azok valahogy nem a tartósság és minőség érzését keltették... most párhuzamosan ismerkedem magával az Androiddal meg ezzel a tablettával5 óra hosszat bírta kétszer is, vegyes használattal. A második kimerülés után figyeltem a töltést, 3,5 óra volt. Ez utóbbi talán kicsit hosszú, viszont az 5 órával én elégedett vagyok. Pl. attól tartottam, hogy ha csak a kijelzőt cserélik 7-ről 10 collosra, nem fogja bírni az akku szusszal. De itt úgy néz ki, korrekt áttervezés volt...
A táp vezetéke meglepően rövid, ez pl. kényelmetlen. Ezen felesleges volt spórolni.
Nekem fura, hogy kikapcsolt állapotban nem jelzi semmi a töltést.
Kicsit már belemerültem az Android világába, így el tudom képzelni, hogy van már erre is valami alkalmazásféle.Na, egy kérdés. Sima mezei pendrive-ot felismert és kezeli. Viszont ha a fényképzőgépemet kötöm vele össze, akkor "keres"...magyarul nem jön létre a kapcsolódás. Talán valami meghajtó hiány lehet az oka, nem tudom. A PC-m viszont simán külső USB tárnak látja a fényképezőmet, mindenféle installálás nélkül. Tehát az XP tartalmazhat valamit, amit a Android 2.3.4 nem. Esetleg van erre valami tippetek?
Amúgy szédületes kis cucc ez. Mondom ezt nektek, akik hónapok óta nyúzzátok már...de hát egy újonc lelkesedése még belefér talán.
ROV
-
R. V. Orden
csendes tag
Sziasztok, üdv a közösségnek!
Vettem egy xTab-100-ast. Hirtelen döntöttem el, nekem egy adott igényhez kellett eszköz, ez tűnt a megfelelőnek. Most nyakig ülök egy ismeretlen világban*, de egyelőre visszafogom magam és csak ismerkedem a tablettel. Vannak némi fenntartásaim a kínai cuccokkal szemben**, ezért örülnék, ha nem derülne ki semmi a 3 napos "visszavihetőségi" időtartam során...
Azt már megtapasztaltam, hogy 5 órát simán bírt az akkuja (wifi, netezés).
Kézbe véve nagyon tetszik, abszolút nincs gagyi jellege, igényesnek tűnik az összerakás. De hát ti ezt nagyon jól tudjátok, hiszen ismeritek a 70-est...
Szerintem lesz majd kismillió kérdésem, de megadva a kellő tiszteletet, először át fogom olvasni a topikot, hogy megpróbáljak "önkiszolgáló" lenni.Üdv: RVO
* - nem volt még Androidos kütyüm
- tablet PC-m sem
- és amúgy sem vagyok egy PC/kütyü guru...csak egy sima lúzer júzer.)
** tudom, hogy minden Kínában készül, de ez a cucc azt hiszem, egy kínai kínai termék, nem pedig egy mondjuk kínai Dell....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Fotó állvány eladó
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest