Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Speeedfire #207 üzenetére
Kiegészítővel mehetne. Lehet kapni egy plecsnit amit alul bedugsz a telefonba és a hátulján lesz a Qi rész. Ez jó, ha nem használod másra a telefonod csatlakozóját csak töltésre.
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Speeedfire
félisten
válasz
dajkapeter #206 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint egyedül a nexus lehetne használni vele. Viszont nekem a telefon lenne a jó.
Nincs más, mint cserélni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Speeedfire #205 üzenetére
Ha a készülék képes vezetéknélküli töltésre akkor töltődnie kell. Technológiából adódóan nem lehet nagyobb a távolság 1 centinél. Akkor már biztosan nem tölt. Bizonyos töltők esetében 0,5 centi is már sok.
Egy lista a kompatibilis készülékekről: Qi töltés
A 2013-as Nexus 7-es is benne van. A készülék méretéből adódóan meg kell keresni a Qi részt. A pontos illeszkedés fontos, nálam fél-fél centi mozgástér van a Fatboy és a G3 között. A HTC One S nem tartalmaz Qi tölthetőséget, adapter szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Készülék részről milyen támogatás kell a töltéshez? Próbáltam htc one s és nexus 7 2013 eszközökkel is, de semmit sem töltött. Nokia 735-höz kapott töltővel próbáltam.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
dajkapeter
senior tag
Nekem a Nokiával annyi a tapasztalatom, hogy amíg tölt 100%-ig addig melegedik a cucc kéz melegre. Ha feltöltött akkor nem melegedik tovább, hanem szépen lehűl szoba hőmérsékletűre és szinten tartja.
-
Hina
aktív tag
Mennyire gyepálja az akkumulátort ez a vezeték nélküli töltő?? Nekem nincsen még és gondolkozom rajta, hogy legyen, vagy sem.
Meg rajta szabad hagyni huzamosabb ideig is? mondjukéjjszakára? nincs túltöltés? (nem értek hozzá..)[̲̅̅S̲̅a̲̅m̲̅s̲̅u̲̅n̲̅g̲̅] [̲̅̅G̲̅a̲̅l̲̅a̲̅x̲̅y̲̅] [̲̅̅S̲̅8̲̅+̲̅]
-
dajkapeter
senior tag
Szia!
Nekem egy T üzletből van egy nokia fatboy-om. Tökéletesen működik! Nagyon megbízható és még a telefon is stabil rajta. A telefon melegedik, de ez a technológia hátránya. Olyan 700 mAh-val tölti a telefont. Este feltesz, reggelre feltöltve!
-
gyomoko
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szeretném vezeték nélkül tölteni a Galaxy s5-ös telefonomat. Találtam pár lehetőséget és érdekelne hogy valaki ismeri-e ezeket az oldalakt vagy magukat a termékeket. De az is érdekelne ha nektek máshonnan van már QI-s vevő egységetek és jól működik.
Előre is köszönöm a segítséget. -
dajkapeter
senior tag
-
Egy kérdésem van, hátha valaki már járt így:
Samsung S3-hoz vettem egy Qi "intim' betétet és kipróbáltam egy haver töltőjén. Működött.
Vettem hozzá egy kínai töltőpad-ot. Azzal is működött. Melegedett, de azt írták ez egy ilyen technológia. pár óra alatt töltött 30%-ot (600mA-es a ráírt adat).
Az utóbbi pár napban azonban abbahagyta. Kiírja, hogy töltés, pittyeg, de nem melegszik és még merül is.
Mi lehet a gond?Van valaki itt szegedi akinél ki tudnám próbálni a telefont egy másik töltő paddal?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
balbe44
csendes tag
Azt a problémát sokan felvetették mennyire árthat az akkunak vagy magának a telefonnak ez a töltő, de arról nem láttam semmit MENNYIRE lehet ÁRTALMAS az EMBERI SZERVEZETre?
Milyen frekvencián működik a töltés? Mekkora lehet a nem ártalmas expozíciós behatás? Ha egy akkut fel tud tölteni, akkor valószínűleg elég tetemes elektromágneses energiát bocsájt ki magából.
Van esetleg valakinek ezekről konkrét információja?[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Tegnap vettem egy csít az S5-ömhöz. S-charger. Működik, meg minden, de az létezik, hogy leállítja a töltést, ha eléri a 100%-ot? elég kellemetlen vol hajnalban felébredni, és látni, hogy nem tölt. Aztán le vesz, felrak, és ujra 100% után kikapcsol. Lehet ez ellen bármit kezdeni?
És tuti nincs teljesen feltöltve, mert alig használattal rohamosan esik a töltöttségi szintem.[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
kameraman77 #49 üzenetére
Komolyan a töltési ciklus a legnagyobb problémád? 5000-ért gyári akksit lehet kapni. És mondjuk 10e ciklust mennyi idő alatt érsz el?
Légyszi, ha már ezen problémázol akkor írd már le.
És te tényleg csak trollkodsz. A C7 nem okos telefon!
Ha gondolod, vagy egy 3 éves Xperia P-m ami még mindig többet tud, mint a te telefonod. Jelenleg egy G3-at nyüstölök. Egy 100e Ft körüli telefonnál nem egy 5e Ft-os vezetéknélküli töltő, vagy egy hasonló árú akksi fog hanyatt vágni amikor szilikon tokot adnak 3-4e Ft-ért a mobilboltok...
Nem értem miért írsz olyan téma alá amihez annyi közöd van, mint egy 19 éves, Opeles vidéki (arcoskodó) ficsúrnak az Astra kupához...
Én '99-ben kezdtem mobilos korszakom, de még sem írok olyan téma alá amihez semmi közöm. Nem unatkozok, veled ellentétben...
-
ricsip
addikt
válasz
Zsoleszhun #193 üzenetére
Meg is vettem az utolsó 3 db-ot ami a T webshopjaban maradt 1 honapja, azota sincs mar egyikbol sem keszleten 1 db sem. 3 ezret megert, a 3 db osszesen nem kerult annyiba amennyiert a tobbi kapzsi webshopos tetu arulja 1 db szarjat. A 60 euros aron meg keresztbe dughatjak fel maguknak dobozostul, kivanom h. rohadjon rajuk a raktarkeszlet.
Steve jobs a bunos h. a filleres vacak tolto kabeljuket is aranyaron arulta az almas hulyeknek. Csak sajnos a vilag tobbi gyartoja is verszemet kapott: ha ezek a hulyek (=a vasarlo) megveszik az 500Ftot ero vacak lightning kabelt 5000 ftert, akkor miert ne aruljuk mi is a qi toltonket 10-15x aron, valahány ostoba csak el fogja hinni h ennek ennyi a tenyleges piaci erteke es boldogan ad ki egy belepo szintu tablet arat egy vacak toltodobozert.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyuri2008
veterán
Szerintetek ez a töltő Qi Samsung Wireless Charging Galaxy Note3 : Input (5V - 2A)jó a nexus 4 telefonhoz?
Tölteni tölti, de 99% nem megy tovább.
Amúgy mennyi idő alatt tölti fel a Qi töltő a telefont? -
Zsoleszhun
addikt
A T-nél most készletkisöprés van a szines dt 900, 2990Ft magyar garanciával!
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
XZoli
aktív tag
Egy kis segítség annak aki vásárlás előtt áll, a Nokia Lumia 930 telefonhoz vettem egy FatBoy DT-901 QI töltőt. A telefont tokon keresztül is simán tölti nem kell kiszedni a tokból
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
ricsip
addikt
Eltelt 10 hónap, ezek a sz*rok meg még mindig 12 ezernél kezdődnek. Viszik ennyiért is, v. csak megint jól megszervezett döntés áll a háttérben? Ha nem adunk el 1 darabot sem, akkor is inkább megy a megsemmítőbe az eladatlan raktárkészlet minthogy 50%-os kiárusításon megszabaduljunk legalább egy részétől?
-
-
steve1977
tag
válasz
Falkon1400 #187 üzenetére
Nálam ez bevált a Jiayu S1-el [link]
-
Falkon1400
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy nexus 5-ot. Szeretnek hozza egy qi toltot. Ebayen a 3-4ezer forintosok milyenek? Egesz ejszakara hagynam rajta, ez karosithatja a telot?
Elore is koszonom! -
Boom21
tag
Én is vettem a Note3-hoz Samsung Qi töltőt - persze aktív töltős tokot is... nem volt olcsó, de pl. spóroltam pár ezret hogy az S4-hez való gyári Samu töltőt vettem meg nem a Note3-hoz valót... sztem tök ugyanaz... lehet kis méretbeli eltérés (a Note3-mas töltőt nem bontottam ki), de ami S4-hez van arra is teljes mérettel felfekszik a telefon...
-
NTonee
veterán
válasz
gyuri2008 #180 üzenetére
miért ne tudna elromlani? Minden el tud, de ez mondjuk nem egy baromi bonyolult eszköz.
Vedd meg, próbáld ki, ha működik, akkor örülsz neki. Ha nem, akkor az eladó fejéhez vágod. Én december eleje óta használok egy nillkin töltőt majdnem minden nap, semmi baja, teszi a dolgát. Gari nélkül, ebay-es vásárlás. -
gyuri2008
veterán
Nem egy sűrűn látogatott fórum
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Szerintetek a Samsung vezetéknélküli töltő el tud romlani?
Most tudnék venni egyet itt a ph, de nincs garancia rá. -
NTonee
veterán
válasz
Destroyer 4x #178 üzenetére
hát ezt a telefon gyártóján verd le. Nem a qi töltő hibája, hogy a telefongyártók nem rakják bele az eszközt, ami alkalmassá teszi.
-
nikilauda
senior tag
válasz
Destroyer 4x #176 üzenetére
Szerintem azt nem tudod vezeték nélkülivel tölteni. Legalábbis én nem találtam hozzá qi hátlapot.
-
nikilauda
senior tag
válasz
Destroyer 4x #171 üzenetére
milyen telefonhoz használnád?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Nexus 4,5 illetve Nokia 920 esetén nem kell speckó hátlap. De ahogy írták már feljebb ne keverjük az NFC-t a Qi töltéssel.
Més que un club!
-
NTonee
veterán
válasz
ezzel most nagyon mellélőttél.
NFC (Near Field Communication)
qi charger[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
válasz
Az nfc teljesen más, ez qi.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Destroyer 4x
tag
Most akkor ezekhez a töltőkhöz kell egy speckó hátlap is vagy elég egy NFC kompatibilis telefon?
-
sir fg
aktív tag
Ha lassabban van töltve egy Li akksi, az nem árt az akkumulátornak. Csak lassabban éri el a 100%-ot. Elvileg annak még jótékony hatása is lehetne, hogy az akksi nem melegszik annyira lassú töltésnél, de ez lehet, hogy a gyakorlatban nem jelentkezik.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
RaveForce
veterán
válasz
nikilauda #166 üzenetére
semmi nem történik, szervizadatként rögzíti a telefon a le és fel csatlakoztatásokat
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
Zoli133
addikt
válasz
RaveForce #164 üzenetére
"és a számláló minden töltőre dugásnál ugrik egyet" - egyébként ez ebben a formában alapbűl nem igaz, minden 100%-nyi tölté után ugrik azaz 0-ról 100%-ra töltés esetén ugrik egyet vagy 5 db 50-ről 70%-ra töltés esetén, vagy egyéb bármely felosztás. Tehát a töltési ciklus nem töltőre dugás hanem 100%nyi töltés után ugrik.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
nikilauda
senior tag
válasz
RaveForce #164 üzenetére
És mi történik ha eléri a gyártó által megadott ciklusszámot? Dobhatod ki az akksit, ha jó akkor is? Írtam már itt: ha ez így lenne akkor egy nap alatt egy qi töltővel el tudod érni a ciklusszámot. Így egy új telefon másnap már nem működik, mert akksit kell cserélni. Csúnya lenne.
Mellesleg ha megnézed nem úgy megy tönkre egy akksi, hogy egysze elvágták a powert, mert elérne egy töltésszámot. Hanem szép lassan évek alatt csökken a teljesítmény. -
RaveForce
veterán
és a számláló minden töltőre dugásnál ugrik egyet
igen, ez már 10éve is benne volt a telefonokban, nem legenda
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
kpal
nagyúr
akkor a olcsó kínai Ebay-es cucc kilőve . Marada Nokia féle.
