- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
válasz
kameraman77 #49 üzenetére
Komolyan a töltési ciklus a legnagyobb problémád? 5000-ért gyári akksit lehet kapni. És mondjuk 10e ciklust mennyi idő alatt érsz el?
Légyszi, ha már ezen problémázol akkor írd már le.
És te tényleg csak trollkodsz. A C7 nem okos telefon!
Ha gondolod, vagy egy 3 éves Xperia P-m ami még mindig többet tud, mint a te telefonod. Jelenleg egy G3-at nyüstölök. Egy 100e Ft körüli telefonnál nem egy 5e Ft-os vezetéknélküli töltő, vagy egy hasonló árú akksi fog hanyatt vágni amikor szilikon tokot adnak 3-4e Ft-ért a mobilboltok...
Nem értem miért írsz olyan téma alá amihez annyi közöd van, mint egy 19 éves, Opeles vidéki (arcoskodó) ficsúrnak az Astra kupához...
Én '99-ben kezdtem mobilos korszakom, de még sem írok olyan téma alá amihez semmi közöm. Nem unatkozok, veled ellentétben...
-
Valzor
aktív tag
válasz
kameraman77 #12 üzenetére
Azt elfelejted, hogy sok telefonban már csak a micro usb porton keresztül történik a töltés, nincs másik opció, mint anno a Nokiákon. Sajnos a fejlesztés miatt sokat húzom ki-be a kábelt a telefonomból, én speciel nem tartom hülyeségnek, hogy legalább töltésnél nem kéne piszkálnom a portot rajta.
-
shteer
titán
válasz
kameraman77 #9 üzenetére
miről beszélünk?
nekem az jött le a cikkből, hogy vezeték nélküli töltésről
-
macskea
őstag
válasz
A megszakított töltéssel kapcsolatban: én rendszeresen így használóm minden telefonom, le-fel húzgálom őket a töltőről, ha megyek valahová akkor a kocsiban töltöm, van hogy csak 20 percet, hogy még kibírjon pár órát. Ha reggel látom hogy lemerült, felteszem addig, amíg el nem indulok, szóval sokszor nem töltöm tele az akksit, annál többször töltöm félig vagy háromnegyedig. Ennek az ára az, hogy kivétel nélkül minden akksim megadja magát maximum egy év alatt szóval tapasztalatból ki merem jelenteni, hogy a megszakított/nem teljes töltés megeszi az akkumulátort.
Amúgy meg ha már mindenáron kényelmes töltést akarnak, találják fel - újra - a dokkolót. Tudom hogy az nem univerzális, de mehet rajta adat is, meg a töltés sebessége is rendben lenne. (hisz ennek a lerakom-felkapom töltőnek épp ott van létjogosultsága, ahol nem tudom órákra láncra verni a mobilt).
-
DonMaster
addikt
válasz
DE tudod használni miért ne tudnád , de modnjuk ezek a töltökkezdenek el terjedni a MCdonald nál is midne asztalba , modnjuk elmész oda és azért ne modn azt hoyg nem jön jol az ha leteszed és amég kajálsz addig tölt pár %-ot , másik meg lassabban töltve a telefon akkumlátorát kiméled , a töltési ciklus meg 0-100közöt van nem ugy , hogy töltesz 10%-ot utáan 2%merül és ujra 10% az nem külön ciklus,
de van ott fent 1 video , azért érdemes lenne megnézni ha mondjuk ott hon ugy kialakitod este leteszed reggere feltölt, Másik nem hiszem hogy a nokia c7 kibir 2 napot "erös használattal" inkább gyenge használattal,lehet venni usb-be ilesztheti qi-t amivel feltölti és olyan mintha usb-n töltenéd pl tabletekhez 1000forint ebay-en de más nem qi-val rendelkezö mobilokhoz is jo csak micro usb-n lehesen tölteni a mobilt vagy tabbot
-
nemlehet
őstag
válasz
De pont erről van szó, hogy nem így van. Tehát nem fix számú ciklusod van ami minden töltés kezdésnél csökken, hanem csak az egyszerűség kedvéért van így megadva. Elvileg ezt úgy kell értelmezni, hogy 1000 TELJES töltést bír a telefon. Vagy 10.000x 10% töltést. Tehát ha töltöd, felhívnak, és csak 30% töltött fel előtte, akkor nem 1 ciklust, hanem 0,3-at használtál fel.
Bár egyéni véleményem, tapasztalatom nincs vele, de engem aggasz az a gondolat, hogy ha az aksi nem is, de a töltést vezérlő elektronika nem szereti ezt. Sajnos nem régóta elérhető a technológia, hosszú távon még sok mindent nem tudunk. Az hogy a gyártó mit mond meg tökre nem mérvadó, mert nem fogja azt mondani, hogy szar, ne használd. -
kcsa
veterán
válasz
kameraman77 #85 üzenetére
Értjük, megmagyarázod hogy aki használja az tökhülye, és kábel a király mert neked olyan van. (mert írásaid alapján meg vagyok róla győződve hogy nem Lumia 920-ad van)
-
istnag
addikt
válasz
kameraman77 #85 üzenetére
Már leírtuk páran,hogy azért jobb,mint a sima töltő,hogy nem kell a kábelt ki-be dugni, DE azt nem írta senki,hogy kötelező beépíteni.
és mivel nem építed be,hordozható marad.
Facepalm megint... -
kcsa
veterán
válasz
Milyen ciklust dobtál el? Nem gondolod ugye, hogy egy 48%-os akku 49%-ig történő töltése ugyanakkora terhelés mint 0-ról 100%-ra?
Egyébként tudsz rajta netezni, pont ugyanúgy, mintha kábelen lenne. Csak én nem ilyen laposat vettem, hanem döntött formájút és kész.
-
nikilauda
senior tag
válasz
Egy ciklust miért dobtál volna el? Szerintem nem rongálja az akksidat sem.
Máshol is leírtam már, hogy el kell döntened mi a fontosabb, hogy használod a telefont és mindig elérhető vagy, esetleg belefér neked, hogy lemerül és lemaradsz fontos hívásokról. A mai okostelefonok nagyrésze pedig nem bírja akksival ha rendesen használja az ember.Csapoati: Nexusok
otoaak: igen, jó a nexus7-hez -
pusszycat
nagyúr
válasz
kameraman77 #24 üzenetére
Ezt nem tudom, azért kérdeztem #1-ben.
-
NTonee
veterán
válasz
kameraman77 #17 üzenetére
éppen fentebb írtam le egy esetet. Nálam megtörtént egy korábbi telefonommal. Nem azt mondom, hogy ezért kell használni, de én ezért is használom. Meg azért, mert kényelmes, hogy nem kell a telefonba kábelt dugdosni, egyszerűen csak ráhelyezed a lapra.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
kameraman77 #15 üzenetére
Nem az a lényeg, biztos nem fogod töltőre vágni 70 % -on mert minek, de erre ráteszed mert valahova csak le kell tenni pl. amíg fürdesz, mire kijössz 100 % voala...
-
nikilauda
senior tag
válasz
A kényelmet meg kell fizetni.
Mellesleg hasznos dolog egy qi töltő. Ha nem használod a telefont, akkor arra teszed le. E-bayről 3 ezerből megúszod, annyit viszont bőven megér.
A telefonod mindig üzemkész, nem ér meglepetés. Ennyit sok embernek megér, ha fontos neki, hogy elérhető legyen. -
spawn21
veterán
válasz
Kényelmes dolgok ezek, jó volna ha tudná a telefonom.
Tudod van aki, szereti, ha nem karcolja agyon az usb aljzatot. Ha mondjuk fém a telefonja. Vagy ez nem ismered? Ha régi motoros vagy, akkor minden hátrányát ismerned kellene
-
NTonee
veterán
válasz
kameraman77 #12 üzenetére
rettentően boldog vagyok, hogy nálad még nem kopott ki. Akkor minek szólsz hozzá a témához? Jahh persze, trollkodni!
Bocs, akkor nem szóltam.
-
istnag
addikt
válasz
kameraman77 #9 üzenetére
miről beszélünk?
Én nem tudom, te miről beszélsz?!
1. Egy Nokia töltő nem jön ki 600Ft-ból az biztos.
2. Ha egy irodában kell rohagálnod fel-le,vagy ki-be,akkor nagyon is hasznos,hogy nem kell ki-be dugogatni a kábelt.
3. Mint láthatod 13 USD-ből megvan az egész. ~ 3000 HUF -
NTonee
veterán
válasz
kameraman77 #9 üzenetére
neked sem kopott még ki töltő/adatkábel csatlakozó telefonban. Nálam már igen, kellemetlen dolog. jahh, és az enyém max 3óra alatt feltölti a telefont, nem sok különbség van.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Qi-töltés már a kapuban áll, úgyhogy meg is néztünk egy Avantree, egy Nokia és egy Samsung padot tényleges használat közben.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Arena Breakout: Infinite
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- További aktív témák...
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Samsung S22+ telefon tokok
- Gamevice kontroller - ipad / ipad air lightning
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest