- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Ha valaki tud nekem esetleg hivatalos linked dobni a VSAN licensz struktúrájához, azt megköszönném, én semmit nem találtam. (nálunk is terítéken van a téma egy tesztrendszer keretében)
J.
-
joysefke
veterán
Javíts ki ha tévedek:
Minden hoston két virtual switchet hoztam létre. Az első a külső forgalomért felelt, ahol minden host és a tárolásért felelős storage VM-ek is külön IP-t kaptak.
Tehát ennek a switchnek voltak az uplinkjei és azokra állítottál be LACP-t
Ezen zajlott a GlusterFS cluster, vCenter és a többi VM kommunikációja is, amiket VLAN-ok segítségével szeparáltam el.
Tehát itt ment a management traffic, illetve storage traffic is, ha az adott hoston nem futott GlusterFS példány.
A második vswitch-en a storage VM és a hostja kommunikált. Mivel a második switchre kötött hálózati csatolóknál mindenhol ugyanazokat az IP-ket (192.168.1.1 és .2) vettem fel, ezért a cluster konfigurációnál egyetlen közös tárolónak látta a gluster clustert a vSphere.
Ennek a vSwitch-nek nyilván nem volt uplink-je (vagy legalábbis a fizikai hálózat nem switchelte a forgalmát), ezért futtathattál 4 darab VM-et ugyanazokkal az IP-kel.
Ha a hoston futott GlusterFS, akkor az a storage eléréshez mindenképpen az ezen a vswitchen levő interfészét használta és a GlusterFS belső interfészéhez (192.168.1.1-2) ment.
Ha a host olyan blokkokat akart olvasni, amelyek nem voltak rajta ezen a GlusterFS instance-on, akkor a hoston futó GlusterFS instance a másik hálózati interfészén keresztül lekérdezte a GlusterFS cluster megfelelő tagját
Jól értem?
Poor man's VSAN...
J.
-
joysefke
veterán
Több dolgot nem értek, ezek közül az egyik, hogy miért NFS-t használtál LACP-vel, ami ugye hash alapon fog terheléselosztást biztosítani kevés végpontnál valszeg elég kiszámíthatatlan és gyenge minőségben ezáltal jó eséllyel csak 1db GbE kártyát fog használni.
Ahelyett hogy software-es iSCSI-t használtál volna több ethernet-interfésszel és port bindingel ezáltal lehetővé téve egy aktive-aktív (round robin) terheléselozstásos multipathingot. (feltéve hogy a Gluster képes erre. A FreeNAS9.3 például iSCSI-vel tuti képes erre.)
Még egy ehhez kapcsolódó kérdés:
LACP kapcsán egyszer source+dest mac hast írtál (vmware oldalon) másszor Etherchannel-t (switch oldalon). Miért nem IP hash (vmware oldalon)+Etherchannel(switch oldalon) -t komót használtál? (Igazából én mindig azt hittem, hogy ha switchen beállítod az Etherchannel, akkor onnantól muszáj IP Hast használnod vmware oldalon)J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest