- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
LA1703
tag
Igen ezt én is észre vettem. Kellet egy kis idő mire hozzá szoktam, de sikerült.
Más tegnap újra kellet indítanom a telefont, mert miután ki léptem néma üzemmódból akkor sem volt hangja egy médiafájlnak sem, hiába nyomkodtam a hangerő gombot.
Újra indítás után állt csak helyre. Ilyet tapasztalt valaki rajtam kívül?http://fektigumi.hu/
-
ESP23
senior tag
Gyerekek az előbb olvastam egy tesztet erről a telefonról egy másik oldalon.
A tulajdonságok között van egy érdekes infó amit nem tudtam úgy elolvasni hogy ne röhögjem halálra magamat.
Idézem:
"Teljes belső memória: 150 MB
RAM: 512 MB
ROM: 1 GB"
Ehhez már tényleg nem tudok mit fűzni. -
alex89
senior tag
olyat tapasztal valaki, hogy hívás fogadásnál az első kb 3 másodpercben nem hallod a másik felet(és lehet ő sem téged)
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
kjanos19
tag
-
beach head
senior tag
válasz kjanos19 #1392 üzenetére
fagyni nekem se fagy csak újraindul ha nem kapcsolom ki be vagy váltok repcsi módba. de mivel esténként repcsibe rakom reggelig, így most más gondom nincs vele. esetleg annyi hogy bootkor be tud lassulni a sok apptól és időbe telik mire magához tér.
De ezt a vodás logocsodát utálom -
kjanos19
tag
-
Cobalt14
tag
Tapasztalt valaki esetleg olyat, hogy néz egy videót youtube-on (hsdpa kapcsolattal), és a videó közben csak úgy random elindul a zenelejátszó, megy pl 2-3 mp-ig majd csak úgy abba hagyja, vagy szépen játsza a zenét is mellette? Mert nekem most folyton ezt csinálja.
Xiaomi Redmi Note 2 Prime --- www.retrieverhelp.hu
-
beach head
senior tag
válasz wwenigma #1388 üzenetére
azt olvastam valahol hogy a voip-os cuccokat a voda letiltotta, és csak a drágább előfizujainál elérhető...
De nem hiszem, hogy az adat forgalom miatt vesznek legtöbben előfizusat, legalábbis eddig nem azért vettek, sőt akinek van esze az vesz tmobilosat mert ott a facebook ingyenes.
Nem kétség jobb a tipo hardveresen. De annyival drágább is...
-
válasz wwenigma #1386 üzenetére
Hmm, az asszonynak azért vettünk Smart 2-t, mert az volt a legjobb ár/érték arányú mobil, asszem akkor 21-ért adták minimális előfizetéssel. Most 19-ért adják, a Tipo-t viszont 35-ért, ami jelentős különbség.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz beach head #1387 üzenetére
Pont az utolsó mondatod miatt nem hiszem, mert vodanal adatlimit elerese utan 9kbitre lassitanak, masik 2 szolgaltatonal pedig 32kbitre - ami elég a viberre. No meg kártyásan is havidijas a net azt ne feledjuk. Kartyasan egy 10essel dragabb a tipo telenornal. Szerintem pillanatnyilag ez a legjobb ár/érték aranyu telefon ha nem szamoljuk a Telenor Onetouch S-t (elofizuval 25)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
beach head
senior tag
válasz wwenigma #1386 üzenetére
Szerintem, a smart 2 őt azért vették meg sokan mert lehet egy droidos telójuk kártyásan, olcsón, ami elvileg így is többet tud minden 25 ezer forint között mozgó telefonnál jelenleg a vodánál.
Aki előfizus telót vesz az szerintem (már ha fontos neki és jártasabb a telefonok közt) inkább vesz egy erősebb telót mint a tipo, max tovább fizeti a részletet.
Kártyásan szerintem még mindig ez a legolcsóbb. Figyelembe véve azt is, hogy az ismerőseivel valószinüleg ezentúl ha teheti az ember, költség spórolás miatt inkább viberen meg skypeon fog androidról beszélni. Én eddig se töltöttem sokat a telefonra, ezután meg még annyit sem...
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Voda matrix1 smartII - 12990 / Tipo 24990
De akinek van esze az telenornal veszi meg 9900-ért smarttarifa2-ben
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz kiskakas #1383 üzenetére
Valoban, elnezest. A Smart II same as DSLR.
Legalabb nem fagy, aksi jol birja, szebb a kijelzoje, jobb a procija, jobb a videorésze, nagyobb az akkuja, nagyobb a belső tárhely és ICS van rajta alapból.
mod:
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
akinek fagyás gondja van még mindig (nekem teljesen megmekkent már a cucc, a repcsis mód sem segített semmit) annak ajánlom ezt a romcserét. igaz, hogy van benn 1-2 érdekes spanyol app, de nagyon gyors rom, semmi gond azóta a készülékkel. köszi boti! arra figyeljetek, hogy ha a rootolt ramot teszitek föl, akkor a 7. root köteget külön lépésben kell telepÍteni, mert az 0. all-in-one parancs ne fogja rootolni a telót.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Grande Ale #1379 üzenetére
Ha teheted, inkabb Sony Tipo. Köröket ver erre minimalis pénzért.
