Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
dozsabalint #124 üzenetére
"Samsung csinálja teljesen házon belül."
Jaja ezért van Qualcomm SoC, Sony, Ommnivision kamera, 25 másik félvezetőgyártó chipje egy Samsung telefonban, ne vicceljünk már... Igen vannak modelljeik amikben több főbb komponensek saját gyártásúak, de rengeteg dolog nem. Kismillió beszállítója van mindenkinek.Tessék egy S6:
Sony IMX240 camera sensor
Winbond W25Q32FW Serial Flash Memory
InvenSense IDG-2030 dual axis gyroscope
Skyworks 78041 Hybrid Multimode Multiband (MMMB) Front-End Module (FEM)
Avago AFEM-9020 PAM
Broadcom BCM4773 GNSS Location Hub
Avago A7007
Wolfson Microelectronics WM1840 Audio Codec
Maxim MAX77843 Companion PMIC
Maxim MAX98505 Class DG Audio Amplifier
Cypress 3175 1501 1885
STMicro FT6BH touchscreen controllerTotális ignorancia azt gondolni, hogy mert +két komponens saját gyártás ezért aztán nem "saját" gyártás.
-
dozsabalint
senior tag
Nem, de RAM-ot, NAND flash-t, kijelzőt, alaplapot maguknak csinálják. Ez pedig már az LG-ről sem mondható el (talán a kijelzőket ők csinálják). Arról nem is beszélve, hogy a különféle modemeket hány féle gyártótól legózzák össze. Az SOC-t, meg gyakorlatilag csak a Samsung csinálja teljesen házon belül.
Az én értelmezésemben, mivel sehol sem önálló már a gyártás, nincs is értelme túlzottan ragaszkodni hozzá, maximum a nagyon nagyoknak (nyilván a Microsoft is pont ezért építi le a régi Nokiás részlegeket).
-
vicze
félisten
válasz
dozsabalint #120 üzenetére
Félrefordítás félrefordítása...
Már párszor belinkelték az eredeti sajtóközleményt, amiben szó sincs arról, hogy keresne.A te értelmezésedben a világon soha nem létezett még "saját" gyártás. A Samsungnak sincs bauxit bányája az alumínium kerethez, se kőolaj finomítója a műanyag hátlaphoz, stb... Nonsense.
-
Воланд
titán
válasz
dozsabalint #120 üzenetére
"The right path back to mobile phones for Nokia is through a brand-licensing model. That means identifying a partner that can be responsible for all of the manufacturing, sales, marketing and customer support for a product."
-
dozsabalint
senior tag
A cikk így kezdődik: "Világszínvonalú partnert KERES a Nokia" Vagyis de. Gyártót keresnek.
Szerintem te vagy eltévedve, ha azt hiszed, hogy HTC, vagy bárki más (Samsung kivételével) mindent házon belül gyárt... (azt nem nevezném gyártásnak, hogy már meglévő komponenseket összeszerelnek) viszont az igaz, hogy van neki gyára (még). Csak az rémlett, hogy meg akarnak szabadulni tőle, ezek szerint nem sikerült.
-
vicze
félisten
válasz
dozsabalint #114 üzenetére
"persze a megrendelő ettől még ő"
Nem semmiféle megrendelésről nincs szó, nem a Nokia megy a gyártóhoz hogy gyárts nekünk készüléket, hanem a gyártó megy a Nokiához hogy a neveddel akarunk készüléket gyártani. Ebben van a legnagyobb tévedésed.
De akkor má a Alcatel telefonok is Nokiák, mert nemsokára összeolvadnak."Nem a gyártó/tervező dönti el, hogy milyen márkanéven fog futni a telefon"
De a gyártó dönti el. Pl. a BBK, Vivo, Oppo, vagy One Plus nevet ad 1-1 modelljének. Persze ez is egy speciális eset."(HTC-nek sincs pl gyártósora)."
Oké, azt hiszem itt vagy egy "kicsit" eltévedve... Mind a két gyártó teljesen saját gyárakkal rendelkezik. HTC-nél az alsó kategória van részben kiszervezve részben. Könyörgök egy korábbi ODM gyártóról beszélünk.
De azt hiszem hogy hanyagolhatjuk, a dolgot, mert nem nagyon vagy képben a dolgokkal a leírás alapján.
Na megyek feltelepítem a Z Launcher-t hogy legyen végre egy Nokia telefonom. -
DJ Ádám
újonc
Szerintem a Foxconn kéne, hogy gyártsa az okos telefonokat is, úgy mint a Nokia N1 Tabletet. Szerintem nem mindenki Apple telefonokkal rohangál a kezében. Örülök, ha visszatér a Nokia.
-
Воланд
titán
válasz
dozsabalint #114 üzenetére
meg mindig felreerted a helyzetet: a nokia nem megrendelo, a nokia csak a nevet adja.
-
dozsabalint
senior tag
Ha csak egy launchert adnak, akkor nyilván nem igazán nevezhető Nokiának (persze a megrendelő ettől még ő, tehát akkor mégis csak az?). De kezdetnek nem rossz, innen lehet továbblépni (ha akarnak, persze, tudjuk, nem akarnak, sőt Nokia telefon sem lesz már több, ahogy itt sokszor hallottuk). Nem a gyártó/tervező dönti el, hogy milyen márkanéven fog futni a telefon, hanem a gyártás/tervezés megrendelője.
Az Android One telefonok egyértelműen Google telefonok. Hiszen itt csak a gyártás/tervezés van kiszervezve (a szoftver support a Google-é). Ami meg egyébként is szinte mindenkinél ki van szervezve. Egy HTC, vagy egy LG telefonnál is hardver szinten kb csak a design az, ami házon belül készül (HTC-nek sincs pl gyártósora). LG-nél még max a kijelző. A többit ők is partnereiken keresztül intézik, mégis LG-nek/HTC-nek hívjuk őket. Azért, mert a szoftvert ők supportálják. Ami nagyjából annyiből áll, hogy a partnereiktől kapott drivereket belehegesztik a saját rendszerükbe, aztán próbálnak optimalizálgati ezt-azt (vagy inkább nevezzük csak tákolásnak), mert a rahedli bloatware-től, meg a sok felesleges plusz funkciótól használhatatlan a telefon.
-
vicze
félisten
válasz
dozsabalint #103 üzenetére
"Pedig, ha a szoftvert ők csinálják"
Mi neked a SW? Mert a Nokia jelen esetben 1 szem Z Launcher Beta-t ad, az operációs rendszert és annak minden supportját az adott gyártó fogja végezni, az elkészítéstől az OS frissítésig mindent!Szó sincs arról, hogy bármilyen formában OS-t csinálnának, a fejlesztőket Androidos alkalmazásokhoz keresik, nem OS fejlesztéshez, két eléggé különböző dolog.
-
emev
csendes tag
válasz
NavySeal #100 üzenetére
Köszi a válaszokat, NavySeal és woland_y2k!
Rákérdeztem a Maemo Talk fórumban is, és ott azt mondták (ott sem biztosra), amit én is gyanítottam, hogy a Microsofthoz került a MeeGo és a Swipe is. Útóbbi érthető, mert sok minden a Swipe-ból átkerült az Asha vonalba és pár dolog a Lumiákba is. -
törölt tag
válasz
dozsabalint #103 üzenetére
Mivel a Nexusok esetében pont a Google adja a szoftvert, így pont logikus Google telefonnak tekinteni. Vagyis össze-vissza beszélsz.
-
spadge
tag
Minden platformot kiprobáltam szinte. Androidot használtam a leghosszabb ideig. Onnan utoljára Note2-m volt. Volt szifonom is, sőt most is egy Ipad Air2-ről irogatok. De hardveresen soha nem voltam annyira elégedett egy telefonommal sem (kivétel talán az SGS2), mint a mostani Nokia Lumia 930-ammal. A wint meg teljesen meg lehet szokni. Egyáltalán nem annyira borzasztó, mint sokan mondják. Vannak hiányosságai a droiddal szemben meg az iOssel szemben is, de fejlődőképes.
A bérgyártásról annyit, nagyon sok cég gyártat bérbe. Nem új dolog. Sőt, manapság kevesen tehetik meg, hogy terveznek, és gyártósoroznak is. pl.AMD sem gyárt, csak tervez. Logo megis mindenhol ott van. -
Fejvadi
nagyúr
Hajrá Nokia
-
dozsabalint
senior tag
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Azt, hogy teljesen mindegy ki a gyártó/tervező, nem az határozza meg hogy hogy hívják a telefon márkáját. Itt a topicban arról szólt eddig a vita, hogy ha nem a Nokia tervezi/gyártja, akkor az már nem is lehet Nokia. A Nexusokat sem a Google gyártja/tervezi, mégis Google Nexus a nevük. Sőt, szerintem nem találsz olyan gyártót, aki ne úgy legózná össze a telefonját kész hardverelemekből (max a design az, amit ők találnak ki). Talán csak a Samsung tud mindent házon belül megoldani.
Pedig, ha a szoftvert ők csinálják (márpedig elég rendesen keresik az androidos fejlesztőket - erről is voltak már hírek korábban), akkor szerintem hívhatjuk Nokiának. Persze egyelőre erről nincs szó, de ki tudja mi lesz 1-2 év múlva.
-
janeszgol
félisten
Én sajnálom, hogy a jó kis Lumia telefonok így le lettek tolja. Pedig hardveresen mindig jók voltak.
WP 7.5 vonalon ugye az L610 (jó kamera, akkoriban közepes alatti hardver hardver, isteni touch, hozta az Apple szintet), L710 (detto, bár itt a kamerának akadtak fókuszálási gondjai), L800. Oké a HTC kamera szinten mindig is gyenge volt, de csak ennyi volt a baja azoknak is. A Samsung Omnia W kimondottan jó készülék volt. (Ezekből nekem a 610, 710, Omnia W, Omnia 7 volt meg.) Itt a hibaarány fórumok tanulsága alapján elenyésző volt.WP8: itt is jó minőségű telefonok voltak, igaz magas hibaaránnyal.
Én azt szerettem a Lumiákban, hogy a touch-uk annyira pontos volt, hogy egy kézzel hibátlanul lehetett gépelni. (Kivéve 535 első széria.) A kamerájuk detto mindig megfelelő volt (árban hasonló droidhoz képest). Hardver szintén, hangszóró mindig jó volt, wifi hibátlan. Kivitel jó. Én a WP 7.5-től WP 8.1 GDR1-ig bezárólag bírtam a szoftvert is. Keveset tudott, de minden napi használatra megbízható volt. Sajnos ma már ez nem igaz. Fagyások, újraindulások (ez megbocsáthatatlan), szar browser.
A kedvencem egyértelműen a csempés felület. Ma ránézek az ikonosra és még mindig sírni támad kedvem. Sosem értettem, hogy az átlagembernek miért nem felelt meg a WP. Minden napi használatra kiválóak voltak. (Oké, WP 7 és a kötelező Zune elhibázott Apple majmolás volt.) Jó kevés app volt, de már akkro sem mindenki akart annyit "appolni", plusz nem is kellett, mert ami volt rajta, az működött, feladatát ellátta. Ma már ez sem igaz. (Lásd sznkronizálási gondok.)
Én a droidot utáltam a 2.3.6-ig (igaz én későn léptem be az okosmobil-piacra, de volt itthon telefon öcsém által). Mára azt kell mondjam, hogy bizony egy droid megbzhatóbb, mint a WP. Ha nem az, az a szolgáltató és/vagy az összeszerelő hibája (szar szoftver).
-
kpal
nagyúr
Lényegébenakkor az olyan megoldás lesz mint az első Nokia Lumia telefonok amiken a név rajta volt. Várom hogy túl tesznek-e az MS telefonokon.
-
Ricardo
titán
Még jó is kisülhet ebből. A Motorlola mobilrészlegét is megvette a Lenovo, a készülékei mégsem rosszak. Az átlag ember nem is tudja, hogy tulajdonosváltás történt.
A Nokia felvásárlása "kicstit" hangosabb volt, de még így sokak szemében a Nokia a telefon.
Ha jó minőséget tesznek le az asztalra (gondolom ezért is akarnak nevesebb gyártót), akkor azok közül is visszatérhetnek jópáran, aki a WP miatt nem vették. Lehet ebből még siker. -
tescodr
aktív tag
Szerintem most döntött jól a Nokia.Ugyanis ha csak szitázva is,de a név fent marad.És tulajdon képpen ez semmibe nem is kerül neki,sőt a névhasználati díjból ha végre,jó döntéseket hozna a cég, fel lehetne építeni egy megújult, kutatás/fejlesztés/dizájn központot.A aztán kezdődhetne a többi céghez hasonló (Apple) bérgyártás.
-
-
-
janeszgol
félisten
Érdekes, hogy itt mindenki csak a hardverre tért ki. Na jó, volt egy kis Symbian kitekintés.
Én inkább a logón kívül várok egy saját androidot is. Tehát hogy magára pofozza, mint a Sony, LG, Samsung, Huawei(!).Ha kijön stockkal, az egy nagy semmi lesz.
-
-
falijja
őstag
Na jöhetnek az androidos nokiák...amoleddel,41mp kamerákkal.stb..
-
Elementh
aktív tag
Sztem várjuk meg, mi lesz ebből. Aztán mindenki eldöntheti, hogy vesz vagy sem..
-
Giovan!
addikt
válasz
CharlieDrop #50 üzenetére
Végre valakinek eszébe jutott
-
Ricardo
titán
Erre kíváncsi leszek
-
calocsay
tag
Fel nem fogom mi ebben a rendkívüli? Mármint a bérgyártáson. Minden telefongyártó cég évek óta ezt csinálja. Senki se maga gyártja a telefont, hanem olyan céggel, akinél az egy főre eső bérköltség egy marék rizs/nap.
Mindenki annyira lesajnálja a Nokiát, hogy "ennyi maradt, csak a név", miközben a világ legtermészetesebb dolgaként, beálltak a sorba 25-dik ként. Meg ne magyarázza valaki, hogy a Sony maga gyártat. Miért tenné??? Ennél ésszerűbb és gazdaságilag jobb döntést nem hozhattak volna. Megtervez Nokia, legyárt akárki. Elad fillérekért, mindenki jól jár. Hol a hiba ebben? Erről van szó kérem, nem többről. Aki maga gyártat(ott) az már mind megdöglött. Még az Apple is gyártat. Megtervez, és legyártat, majd négyzetre emeli az árat, marketingel és elad. Annyi, hogy a Nokia a marketinget se vállalja fel. Akármelyik Kínai legyártja nekik, majd a bal kezébe veszi a telefont, felhívja a China mobil beszerzési igazgatóját és közli, hogy 99$-ért jön a legújabb Nokia Lollipop monster brutal OS 5,5" 16 magos mobil, mennyit kértek? 4 milliót toljatok át, aztán majd meglátjuk. A Foxconnak 3-4 ilyen telefon elég és már be is van hintve fél ázsia és európa az új Nokiával a szolgáltatókon keresztül. (Vodafone, Orange, Telenor, T-mobile, China mobile és lefedték a világ 80%-át. 5 telefon. Kétségem sincs felőle, hogy megoldják ezt a problémát) -
gusthy
veterán
Ez izgalmas.
Ha jól időzítik, és jól csinálják azt, hogy létezik Nokia iránti nosztalgia, akkor nagyot durranthatnak. Ha nem, akkor kuka. -
NavySeal
senior tag
válasz
CharlieDrop #72 üzenetére
Igazából mikor Elop let a CEO akkor lett leállitva a MeeGo. (persze lehet összeesküvés elméleteket gyártani...)
A fejlesztők egy része alapította a Jolla-t. -
atikó
őstag
majd én adom a nevemet hozz!!
remélem nem a mocskos gagyisung lesz az! mert az már szerintem wc kefét is gyárt!!
-
adamadd1
tag
na jöhetnek az iphone klónok nokia logóval
-
NavySeal
senior tag
válasz
CharlieDrop #68 üzenetére
A válasz: Steven Elop és a MS.
Még a symbian alsó kategóriás szegmensre is volt linux alapú fejlesztés, de azt is lelőtték... -
CharlieDrop
veterán
vagy bukás, az akkori Androidok minősége miatt. Sőt most is azt mondom, van mit még csiszolni a Droidnak...
Részemről azon csodálkozom, hogy a Linuxos MeeGo-s vonal miért nem lett hangsúlyosabb
látszik, hogy a Jolla jó lépés, csak tőke hiányában nem tudnak robbanni
persze ez az én meglátásom
-
Itt jött a képbe az MS akinek kellett egy jól bejáratott piaci értéket még képviselő név partnerként/gyártóként akivel piacra tud lépni gyártóként is.
Akkoriban az M$ még nem úgy nézett a Nokiára, mint az egyetlen számottevő WP telefongyártóra, hanem abban reménykedett, hogy a többi telefongyártó is csinál WP telefont, és szépen feljönnek, mint a talajvíz. A probléma az volt, hogy a többi gyártó hamar átlátta, hogy a WP-vel sose fognak komoly eladásokat produkálni, úgyhogy inkább kivonták a WP-s telefonokat, vagy el sem kezdték árusítani őket.
Tehát az, hogy a Nokia maradt az egyetlen számottevő partnereként az M$-nek, az leginkább a Nokia elkötelezettségének tekinthető, mert hát megállapodtak az exkluzivitásról és a szoros együttműködésről. A Nokia ha valóban meg akart volna szabadulni a mobiltelefon ágától, akkor valamikor 2011/12-ben kellett volna megtennie, és nem 2014-ben, amikor a Nokia már árnyéka volt egykori önmagának.
-
TTTotya
senior tag
Nézzétek, leírom a véleményem, aztán megmondjátok, hogy hülyeség/összeesküvés elmélet az egész (kicsit ittam
). A Nokia mobilos üzletága a symbian hanyatlásával zsákutcába futott, nem tudott pénzt hozni. Így is úgy is csinálniuk kellett vele valamit. Tudták, hogy a kihelyezett gyártással+ más rendszerek felé való nyitással maradhatnak csak fenn, de elég sz?rul vette volna ki magát, ha a Nokia egyszer csak bezárta volna a híres-neves mobilos részlegét, mindenkit elküldött volna és Kínában folytatta volna, ráadásul mindezt 0 dollárért. Itt jött a képbe az MS akinek kellett egy jól bejáratott piaci értéket még képviselő név partnerként/gyártóként akivel piacra tud lépni gyártóként is. Mindenkinek jól jött az üzlet az MS is megkapta amit akart, a Nokia is. Mostanság pedig, minő meglepetés az MS zavarja el a dolgozók tömegeit (na ez az amit a Nokia nem akart sztem presztízsből megtenni). A Nokia pedig.. nos már Kínában van (N1).. A folytatás pedig még a jövő titka...
-
tjb007
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #56 üzenetére
Nem kérdés, mert feketén fehéren le van írva.
-
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #49 üzenetére
azert az nem semmi, hogy egy sima markanev licencelesbol eljutunk odaig, hogy nemsokara a nokia lesz az apple 2.0.
-
törölt tag
válasz
dozsabalint #43 üzenetére
"A Nexusokat is Google telefonként aposztrofálják, pedig kb maximum a design az amibe beleszól a Google, meg esetleg 1-2 hardverelembe. Ennél sokkal, de sokkal fontosabb a szoftver."
Mivel az összes Nexus Stock Google féle Androiddal jön, így eldöntenéd mit akarsz mondani?
-
NavySeal
senior tag
Úgy gondolom az a hajó már elment...azok, akik miatt a Nokia olyan telefon volt, mint amilyen, már nem a Nokianál dolgoznak...
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #49 üzenetére
Azt aláírom, hogy talán ez lenne a legjobb megoldás.
-
CharlieDrop
veterán
És összeállhatnának a Jollával az oprendszer terén, akkor esetleg lehet megint belőlük valami
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
BulletBill27 #48 üzenetére
és ha a Nokia egy Apple-hez hasonló üzlei modelben gondolkodik hosszabtávon.
Mert A Nokia a tervező is lehet,amiben komoly feltételek is lehetnek a gyártó partnerek fele.
Mert nem hiszem,hogy úgy állapodnának meg hogy ahhoz a Nokiának 0 beleszólása lenne. -
BulletBill27
aktív tag
Egyszerre válaszolok mindenkinek.
Ez nem az a Nokia, ami régen volt. Hiába volt régen minőségi meg jó, ennek nulla köze lesz a régi érához. Eladták az embereket, a gyárakat, mindent. Ez egy kínai telefon lesz androiddal és egy Nokia felirattal. Nem értem, hogy ez mitől lesz jobb a többinél. Nézzetek szét vergődik a Sony, vergődik a HTC, vergődik a Microsoft, vergődik a BlackBerry. Mit szeretne a Nokia? Mint már írtam korábban, nem sikerült eladniuk a készülékeket Nokia dizájnnal, Nokia szoftverrel és Nokia szakemberekkel, Nokia dolgozókkal. Most meg rányomnak a kínai kütyüre egy Nokia feliratot és ez lesz az, amint az emberek akarnak? Valahogy én ezt nem hiszem el. -
dozsabalint
senior tag
A hír maga pedig szerintem arra jó, hogy köztudatban tartsa a nokia+telefon kulcsszavakat.
-
zorzy4
addikt
"de kérdezd meg az idősebb korosztályt (mondjuk 30+)" beintős smile! Amúgy igen vennék, aztán rossz, vennék mást. Egy ismerősöm, akinek az informatikával kapcsolatos jóslatai mindig bejöttek, azt mondta, nem véletlenül álltak össze a Microsofttal, lesznek még a legnagyobbak wpvel. Bár most ez nem így tűnik.
De ha offline dolgokban kompromisszum mentes telefont akarok használni, akkor még mindig symbian belle. -
Воланд
titán
válasz
dozsabalint #43 üzenetére
a szabadalmakat nem vette meg az ms.
-
dozsabalint
senior tag
válasz
BulletBill27 #39 üzenetére
Azért mert Nokia és Android. Vagy bármi, csak ne WP (hidd el, ez a tábor hatalmas). Annál még a Symbian-ban is több potenciál volt, még a bukás éveiben is (legalábbis sokan ezt állítják, vélt vagy valós eladási adatokkal megtámogatva).
Különben ezt az egész negatív hozzáállást nem értem. A Nexusokat is Google telefonként aposztrofálják, pedig kb maximum a design az amibe beleszól a Google, meg esetleg 1-2 hardverelembe. Ennél sokkal, de sokkal fontosabb a szoftver. Ha ebben ki tudnak tűnni, akkor nyert ügyük van.
Ennyi erővel ez is lehet Nokia. Ha annyira fontos, hogy legyen saját kézben tervezés/gyártás, akkor a Microsoft miért szabadult meg kutyafuttában a frissen bekebelezett Nokia gyáraktól/alkalmazottaktól? Mi az, ami a szabadalmakon kívül kellett nekik? Kétlem, hogy csak azért vette volna meg az amúgy masszívan veszteséges mobilos részleget, hogy a Nokiával jótékonykodjon egyet... -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Szerinted melyik a nagyobb márkanév ma a Zte vagy a Nokia?
A Nokia eggyik legnagyobb hibája volt,hogy egy olyan céggel állapodott meg akik kb letojták a Nokiával.
Megértem én,hogy kényszerhelyzet,na de ennyire.... -
válasz
A Nokia elkövetett egy óriási hibát, amikor a Windows Phone mellett tette le a voksát. Nézegetted vissza az elmúlt években a Nokia telefon teszteket? Mindig volt vagy féltucat hozzászólás, hogy bárcsak ezt a HW-t, ezért a pénzért Androiddal dobnák piacra...
Sose fogjuk megtudni, arra a sorsa jutott-e volna, mint pár másik régi nagy motoros, de szemben például a HTC-vel, amelynek a minőségi problémái és a rossz üzletpolitikája tette be a kulcsot, a Nokia hibája a WP volt, amelyet a felhasználók jó része egyszerűen utál.
Nem egy és nem két embert ismerek a közvetlen környezetemben is, akik csak azért vettek Lumiát, mert az előző telefonjaik Nokiák voltak, és azokkal sose volt bajuk. Aztán persze ők is nekiálltak panaszkodni, de főleg szoftveres problémák miatt (pl. használhatattlan Facebook app).
Nézz végig a világhálón, mondjuk a 9gag-en még mostanság is napi minimum egy nokia-poént találsz, amely arra van kihegyezve, hogy a régi nokia telefonok elpusztíthatattlanok voltak. Igen, lehet, hogy elsőre hülyeségnek tűnik, de kérdezd meg az idősebb korosztályt (mondjuk 30+), hogy vennének-e Nokia telefont újra, mondjuk Androiddal. Szerintem 5-ből legalább egy azt fogja mondani, hogy persze, minden további nélkül...
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #34 üzenetére
Igen, azok, szerinted nem?
Annak idején, 2007-ben voltak a legnagyobbak. Azóta nem tudták eladni a telefonjaikat. Most miért venné meg bárki is? De komolyan kérdezem. Mert Nokia? Évek óta letojta mindenki, hogy Nokia vagy nem Nokia. -
válasz
janeszgol #35 üzenetére
Jelenleg a Sharp lélegeztetőgépen van a hitelező bankok részéről, mivel több, mint 1 200 milliárd jenes (~9,7 milliárd US$) hitelállománnyal bír. Ahogy a viccben is van, ha te lógsz a banknak 100 forinttal, akkor bajban vagy, de ha 100 millió forinttal lógsz, akkor a bank van nagy bajban. Ez az utóbbi eset, a hitelező bankok nem tehetnek mást, igyekeznek rávenni a Sharp-ot, hogy számolja fel a veszteséges részlegeit, mint az LCD-üzletágat vagy a mobiltelefon-üzletágat, cserébe a további hitelekért, és reménykednek, hogy nyereséget fog előbb-utóbb termelni a cég (idénre valami 200 milliárd jenes, jövőre 150 milliárd jenes veszteséget várnak a Sharp-tól...).
Japánban is nagyon félnek bedönteni egy olyan céget, amely cirka 50 000 embernek ad közvetlenül munkát...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
BulletBill27 #32 üzenetére
szerinted a Nokiánál analfabéták vannak?
A Nokia egy márkanév,ami annak idején egyenlő volt a legnagyobbal. -
válasz
BulletBill27 #32 üzenetére
A Nokia brand ereje még mindig kézzel fogható, pont, hogy minél hamarabb lenne értelme feléleszteni, mert mondjuk 5 év múlva már feltehetően jóval kisebb hatásfoka lenne a figyelemfelkeltésre, a vevők megfogására a márkanév.
-
BulletBill27
aktív tag
Egy világszínvonalú cég miért állna szóba a Nokiával? Eleve van értelme ennek az újrakezdésnek?
-
zorzy4
addikt
Mért lenne matricázás? Az gondolom úgy működik, hogy egy amúgy is gyártott, modellt több forgalmazó minimális módosításokkal, piacra dobja. Itt meg gondolom arról lenne szó, hogy a megtervez egy telefont, és azt legyártatja, bérgyártásban. De az még attól az nokia telefon, ha minden paraméterét ők határozzák meg.
-
Crafter32
őstag
Ez jó hír. Aki mást gondol azzal vmi hiba van.
-
batai15
félisten
Várjuk szeretettel.
-
Foxconn, tessék, ott van
A többiek is javarészt is a bérgyártást preferálják, tehát ha nem akarnak valami rémisztően bazári-occó-pálcás kínai partnert, akkor ne sokáig nézelődjenek
-
Hadrian
tag
Végülis ezzel a stratégiával minden üzletágba visszaszállhatnának, amiben az elmúlt 100 évben tevékenykedtek. Mindenhez keresnek egy kínai gyártót és odaadjk a nevüket.
-
S@s
tag
A WP óta nincsen Nokiám. Remélem kijönnek egy jó Windows mentes telóval és akkor újra Nokia telóm lesz.
-
rnyk
tag
Forditok: aki tobb penzt fizet a logoert.
-
kolosanyi
veterán
Úgyis az lesz, hogy összeállnak valamelyik kínai gyártóval, aki épp be akar törni az európai piacra hivatalosan is, azt csókolom. A nagyok nem égetnék magukat ezzel, szóval mást nem tudok elképzelni...
-
Lall
veterán
"Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, dobszerda."
-
tjb007
nagyúr
„The right path back to mobile phones for Nokia is through a brand-licensing model. That means identifying a partner that can be responsible for all of the manufacturing, sales, marketing and customer support for a product.” [link]
Gyártásnál és forgalmazásnál azért egy kicsit többről lenne szó.
-
A sors iróniája. Amikor kijöttek a Lumia vonallal, (majdnem) mindenki azért imádkozott, hogy hagyják a fenébe a WP-t, és csináljanak egy jó androidos telefont. A Lumiákkal sem HW terén voltak a gondok, hanem a WP volt a rákfene (oké, az 512MB ram más tészta az olcsóbb készülékekbe).
Most itt vagyunk, és esélyesen Android alapon jönne ki új Nokia telefon. Az N1 alapján az új technológiáktól nem félnek (pl. USB Type-C), ami számomra üdvözítő...
-
Baggins86
aktív tag
Meg nem erősített információk szerint, a cég egyediségre törekvő irányelvei miatt, a készülékeken symbian S10-es rendszer fog futni
-
SX Wave
aktív tag
...és egy lesz a sok közül. Valami nagyot kéne alkotniuk, hogy mellettük tegyem le a voksom.
-
NGA
addikt
Most jelent meg, hogy az Apple-n kívül baromira nem nyereséges az okostelefon.
-
vicze
félisten
Microsoft?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Mobil flották
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Napelem
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Sorozatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest