Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Vodafone Smart II - másodszorra okosabb

Az Vodafone egy Alcatel gyártmányú mobillal támad az alsó kategóriában, a végeredmény a piac egyik legjobb ár-érték arányú mobilja lett.

Bevezető, tartozékok

Nagyjából egy éve került piacra a Vodafone 858 Smart, amely a nevének megfelelően csak a piros szolgáltató kínálatában volt kapható. Egy belépő szintű androidos okostelefonról van szó, amely a kedvező árával hódította meg a vásárlókat, ennek megfelelően köszönőviszonyban sem volt az akkori hardveres csúcsgépekkel. A Vodafone név ne tévesszen meg senkit, az említett telefont a Huawei rakta össze, mint ahogy a Vodafone Smart Tab 7 és Smart Tab 10 táblagépek a ZTE gyártósorairól kerültek le.

Vodafone Smart II
[+]

A 858 Smart a hardveres hiányosságok ellenére sikeres volt, így nem ért minket meglepetés, mikor tesztalanyunk a szerkesztőségben landolt. A telefon specifikációit elnézve már annál inkább: míg az ár nagyjából változatlan maradt, a Smart II hardveresen és szoftveresen is jócskán komolyabb lett elődjénél. A mobil mellé ráadásul színes hátlapokat is beszerezhetünk, így egy pár másodperces művelettel bármikor át lehet öltöztetni a készüléket, amely egy kedves gesztus a célcsoport felé.

Vodafone Smart II
[+]

A telefon egy apró kartondobozban érkezett, melyen a Vodafone márkanévnek megfelelően a piros és fehér színek domináltak. A csomag tartalmaz egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy sztereó headsetet, melyek mellet kiviteltől függően néhány színes hátlapot is találhatunk. A füles minősége nem az igazi: egyrészt a műanyagból készült fejek már rövidtávon is nyomják a fület, ehhez jól jött volna valamilyen puha bevonat. A hangzás is hagy némi kivetnivalót maga után: a hangerő kellően magas, ám a dinamikatartomány keskenysége és a dobozhangú mélyek nem kedveznek a zenehallgatás szerelmeseinek. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a mezőny egyik legolcsóbb androidos mobiljáról van szó, így nem is szabad audiofil kiegészítőre számítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.