-
válasz Grande Ale #1377 üzenetére
A feleségemnek újabb széria van, talán 1 hónapja vettük. Az sose fagy és sose indul újra, gyakorlatilag az utolsó update óta teljesen stabil (2-3 hete volt szerintem). Persze nem tudom, hogy ez csak szerencse-e vagy most már mindegyik ilyen.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Grande Ale
őstag
válasz beach head #1378 üzenetére
Köszi, akkor várom a tapasztalatokat!
-
beach head
senior tag
válasz Grande Ale #1377 üzenetére
Ez egy jó kérdés... Nekem fagyós legelső darabok közül való van, ami a frissítés után már ujraindul fagyás helyett ha nem indítom újra vagy teszem repcsi módba napjában legalább egyszer. De mivel 2 év gari van, így inkább várok hátha jön még egy update, vagy lesz valami komolyabb más probléma is és csak akkor adom szervízbe,
De az új tulajok reméljül megmondják mi a helyzet
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy meg szabad már venni a telefont? Kijavították a hibákat, esetleg van már új széria?
-
DjMcMaster
tag
Biztosan lehalkítottad ? Mert ha a füleden van a telefon és akkor nyomkodod a közelítés érzékelés miatt nem mennek a hangerő gombok sem. Legalább is úgy emlékszem !
Igazság szerint a telefon jól működik, de az apró marhaságok (mint a fent említett hívás letétel), miatt lesz elegem a telefonból. Igaz, hetente egyszer földhöz akarom vágni, aztán teljesen jóban vagyunk.
Amúgy most nézem, hogy a WiFi speciális beállításai alatt a "Wifi alvó üzemmódjának szabálya" alatt, a: "Határozza meg, mikor váltson át a készülék Wi-Fi kapcsolatról mobilhálózatra" magyarázat van. Ez az én logikám szerint két különböző dolog. Nem ? Mi a francnak kapcsoljon mobiladatra, ha a képernyőkiméálő aktív ?????
Szerk: Megnéztem hátha fordítási baki, de angolban is ez van !
[ Szerkesztve ]
Üdv ! DjMcMaster
-
hbala
aktív tag
Beszereztem egy ilyen készüléket. Egy gondom van vele így elsőre, hogy nagyon hangos hívás közben, hiába halkítom le max-ra, szinte el kell tartanom a fülemtől. Van erre valami megoldás?
-
Bóti
senior tag
válasz DjMcMaster #1371 üzenetére
A wifit én úgy oldottam meg, hogy átkapcsoltam soháról a másik 2 valamelyikére, reboot, vissza sohára, reboot, és most így ok. Pedig alapból nekem is a soha volt beállítva, de valamiért úgy nem volt jó. A beállítást a beállítások, vezeték nélküli, wifi beállítások, menü gomb, speciális menüben tudjátok elérni.
Szerk.: ha átállítottátok, ne lépjetek ki a menüből, onnan kapcsoljátok ki a telót, másképp visszaáll. Egyszer megbolondult a szvájp, hiába állítottam defaultra, az alap bill. fogadott mindenhol, akkor jöttem rá erre.
[ Szerkesztve ]
-
DjMcMaster
tag
Sziasztok ismét !
Kicsit messze voltam, ezért elnézést kérek az elmaradott mailekért, pótlás alatt !
Szivargyújtó beach head (#1280): CSAK TIPPELEK, de a táp negatív ága az USB csatlakozó külső fém részén nem lehet ott. Elvileg nem szabadna az árnyékoláson is átmennie, de sokszor rákötik ide is és ezt nem szeretik bizonyos eszközök. Galvanikus probléma, hogy a BUS ne legyen közvetlen ágon a táppal. Én még a régi 845 töltőjét használom és egy ócska autós töltő cserélhető végűs kábelét, de tökéletesen tölt. A külső árnyékoló rész nem érintkezik a tápegységgel.
Az hogy hány mA-es a töltő az nem függvénye a töltésnek. Az USB2 hivatalosan 500 mA (az USB3 900mA azaz 0,9A), ezért is adnak néhány USB-s eszközhöz (pl.: USB-s HDD) dupla végű kábelt, hogy a nagyobb felvételt biztosítsák. A telefon úgy is annyit vesz fel, amennyi neki kell. Kivéve, ha rövidzárba megy, de akkor is csak a maxot tudja ameddig a töltő biztosítéka (ha van !) engedi.3 betűs príma navi: Én feltettem a v9.6.7.235654_thin-v1.1 verzióját, de valahogyan nem tetszett. Kutakodtam és találtam egy HTC_Wildfire_S_480x320.7z fájt amiben szintén egy thinv1.0.apk verzió van a hozzá tartozó két főkönyvtárba való fájlal és ez sokkal jobb mint az említett 1.1-es. Előfordult már, hogy megállt gondolkodni (természetesen) kanyarodás előtt, de nem jellemző. Elég jól fut, pedig minden kint van: seb.határ, POI-k, táblák, utcanevek, iránytű, magasság, stb. !
Startup Manager (#1309) Bóti: Mivel ősellenségem a fércbúk én is azonnal töröltem a telóról minden ilyen és ehhez hasonló marhaságot. (GTalk, FB, Vodás marhaságok) Viszont amit nem akartam leszedni, vagy véleményem szerint feleslegesen indultak el bekapcsoláskor, azt a Startup Manager nevü appal kikapcsoltam. Előnye, hogy hozzáadni is lehet, nem csak kikapcsolni. Külön jeleníti meg a rendszer alkalmazásokat, nehogy nagyon mellényúljon az ember.
Amúgy jó app még a Default App Manager amivel alapértelmezett alkalmazásokat lehet beállítani, ha valami nem akarná azt felajánlani, vagy elszúrtuk volna az első bejelölést.
Amúgy egy-két hibám azért van nekem is, igaz nem fagyás. Az első, ami jelentkezett a 845-nél is, hogy amikor hívnak, akkor a felvétel gombot elhúzva megszakad a hívás, mintha pont akkor hagyná abba a másik oldal a csörgetést.
A másik, hogy az akkuszintem teljesen kiszámíthatatlanul változik. Van, hogy teljesen normálisan csökken, de olyan is van, hogy egyik pillanatról másikra esik full-ról a padlóra és ez teljesen független attól, hogy mi van bekapcsolva a telefonon. Viszont azt figyeltem meg, hogy ebben az esetben a kis szinten is elmegy még két napot, tehát szerintem nem valós értéket mutat. Valaki írta, hogy a mV-ban vagy mW-ban hisz. Én is, ha a multiméteremmel mérem ! Azt, hogy a telefon mit ír az teljesen lényegtelen. Ilyen olyan adatokból számol mindent, ami minden jel szerint nem igazán megy jól neki.
A Wifi-t meg nekem is kikapcsolja, ha kell, ha nem. Ez a Viber miatt ciki csak !Kiszedtem a warezos részt a hsz-edből, a továbbiakban tartózkodj bárminemű tanácsadástól ebben a témában!
[ Módosította: ollie ]
Üdv ! DjMcMaster
-
Jacak
senior tag
válasz dj.phuck #1367 üzenetére
Nem,a hot reboot az,amikor csak az UI-t indítod újra.Nincs fehér alapon zöld robot,csak a vodalogóig 'megy vissza',de én kikapcsoltam a bootanimációt,így csak annyi,h. pár mp-ig fekete kijelző,aztán beugrik a háttérkép,majd betölt a launcher.Mivel a legtöbb appnak kikapcsoltam az autostartját az 'after startup'-nál,így elég gyorsan feláll a rendszer,nincs úgy leterhelve,mint alaphelyzetben.A hot reboothoz rootolt teló kell,meg egy reboot app,pl. Rebooter,v. a Quick Boot(ehhez kell még a Plus is).
• I'll be back •
-
dj.phuck
csendes tag
Persze újraindítani mindenképp javasolt ez régi android szabály ugye Egyébként az image-t már leszedtem én is mind a kettőt, de egyelőre meghagytam az eszközt a gyárival inkább, főleg a tesztek miatt. Nekem is stabil egyébként és csupán a fejlesztés miatt indítgattam újra amúgy megy szépen szinte akármeddig. Kevés ramot is használ, az a pár vodás widget meg nem látszik úgyse szóval elfér.
hot reboot amikor kiveszed az aksit, igaz? egyébként csak ui?
-
sephirot
tag
válasz quailstorm #1360 üzenetére
Hát igen. Ennyit nem ért. Nem igazán tudom, hogy van e olyan nyoma a ténykedésemnek amiből rájöhetnének, hogy én vagyok a ludas. Ugyanis mint mondtam a telefon bekapcsol de a zöld robotos képernyőtől nem lép tovább sehogyse akármit csinálok. De az biztos akkor, hogy a samsungos recovery menne ha kicsit nagyon bele lenne nyúlva és talán a romok is. Talán egyszer valaki hozzáértő megnézi, hogy mit is kellene. Én is szívesen irogatnék hexa kódokat ha tudnám mit és hova. De ennyire azért nem vágom a témát.
-
Jacak
senior tag
válasz sephirot #1359 üzenetére
...Nna,csak azért,mert nekem FlickAir fórumtársunk rootolta le,a system.img-es módszerrel,win7-en(azt hiszem,64 bites) fastbootban,s az ő gépén nagyon szépen lefutott minden.Sőt,azt mondta,ha vkinek gondja volna a telóval,küldjem hozzá.A recovery flashelést is meg tudja oldani fastbootban.Esetleg ő tényleg segíthetne neked.Bár kicsit messze lakik tőled,mert ő pesti.De te tudod.Sztem 1 próbát megérne.
• I'll be back •
-
kaller1
veterán
-
quailstorm
nagyúr
válasz sephirot #1358 üzenetére
Már ha erre még van garancia...
Ha olyan a hozzáállásuk mint a smartqnak akkor jó. Ismerek egy ottdolgozót, a tableteik hackercélokra készülnek, és a garancia örök és csak a baltával széttörés vonja meg. Még szétszerelési útmutatót is adnak, sőt kérnek hogy csak az alaplapot küldd vissza mert olcsóbb a posta. De ez OFF volt.
Remélem olcsón megúszod, de legalább annyit beigazoltál, hogy olyan nagyonsok módosítást nem kéne a samsung firmwaren tenni hogy elmenjen. Csak pont a legmélyebben, assemblyben kéne, ahhoz meg kell a SoC kéziköny meg egy PRO(gramozó). Viszont ennyit nem ért, legalábbis neked biztosan nem. Sok sikert. -
sephirot
tag
válasz quailstorm #1356 üzenetére
Hát ebből szerintem gariztatás lesz. Semmit nem csinál, csak a zöld robot.
-
sephirot
tag
válasz quailstorm #1354 üzenetére
Jelenleg bekapcsolom és egy fehér alapon zöld robot van a kijelzőn. Nálunk a fastboot mód a volume down + power. Erre is a zöld robotos kép fogad, mondjuk ez még normális. Itt kellene a windowsnak felismernie az eszközt és akkor tudnám flashelni vagy a recoveryt, vagy a gyári romot.
-
quailstorm
nagyúr
válasz sephirot #1353 üzenetére
Ez bricket jelent...
Semmit se csinál, be se kapcsol? Download módra egy 2hangerő + bekapcs kombót próbálsz? Innentől a JIG, és u-boot következik, de nem vagyok jártas. Kínában nem divat az unbrick lehetőség. valami ilyesmivel is lehet próbálkozni, de ez nagyon állatság
Esetleg ha bejön a download, tényleg rakj rá egy S5830i ROM-ot, de ennek nem lesz jó vége . Nagy hévvel vágtál neki előképzettség nélkül(és körültekintés nélkül), ez meg unbrickelhető oly egyszerűen mint az S5830i.
Jelenleg mit tud művelni a cucc? -
sephirot
tag
válasz quailstorm #1352 üzenetére
Jelen pillanatban nincs se recovery se telefon indulás. Az én gépemen fastboot módba ismeretlen eszköz, egy másik win 7-es gépen bcm pci modemként ismerte fel. Hiába próbálok ráerőszakolni drivereket, a windows azt mondja nem indítható el az eszköz.
-
quailstorm
nagyúr
válasz sephirot #1350 üzenetére
Ezt mondtam, nem ugyanaz a firmware, ami az egyikben működik, a másikban nem...
Olyan mint 2 ugyanolyan gép, csak az alaplap és a bios más. És ne feledd, most assembly szinten dolgozol, tehát még annak is örülni kell hogy nem gyulladt ki, persze olyan kockázatba nem küldtelek volna bele. De ha van recovery, akkor sd-ről rakj fel romot, vagy valamit.
A készülékedhez nem értek, ha samsungot csináltál belőle akkor tessék: [link]
Esetleg ADB? JIG+download mode? -
sephirot
tag
válasz quailstorm #1345 üzenetére
Kipróbáltam az általad mondott clockworkmodot (a samsungosat) Be is jött szépen minden működött is benne de azóta a telefonom nem indul el. Csak a zöld robotom maradt. fastboot módba bemegy, de a windows ismeretlen eszközként ismeri fel. Nem értem hogy ha egyszer nem flashelte végleg magát a clockwork akkor mi történhetett. Ötlet? Most próbálom valahogy a windowst rábírni hogy ismerje fel a telót fastboot módban, hogy a recoveryt vissza tudjam flashelni.
-
Jacak
senior tag
válasz dj.phuck #1346 üzenetére
...Hát nálam azért ilyen tempóban sose merült még le,meg mondom,én anomáliákat nem tapasztaltam a hálózattal,v. hívások kontra aksifogyasztás mizéria terén. Én értem,és elhiszem,meg elfogadom,h. többeknek mindenféle bugokat produkált már a Smart2-ese,nekem ez az 1 baromság van,h. a %-os töltés elég elmebeteg tud lenni sztem,én mondjuk csak a Voda845-höz tudom hasonlítani,ott rendesen 1%-onként ment felfele a töltés,ill ugyanígy lefele a fogyasztás,ha időnként hülyeségeket jelzett,egy aksikalibrálás helyrehozta. Itt,a Smart2-nél az nyugtat meg,mikor ránézek a mW-os értékre,az nem kamuzik sztem.Nem olyan rossz ám sztem ez a teló,vannak gagyibbak is ennél.Az is lehet,h. ha többen rootolnák le a system.img-es módszerrel(ez egy rootolt példány rendszerének felflashelése a saját telónkra,azt hiszem), akkor más is mondhatna tapasztalatokat.Nekem pl. az FM-rádió ikonja is más,mint rootolatlanul volt.Nem tudom,kié lehetett ez a rendszer,de nem teljesen ugyanaz,mint a gyári,viszont működik,és (kop-kop) egyenlőre stabil. Most tart 117 óra 19 percnél az indítás óta eltelt idő,de ebben benne vannak a gyorsindítások is,mikor nem a teljes rendszer indul újra,csak a felhasználói felület (UI),merth. a teló ezt az időt a teljes rendszerindítástól számítja,ha csak az UI-t indítod újra,az nem nullázza,de minden,amit használsz,újratöltődik.Sztem időnként pl. egy ilyen hot reboot nem árthat,meg hamar elvégzi....
[ Szerkesztve ]
• I'll be back •
-
sephirot
tag
-
dj.phuck
csendes tag
Szia! Én úgy tapasztaltam ha napjában 2x is újraindul a GSM, nem merül annyira az aksi sem, korábban minden ilyen beavatkozás nélkül 2 óra után is lemerült 80%-ról nullára, amiből arra következtethet az ember hogy a gsm-el gondok vannak. Azt értem hogy alaposabban kivizsgáltad ezt a részét mint én, és talán tényleg pontatlan a mérés, ez talán az olcsó hardware eszközök átka lehet, viszont az biztos hogy a GSM modul is sokban ludas. Amióta ki-be kapcsolgat nálam ez a dolog elfogadhatóbb ütemben merül az aksi. Persze attól még lehet benne egy kis pontatlanság, ez talán elhanyagolható ilyen értékű eszköznél, vagy nem?
-
sephirot
tag
válasz quailstorm #1343 üzenetére
Hát köszönöm az információkat, meglátom mennyi időm lesz még erre is meló és az egyetem mellett de mindenesetre annak jobban örülnék, ha hirtelen kijönne legalább egy cm7 a smart II-höz. De legalább már azt tudom, hogy drivereim honnan lesznek. Esetleg a smart II-ből nem lehetne valahogy kiszedni a drievereit? Azért azt nem hiszem el, hogy semmit sem lehet kezdeni. Vagy nem ér annyi befektetett energiát az egész? Mert azt tudom, hogy ez nem olyan egyszerű történet, mint azt esetleg sokan gondolják. Ezzel tisztában vagyok. De ez a téma engem nagyon érdekel és esetleg ha odáig jutok még egy szakdolgozatot is megérdemelne. Ha valaki esetleg tud még hasonló jó ötleteket akkor ne tartsa vissza.
-
quailstorm
nagyúr
válasz sephirot #1341 üzenetére
Full KO. Vihetnéd a kukába. Szerinted szórakozásból nincs clockwork recovery V860-ra? Az alap firmware, olyan BIOS szerűség más, emiatt odinnal nem kompatibilis. S5830i-re ami szinte teljesen vagy teljesen működik, az gyári romon alapszik. Még a galaxy y romot SEM próbálta senki portolni. Pedig anno portoltak gio és ace közt... Na mindegy. Ha netán összeszednél pár infót, és nekivágnál akkor próbáld meg felrakni(s5830i topic) a nem felflashelős clockworkmodot. Install zippel indul, következő bekapcsra eltűnik. Szedjél ki használható drivereket a galaxy y CM7.2 kernelből, ÉS a galaxy ace-i duos DSP drivere is feltétlen szükséges. Az egyetlen BCM21553-mas telefon ami 24fps VGA-t tud. A tietek 15FPS VGA-t, a többi samsung 15-10 FPS QVGA-t. Csak a kernelt vágd össze, a cyanogenmodot fordítsd forrásokból. Olyan 20-70GB helyre is szükség lesz, a forrásoktól függően. De odinnal ne próbáld meg felrakni az ace romot, csak recovery, zipes verziót.
Sok sikert a barmoláshoz, várjuk az eredményt. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz sephirot #1341 üzenetére
Nem mukodne. Memóriacímek, driverek, minden más.
-
sephirot
tag
válasz quailstorm #1340 üzenetére
Bocsánat azt tényleg nem írtam le, hogy ace alatt az s5830i-t értettem, ez tényleg hiba. Viszont azért erre is léteznek custom romok. (Olyan 27 db-ot találtam) Szóval azért az túlzás, hogy nincs rá semmi. Igaz egy-kettő elég bugos még, mint pl a slasher rom v2 (jelly bean), de azért motoszkál bennem a kíváncsiság, hogy vajon mi történne ha egy s5830i romját a smart II-re feltenném.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz sephirot #1338 üzenetére
Hmm, duplahiba. Az S5830i hardvere egyezik meg ezzel, viszont arra nincs semmi. Kiindulási alapod a galaxy y lehet, de ott csak a SoC stimmel. Szerintem felejtsd el. A Broadcom nem adta ki a samsungnak a drivereket, a samsung a usereknek a kernel forrásokat, innentől barmolás az egész. Az viszont biztos hogy elbírná az ICS-t. Ledöbbentett milyen simán megy galaxy 3-on, itt meg van ram és gpu, 2d gyorsításhoz jó ez. De a CM9-re várhatunk...
Az Alcatel meg természetesen nem fog forrásokat adni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz sephirot #1338 üzenetére
Bazz, végülis a proci nem stimmel, gpu nem stimmel, memó nem stimmel, kijelző nem stimmel. Ebből vond le a következtetést.
A portolást inkább hagyd ha ezt kérdezed.
[ Szerkesztve ]
-
sephirot
tag
Sziasztok.
Már régóta nézelődök hogyan lehetne esetleg cm7-et esetleg cm9-et varázsolni a telefonra.
Találtam is pár információt, de számomra még mindig nagy a képzavar. Szívesen nekiállnék, ha lenne valami érthető leírás, hogyan lehetne portolni az adott romokat a mi készülékünkre.
Azt már kiderítettem, hogy a smart II hardvere szinte ugyan az mint a samsung galaxy ace-é.
Szerintetek mi történne akkor ha egy galaxy ace-s romot próbálnék felflashelni a smart II-re?
Valaki esetleg erre tudna mondani valamit? -
Romesz
csendes tag
Sziasztok !
Nos , elkezdtem tesztelni dj.phuck barátunk fagyás, illetve újraindulás elleni alkalmazását. Leszögezném már most, hogy értünk szívott vele vagy 3 hetet. Mivel a power schedulert én ajánlottam másoknak is, abban igaza van pár embernek, hogy aki a helyes schedulert tette fel, annak semmi gondja nincs onnantól a telóval.konfigurálni 15 másodperc alatt lehet, ezután korrektül, bekavarás nélkül működik. Létezik vagy 8 féle power scheduler, nyilván van jobb és rosszabb, könnyebben és nehezebben konfigurálható.
Amiben az új app jobb lesz az, hogy akár 1 másodperces megszakítással is tud működni (nem 1 percessel), ha élő gsm vagy gsm internet kapcsolatod van, nem fogja a kapcsolatot addig megszakítani, amíg telefonálsz, vagy netezel, hanem csak a kapcsolat után fog megszakítani. A megszakításra 1-24 órás időközöket lehet megadni. Nem utolsósorban eladható vele a telefon, mivel teljesen korrektül, fagyogatás és újraindulás nélkül fog működni a háttérben futó , szinte láthatatlan app segítségével. A power schedulert meglátja az új tulaj,kapásból leveszi, mert ugye minek ilyen baromság egy telóra ? Máris kezdődnének a gondok. Egy fix-et meg csak nem piszkál mindenki. A Vodafone-ra meg szerintem hiába várunk, erre nem fog általuk megoldás születni.
Remélem, mindenki megértette, miért is lesz jobb ez az app, mint más időzítők.
Jelenleg tesztelem legalább 1 hétig, utána meg fogom osztani a tapasztalataimat megint.
Még egyszer megköszönjük a fáradozást dj.phuck !!
Üdv: Romesz
[ Szerkesztve ]
-
Jacak
senior tag
válasz dj.phuck #1331 üzenetére
Én értelek,de ha alszom,minek legyen hálózatban a teló? Anno,még a 'hőskorszakban' nagyon fel tudtam kapni a vizet,mikor időnként vki poénból éjjel csörgetett fel,s mikor először lett olyan telóm,amin van offline mód,nagyon üdvözöltem a dolgot.S igen,volt már olyan nap,mikor jópárat telefonáltam,de nem jelentkezett bug a GSM-funkciókkal kapcsolatban még idáig.Nekem 1 gondom van: -mikor először akartam otthon a saját gépemre rákötve rootolni,annyiszor ki-be dugdostam az USB-t,h. a még szűz teló aksitöltöttségjelzése enyhén megbolondult,a számmal jelzett érték pontatlan.Azt tudom,h. valójában mennyi van benne mW-ban,de pl. 91%-ot jelez akkor is jóideig,amikor pl. 4198 mW van az aksiban.Már töröltem fullra töltöttségnél a batterystats.bin-t,de nem sokat változtak a dolgok.Jó,nem akkora gond ez,mert nem merül le idő előtt az aksi,v. ilyesmi,de jobb lenne,ha a százalékosan kijelzett érték vmennyire köszönő viszonyban lenne a valóságos értékkel...
Egyébként miért mondod,h. sokaknak nincs módja ilyen időzített offline-ra? Bárki lehúzhatja magának a Llama-t,ingyenes,és tud magyarul,jól testreszabható,1xűen beállíthatja bárki benne a dolgokat.[ Szerkesztve ]
• I'll be back •
-
dj.phuck
csendes tag
Üdv,
Nekem ez szokatlan beállítás, én nem teszem soha elérhetetlenné a telefonom! Mindenesetre értem már, hogy nálad másik alkalmazás látja el ezt a feladatot, és ezért nem tapasztalod a problémát. Ez kivételes helyzetnek mondható, de sokaknak nem áll rendelkezésükre.
Egyébként kiváncsi lennék hogy ha sokat telefonálgatsz egy nap, van-e esetleg valami korlát amikor elkezd megzavarodni a telefon. Ha sokat telefonál valaki, elképzelhetőnek tartom egy idő után érdemes a GSM modult resetelni. Én az appomban ezt 6 órára tettem be, de beállítható izlés szerint mikor csinálja. És persze csak akkor ha nem zavar be más gsm műveletbe, szóval ha telefonálsz akkor megvárja amíg befejezed. Ez utóbbi fontos dolog mert ennek a hiánya korábban okozott is problémát nekem
-
kjanos19
tag
Neked nincs véletlenül egy backupod a vodás appokkal együtt, ami szűz? Szeretném visszavinni garba de a fentebb linkelt stock romban van egy pár más alkalmazás ami szerintem spanyolul van kicsit furán néznének rám..
De bárkinek akinek van tehetne egy szívességet, hogy segít rajtam előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
hello.
-
Jacak
senior tag
válasz dj.phuck #1314 üzenetére
...Nekem egyébként a Llama látja el ezt a feladatot,be van állítva,h. 00:01-kor repmódba(offline) rakja a telt minden nap,s 06:29-kor visszakapcsolja a hálózatba,06:30-tól pedig 30 percenként 1 percre megnyitja a mobil adatforgalmat,23:30-ig,ha ezen kívül kell a net,a Notification Toggle-lel kapcsolom be az értesítési területről,adatkapcsolóval.
• I'll be back •
-
Jacak
senior tag
válasz Voice24 #1321 üzenetére
Nincs,kell hozzá pár app.Összetett a dolog.A RAM-figyelés System Tuner Pro-val,a fehér notifikációs kijelzéssel műxik,notibáron,százalékosan mutat,5 mp-s frissítéssel.Plusz szervezőappként Llama-t használok(ezt az appot még sokminden máshoz is,pl. ha megnyitok 1 adott böngetőt,megnyitja neki a mobil adatforgalmazást is),abban van beállítva,h. 10 percenként megnyissa az One Click RAM Cleaner-t reggel 6 és hajnal 1 közt,plusz 60 percenként a Cache Cleaner appot,e 2 progi amúgy nem simán megnyílik,1xűen csak végzi a munkát rábökéskor,nincs menüjük.A System Tuner Pro-ban a nem mindig szükséges appok irtva vannak 30 mp-enként,amennyiben nem előtérben vannak(plusz ebben az appban folyamatosan látom a CPU-terhelést is),s mivel az Autostarts-ban már előtte beállítottam,h. ne induljanak újra,így rendesen bezárulnak,ami mégse,azt általában fagyasztva tárolom,csak akkor olvasztom fel,ha tényleg konkrétan kell,pl. Facebook,Térkép,stb. Alaphelyzetben kb. 50-60% közt van a szabad RAM-om így,már napok óta.De ha pl. hot reboot-olok,tehát csak az user interface-t indítom újra,akkor lemegy 34-40%-ra a RAM-foglaltság,ez kb. 220-240 MB szabad RAM-ot jelent nálam,kb. 25 futó,v. cache-elt folyamattal.Lehet,mindez elsőre kicsit bonyolultan hangzik,de ha az ember mindent beállít így,utána már nem kell vele többet foglalkozni,meg simán megy a teló.
( #1323 ) kjanos19 :
- Rendben,lementem,ha ilyen állna elő,bár remélem,nem 1hamar xarik be... :p Sokat melóztam vele,míg ennyire belaktam... :p( #1322 ) Bóti:
- Köszi,ez tényleg kincset érhet...[ Szerkesztve ]
• I'll be back •
-
Bóti
senior tag
-
Jacak
senior tag
válasz kjanos19 #1319 üzenetére
Khm,mivel tele van személyes adatokkal,jelszavakkal,stb.,ez azt gondolom,nem a legjobb dolog volna,meg a netem sem korlátlan igazándiból. De ha kíváncsi v. a véleményemre appokkal kapcsolatban,v. h. h. érdemes a telón "megszervezni" az aránylag zökkenőmentes működést,állok elébe... :p
• I'll be back •
-
Jacak
senior tag
válasz dj.phuck #1314 üzenetére
...De nekem nem kell azért repmódba raknom,h. ne fagyjon.Nem is vágom a problemát,mert nekem nem jelentkezett.Nem indul újra,nem fagy,meg semmi ilyesmi,s ah. megvettem,úgy van a szoftja is,ugyan kiírta egyből,h. van frissítés,nem foglalkoztam vele,nem izgat az ilyesmi.Jó,persze,én lehet, kicsit másh. használom,mint akinek gondja volt.10 percenként RAM-optimalizálás,óránként cache-ürítés,kikapcsolt app-autostartok,folyamatos RAM-figyelés,nem kívánt appok fagyasztva.De így simán megy ki-bekapcsolgatás,v. rendszer reboot nélkül is.
• I'll be back •
-
dj.phuck
csendes tag
Szia!
Igen, mert ha jól tudom két megoldás létezik. Az egyik egy jó nagy powerscheduler amikkel kivétel nélkül rossz tapasztalataim voltak, nem kapcsolnak néha vissza repülőgép üzemmódból és macerás is felkonfigurálni, no meg persze tele van felesleges opciókkal amitől jó nagy. A másik talán az a megoldás hogy frissíti az ember a legújabb vodás verzióra az androidot, de az pedig naponta újraindul?
Ezért írtam az appot lényegében ezt a két opciót helyettesíti kevés ráfordítással.
A scheduler helyett kipóbálhatnátok ha működik akkor felteszem marketre is.
[ Szerkesztve ]
-
dj.phuck
csendes tag
Sziasztok.
A Smart II fagyásos betegségére született megoldás azóta? Én írtam egy appot java-ban ami lényegében a repcsi módot kapcsolja be kért időközönként pár mp-re, odafigyelve hogy ha hívásban vagy ne szakítsa meg, és bár tesztelni nem volt alkalmam elviekben a 3G internet kapcsolatot sem szakítja meg amíg az aktív. Van benne debug képernyő stb, akit esetleg érdekel és hasznosnak találná a csupán 24Kbyte-nyi apk-t szívesen elküldöm neki. Bátor tesztelők jelentkezését egyébként is szívesen fogadnám az approbotix@gmail.com címen.
Kösz!
-
Bóti
senior tag
4shared-en van gyári, root mentes rom! Gugliba rákeresel kidobja rögtön! Nekem már le van töltve, esetleges gariztatás miatt! Találtam olyan progit ami megakadályozza az automatikus programindulást, de nem válaszol.. Ti nem tudtok valami progit rá? Nem task managerre gondolok, mert az a már folyamatban lévő alkalmazásokat zárja be, nekem olyan kéne ami megakadályozza, hogy a program elinduljon, mert pl a facebook is folyamatosan a memóriában van, és be se vagyok lépve..
-
Jacak
senior tag
-
v.attis
őstag
Kollégám fia most vett egy ilyet, ha töltő be van dugva, nem működik az alsó gombsor, ami a kijelző alatt van. Az asszonyén meg megy.
Ezen kívül nincs rá frissítés- Mondjuk minden ugyanaz rajta, mint a mienken, de a verziónál nem szerepel, hogy 'update-1'. Az összes verzióadat ami csak szerepel a telefonban, minden stimmel a mienken látható adatokkal, csak utóbbit sikerült frissíteni. Lehet, hogy a másikat már gyárilag frissítették, ezért nem írja, hogy update-1 ?
Vagy ezzel a telefonnal gebasz van...? -
Jacak
senior tag
válasz beach head #1303 üzenetére
Hát,az jó kérdés,passz,mindenesetre megpróbálnám először az update-t,hátha a frissítés unrootolná,nem tudom.Mindenesetre,remélem,nem xarik be a cucc.
• I'll be back •
-
Jacak
senior tag
válasz pcsongor #1301 üzenetére
....Nekem működik,s mivel FlickAir fórumtársunk jóvoltából most már rootolva is van(köszönet újra neki ezúton is!),rendesen műxik,nem produkál anomáliákat,mindig elegendő a RAM,a belső telmemó is elegendő marad,s az 512 mb ext2-partíció is jól kihasználható,nem indul el szinte semmi,aminek nem kell,nem kell sem repülőmódba tenni,nem indul újra,egyenlőre bevált a teló.
• I'll be back •
-
pcsongor
csendes tag
válasz beach head #1206 üzenetére
Pedig jó kis telónak nézett ki, de ez a sok apró hiba elvette a kedvemet tőle. Valahogy ezeket a Vodafone "sajátmárkás" telefonokat nem gyártják kellő odafigyeléssel. Pedig ha 1-2 ezressel többért jó minőséget lehetne venni, akkor jobban kivívhatná az emberek elismerését, figyelmét és ezzel együtt piaci részesedést.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest