- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát szerintem ez ennyiért elég drága és elavult.
Kijelző felbontás: 480x272 (16:9 képarány)
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Probber
őstag
Nem rossz cuccok ezek, de akinek van egy jó telefonja, az vesz egy jófajta vízálló motoros tok-tartó kombinációt és meg van oldva 5-6e forintból a navigálás a túrán (én is így csinálom). Ha meg kell a plusz kraft és nincs szivargyújtós/usb-s kivezetése, akkor be tud alá tenni egy lapos külső akkumulátort (mert belefér!) is.
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
Sick Boy
őstag
Hát nem hinném, hogy ennyiért drága lenne... tekintve, hogy 100 alatt motoros navi nem nagyon van, és ez teljes EU-val is csak 50.
Azt sem hinném, hogy a 800-as proci és a 256 MB RAM elavult konfig lenne, ha végignézünk a WinCE navik között, igencsak kevés gép tud ennyit (kábé a wayteq többi gépe...) A nagy fényerejű kijelző szerintem ellensúlyozza a kisebb felbontást. Amikor váltottak 5"-ban 480x272-ről 800x480-ra, annak a fényerő látta kárát.Persze léteznek sufni megoldások, mindent meg lehet oldani ötezerből... ne egy telefonhoz vagy egy 10e ft-os GPS-hez hasonlítsuk, hanem a Garmin, az Interphone és a TomTom gépeihez, hiszen azok motoros navik. Ez egy céleszköz. Vízálló, nagy fényerejű, erős hardverrel. Ez nem egy folpakkal körbetekert, USB-s akksiról táplált legolcsóbb GPS. Aki túrázik, és sokat motorozik, szerintem díjazni fogja ezt.
Szerintem...
Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!
-
tjb007
nagyúr
-
Kezdjük azzal, hogy ami "motoros" legalább 50%-al drágább mint a sima verzió. Autós naviból ezért a pénzért sokkal komolyabbak vannak. Csak kell rájuk egy napellenző meg egy vízálló tok.
(#4) tjb007 az is drága, sőt qrva drága.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Steven
addikt
1., motoros navik között ez olcsónak számít
2, én örülnék ,ha találnék a telefonomhoz egy stabil víz álló tokot és tartót 15-20 ezer alatt (givi attól kezdődik) szerintem egy sima műanyag tartóért irreális összegek.Haver dl en parasztba megoldotta, bazi nagy plexi alá simán kézzel hajlított kis tok (zseb) nem is tudom hogy írjam le. és kötegelővel rakta rá a kormányra még talán jól is néz ki bele s2 és úgy használja már egy hónapja eddig 200nál sem esett ki ... én g3 at így nem merném
más:
én Horváthoknál úgy oldottam meg , hogy a 7 colos nexus 7 et be raktam tanktáskába térkép tartóhoz és úgy néztem nagy kijelző. 8 órát ki bír akár navival is , de az is egy paraszt megoldás .
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
félisten
Érdekes mondjuk, hogy vajon miért nincsenek a piacon androidos motorosnavigációs készülékek. Kereslet szerintem lenne rájuk -- az általam ismert motorosok jelentős része lenne rá boldogan vevő.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
zozohoho45
tag
Sziasztok!
Egy pár napja tesztelgetem a készüléket. Az biztos, hogy a hozzá adott, kormányra való tartó nem a legjobb megoldás. Eléggé remeg az egész egység. Nem is beszélve arról, hogy egy rovátkolt csavarral lehet rögzíteni a kormányra, amit bárki ugyan olyan könnyen lecsavarozhat, mint amilyen egyszerűen fel lehet szerelni. Nem egy biztonságos megoldás.
A tesztelgetés során észrevettem, hogy elég rendesen látszik már a használat nyomai. Mivel az SD kártya miatt - amit képtelenség segédeszköz nélkül behelyezni és kivenni - kénytelen voltam bemenni a szervizbe, megkérdeztem hogy van ezen készüléken gyárilag képernyővédő fólia, vagy ennyire silány minőség a TFT panel. A szervizben és a mintaboltban is azt a választ kaptam, hogy nincs felhelyezve ilyen fólia. Nem hagyott nyugodni a dolog, mert már egy kisebb karc is megjelent az előlapon, ezért egy kicsit megpiszkáltam az egyik sarkát és láss csodát! Egy gyárilag felrakott védőfóliával rendelkezik a gps!
Ezt elmeséltem a Wayteq dolgozóinak, amiért igen hálásak voltak.Primo2 progival nagyon jól használható. A program által felkínált kilépés után, ha újból gyújtásra kapcsolunk elindul a navigáció. Ez nagyon kényelmes akár a motoros használat során, akár az autós navigáláskor.
Nemek tetszik, főleg, hogy megoldódott a használati karcok kérdése. Autóban nem szükséges az aktív tartót használni. A hozzá adott USB kábel és egy szivargyújtóba dugható USB aljzat segítségével, valamint egy egyszerű mobil-PDA tartóval kompakt egységet kapunk.
