Világszínvonalú partnert keres a Nokia

Hirdetés

Újabb közleményben tudatta céljait a Nokia. A finnek szóvivője, Robert Morlino elmondta, hogy igenis vissza szeretnének térni az okostelefonos iparágba, ehhez pedig most olyan világszínvonalú partnert keresnek, akik a gyártást, és a forgalmazást is végeznék, vagyis lényegében a vállalat csak a nevét adná az új okoskütyükhöz. Morlino emlékeztetett; ez a lépés annak köszönhető, hogy készülék és szolgáltatás részlegüket korábban eladták a Microsoftnak, így erőforrás hiányában mindenképpen új társ után kell kutatniuk.

A Nokiánál úgy gondolják, hogy mindenképpen olyan partnerre van szükség, akinek ismert a neve, ezáltal kimondottan minőségi szolgáltatásokat tud nyújtani mind az eszközök fabrikálása, mint pedig azok értékesítése során. Az együttműködés során a Nokia felügyelné a dizájntervezést, valamint hogy egyediek legyenek a masinák formaterv és hardver tekintetében. A finnek neve által fémjelzett újabb készülékre még sokat kell várni, hiszen a Microsofttal kötött szerződés nem engedi, hogy 2016 utolsó negyedéve előtt piacra dobjanak mobilt. Hogy ki lesz a szerencsés partner, azt még egyelőre a vállalatnál sem tudják, az N1-es táblagépet mindenesetre a Foxconn gyártotta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Jövőre érkezhetnek az új Nokia okostelefonok

    Pár hete még cáfolta, most viszont azt nyilatkozta a finn vállalat vezérigazgatója, hogy az N1 táblagépet követően jövőre Nokia okostelefonok is megjelenthetnek.

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

  • Alkalmazásbemutató: Nokia Z Launcher

    A Nokia N1 táblagépet a Mobilarena TV adásában már bemutattuk, most pedig az N1-en is futó és bármely androidos eszközre telepíthető Z Launchert vesszük górcső alá.

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

Hirdetés