Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriza
őstag
Hozott a Jézuska egy ilyen ebookot.
Nagyon jó a kijelzője, de talán kicsit lehetne nagyobb.
A kérdésem az, hogy az a könyv, amit most olvasok kicsit másképp jelenik meg, mint a nyomtatott könyv. PRC formátumban van. Ami kicsit zavar az az, hogy a párbeszédek nem egymás alatt jelennek meg, hanem egymás mellett folyamatosan.
Valami ilyenre gondolok:"...
-Valaki beszél.
-Másvalaki beszél.
-Valaki beszél.
..."Most ez így jelenik meg:
"... -Valaki beszél. -Másvalaki beszél. -Valaki beszél. ..."Az első verzió beállítható valahogyan? Gondolom a második verzió leginkább a kijelző helytakarékossága végett van.
-
Kövezett
tag
válasz
Jozsibogar #594 üzenetére
Ötleteim:
1. Állítsd vissza a gyári értékeket.
2. Esetleg rátettél egy vagy több olyan könyvet, ami "beragadt", nem tudja indexelni. Vegyél le mindent, csak egy-két fb2-t hagyj rajta, és várd meg, mi történik.
3. Rakd fel a kínai firmware-t.
4. Vidd a szervízbe.
-
Jozsibogar
csendes tag
válasz
Kövezett #593 üzenetére
Igenigen, csak egy év akatt egyszer sem kellett a resetet használnom. Aztán működött napközben. Délután kikapcsolatam (minimális merültséget jelzett) mikor most este visszakapcsoltam, totálisan le volt merülve és amíg a gépre rá nem dugtam, le is fagyott. Nem tetszik ez nekem, gyanúsan épp lejárt a gari asszem
-
Kövezett
tag
válasz
Jozsibogar #592 üzenetére
Ne aggódj, azért van a reset, hogy ilyenkor segítsen.
-
Jozsibogar
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Tavaly karácsony óta elégedetten és igen gyakran használom az olvasót, egészen ma reggelig nem volt vele semmi problémám. Azonban ma nem akart bekapcsolni. Nem villant fel a led, hiába dugtam rá gépre, a kis zöld lámpa világított ugyan, de nem mutatta a kijelzőn sem a töltést, sem bekapcsolni nem lehetett. Reset gomb hatására bekapcsolt és most azt mutatja, hogy az akksi teljes töltöttségen van. Aggódjak, hogy valami nem oké vele, vagy pillanatnyi zavar lehetett? Tapasztaltatok már hasonlót?
-
Kövezett
tag
Erről van szó: a PDF nem ebook.
Tessék beszerezni a könyvet más formátumban, vagy újítani egy ABBYY Finereadert, és átkonvertálni. Szövegszerkesztői utómunkálatok is kellenek még, de így is jobb, mint a PDF-fel kínlódni. -
Japi1
csendes tag
válasz
regvoltrossz #587 üzenetére
Nem a HD-s változatom van. A pdf olvasása mindenképpen macerás. Az epub, mobi, prc jól kezelhető, a doc, rtf Calibre segítségével könnyen konvertálható. Pdf-et egyszerűen nem nagyon töltök le. Ha minden part szakad, a Calibre, döcögős, de azért olvasható epubot csinál belőle.
Japi -
regvoltrossz
aktív tag
Én a páromnak most vettem egyet karácsonyra, de mivel az ünnepeket végiogdolgozzuk -sajnos egymástól távol- ezért már megajándékoztuk egymást. Hd-s verziót kapott tőlem. Ő azt mondja, hogy a nagy előnye az ennek a kijelzőnek, hogy ha oldalra fordítja 90 fokkal a pdf-et, akkor mivel pont akkora a felbontása mint a számítógép monitorának szépen olvasható. Csak lefelé kell görgetni olvasás közben ugyanúgy mint a számítógépen. Ha a betűméretet növeli, akkor persze oldalra is kell görgetni, tehát nem tördeli újra a szöveget.
De mondjuk a pdf fájlformátumnak amúgy is alapból az lenne a feladata, hogy a formátumot megtartsa bármilyen kijelzőn... -
Henci01
csendes tag
Sajnos semmi eredmény.A power gombra továbbra sem reagál,a képernyőn sem jelenik meg semmi.
Holnap viszem vissza.Nagy kérdés,hogy cserét kérjek vagy vissza a pénzt. -
adaf
újonc
Sziasztok, már régóta olvasom a mobilaréna fórumát, és most végre van apropóm írni is
Ma megvettem az xbook sima változatát, remélem minden rendben lesz vele. A HD változatról - bár árban nem (sokban) különbözik a simától - titeket olvasva mondtam le róla. Ez az első ebookom, ráadásul ezt is anyámnak vettem, de igyekszem beszámolni a tapasztalatomról. -
Henci01
csendes tag
A manual azt írja hogy 5 másodpercnél tovább kell nyomvatartani.