Akár több navigációs programot is telepíthetünk a 8GB-os memóriába és ezek közül a menüből kiválasztható az, amit használni szeretnénk.
Ár/érték tekintetében egy igen jó vételnek számít. A vízállósága és az aktív tartó miatt jól használható motoron is, de ajánlott egy biztosabb, masszívabb felfogatás.
Szép napot!
-
félisten
válasz zozohoho45 #8 üzenetére
Köszönet a beszámolóért!
Kérdéseim:
A kijelző fényereje mennyire kielégítő napsütésben?
A tartójáról lepattintható-e?
BlueToothon hogy működik a sztereó zeneszolgáltatás? Eleve milyen lejátszó programot használsz?
Szintén a hang hogyan megy ki vezetéken?Köszönettel: MaCS
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Nos, a fényerő az amiben ezek az olcsóbb motoros navigációk alul teljesítenek. Viszont a Nawteq ezek között elég jó. Nagyjából az XRoad fényerejét hozza, de 4.3-as méretben. Véleményem szerint az elégséges szintet teljesíti.
Az aktív tartóba bepattintható és egy, a tartó hátulján lévő csavarral fixen lehet rögzíteni. Ez sokkal jobb megoldás az XRoadhoz képest, mert így a tápellátást biztosító érintkezők stabilan kapcsolódnak a készülékhez.
Kipattintva és egy általános mobil vagy gps tartóban elhelyezve, az USB csatlakozón megtáplálva kocsiban is használhatóvá válik. Nem kell az aktívtartós bölcső és speciális szivargyújtós csatlakozó.A Blutooth nálam nem tökéletes. A navigációval nincs probléma. A zeneszámokat nem tudom léptetni és megállítani, elindítani. Egy occó kínai interkommal párosítva van ez a tapasztalat.
A gyárilag telepített és a navigációs programba integrált lejátszóval próbáltam.A vezetékes hangkimenet még nem próbáltam ki. Az aktív tartónál ez nem megoldható, mert a gumitakarót kihajtva nem lehet a tartóba helyezni a készüléket. Elvileg kicsavarozható a vízhatlánsog biztosító gumitakaró és akkor a bölcsőjében is lehet vezetékesen kihangosítani. A fentebb említett autós használat során ez már nem okoz problémát, de egyszerűbb az FM transzmitter használata.
Szép napot!
-
félisten
válasz zozohoho45 #10 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást!
Ezeket a tervezési következetlenségeket nagyon nem értem, mintha nem használatra terveznék ezeket a készülékeket.
Egyelőre nagyon jól elvagyok a Zümoval, de már próbálok előretekinteni, a Zümo sem örök életű.
A zenét amúgy inkább tartanám (tartom is ) magán a GPS-enKöszönettel: MaCS
-
-Mosquito-
őstag
Volt ilyen (illetve pontosan ez a [link] ) készülékem. Napsütésnél nem sokat lehetett látni. Nálam be is párásodott,cserélték majd el is adtam. Garmin Zümo 390ML 137eFt az 590LM meg 192eFt van már. Illetve okosban ennél olcsóbban is meg lehet szerezni őket.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
zozohoho45
tag
válasz -Mosquito- #12 üzenetére
Halihó!
A Garmin termékek valóban jó hardverrel rendelkeznek. Stabil, megbízható tartó. Remek kijelző és vízbiztos kialakítás.
A készülékek ára viszont nagyon magas. A szoftverük meg nagyon messze van attól, amit felhasználó barátnak nevezhetnénk. Ez saját vélemény, de saját tapasztalat alapján.
Az is nagy igazság, hogy egy olcsó 4.3-as kijelzős mobil sokkal erősebb hardverrel rendelkezik, mint egy motorosoknak szánt kinai navigáció. Viszont ezek a készülék nem bírnak aktív tartóval és vízálló kivitellel.
Ezért is gondolom, hogy a Wayteq megoldása szoftvermentesen akár még az ajánlható kategóriát is megüti.
Szép napot!
-
félisten
válasz zozohoho45 #13 üzenetére
A Garmin mellett mintha elment volna a világ, és még mindig a régi dicsőségük maradékaiból próbálnának élni -- megjegyzem, nem is olyan rosszul --, meg persze a kijelző-tokozás minőségéből.
MaCS
-
-Mosquito-
őstag
válasz zozohoho45 #13 üzenetére
Ennyiért megéri/jó vétel de láthatóság ami a legfontosabb dolog elvérzik. Garmin,Tom Tom-nak vannak jó kijelzője,meg is kérik az árát. Az viszont biztos,hogy nem adod el egyhamar. Mellettük szól még ha probléma van a készülékkel akkor cserélik,beszámítják (garancián túl is) ha nem javítható egy új készülékbe. Olyat,hogy olcsón jó/t még mindig nem találták fel/ki.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest