Hirdetés
- Yettel topik
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Hirdetés
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
IFA 2024: Kamerás fűnyírót hozott a Dreame
ma Az A2 pont ott javít, ahol az A1 gyenge volt. És amúgy lett A1 Pro is.
-
Kezdetét vette a szeptemberi hardvervágta
ph Az új tanulmányi év elején a desktop PC-k és a perifériák uralják a pályát, de beköszön egy noteszgép is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthSun
nagyúr
Jó cikk, sok hasznos infóval !
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Köszönöm!
Az az igazság, hogy a postával nem voltam szerencsés. Két hónapig tartott hogy megérkezzen az X2GS modul. (ha jól tudom pont a rendeléskor sztrájkoltak Belgiumban a postások ...) Közben olvasgattam a témában, próbálgattam a kártyákat még a Yamahával, és annyi minden összejött, plusz beszereztem még hangkártyákat, hogy mondom megéri összeírni ezeket egy blogban. -
DarthSun
nagyúr
Én is írtam párról a blogjaimban, kb 100db van SB2.0-->maiakig. Lesz még mit regélnem. Az SBPro- kat hagytam ott az ingyenesekből annó, aztán a retró topikban tudtam meg hogy jók lényegében. GUSból csak 3, de még a csomó Awe32/SB32/Awe64 is értékes ma már, annó ingyen, fillérekeért dobálták utánam, ma meg egy vagyon a készlet, már a jobb SB16- oknak is megy fel az ára.
-
DarthSun
nagyúr
válasz ergoGnomik #4 üzenetére
Ja, túl sok lett, beharácsoltam, mikor módom volt rá. 50db gépekben, vagy inkább több, mert van amelyikben 2 vagy 3 van. Az egyéb hardverektől is alig férnek a ruháim a szekrényekbe. Lapok, kártyák, vinyók. Az 1000db proci is 2 nagy fiókot foglal, többrétegben, szivaccsal köztük.
88- ban kezdtem a PC- t, akkor még melóhelyen 286- al.
-
DarthSun
nagyúr
válasz ergoGnomik #6 üzenetére
Lehet, de irgalmatlan sokat kéne pakolgatni hozzá, főleg ilyenkor nyáron, már az udvari bokornyesésektől is izzadok mint a ló. Kéne egy kb 30négyzetméteres külön terem a ház mellé, aztán azt be lehetne rendezni amolyan kiállításfélének.
-
-
DarthSun
nagyúr
A nagyobb része SB. Nem gyűjtök hozzá, mert egyrészt elfogyott a helyem, másrészt a teljes sor akcióhoz ki kéne pakolni az összeset, fiók-ESD zacsi és a gépek, aztán mindegyiket fotózni, könyvelni, abból lehetne leszűrni a hiányzókat, brutál nagy meló lenne.
Ha lesz kedvem foglalkozni velük, akkor párat megtartok, a többi megy eladásra fokozatosan. Le kell ismét próbálni eladás előtt, hogy egy-egy adott példány működik-e még, hibásat nem akarok senkinek küldeni.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
RollandCG
csendes tag
"A Yamahánál is észrevehető ilyesmi, eredetileg mégis csak Roland GS-re készültek ezek a zenék, csak ott az eltérés kevésbé feltűnő."
Próbálok rövid lenni :-) Ebben a témában írhatnék 20 oldalt, mert ezzel foglalkozom 15 éve :-)
Örülok, hogy ezzel a témával is foglalkozik rajtam kívül valaki :-)Rövid leírás (+angol szöveg):
1. These will only play correctly on an original SC-55 with CTF support:
- Duke: Nuclear Winter (1997 - DRUM KIT)
- Duke Nukem 3D (1996 - VT)
2. Nos akkor kell egy SC-55 hangmodul ami tartalmazza a CTF-et, mert ha nem akkor nem szól helyesen.
3. Melyik ez a hangmodul? Rom verzió: 1.xx-től 1.21-ig van CTF support.
4. Lehet-e emulálni a CTF-et? Igen! Játék-->emu-->modul
5. De ha minden esetben eredeti hardvert használsz akkor ezek a problémák nem érintenek, csak a rom verziókra kell odafigyelned.u.i. A felsorolt SB kártyák mind DSP-hibásak, használj 4.16-os verziót az legalább bug, mentes.
Ja a Capital Tone Fallback (CTF) Yamaha találmány és a Rolandot be is perelte, ezért nem szerepel az 1.21 feletti ROMokban. -
válasz RollandCG #12 üzenetére
Hát igen, ilyen szinten nem mélyedtem bele.
Köszönöm a kiegészítést!
Őszintén szólva én laikus vagyok a témában, abszolút hallgatóság oldalról közelítem meg. Kifejezetten a hangzás, illetve hallgathatóság érdekelt. A sok irodalmat amit felkutattam közben, ezeket és a tapasztalatokat megosztottam, gondoltam lesznek olyanok mint én akik érdeklődőek a témában, de nem nyitották még fel eléggé a szemüket, ill. ki a fülüket.A cikk is azért született meg, mert habár 10+ éve a tulajdonomban van a Yamaha, eddig csak "PC hangkeltőként" soroltam be, kis aktív hangfalon. Nemrég jött az ötlet, hogy meghallgassam normálisabb körülmények között. Amatőr szinten hifizgetek 30+ éve, nem drága dolgokkal, de próbálok figyelni az ár/értékre. Illetve, már 20 éve, az első saját kis lakásnál a legeslegelső lakberendezési szempont az volt, hogy hol lesznek a hangfalak (sztereó).
Számomra döbbenetes volt, hogy ezek a régi, felső kategóriás PC modulok mire képesek rendesen kihangosítva is. Annyira szép hangok jönnek ki belőle, hogy a család is leült mellém is úgy hallgattuk, olyan hangerővel mint egy zenekar bemelegítését élőben. Amikor a Doom zenéiben megy egy basszus alap, jönnek a dobok, majd egy kis dallam alá az elég kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
válasz RollandCG #11 üzenetére
"A felsorolt SB kártyák mind DSP-hibásak, használj 4.16-os verziót az legalább bug, mentes."
Plusz infó az archívumba:
Innen letölthető a DSP 4.13 egy javított változata, amiben több hibát is orvosoltak.
https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=48732&start=880This is release of 'dsp_v413_maelgrum' version 5
Changes from classic V4.13:
1. Hanging note bug fixed
2. ADPCM decoding bug fixed
3. ALL interrupt handlers are fixed (PSW bug and R0 used before pushed to stack bugs)
4. Numerous small scale optimizations (LJMP to RET is changed to RET, e.t.c.)Must be as stable as classic V4.13 - nothing is changed in logic of code.
Kisebb probléma, hogy forrasztani is szükséges, nem is amatőr szinten.
A DSP csip helyére egy másik mikrokontrollert kell beszerkeszteni. Kínából rendelhető, pár dollár az ára, plusz fel kell tölteni rá a kódot.
A Vogonson többen sikeres visszajelzést adtak a beavatkozásról.
Az új kód a Type1 és Type2 hibát is javítja.
Úgy tapasztaltam, hogy a blogban is említett FixMPU progi csak a súlyosabb Type1-et javítja. Az egyébként kevésbé zavaró Type2-őt azt nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI B450 Gaming Plus Max + Ryzen 5 2600
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 6950 XT
- DELL Vostro 5481 Fémházas Ultrabook Laptop 14" -70% i5-8265U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Új HP Pavilion Fémházas Laptop -40% 15,6" AMD Ryzen 5 5500U 6Magos 8/512 FHD AMD Radeon Graphics
- Creality Ender 3 Pro - Erősen moddolt, inkább alkatrésznek vagy kalandvágyók számára
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen