Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istv@n
aktív tag
Az SD-t akarom most formázni a leírásnak megfelelően.... Éppen nem megy. Olyan mintha nem lenne rajta a telefonon a fejlettebb recovery...
Szerk:
Elkezdtem előröl.. Superboot telepítés után neked sem bootol be a telefon, csak a "pálcikás" képernyőig? (a homokóra megfelelője...) -
Lasy
veterán
a superboot, csak egy pillanat, de elötte ugye volt már a telefon összekötve a géppel?
telefon kikapcs
hangerő le + hívás vége + bekapcs (itt csak a homokóra lesz akkor jó)
adatkábel rádug
.bat fájl katt
CMD alblak felugrik, és kész is. -
Istv@n
aktív tag
A superbbot telepítésnek mi a titka? mert nekem nem akarja.... Telefon recovery módban, a program meg waiting for device státuszban....
Kell ez egyáltalán a root-oláshoz?
-
Z0C!
őstag
Üdv!
mekkora legyen a háttérkép hogy ne legyen pixeles?
240x320 mert ez nemjó vagy mennyi?
-
Zoly75
aktív tag
Sikerült már valakinek új szót hozzáadni a TouchPal szótárához? Ha igen, hogyan?
-
YikeSS
tag
Melyik original ROM-ot raktad vissza? A magyart?
-
Lasy
veterán
Nos a visszatett vodával sem vagyok kibékülve, mert nem olyan qwerty mint volt, nem tudjátok melyik az?
Vodafone 845 Mr edition v1.1:
negatígok nekem:
-Sajna nem volt bővíthető fölfelé a menü. nincsenek témák,
-a legtöbb magyar eltünt.
-Nagyon kevés dolog volt benne, a firmwork nekem nem tetszett mert túl világos.
pozitívok:
-nem ugrál a menüben a giroszkópra a menü.
-bekapcs animáció gyönyörű
-sokkal gyorsabb a bekapcsolásViszont ha valaki megtudná mondani, hogyan lehet ilyet csinálni akkor nekiállnék egynek ami tetszene is.
a pulse mini romot, nem szeretném kipróbálni. -
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a szövegbevitelnél használt szótárat bővíteni?
Nálam valahogy nem bővül automatikusan. -
sagesz93
addikt
Esetleg amit pulse-ra kiadtak romot, felpróbálhatnád, az hátha menne
Ha nem, akkor nem, de lehet hogy egy próbát megér.
Majd mindjárt körül nézek frameworkok terén.
Egyébként a kép amit küldtél, az még a régi 1.5-1.6-os androidnak a gyári home-ja.
[link]
Ez a 2.1-é, látszik hogy nagyon sok különbség nincsBár impalaman most 2.1-re csinált ilyen 1.5 alapkinézetet
-
Gloob
addikt
Szia és jó reggelt
Mi a baj azzal amit feltettél? Hogyan néz ki? Lehet ám más Home-ot is feltenni. Meg nem tudom nincs-e a feltett ROM-ban esetleg Home Switcher amivel lehet kapcsolgatni a Home-ok között, persze ha van több is csak akkor. Vagy a felső rész nem mtetszik? Az meg lecserélhető, erről már írtunk neked. Az asztalra meg olyan progikat és widgeteket teszel ki amilyet akarsz, ill. amilyen van vagy letöltesz neked tetszőt. Lehet ezt ragozni még sokáig, csak elsőre feladni nem biztos, hogy érdemes. De Te tudod. -
Lasy
veterán
Ez tetszene nekem, de nem ilyen amit feltettem, és nagyon nem tetszik.
Tehát vérok egy másikat, és visszateszem az eredetit, persze ha tudom. -
Lasy
veterán
Nos és máris jó minden.
ilyen menüt hogyan lehet? -
Gloob
addikt
Nem hinném, mivel kissebb a kijelzője.
Egyébként ez a hibaüzi nálam adig amíg a Paul féle rom volt fent minden bekapcsolásnál előjött egyszer. Annyi különbséggel hogy nem váratlanul leállt, hanem nem válaszol, és két lehetőség volt: vagy bezár vagy várjon. A 2.-ra nyomva eltűnt és nem is jelentkezett csak nagyon ritkán. -
Lasy
veterán
akkor elkezdem.
lehet ezért volt a hibaüzi is?
szerk:
azt írja végzett. bekapcs kezda pulse-os framework nem jó?
-
Lasy
veterán
az előbbi kevesebb volt. sokkal.
lehet meg kellene csinálni a wipe.ot, és újra a romot? -
Lasy
veterán
Most nézem a két leírást, és abból próbálom megcsinálni.
kíváncsi vagyok milyen lesz.a vodafone bejövő kép helyett, egy szép mozgó X alakú valami van eddig.
Most csak oldalra tudok mozogni alapból, és nincsen ott a nagy óra, de mindenem megmaradt.
-
Gloob
addikt
Egyik sem elengedhetetlen feltétele a "főzött" ROM telepítésének. Annak két feltétele van. Az AmonRa recovery telepítése a telefonra, lecserélve a rajt lévő kissé butácska recovery-t, és természetesen az új, telepítendő ROM. Ha ezek megvannak akkor más nem kell. Anno a nagyobb testvéren a Pulse-on én sem csináltam meg az első két lépést. A főzött ROM ugyis rootolt lesz és lesz bent superboot is.
-
Igen, ezek mindenképp kellenek, de eltávolíthatóak, és könnyen meg is csinálhatóak. Csak recovery módban kell indítani a telefont, és elindítani a telepítést.
Az MR edition a leírás szerint tartalmaz launchpro-t is (meg egy rakat más dolgot), mint a linkelt kép. Képet lopni pedig valami képlopóval lehet, ez tuti van marketen.
Kapjak már fizetést, rohanok a boltba egy ilyenért
-
Lasy
veterán
tehát a superboot és a rootolás mindenféleképpen kell, és csak utána lehet a "saját" romot feltenni.
pont kérdeztem is hogyan lehet ilyen képet csinálni.
-
sagesz93
addikt
htc ime = htc billentyűzet
a framework pedig a kinézet változtatása(pl. a felső akksijelző, a kijelőlés színei, ilyesmik), ebből pulse-ra többféle van, gondolom ide is csinálnak párat, nem romfüggő, ezt külön fel kell flashelni(ugyanott ahol a rom-ot)amelyik telefon gyárilag tud magyarul, a moddolt rom is fog tudni, max ha nagyon extrémen van moddolva, de ilyen nagyon ritkán fordul elő.
ez pulse mini topikból van, azthiszem ez az espresso framework.
Szépecske, csak a teteje framework, a többi része home app(ez épp launcher pro), meg widgetek,
de szerintem jó ha van egy szép framework a telón. -
Azt hittem az egyértelmű.
De akkor:
Az első az 1.1 verzió, a második link az első verzió (1.0), HTC IME és framework nem tudom mi, de az 1.1ben integrálva vannak már, annak van kint, aki 1.0ra telepíti őket. Vodafone apps: ami a gyári romban volt, minden vodás cucc ki lett gyomlálva. Ha valakinek kell, feltehet őket.
Az originál az eredeti letöltések, vagyis az eredeti ROM, ami alapból a telefonon van, és az eredeti recovery, amit ugye lecseréltünk az ARMA-ra. Ezek akkor fontosak, ha vissza akarod rakni, mert pl. szervízbe viszed. Akkor kell az eredeti recovery is, hogy ne látszódjon, hogy piszkáltad a ROM-ot.
utána mondja, hogy az ext partíció szükséges, vagy el kell távolítani az a2sd-t egy terminál paranccsal (ez az az alkalmazás, ami memóriakártyára is engedi telepíteni az eredetileg oda nem telepíthető alkalmazásokat.). Tiszta droid guru leszek
A módosított ROM tartalmazza az összes nyelvet, amit a gyári is (ezt egy hozzászólásban kérdezték az XDA-developers hasonló fórumában), tehát elvileg tud magyarul is.
-
Gloob
addikt
Szia Laci
Hát azért nem egészen. Neked mondjam, hogy azért vannak a Marketen szép számmal letölthető free appok is, ugye?
A másik dolog meg az, ha találok valamit a net-en és letöltöm, használom, de nem vagyok köteles tudni róla, hogy az esetleg fizetős progi. A törvény általában nem is a használatot bünteti, hanem a terjesztést. Tudom a Te szóhasználatodban ez akkor is lopás marad. Csak azért arra kiváncsi lennék, hogy soha életedben egyetlen egy filmet, zenét, ne adj isten valami progit, már csak kipróbálásra sem töltöttél le? -
Lasy
veterán
Ezt köszi, és az eleje?
Download links
Vodafone 845 Mr edition v1.1
Vodafone 845 Mr edition v1.0
HTC IME
Framework fix
Vodafone AppsOriginal Downloads:
Original Vodafone ROM
Original Vodafone Recovery
Ext partition is necessary or a2sd has to been removed threw terminal command "a2sd remove"
Vodafone apps can be installed threw SDK or SD-card -
siva
aktív tag
Itthon wifin (router) keresztül megy
munkahely: windows 2003 server környezet, Acces point -ra felcsatlakozik, ennyi.
Az a beállítás kéne, mint egy windowsos környezetben a böngészőknek be lehet állítani, a proxy ip címét és a http portot, hogy menjen.
Ez a összes böngésző beállításában benne van windows alatt, de szerintem linux alatt is.. -
A leírást. Lemagyarítom én Neked mindjárt.
Telepítés:
Superboot telepítése:
-Töltsd le a Superboot csomagot (linkek valamelyike) és csomagold ki valahová egy mappába
-Lépj be a helyreállító módba (ez a Recovery mode), a hangerő le és hívás vége gomb nyomva tartásával (tartsd nyomva őket, és kapcsold be a telefont)
Megjegyzés: a homokóra ott fog maradni a kijelzőn
Windowsban indítsd el a 'superboot-windows.bat' alkalmazást (ott lesz ahová kicsomagoltad a letöltött állományt).
Persze már a recovery előtt össze kell dugni a telefont a géppel. Ezt lehagyták.
A telefon elindul, látszólag lefagy, végül újraindítja magát.
Kész.Rootolás (Recovery telepítés)
-Töltsd le az ARMA Recovery-t (linkek), majd csomagold ki.
-Indítsd el Recovery módban (előző módon, vagyis: a hangerő le és hívás vége gomb nyomva tartásával (tartsd nyomva őket, és kapcsold be a telefont).
-Windowsban indítsd el: 'install-recovery-windows.bat' (az ARMA kicsomagolt mappájában van), itt már hozzáfűzi, hogy győződj meg róla, hogy csatlakoztatva van a telefon USB-n).
Ha kész, vedd ki az akkut, majd vissza és indtísd a telefont normálisan.Recovery mode:
-Mentsd le az SD kártya tartalmát (kártyaolvasóval, mert formázni kell, ez kvázi biztonsági mentés)
-Recoveryben indítsd a telefont, de most hangerő le és zöld híváskezdő gomb nyomva tartása és bekapcsolás mellett.
-Válaszd a “Partition sd card” lehetőséget (mozgás az optikai iránygomb nyomkodásával)
Igy nézzen ki:
-> “Partition sd card”
-> swap-size = 0 MB
-> Ext2-size = 512 ext
-> FAT32-size = Remainder (automatic setting)
-> Erősítsd meg a változtatásokat az iránygombbal (20 sec van rá)
-> SD:ext2 to ext3
-> Erősítsd meg az EXT frissítést az iránygombbal (5 sec van rá)
-> Hangerő gomb le, hogy visszalépj a főmenübe
-> Válaszd: Power offSaját ROM telepítése:
-Töltsd le a neked megfelelő ROM-ot, amelyik tetszik (van a gyári, ami original néven van, és van az 1.0 és 1.1)
-SD kártyát a kártyaolvasóba, és másold rá a letöltött ROM-ot (az egész zip-et, ne csomagold ki)
-Újra lépj be a recover módba (hangerő le és zöld gomb nyomva tartani, majd bekapcsolni)
Menjd a Wipe részhez és válaszd ezeket, sorban:
-> Wipe data/factory reset
-> Wipe Dalvik-cache
-> Wipe SD:ext partition
Minden lépést erősíts meg a navipaddal.
->Hangerő gomb le a főmenübe lépéshezVálaszd a "Flash zip from sdcard" lehetőséget. Ha minden rendben (nem ír hibát), akkor válaszd ki a a felmásolt ROM-ot. Erősítsd meg a telepítést kétszer a navipaddal (ezután várj körülbelül két percet a befejezésig)
Válaszd a Power off opciót a végén.
Indítsd újra a telefont, és az új ROM fogad.
Ami fontos: ha mér fent van az 1.0 (de ugye nekünk nincs), akkor nem kell a wipe rész! Ha a gyárira egyből az 1.1et (vagy akár csak az 1.0-t) teszed, akkor kell.
Az első indítás ROM telepítés után sokáig tarthat.
Fontos: flash után MINDEN nem mentett adat elveszik, ezért kell a mentés, amit a legelején ír.
Ennyi lenne. Saját fordítás, helyesírásért elnézést kérek, tartalmilag véleményem szerint kifogástalan. Igyekeztem érthetően fordítani.
A wipe ezek szerint olyan, mint Symbian esetében a Hard Reset (amikor gombokkal indítjuk a telefont, és minden visszaáll gyárira).
A linkek között még ott van a Vodafone gyári csomagja, ha esetleg kellene, utólag telepíthető. A gyári soft bármikor visszatehető (link az eredeti írásban), kövesd a lépéseket, csak a Flash zip from sdcard opciónál az előzőleg felmásolt gyárit válaszd.
Ha megcsináltad, írd le milyen az új soft, légyszí
MOD: ha fent van a Recovery telepítése rész (rootolás), akkor már nem tudod elrontani sehogy sem, ha nem sikerül a flash, nem gond, újra lehet próbálni.
Gloobe: köszi, fordítás közben leesett
-
alamuszi
senior tag
válasz
DavidkaSD #427 üzenetére
Nem nem. Én ezt a telefont tanulni vettem. Nekem van már egy HTC Kaiserem, amit 3,5 éve vettem. Az is jó, csak hát Windows Mobile, és az már nem az igazi. Ezért vettem ezt az androidot. De ha nekem lenne egy Arenam, akkor nem cserélném erre, le. Nem azért mert ez kevesebbet tudna, csak éppen az azért fejltettebb minőségben, és kezelhetőségben. Persze ez magánvélemény.
-
YikeSS
tag
A fuggetlenites pedig $20 es mukodik nalam hibatlanul tobb mint 1 napja
-
-
-
Lasy
veterán
-
Őszintén szólva nekem a Pulse nem tetszik (és a Spica sem...). Szerintem irtó ronda. Viszont a 845 sokkal szebb, letisztultabb...
#425re valaki?
-
Lasy
veterán
Magyarországon csak az ingyeneseket lehet letölteni a marketből.
több helyről letölthetőek a .apk fájlok melyeket simán memkariról telepíthetsz.pclaci:
És ezekből mindent le kell tölteni?
Esetleg nem csinálná meg valaki magyarul? Vagy részletesebben?siva:
Simán be volt állítva minden. csak katt a böngészőre és megy is.DavidkaSD:
Viszont ebből egyik sem biztos, hogy widget lesz. -
siva
aktív tag
Internet eléréshez proxy szervert be lehet állítani? akármelyik böngészőn
hogyan?köszi
-
Hmm, szép, és látom az 1.1ből már el is tűntek a vodafonos okosságok, és az indítóképernyő is megváltozott (a ronda vodás helyett). Ahogy látom ez a rendszer sokkal több okosságot rejt magában, mint a Symbian. És bonyolultabb is. Ha moddolt FW-t rakok fel (pl. a linkelt 1.1), gondolom a függőség megmarad, de Marketet el tudom érni? Vagy korlátoz valamiben a gyárihoz képest?
-
Bocaa
senior tag
a programokat a telóra venni kell vagy van vmi letöltős módszer is?
-
pclaci
csendes tag
Miert kene a memkarirol rootolni?
Custom ROM installacios lepesek
itt le van irva minden -
pclaci
csendes tag
Nezzetek meg ezt a pc-s programot: Android Commander
Amit tud:
- SD kartyahoz hozzafersz ugy is, hogy nem mountolod a pc-re. Tehat a telo siman dolgozik kozben.
- A pc-rol egyszeruen telepithetsz letoltott apk-kat. (nem kell felmasolni, hanem kozvetlenul megteszi)
- Lementheted a telepitett progikat a telefonrol. (factory reset elott hasznos lehet)
- Ha root-oltad a kutyut, akkor akkor barhova irhatsz a telefonon. Akar inditas keptelenne is teheted ha jol esik.
- Teljes telefon monitorozas. (Az osszes folyamatot latod, es a telefon logjait is online)
stb...
Remelem hasznos lesz nehanyotoknak.
Jo szorakozast hozza! -
Tényleg vártam már, hogy valami elkezdje, hogy mekkora szar ez a telefon, és feljön más készülékekkel, hogy azok sokkal jobbak. Na akkor kártyás árak: Voda 845: 31k, T Pulse mini: 50k, X10 mini 70k (pro: 75, sima X10 meg 125). Teccikérteni? Nem értem miért nem az árat nézitek, mielőtt elkezdtek kötekedni. Senki ne várja, hogy egy SE X10 mini teljesítményét és minőségét hozza, miközben utóbbi 2.5x drágább...
-
Zoly75
aktív tag
Valaki tud időjárás előrejelző widgetet a telefonra? Ami pár nappal előre jelez.
-
Z0C!
őstag
Kérdésem volna a használó felé.
Tudtok e olyan progit mondani amivel a kijelzőre kiirja a nemfogadott hívásokat / sms-eket.
mert eddig nem találtam olyat -
sagesz93
addikt
válasz
RaveForce #400 üzenetére
Nekem se.
De egyszer egy új szoft felrakása után 2 hónappal, valamiért megbolondult, és saját életet élt, és bejött ez a félperces jelenség, akksi ki-be segített....
Persze ha teszek rá megint új szoftvert, memrekesz ürítés, meg ilyeneket megcsinálom, akkor megint jó, de ez így nem az igazi.
Böngészni se nagy élvezet rajta.De a zenei részét még mindig siratom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A T-Mobile Pulse után a Vodafone is saját márkás Android gépet dobott piacra.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest