- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Zsivaagoo #180 üzenetére
"Egyikben sincs L3 cache, ami pedig a core i sorozatba tartózó leggyengébb prociban is van. Miért ? Feláldozták azért, hogy az IGP beférjen."
Erre csak tőled idéznék: "Teljesen más architektúra." Tehát miért is L3 alapján hasonlítunk ?
Ha ők úgy gondolták kivágják hát tegyék...
Legolcsóbb Pentium 15-17k körül, Trinity, Richland A8/10-ek 20-28k között. A8 7600 28k, legolcsóbb i3 33k, az A10 7800 meg ettől drágább..."Pro secundo: moduláris felépítésűek, azaz 1 modul az nem egyenlő 2 db Intel típusú teljes értékű maggal."
Nem mondod... De az azért elég ciki, hogy egy Pentium/i3 a maga 2 magjával egyáltalán bármiben jobb attól a 2 modul/4 magtól.
-
törölt tag
válasz
Zsivaagoo #177 üzenetére
Ha már nézed az adatlapom ne szelektíven tedd, van ott AMD A8 5600K is.
"Az, hogy non-K i3/i5/i7-et hasonlítasz az Athlon X4 740-hez, az teljesen olyan, mint amikor valaki az Audi A4 1,9 TDI-ből köpköd a Maruti 800DX-re."
Miért is ? Az Athlon X4 egy 4 magos IGP nélküli processzor, de akár hasonlíthatnám az A8 7600-at is ami kb i3 árban van vagy az A10 7800-at 40k (!) ért...
Vagy mihez kéne hasonlítani ? Kétmagos Pentium/Celeronhoz ?
Egy szó mint száz, az AMD is az "új" processzoraival megkéri azt amit az Intel, csak amíg az Intel simán megteheti mert oc nélkül is bőven használható a proci addig az AMD nagyon nem... -
törölt tag
válasz
Zsivaagoo #175 üzenetére
Troll vagy te esetleg
Azt írtad, hogy az AMD nem kér érte pénzt pedig, de... Azonkívül egy 3.2 GHz-es non-K i3/i5/i7-nek nem kell a tuning a normális teljesítményhez ellenben egy 3.2@3.7GHz-es Piledrivernek (Athlon X4 740) nagyon is szükséges lenne...
Volt/van A8 5600K-m 4.3 GHz-en is szenvedett olyan játékokban ahová amúgy elég lenne a 4 mag... -
Whysperer
addikt
válasz
Zsivaagoo #171 üzenetére
AMD FX-8350 Eight-Core is 4Ghz-en csinálták. Nehogy félre ért Én megitn csak nem azt állítom ,hog yaz i5 nem jó vagy hasonló hanem arra a mondatára reagáltam,hogy azt írta ,hogy "kb 2 hónapja van meg az az Intel, mert az én igényeimhez már sajnos nem elég amit az AMD nyújt" Én csak erre írtam.
-
ViZion
félisten
válasz
Zsivaagoo #141 üzenetére
hmmm... Te nem iszol Hubertust?
Disz iz a biggining of a bjútifull frencsipp -
Oliverda
titán
válasz
Zsivaagoo #135 üzenetére
"Nagy határ fos, mert a Host Operating System a HT szálat is külön processzor(mag)ként értelmezi és ha egy taskot arra oszt ki, bizony az a task várni fog BAKKER, amíg nem lesz cigarettaszünet."
De nem oszt rá ki "taszkot" mert nem hülye, legalábbis a Windows 7-től kezdve már nem. Ha pedig már minden mag futtat egy szálat és lenne még mit kiosztani, akkor kezdi a következő kört, és így a végén gyorsabban végez mintha parlagon maradt volna az erőforrás. Bizony nem hülyék találták ezt ki.
Amúgy régen nevettem ilyen jót, mint a hozzászólásod második részén. Szerencsére időben kapcsoltam, hogy ez csak valamiféle komédia, ergo nem gondolod komolyan.
-
sb
veterán
válasz
Zsivaagoo #90 üzenetére
Nem mondom, hogy meggyőztél.
Szvsz ha ilyesmit "érez" az ember akkor i3-ban is ki lehet kapcsolni a HT-t és marad 2 mag... Elvileg akkor annak gyorsabbnak kéne lennie... márpedig a 2 mag + HT-s i3 elég erőteljes kis proci, nem tennék rá egy fillért se, hogy HT letiltás után 2 maggal bármiben is kimérhető lenne, hogy gyorsabb.i7 mikro lag az kicsit más téma...
-
Oliverda
titán
válasz
Zsivaagoo #90 üzenetére
Jajj.
Javaslom nézz utána annak, hogy pontosan hogyan működik a HT. Nincs külön fizikai mag meg HT szál, csak egyenrangú végrehajtószálak vannak és pont.
Ezeknek az "új gép gyorsabb mint a régi" összehasonlításoknak sincs sok értelmük. Minimum mindennek egyeznie kellene a háttértártól, a memóriától, az operációs rendszertől, az alkalmazásokig bezárólag ahhoz, hogy ennek legyen bármilyen alapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest