Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Florian Seiche kemény 9 hónapig volt "Nokiás", marketingestől meg nem várok más hogy marketingeljen. Inkább mondjad HTC-snek, na ott "jól" csinálta, legalább olyan jól mint MS-nél.
Ezeknek az embereknek 0 köze van, ahhoz hogy valami sikerese lesz-e vagy sem, random cserélhető managereek.Továbbra se tudom honnan jön, hogy bármi tech fejlesztést adnának bele, sehol se nyilatkozott ilyet senki. IT bulvár meg azt hord össze amit nem szégyell. Ha nincs hasznod valamiből, és pedig a HMD-ből egy fillér hasznuk nincs, akkor minek adjanak bármit is. Egyetlen dolog amit csinálhat a Nokia, hogy megvétózza a terméket, ha nem tetszik nekik.
MS meg nem baszott el semmit. Átvettek egy negyedévente 1 milliard veszteséget(WP előtt még több volt!) termelő üzletágat, geci drágán és próbáltak vele valamit kezdeni. Ha nem az MS veszi meg más teszi meg és építi le az egészet és rúg ki mindenkit. Nokia csak azért nem tette meg, mert tudták hogy eladják és nem akartak értelmetlenül pénzt ölni az átszervezésbe.
A Here hatalmas sikerét is MS számlájára írod? Vagy esetleg eszedbe jut hogy a Nokia vezetősége hogy sorra borzalmas stratégiai döntéseket sorozatban lassan 15éve és képtelenek túllépni a múlton. Az is elég nevetséges, amit az OZO-val próbálkoznak, a sokadik veszteséget termelő üzletet létrehozva.A múlt szellemi tulajdon kívül, egyedül a hálózat építés nyereséges.
-
BiP
nagyúr
"Nokia jó üzletet csinált anno. Sokkal jobbat, mint a MS."
Ez így van. Mint cég, jó üzletet csinált. Kellett a túléléshez. Igaz, hogy ez a mobil üzletág feláldozásába került. A MS meg nem tudott vele mit kezdeni, bedarálta, majd a maradék visszakerül aprópénzért a Nokia holdudvarhoz
A rossz döntés az évekkel korábban az MS partnership volt (ami az akkori helyzetben még jónak tűnt, tőkeerős cég nagy ígéretekkel, sok pénzzel, szép jövővel kecsegtetett).
Fene tudja, hogy a házon belüli fejlesztések, és/vagy az Android melletti döntés a WP helyett mennyire bizonyult volna időtállónak, elég lett volna-e a kilábaláshoz, sosem tudjuk meg. De legalább lehet elméleteket gyártani -
calocsay
tag
A Microsoft csak licenszeli a Nokia szabadalmait 10 évre, de nem kizárólagosan és nem is vette meg. A gyártást értékesítést és a szervizet vette át.
(http://news.microsoft.com/2013/09/03/microsoft-to-acquire-nokias-devices-services-business-license-nokias-patents-and-mapping-services/#sm.0000wjk709hfwfgsv5721zaxs3kqq )
A lényegi rész: "Nokia will retain its patent portfolio and will grant Microsoft a 10-year license to its patents at the time of the closing. Microsoft will grant Nokia reciprocal rights to use Microsoft patents in its HERE services. In addition, Nokia will grant Microsoft an option to extend this mutual patent agreement in perpetuity."
Magyarul a Nokia megtartotta minden szabadalmát, a Microsoft hozzáférést kapott 10 évre ezekhez, de nem az övé. Így a pureview sem. Minek ugrálna a preview atyja, ha egyszer nem fejleszthetne a Nokia égisze alatt? Aludj nyugodtan, a Nokia jó üzletet csinált anno. Sokkal jobbat, mint a MS.
-
BiP
nagyúr
Én pl. Arto Nummela-ra és Florian Seiche-re gondoltam a Sales&Marketingről. (utóbbival találkoztam is többször).
Ill. elég szoros lesz az együttműködés a Nokiával, nem csak a brandet adják, hanem a Tech fejleszt is majd a HMD-nek, minőségellenőrzés, board member is lesz, ha igaz stb."Pont ugyanazok dolgoznak HMD-nél mint akik az MS-nél, mitől változna bármi is? "
Nem lesz ott az MS, akielb*beleszóljon, és elrontson mindent. Ez bőven elég. Amióta az MS megvette a Devices-t, csak kirúgott, rombolt, és akadályozott. Brute-force módon akarta ráerőltetni a telefonbizniszre a szoftverbizniszben bevált dolgokat. Csak hogy tök más piac, de ez nem esett le nekik. Fel is adták. Na mindegy.
Most ezek az emberek újra azt csinálhatják, amihez értenek, az MS nyomása nélkül. Én pozitívan látom a dolgot. Nagyon nem lesz egyszerű dolguk, de az alapok megvannak hozzá, úgyhogy már csak a vak szerencsén múlik a sikerAkik meg a vietnámi gyár eladásával a FIH-hez kerültek (Foxconn leány) azok is volt Nokiások. Itt nyilván nem a sori dolgozókra gondolok, ott nem hiszem, hogy annyira pörög a Nokia életérzés
-
vicze
félisten
Elég sok ember fejében elég furcsa kép alakult ki a rengeteg false infó miatt sajnos.
Gyakorlatban Foxconn tervezi gyártja értékesíti szervizeli stb., HW és SW oldalon is(Az hogy melyik XY leányon keresztül tök mindegy, pusztán "adóoptimalizálási" okai vannak.). Az hogy az MS Mobile Oy megvétele miatt létre kellett hozni egy finn céget, ami az MS Mobile jogutódja legyen egy dolog.
Pont ugyanazok dolgoznak HMD-nél mint akik az MS-nél, mitől változna bármi is? Ugyan úgy megvették a szóhasználatot mint az MS, csak most egy kézben összpontosul a butataló és az okosteló névjog is, ennyi történt.
Még egyszer, az hogy HMD-ben volt Nokiások vannak, mert megvették azt a részleget, amit az MS vett meg a Nokiától, így aki nem lett még leépítve az nyilván volt Nokia dolgozó, gyakorlatilag ezen van most a nagy hurrá hangulat.Csak nem tudom mire fel. Az hogy van egy volt Nokia is a cégben, szép és jó, de könyörgök az az ember 10 másik cégnél is volt vezető illetve:
"Jean-Francois is also Senior Advisor to the Chairman of Foxconn (Taiwan)" Ennyit a nagy Nokiásságról.HMD-m tulajdonosa hivatalosan amúgy Smart Connect LP, így vicces módon egyik céghez sincs igazán köze hivatalosan. Egy nagy cégcsoport katyvasz az egész.
-
törölt tag
Remélem összejön nekik valami nagyon jó dolog.
-
BiP
nagyúr
Jogos, jogilag nem Nokia, viszont szellemiségben mindenképp, hiszen volt Nokia Device-os emberek adják a magját (és még szerintem mennek át majd oda még MS-től kirúgott volt nokiások). Maga a Foxconn leányvállalat meg a FIH Mobile, ők gyártják le majd, amit a HMD kifejleszt. (én meg szépen összemostam a szoros együttműködést leányvállalattá
, bocs)
-
vicze
félisten
És még mindig nem Nokia Foxconn leányvállalat. Nokia egy fillért se ad a cégbe továbbra se, a HMD fizet a Nokiának a névért és ennyi.
Le lett már 1000x írva, hogy a Nokia a néven kívül nem ad semmit, max. egy launchert.PureView pedig továbbra is a MS szellemi tulajdona és az is marad.
-
Fejvadi
nagyúr
Lesz megint sok megapixel.
-
ledgeri
nagyúr
A "2 x 2 4K-s szenzor" az milyen?
-
BiP
nagyúr
Jogos, a RED egy bejáratott dolog, szeretik is, és nagyságrendileg az is ennyi.
Szerintem rövidtávon mindenképp érdemes felugrani a VR vonatra, hosszútávon meg kiderül, hogy rákapnak-e vagy megy a 3D tévé mellé.
Én azt tippelem, hogy a mobilos VR fogja elvinni a hátán a dolgot, de hát ahhoz meg ugyanúgy kell a tartalom. -
Tigerclaw
nagyúr
Aprópénz, de ez nem olyan mint mondjuk egy RED kamera. Annál tudod mire számíthatsz, ez meg még egy viszonylag kísérleti valami, ami talán jó lesz a szintén kísérleti VR-hez, amihez van egy halom kísérleti fázisban lévő szemüveg. Nem tudni, beindul-e a VR szekere...melyik cég találja el a dolgot. Ilyen kamerából is van már pár hasonló és azért egy filmstúdió sem fog mindegyikből venni, hogy kipróbálja. Ha bejön, lehet hogy vesz, de lehet hogy nem éri meg neki. Majd kibérli egy filmes felszerelésekkel foglalkozó cégtől. Most csak annyit tudunk, hogy drága és semmi mást.
-
Tomcat
őstag
Én már várom az újabb PureView technológiás (Nokia tervezte és Foxconn gyártotta) Androidos telefonokat.
-
BiP
nagyúr
Túlzás úgy fogalmazni, hogy Microsoftos kitérő. Ugyanazt csinálta végig, csak a tulaj változott, nem tért ki sehova
Kb. mintha azt mondanánk egy Mo-ra költöző székelyre, hogy egy román kitérő után visszatért magyar földreMondjuk valóban elég érdekesen alakultak a Nokia, NSN, MS körüli cégszerveződések.
Az még cifrább lesz, ha a volt Nokiás, most Microsoftos alkalmazott a leépítés során átkerül a Nokia-Foxconn leányvállalathoz. Úgy lesz újra Nokiás, hogy mégsemKamerához: szerintem a film- és tartalomgyártásban ez a 60e dollár aprópénz egy ilyen kameráért. Egy Disney méretű cégnek meg pláne.
(#3) ZolkoW: ügyesen fel is dobtad a témát, ha már senki más nem kezdte el
-
stutga
tag
Igazándiból elég lenne csak ha megoldanák az Androidot 1020-ra. Nem kell attól jobb kami.
-
ZolkoW
őstag
arra számítottam, hogy jönnek az "Androidot a 1020-ra!" hozzászólások. egyébként annak még ma is lenne keletje.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennyi pénzért már nagyon oda kell tennie magát a csapatnak. A kinézetét tekintve inkább valami strapabíróbb fém hát és időjárás álló kivitel kellene. Sőt azon se csodálkoznék, ha ezt csak valamilyen bérleti konstrukcióval tudnák "értékesíteni". Nagy kockázat beruházni egy ilyen kiforratlan technológiába, ami ráadásul folyamatosan és nagy ütemben fog megújulni. Napi, heti bérletnek több értelme lenne. Gondolom kamerás drónokat is inkább csak bérelnek a stúdiók kezelővel együtt és ez is hasonló eszköz.
-
jacis
nagyúr
Alakul a csapat 🤗
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 128GB, Starlight, 98% akksi, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!
- Honor Magic V2 16/512gb - Szép állapot, garanciális, akár beszámítással
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független ÚJ 2028.05.24. iSTYLE jótállás
- Apple Iphone 13 Pro Sierra kék 128 GB
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest