Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• djgeg

őstag

válasz joysefke #12 üzenetére

Ha csak tesztelni kell akkor vgun!
    http://www.vmug.com/
    [VMUG Advantage Subscribe]

200 USD 1 userre (többre kevesebb/user) és megkapod az egész vmware palettát 1 évre (non production). Ezek mellet pedig kapsz jó kis kedvezményeket oktatóanyagokra stb.-re.

Árak vmware bejelentésből:
    [link]
    "VMware Virtual SAN 6 and VMware vSphere Virtual Volumes are expected to become available in Q1 2015. VMware Virtual SAN is priced at $2,495 per CPU. VMware Virtual SAN for Desktop is priced at $50 per user. The new All-Flash architecture will be available as on add-on to VMware Virtual SAN 6 and will be priced at $1,495 per CPU and $30 per desktop. VMware vSphere Virtual Volumes will be packaged as a feature in VMware vSphere Standard Edition and above as well as VMware vSphere ROBO editions."

• frescho

addikt

válasz joysefke #5 üzenetére

Az NFS a 2-es belso vswitchen ment. Azert NFS, mert az netivan tamogatott, mig az iSCSI nem a glusternel.

A hasheles-nel mindegy, hogy IP, vagy MAC alapu, a storage gep a parjaval maximum 1Gbit-en fog kommunikalni, kiveve ha aktiv-aktiv megoldast hasznalnek. Szimplan ido es eroforras (ket interface osszesen) tul sok variaciot nem tudtam kiprobalni.

#8 kerdeseidre a valasz:

Minden gepen futott Gluster FS. Tehat az adott host NFS-el a belso masodik vswitch-en kommunikalt. Ahogy irod is, ezert tudtam azonos IP-ket hasznalni. A storage host (gluster) az elso vswitchen kommunikalt a tobbivel es olvasta a tobbi brick tartalmat pontosan ugy ahogy irod. Igen, ez a poor man's vSAN es megy ingyenes ESXi-vel is, csak nem lehet egyben adminolni.

djgeg: Kifejtened melyik feature-re gondolsz? Vmotion nem fugg vsan-tol, vsphere replication pedig az essential plusban is megvan.

hallador: VMware-nek van ilyen funkcioja, ha megfizeted. Csak esetleg a vas aranak felet kifizeted a licencre.

• hallador

addikt

válasz joysefke #11 üzenetére

Nem annak szántam, csak éppen miért kellene valamiről írni bármit, ha valaki felmegy az MS oldalára, és az alapján megcsinálja, ebben a cikkben pont az volt a jó, hogy a VMware hivatalosan nem tudja ezt, az az a VMware azt mondja, hogy nem feltétlenül támogatott, a Microsoft meg támogatja.

A Tény meg tény marad. A Hyper-V minden szempontból elég erősen el van maradva a VMware-től, ráadásul láthatóan nem azért tart ott a Hyper-V ahol tart mert jó, hanem azért mert van mögötte egy jókora marketing, az az egy hegy pénzt ölnek bele, hogy azt higyjük, hogy jó, de nem az...

Nem anyázás volt, hanem tények nagy különbség, de még csak fikázás sem, mert nem azt mondtam hogy "szar" hanem azt, hogy messze van attól amit ígér, ami megint csak tény....

Új hozzászólás Aktív témák