-
ted_mosby
senior tag
És ez jót tesz az akkunak vagy nem ? Ezt le lehetett volna írni..
Sony Xperia Z1 Compact Felhasználó | "Az előre nem látott lehetőséget azonnal használd ki, s az előre nem látott nehézségekre rögtön tettel felelj." ~ Carl Von Clausevitz
-
solaris17
aktív tag
Na, csak eljött ennek is az ideje. Bezzeg mikor a másik topikban beszéltem róla, hogy két indukciós tekercs az alapja, lehurrogott a sok okos, hogy nem mert ez egy borg technológia, meg nagyon scifi. Ja marhára, pont annyira mint egy sima trafó.
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
zsoltti
senior tag
Munkahelyen lévő HP 8460P-n simán töltődik a telefon usb3-on keresztül a vezeték nélküli töltővel!
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Egy kis segítségre lenne szükségem. Melyik qi töltőt válasszam az alábbi eszközhöz?
-
Valzor
aktív tag
válasz
kameraman77 #12 üzenetére
Azt elfelejted, hogy sok telefonban már csak a micro usb porton keresztül történik a töltés, nincs másik opció, mint anno a Nokiákon. Sajnos a fejlesztés miatt sokat húzom ki-be a kábelt a telefonomból, én speciel nem tartom hülyeségnek, hogy legalább töltésnél nem kéne piszkálnom a portot rajta.
Lenovo ThinkPad E14 G5 | Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G | Google Pixel 9 | Garmin Vivoactive 4
-
NTonee
veterán
Az anandtech oldalán találtam róla egy tesztet. Ők azt írják, hogy egy (a SGS4-hez is csomagolt) 2A-es töltőfejet kellene hozzá használni (erre egyébként az összes ebayes hirdetésben erősen kiemelve hívják fel a vásárlók figyelmét) és az S Charger Pad 1500mA-t tud, nem 500-at, ahogy az itteni cikk írja.
[ Szerkesztve ]
-
ttamas
tag
Samsung töltöm van, 17 ért vettem talán note 3 hátlappal együtt. A Note 3 aksiját, kb 3 és fél óra alatt tölti fullra 0-ról, az 500 ma biztosan nem igaz. Baromi kényelmes, hogy csak rádobod a telot, és hajrá, így még az usb port is szabadon marad. használhatod ezer más dologra. Nem volt olcsó, de megérte. Kínait rendeled, nehéz a gari, nekem megérte a + 7 ezer, áfát egyébként is leírom.
-
Gusztáv
addikt
Na én pont ma jártam úgy, hogy reggel az ébresztőre kelve ki be akartam nyomni a szundit, csak félálomba túl nagy lendülettel emeltem fel a telefont, és a kábel kirántotta a kezemből a telót. Szerencsére rövidebb a kábel, minta az asztal és a föld távolsága, így a teló a végén a kábelen lógva lifeget kb 30 cm-re a földtől
.
Laci
-
kcsa
veterán
válasz
Napfénysüti #138 üzenetére
A Nokiáért hajlandó lennék fizetni max 9k-t, mert mégse noname. Boltból, garival.
De a Samsungot nem is értem(vagyis értem: próbálják prémiumnak pozicionálni magukat, de nálam nem jött be
)
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
metaboy
tag
Nem értem a kifogásolókat..
Az én napi rutinom szerint a telefont töltöm, de csak este, elalvás előtt.. olyan 100 ból egyszer fordul elő, hogy az alvási ciklusom előtt lemerül. Nap közben eszembe sem jut tölteni, mert minek..
Ez az otthon asztallapba építés nagyon stylish; geek dolog. Engem megvennének vele.
Az ár nyilván picurkát magas. De nem megfizethetetlen -
kcsa
veterán
válasz
Napfénysüti #134 üzenetére
Vedd meg a legolcsóbb kínait és semmi gond nem lesz vele. 920nál még nem hallottam inkompatibilitásról, csak Nexusnál (minő véletlen). Én is hasonló kaliberűt használok munkahelyen, most jön postával a második, otthonra.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó cikk, pont most akarok Qi töltőt venni a 920-amhoz de bevallom ennyi pénzért egyik se győzött meg igazán.
Més que un club!
-
.Szaki.
addikt
Egyelőre szerintem még sokkal életképesebb alternatíva egy PowerBank, ezek a padok még elég vérszegények, és nagyon kevés telefon támogatja. Speciális hátlappal én nem szarakodnék. Egy 7800mA/h-s PowerBank simán befér a telefon mellé akár a zsebedbe is, persze a kötöttség miatt figyelni kell, hogy a töltőfej ne törjön meg, de hordozhatóság és praktikum szempontjából egyelőre jobbnak tűnik nekem egy PowerBank és árban is ha nem sokkal, de kedvezőbb.
[ Szerkesztve ]
-
Akybron
aktív tag
Akkuelhalódás és odarakom-nemrakom témakörre egy-két észrevétel:
Vannak ugyabár a vezetéknélküli vonalas telefonok. Ott a mobil egységet mindig a saját kis állványába teszi vissza az ember, állandóan töltve van az akku. Itt van mellettem egy sok éves darab, semmi baja. Egy kollégám használ egy ilyet, de ő csak este teszi vissza a bölcsőjébe (messze van telefonaljzat az íróasztalától), neki is megy évek óta.
Valószínűleg lehet kíméletesebb töltést is lehet csinálni, a töltési cuklusok számának növelése miatt.
Lehet egy ilyen cucc annyira okos, hogy nem küldi meg annyira nagy árammal az akkut, esetleg így a kevesebb melegedés miatt nagyobb élettartama lehet. A hosszabb töltési idő sem lenne gond, este leteszed, reggelre tele.Az induktív rendszer hatásfoka: olyan, amilyen. De szintén a vezetéknélküli csodák mindegyike nagyon jól elvan a 2 db aranyozott érintkezőn keresztüli töltéssel. Újra divatba jöhetnének a telefonhoz passzoló akár álló, akár fekvő bölcsők. Kényelem közel megegyezik (precízebben kell a helyére rakni a telefont) az induktív töltőével, viszont nincs energiaátvitelből adódó veszteség.
73&DX HA5OJN
-
shteer
titán
válasz
kameraman77 #9 üzenetére
miről beszélünk?
nekem az jött le a cikkből, hogy vezeték nélküli töltésről
szerintem jónak tűnik..
-
istnag
addikt
Megnéztem, Nokia Lumia 820 -al, 5 mm simán megvan. (inkább 6-7)
Teszt:
-2 db 3 rétegű Tento papírzsebkendőnél érzékeli ugyan a töltést,de szakadozik. 1 db -al tökéletesen működik.Ha valami kérésed,hogy mit tegyek a telefon és a töltő közé,szívesen kipróbálom,csak vmi ,olyan cuccot mondj ami irodában fellelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
Neurotoxin #122 üzenetére
Az jó lenne
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
macskea
őstag
válasz
A megszakított töltéssel kapcsolatban: én rendszeresen így használóm minden telefonom, le-fel húzgálom őket a töltőről, ha megyek valahová akkor a kocsiban töltöm, van hogy csak 20 percet, hogy még kibírjon pár órát. Ha reggel látom hogy lemerült, felteszem addig, amíg el nem indulok, szóval sokszor nem töltöm tele az akksit, annál többször töltöm félig vagy háromnegyedig. Ennek az ára az, hogy kivétel nélkül minden akksim megadja magát maximum egy év alatt szóval tapasztalatból ki merem jelenteni, hogy a megszakított/nem teljes töltés megeszi az akkumulátort.
Amúgy meg ha már mindenáron kényelmes töltést akarnak, találják fel - újra - a dokkolót. Tudom hogy az nem univerzális, de mehet rajta adat is, meg a töltés sebessége is rendben lenne. (hisz ennek a lerakom-felkapom töltőnek épp ott van létjogosultsága, ahol nem tudom órákra láncra verni a mobilt).
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Earl_Muttley #114 üzenetére
Azt mondod, hogy levennéd. Vegyük az én esetemet: S-line tok van a telefonomon, a sarkoknál nagyon illeszkedik, nem egy élmény lehámozni és másnak sem az. Ezzel megérkeztünk oda, hogy ez már így nem lenne kényelmes. Pedig barátja vagyok a technológiának.
szerk: Fentebb írják, hogy bőrtokban működik, szilikonban miért ne menne?
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
DarkByte
addikt
válasz
zsirfecske #70 üzenetére
Milyen hátrányod adódik abból hogy melegszik a töltőn? Ezt most komolyan kérdezem. Az én Nexus 5-öm is érezhetően melegebb Qi töltés után, főleg ha benne hagyom a bőrtokban. Véleményem szerint ez normális dolog, sima vezetékes töltőn is melegszik, itt még a Qi adó és vevő tekercs is ad valamennyit a hőtermeléshez, nyilván jobban izzad tőle. De nem hiszem hogy bármi kárt okozna.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Pontosan. Nexus 5-höz vettem egyet pár hónapja. Eszméletlen kényelmes. Melóban rádobom, mikor csörög vagy el kell mennem meeting-re felkapom. Annyira része a rutinnak hogy lerakom az asztalra hogy már igazából nem is emlékszem mikor töltöttem utoljára a telefont. És ez jó mert kb. mindig tele van. Ja és tokból sem kell kivenni hozzá.
Elsőnek azon gondolkodtam hogy veszek kettőt, egyet itthonra és egyet melóba, de itthonra azóta sem vettem mert nincs rá szükség, nem kell töltenem itthon.
Pedig egyébként az autós Qi Charger-el egybeépített tartók is tetszenek, viszont annyit nem vezetek hogy tényleg szükségem legyen rá.
Drága, igen. Mint minden kényelmes dolgot, ezt is meg kell fizetni. Majd lesz olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
panderson
tag
A másik töltési hittábor szerint, az a legjobb, ha a lehető leggyakrabban töltésre teszed a Li-alapú akkukat, merthogy mindig az a pár cellarész fog elhasználódni előbb, így hosszabb ideig bírja a többi, ami addig nem lép reakcióba, míg az előzők totál el nem reagáltak.
Amúgy munkahelyen lenne értelme ennek, pl. ahol a telefont nem lehet megfogni olajos kézzel, kábelt huzigálni meg pláne, de az ára túl magas.. még..
Mondjuk amilyen gyorsan nő az energiaéhség (annak ellenére, hogy az új SoC-ok a marketing szerint már majdnem energiát termelnek) a 700mA elég vérszegény..
[ Szerkesztve ]
-
iOce
tag
Nekem a kocsiban és otthon is Qi töltő van a Lumia 920-hoz. 2014-ben minek dugdossak kábeleket összevissza?
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
kameraman77
tag
válasz
DonMaster #101 üzenetére
Napi 2 óra folyamatos wifi netezés, 50-60 fotó, 5-10 perc videófelvétel, folyamatos email szinkronizáció, esetleges bt fileátvitel, 20-30 perc beszélgetés és 40-50 perc körüli egyéb kijelzőhasználat (dokumentum olvasás stb) mellett a második nap végére még nem teljesen száraz az akku a C7-en (tehát ezek napi adatok, ebből minden a duplája simán tehát 4 óra net, 100 körüli fotó 1 óra beszélgetés, 10-20perc videófelvétel és másél-két óra egyéb kijelzőhasználat simán benne van 2 nap alatt stb...). nyilván én nem játékra használom a telefont, hanem munkára.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz
Earl_Muttley #112 üzenetére
Ez itt egy komplett csomagra példa. Viszont én nem a legolcsóbb kínai csodát venném azért.
Sima receivert 8fontért találtam angol ebayen.[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
Neurotoxin #113 üzenetére
Levenném ahhoz. De pl. a mikor napközben a zsebemben hurcolom akkor azért örülök ha védi valami a sérülékeny hátlapot.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Earl_Muttley #110 üzenetére
Vajon a szilikon tok bántja a töltést? Gondolom nem, ha egy 8mm vastag farost lemez sem, de erősítsetek meg.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
NTonee
veterán
válasz
Earl_Muttley #110 üzenetére
Elvileg az akkura tapad rá, aztán mehet vissza a hátlap:
-
NTonee
veterán
válasz
Earl_Muttley #108 üzenetére
Kell tudtommal. Gyárilag nem képes rá. Lehet is hozzá kapni.
Rakeem: +1[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
Na jó egy barom kérdés. S3 LTE-hez kell receiver vagy tudja egy akármilyen töltővel?
Köszöntem
-
Rakeem
aktív tag
Ennek úgy van értelme szerintem hogy a hálóban ott a Qi töltő. Amíg alszol szépen feltölti az aksit. (Ha meg reggel felhívnak félkómásan nem kell még a kábelre is ügyelned.)
A nappaliban meg simán lehet a kanapé mellett a gyári töltője, amivel netezni játszani stb lehet mert "madzagon" lógva töltődik. (Ha esetleg napközben töltést kérne.)Tudom, hogy a "mi a fenének egy ilyen töltő" híveit ezzel nem tudom meggyőzni, de otthoni használtra ezt tartom a legpraktikusabbnak, arról meg ne is beszéljünk hogy egy irodában dolgozó embernek mekkora áldás tud lenni egy ilyen Qi töltögető
-
DonMaster
addikt
Hallottam olyat is, hogy ha a készülék és a pad közé rakja az ember a kezét, rázhat, például gyűrűn keresztül. Ez nettó hülyeség?
az ha közé teszed nem is tölt, másik meg olyan kevés áram eröségtöl meg sem érzed ha igaz is az álitásod , de nem fogom kiprobálni
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Az egyetlen dolog, amitől tartok, hogy a telefonban lévő elektronikát károsítja-e az elektromágneses kisugárzás. Tisztában vagyok vele, hogy önmagában is elég jó sugárforrás egy mobil, de ez azért koncentráltabb dolognak tűnik, mint például a Wi-Fi rádió által keltett sugárzás.
920-am van, szemezek az olcsó háromezres töltőkkel is, és a gyári változatokkal egyaránt, de kicsit tartok a dologtól. Hallottam olyat is, hogy ha a készülék és a pad közé rakja az ember a kezét, rázhat, például gyűrűn keresztül. Ez nettó hülyeség?
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
DonMaster
addikt
igyvan ahoyg leirtad de aki nem hiszi járjon utáan fogja a mobilját dugja tölteni 50%-on amirko 51%let huza ki és ezt játsza el 1000x és ha utána nem tölt akkor kamm- vna igza ha utáan lemerült 0-ra és feltölti akkor nekünk .
kcsa
figyelj szerinte a kábel a menö , nem tudja mi aza wifi és mi aza mobil internet mert ö azt is usb kábellel tolja a mobilon mert az a menöTimer
annyi ideig nem használsz 1 telefont ,. hogy érezd a károsito hatást (2év az átlag 1 telefon használat utána cserélni szoktak az emberek annyit simán el megy vele nem lesz baj)[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
DE tudod használni miért ne tudnád , de modnjuk ezek a töltökkezdenek el terjedni a MCdonald nál is midne asztalba , modnjuk elmész oda és azért ne modn azt hoyg nem jön jol az ha leteszed és amég kajálsz addig tölt pár %-ot , másik meg lassabban töltve a telefon akkumlátorát kiméled , a töltési ciklus meg 0-100közöt van nem ugy , hogy töltesz 10%-ot utáan 2%merül és ujra 10% az nem külön ciklus,
de van ott fent 1 video , azért érdemes lenne megnézni ha mondjuk ott hon ugy kialakitod este leteszed reggere feltölt, Másik nem hiszem hogy a nokia c7 kibir 2 napot "erös használattal" inkább gyenge használattal,lehet venni usb-be ilesztheti qi-t amivel feltölti és olyan mintha usb-n töltenéd pl tabletekhez 1000forint ebay-en de más nem qi-val rendelkezö mobilokhoz is jo csak micro usb-n lehesen tölteni a mobilt vagy tabbot
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Qi-töltés már a kapuban áll, úgyhogy meg is néztünk egy Avantree, egy Nokia és egy Samsung padot tényleges használat közben.