Hát ezt aztán nyomhatom akármeddig!
A képernyőn semmi nem jelenik meg. -
Henci01
csendes tag
válasz
regvoltrossz #577 üzenetére
Most tovább tartottam nyomva kb.2 perc.
Semmi életjel. -
regvoltrossz
aktív tag
Addig nyomtad a tetején a bekapcsológombot, amíg megjelent a fa a képernyőn?
-
Henci01
csendes tag
Ma délelőtt vettem egyet./xBook-60w/
5 óra hosszat töltöttem,zöld led világított.
Most próbálom bekapcsolni- nem csinál semmit.
Reset gomb használatával sem csinál semmit.
A Wayteq elvesztette a bizalmam.Viszem vissza. -
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Én is ma vettem egy HD-t. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek az akkumerüléses szériahibának, van valami egyszerűen felismerhető jele? Gondolok arra, hogy feltöltöm és standby-ban lemegy több %-al a készülék. Mert jelenleg nem olvasnék rajta semmit, csak emiatt nem szobroznék a készülék mellett, viszont a 3 napos készülékcsere/pénzvisszatérítés ketyeg.
Az is érdekelne, hogy a magyar ékezetes betűk pdf-beli furcsa megjelenítését lehet valamivel orvosolni? Valahol itt a fórumban van rá gyógyír? (Azt már olvastam, hogy firmware update-re van lehetőség, csak még nem találtam meg).
Valamint még annyit, hogy az Adobe vagy a FB olvasót érdemes-e pdf-ekhez használni? Mi a különbség a kettő között? -
tarat
tag
válasz
mikikeglx84 #569 üzenetére
Köszi, megrendeltem.
Nagyon remélem, hogy igazatok lesz és nem maradok cikiben a karácsonyfa alatt -
Carpkiller
csendes tag
Akkor valószínű nekem is ez volt a baja.Kár hogy nem előbb tudtam meg,akkor nem vittem volna vissza...Viszont most egy Kindle 5 tulaj lettem(ugyanennyiért).Mindig tanul az ember.Köszi a tanácsot! :-)
-
mikikeglx84
újonc
-
tarat
tag
válasz
mikikeglx84 #567 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor ezek szerint nálad megoldódott a probléma -
mikikeglx84
újonc
A készenléti mód egy nagyon érdekes dolog...
Szerintem úgy kellene működnie, hogy csak a bekapcsoló gomb utasításait figyeli, a többiről tudomást sem vesz.
Hogy megtudjam, így van-e, végeztem egy tesztet: elküldtem aludni, majd elkezdtem nyomkodni a Home gombot.
(érdekesség: Normál, bekapcsolt, éber állapotban 5-10x megnyomva ezt a gombot, előjön egy rejtett teszt menü, amiben az akkufeszültséget, gomb tesztet, képernyő frissítési tesztet, stb. el lehet végezni)
Látszólag nem is történt semmi, csak a képernyővédőt mutatta, egyszer frissített rajta, de a tartalom nem változott.
Amikor felébresztettem, ott volt a rejtett menü, tehát a processzor dolgozgatott, csak nem frissítette a kijelző tartalmát.
Nem minden gombnál vettem észre, de mondhatjuk, hogy alvó módban is figyeli a gombok lenyomását.
A tokra kis fekete szivacsos-gumis (mint a kínai papucs) korongokat ragasztottam, így zárt állapotban nem nyomódnak be a gombok, és így teljesen normális az akkumulátorhasználat.
Ha valakit érdekel a megoldás, esetleg töltök fel róla képet. -
tarat
tag
Sziasztok!
Karácsonyi ajándékként néztem ki egy HD-t, de elbizonytalanítottatok.
Meg tudnátok nézni, hogy valóban a tok miatt merül az olvasó?
Szerintetek lehet tenni a tok és a gép közé valami távtartó szerű dolgot? Leginkább valami szivacsra gondoltam, ami a gomboknál körül van vágva és rá van ragasztva a fedélre...Köszi a válaszokat előre is!
tarat
-
mnemeth1992
újonc
Kipróbáltam a nyitott tok megoldást és úgy tűnik működik. Csak azt nem értem, hogy amikor csukott tokkal néztem és sleep modeban volt az olvasó akkor is merült. Elvileg ilyenkor nem tud ellapozni az a lényeg, mégis mivel lenyomva voltak a billentyűk, ezért merült az aksi. Nem tudom hogyan működik ez a sleep mode, de van egy olyan gyanúm, hogy csak a funkció megtörténtét (magyarán a lapozást stb.) akadályozza meg, nem pedig a fizikai lenyomást, ami alatt valahogyan a hardver lemeríti az aksit. Érdekes.
-
RZozo
aktív tag
válasz
mnemeth1992 #563 üzenetére
Nem tudom, hogy a HD-nál hogy van, de nálam ha készenléti vagy sleep (vagy akárhogy is hívjuk) állapotba teszem a gép felső részén lévő gombbal, akkor a lapozógombok vagy egyéb gombok nyomogatására nem reagál. Tehát lapozni sem fog és nem merül le. Ettől függetlenül valamennyire veszít a töltöttségéből az akksi, ha sokáig áll, de jóval lassabban. Néhány hétig elvan még így is.
-
mnemeth1992
újonc
Sziasztok!
Új vagyok ebook témában, de nekem is akkumulátor problémám van a HD verzióval. Írtátok, hogy sleep mode-ban volt a gép és úgy is lemerült ha a tok be volt csukva. Kérdésem az, hogy látok egy ennek ellentmondó megoldási javaslatot, miszerint sleep mode-ba kell tenni, és akkor nem nyomódnak be a lapozó gombok. Most akkor hogy is van ez? A hibernálás ugyanaz, mint a készenléti mód és a sleep mode?
Ki fogom próbálni a javaslatot, hogy hagyjam nyitva és úgy is lemerül-e, de addig is ez a slepp mode/készenléti állapot/hibernálás megnevezés nem világos, mit takar, illetve, hogy a három ugyanaz-e.
Köszi a választ előre is
-
Kriza
őstag
válasz
mikikeglx84 #558 üzenetére
Remélem tényleg ilyen egyszerű, mert úgy tűnik, hogy kapok egy ilyet karácsonyra.
-
Pcm
tag
válasz
Zseni vagy!
Bár nekem ez a hiba nem jelentkezett, de azt észrevettem hogy a HD változat valamivel vastagabb - feltehetően a kijelző miatt - a simánál. A tok meg ugyanakkora. Amennyire lehetett, eltoltam jobbra a készüléket a tokban, de még így is nagyon húzósan hajlik rá a tok felső lapja.
-
RZozo
aktív tag
válasz
Nekem ugyan nem a HD verzió van, de párszor nálam is elszaladt a lapozás becsukáskor és táskába helyezéskor. Természetesen ilyenkor merült is az akksi.
Az én megoldásom az volt, hogy mielőtt becsuktam leraktam hibernált vagy készenléti állapotba, onnan nem tud a lapozó gombbal bekapcsolódni és lapozni. -
mikikeglx84
újonc
Sziasztok!
Nekem a HD verziót sikerült megvennem az olvasóból, és a következő hibákat tapasztaltam:
-Az akkumulátor lemerült egy fél nap alatt használat nélkül (sleep mode-ban volt)
-Bekapcsoláskor "Image not found" felírat jelent meg
-Alvó módból felébresztve visszaugrott az első oldalraGondolkodtam, és rájöttem, hogy nevetségesen egyszerű a megoldás:
A tokot lezárva benyomódnak a lapozó gombok a bal oldalán, ez okozza a fenti problémákat
Tehát akinek merül az akksija, és lezárva tartja a tokban az olvasót, próbálja meg nyitva hagyni, hátha segít!
(Arra gondoltam, hogy a tok lezáródó részeire bútor lábaira ragasztható filc távtartókat ragasztok, hogy a gombokat szabadon hagyja.
Még nem próbáltam, lehet, hogy nem fér el, nem is esztétikus, de lehet, hogy segít, mert nem szívesen dobnám el...)Remélem, sokaknak tudtam segíteni.
-
Carpkiller
csendes tag
Biztosan,mert a telefont is ezzel töltöm és a HD is jelzi a töltést!Visszavittem,egyből visszaadták az árát.Meglepő,de azt mondta az E-digitalos ember:a Wayteq szerint ez nem tekinthető hibának...
Mondom-micsoda?Két nap alatt kétszer töltöttem fullra és kétszer lemerült csontra pár óra alatt-használat nélkül!!!Mindegy részemről lezártam,holnap úgyis napi akcióban adja a M.Markt a Kindle 5-öt 25.000 Ft-ért.... -
ancsu0329
újonc
Nem tudom bekapcsolni az olvasót
tegnap még semmi baja nem volt neki ma meg már nem birtam bekapcsolni felraktam töltőre akkor se csinált semmit :\
-
Pcm
tag
válasz
Carpkiller #554 üzenetére
A töltőd bizosan jó?
-
Pcm
tag
Én 17 napja használom a HD-t, kutya baja. A nagyobb felbontású kijelző miatt gyakrabban kell tölteni, ez olyan 8 napot jelent napi 2-3 óra olvasással. Egy 800mA-es fali töltővel töltöm. Kikapcsolva nincs, csak standby-ban alukál.
-
Carpkiller
csendes tag
Most néztem rá,az akku 1/4 töltöttséget mutat 19.00-órától eddig ennyit merült!!!Csak bekapcsolva hagytam,nem volt használva.Szerintem reggelre teljesen lemerül...Elment a kedvem az egésztől.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Új területre lép be a táblagépek piaca után a WayteQ, ezentúl már ebook olvasójuk is van.
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest