- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veressjanos
aktív tag
válasz
veressjanos #161 üzenetére
Néhány töltés után ismét feltölt 100-ra
-
veressjanos
aktív tag
Pár napja teljesen lemerült. Azóta 84%-nál nem tölt fel jobban.
Lehet tenni vele valamit? -
Shooder
kezdő
A madaras teszkóban most 30ezer.
Ma vettem egy kéket.
Eddig ilyen-olyan ocsóbb telóim voltak ( navon,alcatel,doogee)
Tudom korai véleményt mondani,de egyszerűen le vagyok nyűgőzve.
Kijelző,gyorsaság ,stabilitás remek.
Az összerakottság is jobbnak tünik a kategória átlagánál,viszont rettenetesen csúszós a
burkolat.(tudom= tok)
Ami legjobban meglepett az a hangja egy Maxell Plugzon keresztül (!!!!!)
Valami külön DAC izé van benne?
Persze majd az idő eldönti,korai e a lelkesedésem..... -
Aventador91
őstag
válasz
veressjanos #158 üzenetére
Ma jött auchanos újság, abban láttam. Dátumot nem néztem, lehet hogy nem mától
-
veressjanos
aktív tag
válasz
Aventador91 #157 üzenetére
-
Aventador91
őstag
most 30k a teló auchanban ha érdekel valakit
-
Lucho7
tag
Sziasztok, a vernee m5 teló kijelzője megrepedt, az lcd nek semmi baja, melyik a legolcsóbb módja a javításnak, illetve lehet hozzá csak a digitizert kapni valahol illetve cserélni? Előre is köszönöm!
-
csubuka
addikt
válasz
veressjanos #154 üzenetére
Köszönöm szépen, jól hangzik
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mennyire vehető a készülék? Vannak gondok vele? Vagy azt még egyelőre nem tudni, hogy a korábbi Vernee betegségei ebben is meg lesznek-e majd?
-
sentinel
aktív tag
válasz
dragon1993 #151 üzenetére
Úgy néz ki megoldva látszódik a dolog.
A történet itt olvasható:
LINK -
sentinel
aktív tag
válasz
dragon1993 #149 üzenetére
az más lehet.
Ugyanis ez a két program ezt nem találja meg... -
sentinel
aktív tag
Igen. Vernee M5
Melyik vírusirtó? -
sentinel
aktív tag
Sziasztok,
olyan problémám van (Vernee Android 7.0) hogy egyszercsak megjelenik a telefon képernyőjén magától egy poker ikon, ami egy shortcut egy hirdetési oldalra.
Lefutattatm pár "vírusirtót" meg "ad removal" programot és nem találnak semmit.
Mi csinálhatja ezt, hogy tudom kinyomozni? Törlés után hamarosan visszajön.
Köszönöm
*Kollegámnál ugyanez van, neki is megjelent...
-
veressjanos
aktív tag
Azt hol látom, hogy a készülék milyen műholdakat használ?
-
frovery
senior tag
válasz
veressjanos #142 üzenetére
Nem akarlak megbántani de ez igen fake karunak tűnik.
Pc-n, laptopon kellene elsősorban megnézni. -
veressjanos
aktív tag
Vettem egy micro SD kártyát, de a telefon nem akarja felismerni. Mit rontok el?
-
CHAOS AD 76
csendes tag
Manuális frissítésre megoldás, ha még érdekel:
a letöltött update file-t (letöltés: http://www.vernee.cc/products/m5/rom/ ) a telefon sd kártyájának gyökérkönyvtárába kell menteni, ota.zip névre átnevezve (vagy bemásolás után átnevezni). A frissítést a Beállítások/Telefonról/Wireless update/Local update útvonalról lehet elindítani. -
kvarhegyi
csendes tag
Sziasztok!
Ha választani kellene akkor Vernee M5 4/32 vagy Meizu M6 3/32?
Köszönöm a válaszokat -
huberpe
aktív tag
válasz
veressjanos #135 üzenetére
azt látod nem tudom, de egy kis guglizással gyorsan találsz infót erre a problémára.
pl:
[link] -
huberpe
aktív tag
válasz
veressjanos #133 üzenetére
telefonmemória gyökérkönyvtárában.
-
huberpe
aktív tag
válasz
veressjanos #131 üzenetére
igazából apám használja és még nem tudtam kézbe venni, mert messze lakunk egymástól, de eddig minden droidos telón működött az a megoldás, hogy bemásolta a hangjait a notifications mappába és gond nélkül működött utána.
-
huberpe
aktív tag
válasz
veressjanos #129 üzenetére
nem működött eddig sem. a csengőhangok viszont mennek szépen a ringtones mappából.
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
találkozott e valaki olyan problémával, hogy az egyéni értesítési hangok nem működnek? notifications mabbába vannak bemásolva, mégsem akarják az igazat.
-
dragon1993
őstag
válasz
veressjanos #124 üzenetére
Haveromnak csinálta néha, most emlúlt.
-
aentreri
csendes tag
kamera zárhang kilövése root nélkül (rootolással elvileg annyi lenne hogy letörlöd a zárhang hangfileját
):
-nagyon sok különböző free és fizetős kamera appot kipróbáltam....egyik se tudta kikapcsolni nálam
-ez jelenleg bevállik: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kmshack.mute igaz 450 ft, de legalább nem ijeszti el a macskát amit fotózni akarsz(az alapértelmezett kamera appot fogja némítani.... bekapcsolod, megadod neki az engedélyeket, és megy.... és ami még egész jó, igaz egyáltalán nem használtam ki, hogy uyge más appokkat is be tudsz lőni ilyen silent modera külön)
-
veressjanos
aktív tag
Nos, megjöttek az első rendellenességek.
1.) néha, minden előjel nélkül bekapcsol napjában akár többször is a vibramotor.
2.) néha, minden előjel nélkül megnyílik napjában akár többször is a böngészőben egy általában valami reklám oldal, vagy a play áruház.
Nem volt semmi telepítés, factory reset, semmi.
Másnál valami hasonló? -
frovery
senior tag
Megpróbáltam a manuális frissítést de valamiért kiírja, hogy no sd card please in sd card. Olyan, mintha nem látná a karit, de a fájlkezelőben látszik és a zip fájl is.
Belső memóriába is másoltam hátha, de semmi. Mi lehet a hiba?
Két különböző sd kártyával, formáztam pc-n, majd a telóval is. -
veressjanos
aktív tag
A másik topikban is pont ez a téma.
Milyen a Tiétek? 4/64? -
Bejj0
újonc
Sziasztok!
Páromnak vettem egy Vernee M5-öt a múlt hónapban. Elég nehezen csatlakozik fel a WPA/WPA2 PSK biztonságú routerekre, illetve eldobálja a kapcsolatot annak ellenére, hogy azt jelzi, hogy csatlakozva van. Újraindítás vagy airplane mód ki/be kapcsolás szokta megoldani.
Lehet ezzel valamit kezdeni?Nekem egyébként Thor van 2 éve, az akksiját leszámítva teljesen jól működik. Az akksit 1 éves korában rendeltem aliról, kicseréltem és azóta boldogság.
-
veressjanos
aktív tag
Én is Thorról váltottam M5-re. A tapasztalatok szerint a Vernee-nél eléggé nagy a minőségi szórás, ezért úgy kell érteni a következőket, hogy az én Thoromra és az én M5- ömre vonatkozik.
A Thor kijelzőanomália miatt lett cserés, de nem adtam el, november óta a kocsiban szolgál GPS-ként, waze-val. Teljesen jól teszi a dolgát, viszonylag gyorsan talál jelet és a rendszerint 2 órás utak alatt nem dobálja el a jelet.
Az M5 érkezéskor nekem is nagyon csúszott a kezemben, zakózott is lefele az első napokban.Gyanítom hozzászoktunk a Thor burkolatához és ahhoz képest volt nagy a különbség. Mostanra teljesen megszoktam úgy, hogy tok nélkül használom.
Minőségre szvsz az M5 más kategória, sokkal jobb a kijelző érzékenysége, nyilván gyorsabb is a belbecs miatt. Stabilan működik, nálam az akksi másfél napot bírna, de nem próbáltam még, melóhelyen mindig töltöm, szinte állandóan 30 és 90 % között van. Árban szinte ugyanannyi volt a két telefon.
Engem most az M7
csigázott fel nagyon, már csak a poén kedvéért! -
kutor
csendes tag
Én 2016 november óta használtam Thort és főleg azért cseréltem 64 gigás M5-re, mert minimális ráfizetéssel sikerült, én meg szeretek tonnányi cuccot tárolni a telefonomon.
Tapasztalatok: a Thor szinte mindenben kiválóan működött, kivéve a GPS és az ujjlenyomat. Előbbi néha sokat tökörészett, utóbbit pedig úgy oldottam meg, hogy nemes egyszerűséggel ugyanazt az ujjamat megetettem vele háromszor és utána kitűnő volt (úgyis mindig ugyanazt az egyet használom).
M5: egy hónapja van meg, szóval sokat nem tudok róla mondani. Teszi a dolgát, számomra majdnem pont ugyanolyan, mint a Thor, csak sajnos csúszósabb a hátulja, szóval már eléggé várom a tokot. Az ujjlenyomat-olvasó jobban működik és végre van led, az egyetlen sirámom nekem is az, hogy miért nem lehetett a gombokat alulra rakni, ha már annyi hely van ott.
-
barna70
csendes tag
http://www.vernee.cc/products/m5/rom/
Van frissítés hozzá, de nem tudom belső memóriából frissíteni. Valakinek hátha sikerül és megírja -
rolika91
csendes tag
Az Eustockban most akciós!! https://eustock.eu/shop/okostelefon/vernee-m5-4-32-okostelefon-fekete-reszletek
Ennyiért valaki beszéljen le, hogy ne vegyek ilyet
-
mb2233
újonc
Valaki tudna mondani egy programot ami lenémítja a kamera hangját root nélkül? Ilyen telefonom van és eléggé zavar a hang.
-
Halaman
tag
válasz
veressjanos #107 üzenetére
Köszi
-
Digiflex
tag
válasz
veressjanos #104 üzenetére
legegyszerűbben a Viberben láthatod, mert annál, ha tényleg RGB led van a telefonban, akkor magenta
(~lilás-rózsaszínes) az értesítési led gyári színe.
Itt az is zöld. Ami nem tragédia, csak tudjuk, mit tud pontosan, mert eddig én is azt hittem, hogy csak be kell állítani valahol, hogy mihez milyen szín tartozzon... (pl sms, telefonhívás, email, stb.)de erről végül is nem írják, hogy milyen, csak azt, hogy van.
De az OTG, az már más kérdés:
FAQ for Vernee M5 4G Smartphone
Does Vernee M5 have a notification LED?
Yes, it has.What language does it support?
Which brand camera is used in the smartphone?
Will Vernee M5 be compatible with OTG?
It is compatible with OTG.Erre alapozva akár a pénzt is visszakérheti, aki úgy gondolja....
(bár úgy gondolom, hogy frissítéssel simán meg tudják oldani)
-
Digiflex
tag
Akkor továbbra is érdekelne, hogy valakinél működött-e már az OTG (esetleg frissítések előtt)
És egy másik kérdés, az RGB-nek feltételezett értesítési LED-en láttatok-e már a piroson és a zöldön kívül bármi más színt?? (nekem csk ezt a kettőt hajlandó prezentálni...)
csak hogy a hélyére tegyük a dolgokat, mert alapvetően tényleg egy jól használható olcsó cucc, de amikor a specifikációt nem teljesíti, az egy kicsit bosszantó
-
mlkcy
csendes tag
December eleje óta használom a Vernee M5-öt.
Semmi negatívat nem tudok róla írni. Amire én használom arra tökéletes. Böngészés, jegyzetek, egy két kép dokumentáció, telefonálás, viber. Stabil, nem fagy le, gyors. Chromban 10 megnyitott oldal esetén se okoz gondot a legelső behívása. dx.com-ról 92 euróért rendeltem. Minőségibb fóliával és tokkal együtt kevesebb mint 100 euróra jött ki. kiszállítva!
Nem volt még Vernee telefonom, így nincsen összehasonlításom a kijelező sérülékenységét illetően, de bizakodó vagyok.
Korábban volt már hasonló árkategóriából telóm, Samsung, Doogee, Mobistel. Idáig ezért az összegért ez nyújta a legtöbet. Nyilván olcsósodnak az egyes alkatrészek, de akkor is inkább a középkategória alja nyújta ezt a fajta teljesítmény manapság.
Közel 60 telepített alkalmazás mellett a 4gb-ból 2 körül használ, ha az elmúlt órákat átlagolja.
Hívásnál hallom a másikat. Nem szakad meg, nem szakadozik. Külföldre is megy a hívás gond nélkül. Akkor sincsen akadozás.
Véleményem szerint bőven megérte az árát.
Kb. 6 éve vettem az első okos telefonom. HTC Sensation-ot. Akkoriban 130 ezerft körül volt. Na, az nem tudott ilyen szintű stabilitást és gyorsaságot.
Képek is élvezhető minőségűek... Én nem használom arra, hogy a családi felvételeket ezzel örökítsem meg. Arra ott van a tükörreflexes, meg a 4K kamera. -
frovery
senior tag
A kamera exponáló hang eltüntetésére nincs valakinek ötlete?
-
Digiflex
tag
ok, én is tudom, de jelenleg ezt tartom legjobb ár-érték arányú ajánlatnak, Snapdragon 625 proci+full HD amoled!!!+felső középkategóriás fényképező.... csak azért ilyen olcsó, mert a 6.01-es androidot már mindenki lesajnálja, pedig ha jó és stabilan működik alatta minden, akkor ami nincs benne, az nem egy nagy veszteség...
A Vernee M5 nél most bukott ki az OTG kérdés , amit a specifikációban ír, de mintha mégsem menne. De akinél okés, az jelezhetné. Én csak egy micro-USB-s kártyaolvasóval próbáltam, ami másik telefonban okés volt, M5-ben meg semmi sem történt, amikor bedugtam. -
uncleraci
újonc
Hali. Olyan gondom lenne, hogy laptophoz csatlakoztatva nem ismeri fel az eszközt (Vernee M5). Már vagy 3x újraindítottam, frissített is, de semmi. Ötletek? Előre is köszönöm.
-
Digiflex
tag
ha még 10-et hozzáadsz...
-
Ciccuka
veterán
Itt (az EU-s) megéri szerintetek most?
-
nutfile
aktív tag
még december elején rendeltem gearbest eu raktárból a 4/64-es verziót 11 éves gyereknek. (pár nap alatt itt volt)
első telefonnak, főleg játékra/telefonálásra/viberre (esetleg bohóckodásra a fényképezővel) teljesen rendben van.
eddig minden játék (clash royal és hasonlók) gond nélkül futott rajta.
mikor kibontottuk egyből jött vagy 3-4 rendszerfrissítés, remélem azért még jön majd 1-2 idén is.
tartósságot meg majd meglátjuk, de én is úgy vagyok vele, hogy örülök, ha 1 évig legalább nem hagyja el és nem töri össze a gyerek...
szülői felügyelet progi is van rajta, így a beállított időkorlát miatt nincs agyonhasználva, de ilyen felhasználási célra eddig tökéletesnek tűnik. -
csongi
veterán
válasz
#56474624 #66 üzenetére
Ezek a regi megmaradt berogzult eszrevetelek ma mar nem igazak.
Nem azrt mert MTK, hanem azert mert nem optimalizaljak az OS-t hozza.
Olcsobb az MTK hardver, viszont tobbet kell foglalkozni egy optimalizalassal.Tobb MTK telom kozul a thor volt a leggyengebb eresztes. Azota a teszteketek is fentartassal olvasom, es a felhasznaloi velemenyek alapjan dontok.
Nem mindegy milyen szoftver fut. A google maps csak gps-re tamaszkodva snapin is irdatlan lassu.
Egy IGO, MTK cuccal masodpercek alatt talal jelet.
Oszetettebb ez annal, hogy kijelenthessuk az SOC a hibas. Persze jobb a snapi, de atlagos felhasznalasra tokeltes az MTK is. Mar ott tartunk mint Intel esetebe, megy a hajpolas, mert Snapdragon.,
Nem kellene allandoan ugyan azt a hibat elkovetni....Amugy jo lenne mar egy MA reform, es a felhasznalok is pontozhatnak a keszuleket, mert a valosag es a tesztek nem mindig vannak koszono viszonyba
.
-
veressjanos
aktív tag
válasz
#56474624 #78 üzenetére
Ha már Thorozunk az M5 topicban ...
Én a hívás közbeni kijelzőprobléma miatt váltottam M5-re. Azóta a kocsiban használom waze-ra, hibátlanul navigál. Volt benne jópárszor fülhallgató is, semmi gond nem volt. Töltődik rendesen, a kijelző pontosságával és érzékenységével sincs baj. 7-esre frissítve van.
Megállapíthatjuk, hogy egy új, feltörekvő cég egyik első terméke eléggé nagy minőségi szórásúra sikeredett.Most akkor már foglalkozhatunk az M5-el is?
-
KoryHu
aktív tag
Nejemnek 1,5 éves a Thorja, még nem törte össze
, még tokban sincs, az érintő tényleg nem túl jó, sőt hajlamos meghalni is restartig, de csak ha kifejezetten jó - tökéletes
telefonról váltasz.
Neki a GPS teljesen jó, jack talán életben nem volt benne, az nem érinti. Töltés néha előjön, nem akar 100%ra menni, de egy restart után jó. Amúgy stabil, volt hogy 1500 órát ment restart nélkül gond mentesen. -
Lackooo84
nagyúr
"802.11a/b/g/n szabványú WiFi kizárólag 2,4 GHz-en működik..." 'a' szabvány 2.4-en? Khm...
-
Digiflex
tag
Ezt mind megértem, de maradjon már hely a konkrét tapasztalatokra is, mert én is tudnék írni a pár éve hasonló megfontolásokból vett overmax telefonról. Pedig annak hivatalos magyar szervize volt, jártam is ott, meg is forrasztották a bekapcsológombot; 1 napig bírta. még haza se értem a telefonnal. Konkrétan a forrasztás tartotta a bekapcsológombot, mindenféle mechanikai védelem nélkül. Utána az Alcatel egész jól bevált idén őszig, amikor is a ráülés pecsételte meg a sorsát. De az 1/8-as konfig sem volt már jó sajnos semmire. Ezért nem akartam 2/16-ot, mert ha a vas bírja is, akkor meg a RAM lesz kevés. És pont ezért nem igazán jöhet képbe valami komolyabb használt sem. A 4GB ram szerintem 2-3 év múlva már szintén vicc lesz. De addig is kell valami a kölköknek... majd meglátjuk
-
Faterkam
addikt
csupa olyan mond véleményt, aki csak valamilyen másik telefont látott...
Ebben tökéletesen igazad van! De... A nem kicsit túl Hypolt Vernee cég sokat tett ezért! Durva SW hibák figyelmen kívül hagyása stb... Az tetszett, hogy a cikkben erre most direkt kitértek. Nálunk nem az M5 csalódás, hanem a Vernee...
-
frovery
senior tag
Fiam 2 hete vett az eustockból, futárral 2 nap alatt megjött. 36000Ft volt. Egy Ramos Mos1 után fura volt megszoknia de azt csakis a mérete miatt adta el, kényelmetlen. Tudása jó, szép kék, fogása, tapintása jó. Érzékeny, szépen ragál mindenre. Akksi napi natezgetés mellett 2 napot szűken elmegy. Eddig bejött a 22 éves fiamnak. Fotózásra, videózásra nemigen használja, van profi canon gépe és sony kamerája, tehát a telóval csak hirtelen képeket csinál, arra bőven jó.
A negatívum, hogy nem lehet a kamera záhangot lekapcsolni és elég idegesítő.A 16 éves lányom karácsonyra kapott egy Redmi 4X-et, na, az picivel jobb, az én véleményem szerint. Fogásra, tapintásra, valahogy masszívabbnak hat. Persze pont 10000-rel többe is került.
Fiam barátnője másfél éve egy Vernee Apollo X-et nyüstöl, minden hiba nélkül. Na, az sem rossz teló, ahogy tesztelgettem, csak kicsit nagy.
UI: Az M5-ön színes a led, tehát minden jelzésre más színt ad.
-
rpeter90
újonc
Vernee elég sokat szeret hazudni a telefonjairól... Mix 2 volt eddig a legnagyobb ágyú amit láttam, bár most Thorról írtak alapján meg se lepődöm...
Am egy Device Info HW alkalmazással le lehetne csekkolni a drivereket? Egyeznek-e az ígéretekkel... hajlamosak még a procival is véletlen trükközni...
Sajnos szkeptikus vagyok a Verneevel, mindenhol csodákat zengenek róluk, de akik mélyreástak a telóban (pl akksikapacitást kimérték, csekkolták a méreteket külalakot az ígértekhez képest, root után csekkolták a drivereket) gyorsan rájöttek az átverésekre... és nem mindegy hogy prémiumkategóriásnak termelt telefon valójában egy kakihalmaz belül... bár az M5 talán nem az...
-
Digiflex
tag
válasz
#56474624 #63 üzenetére
Esetleg a Thor topikban kellene folytatni, csupa olyan mond véleményt, aki csak valamilyen másik telefont látott... ne legyünk már ennyire gyerekesek....
Több mint egy hónapja használja a gyerekem, és én is tesztelgetem este, amikor be kell gyűjtsem.Német raktárból rendelve a 64GB-os fekete 133.70 USD szállítással, 4 nap alatt itt van. Ez most 34 100 Ft.
(én még 125.50-ért vettem, és itt volt 4 nap alatt.) Mivel a telefon-túlélési esélyek nem túl jók egy gyereknél, ahogy az előző kommentekből is kiderül, ráadásul el is veszítheti, el is lophatják tőle, ezért nem akartam túl sokat kockáztatni.Zajos forgalmas utcán is hibátlanul tudok vele beszélni, ő meg rakosgathatja fel a játékokat, fér rá bőven.
(a mikrofonja(i) átlag feletti. sztereoban is működnek)
Az ébresztő bekapcsolja a telefont, a trükk az, hogy az android betöltésére nem szabad bekapcsolni a minta-bekérést
(a Xiaomi Mi A1-em nem tud bekapcsolni, csak kiírja bekapcsoláskor az elmulasztott ébresztőt, mint a kabaréban...)B20-as 4G-t tud, 5 GHz-es WiFit-nem... A kamerája csapnivaló, de abban igazán jót 100e alatt nehéz mutatni. Megérkezett hozzá a gyári szilikon tok, még azzal is elég vékony és könnyű.
A lényeg, hogy eddig bevált.Itthonról én is szívesebben rendeltem volna, de akkor 49 körül volt az ára.
Amúgy a 32GB is elég egy darabig, és a kék itt legalább nem drágább. (nekem spec az jobban tetszik)Ennyi.
-
törölt tag
A GPS a puszta közepén sem képes fixen ott tartani a pozíciót, ahol ténylegesen vagyok. Persze én kikapcsolt mobilnettel nézem (nem is igen szoktam mobilnetezni, egyáltalán adatcsomagot vásárolni), mert a lumia 530-asom is amellett volt képes használható GPS-re, pedig az aztán tényleg egy alsó kategóriás vacak telefon volt a létező legtrébb kijelzővel és anyaghasználattal (ennek ellenére a mai napig megy, míg a thor szervizben volt, az helyettesítette, az akksija is bírja még 1-2 napig), de még buszon, HÉV-en is néhány másodperc alatt megtalálta a pozíciót, a thor ugyanott max. ha kilógatom a telefont az ablakon, akkor sem gyorsan. Ahogy írod, gyakorlatilag mintha nem is lenne. WIFI-hálózathoz kapcsolódva elmegy, de még így itthon is képes sokszor néhány utcával arrébb pakolni, és jó ideig nem kapcsol.
-
musculus
tag
vernee Thor
összetört elég hamar,
gps szinte nincs,
a frissitesek 100% idle-be rakták, downgradelni kellett,
jack-port kiszakadt,
kijelző sosem volt érzékeny, vakfoltja van a felso sarkokon,
kamera szar, eletemben nem lőttem ennyi fókuszálatlan képet,
kozelsegerzekelo szar, fullel órát állítgatok rendszeresen, volt h beszélgetés közben airplane modeba rakott,
aksi tényleg nagyon merül 20%tol,
usbport kilazult, wifi gyengecske,
az ujjlenyomatolvaso nálam optimista többszöri szöszölés után is körülményes
...
szóval, elég gyenge eresztes a nalam lévő modell, de fb, telefon, index, messengerre jó, amíg él, hasznalni fogom. ajánlani csak az ellensegeimnek -
Matada2.3
veterán
Itt jön a kérdés, hogy ugyan ennyiért gyengébb hardver, de átlagban kevesebb hibával üzemelő Moto E4 Plus-t megéri e jobban venni, vagy akár 4X-es Xiaomit. Én eddig 50-50%-ban hallottam hideget meleget a brand-ről.
-
-
Faterkam
addikt
A Thort a gyerek naponta 2x töltötte, melegedett, az első 50cm-ről való leejtésnél üvegfólia alatt, rögtön törött! A 4x-et két naponta tölti ugyan olyan használati szokás mellett. Szóval nálunk járt 5 Vernee teló, és mára mindenkinek Xiaomi telója van. Teljesen más. A MIUI-nak is vannak nyűgjei, de teljesen más! A 4x simán vállalható, vagy akár az 5A, vagy Note 4!
-
törölt tag
Unokahúgom Redmi 4X-e épp tegnap tört el, első leejtésnél. Élt 4 napot. Nem elvárható ezektől a telefonoktól, hogy kibírják az ilyen jellegű igénybevételt. Az ilyen lekerekített, 2.5 meg 3D-s kijelzők pedig még könnyebben törnek, szóval nem lepődtem meg. Azon már inkább, hogy még az első héten sem képes óvni a telefonját.
-
shiftac
aktív tag
Papíron tényleg jónak tűnik, de idővel előjönnek az ilyen-olyan hibák, ahogy a Thornál is. Nekem a Redmi 4 Prime 9 hónapja van meg és hibátlan. Egyszerűen nem bízok a kínai b brandekben, mert még ha nem is munkára kell a telefon, akkor is elvárom, hogy normálisan működjön.
-
konzi
aktív tag
En nem tudom de meg nem talalkoztam annyira torosre hajlamos kijelzovel mint a Thornal. Leirtam ezt a brendet
-
Stanlee
őstag
Nem vennek ujra Vernee keszuleket. Baratnomnek egy Thor-t vettunk meg tavaly osszel, ar-ertek aranyban jo volt, de: az akku kijelzes problemja, a nehezkes toltes, a neha erzeketlen kijelzo, a hasznalhatatlan ujjlenyomat olvaso - soroljam meg? Es ezeket a sorozatos frissitesek sem javitottak sajnos (a mi keszulekunkon). A kovetkezo egy Xiaomi lesz majd.
-
lambeeboy
csendes tag
Én kb. egy hónapja rendeltem egy ilyen M5-öt és használom azóta, két SIM-kártyával. Eddig teljesen hibátlanul teszi a dolgát, és bár az egy hónap még semmi, ennyi idő távlatából azt mondanám, hogy ennyit bőven megér.
Két kisebb negatívumot tudok csak említeni. A beszédhangszóró maximuma egy picit alacsony szerintem (érteni a partnert zajos helyes is, mégis jó lenne bele némi tartalék), illetve a UPC Connect Box által szórt wifit nem csípi, napon belül rendszeresen dobja el hitelesítési problémával. Sok más routerrel kipróbáltam, sehol máshol nem produkálja. -
csongi
veterán
A note4-en van megvilagitas. Megis kikapcsoltam
, meg tudom jegyezni melyik hol van.
.
M5: Ha mar akkora a kava lent igazan lehetne ott a kezelo gomb sor.
Egy szamos plusz okos funkciora lehetne hasznalni, mint pl a MIUI.
Ha nem lenne keret, megertenem az elhagyasat, de igy...
Egyertelmuen az 5A jobb. Ha ennek igazodik az ara hozza, talan...
Es ott az ido, meglatjuk a Thor utan mire jutottak.
Illetve OS. Erre igen eros sajat nevet sutni..
Kb nekem is van sajat OS-em ennyi erovel......
Hardver elegendo, szamos MTK cuccom volt mar, szepen dolgoztak a mindennapokba.
Remelem az iden lesz par ujdonsag a reszukrol. Szukseg van a piacon rajuk, mert egyensuly van.
Kar lenne egy Intel/AMD helyzetet elerni, azzal csak mi jarnank rosszabbul. -
Hallosz
senior tag
A cikkíró által szépen megfogalmazott, és jól körül írt problémák, melyek a kínai "fejlesztésű" árbajnok telefonok gyakori jellemzője miatt, nem tudok egyetérteni azzal, hogy ha olcsó, az sem baj ha szerény minőségű.
Nem probléma, eldobja a navi jelet este esőben az Isten háta mögött, nem gond, ha 26 órán keresztül nem jelzi a telód, hogy neked fontos üzeneted érkezett, elnézhető amikor háromszor szakad meg a vonal egy beszélgetés alatt. Elnézhető ha kiesnek a gombok? Nem baj ha az érintő kijelzőt nem érinteni hanem tenyerelni kell? És ez még ajánlva van?!? Egy szakportálon.(?) -
Faterkam
addikt
A fiam/lányom Thor-ról váltottak 4x-re, a feleségem Mars-ról Note 4-re! Fegyverrel sem lehetne még egy Vernee-t adni nekik, és ez komoly! nekünk a minőség miatt felejtős :/
A cikkben korrekten ki is térnek erre.
(#41) gusthy: Szerintem sajnos használat közben semmi előnyt nem ad, lásd Vernee Mars - Note 4, 4Gb ram vs 3Gb ram.
-
Fryskitt
addikt
Ezeknél a telefonoknál mindig ugyanaz a recept, átlagos alkatrészek, amik épp beértek az alá a határ alá, amikor már nem drágák, átlagos minőségű összeszerelés. Ugyanakkor annyira olcsók, hogy bőven megoldható az évenkénti csere, szerintem nem probléma ez, nekem második telefonnak van egy Redmi Note 5A és azt kell mondjam, hogy meglepően jól használható.
-
gusthy
veterán
A 4GB RAM elég korrektül hangzik ebben a szegmensben.
-
juve600
nagyúr
2 ilyen teló van a családban,csak ajánlani tudom,ennyi pénzért ajándék
-
Terentius
őstag
Nekem egy Vernee Mix 2 van úton már másfél hónapja. Sikerült 99,99 $-ért beszerezni a verneetől. Kíváncsian várom.
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Lassan egy éve Thort hasznàlok úgy, hogy 7.0-às droidra frissítettem. Semmi komoly gondom nincsen vele. Az eddigiek alapjàn azt gondolom, hogy vagy tényleg ennyire nagy a szóràs a minőségben vagy sokan nem követték a gyártói javaslatot frissítés utàn. Az utolsó frissítésem tavaly novemberben jött asszem. Ez volt a 3. frissítés a 6.0-às droid óta, 35 ezerért. 1 év garit ígértek a többi ajàndék.... A gps is jól megy a kocsiban is.
Én nagyon elégedett vagyok a telefonnal.Én azért bíznék a Vernee m5-ben, mert 3x is frissítették a jelenlegit, pedig ez csak egy olcsó telefon. Szerintem fontos nekik ezek alapjàn a megbízhatósàg javítàsa.
-
koshmar
addikt
válasz
bollokcs80 #12 üzenetére
Az lesz, ma direkt bementem Debrecenbe, hogy megtapogathassak egy 5X-et (sikerült még a 4A-t, Note 5A-t és Note 4-et is), abszolút meggyőzött.
Csak nem tudok a Note felé hajlani, hiába vannak nagyon nagy kezeim, kifejezetten zavar, ha a jobb kézzel tartva nem érem el a kijelző bal felső sarkát
Pedig maga a telefon egy mestermunka, hihetetlen a kidolgozása.mQWeXgsf Videózok évente 3-szor, akkor se a hang miatt
-
Gerasz
aktív tag
Papíron a Thor is jó volt, nekem a használhatatlan GPS és a rövid akku-idő miatt lett elegem belőle. Ráadásul kiszámíthatatlanul, 20-30%-ról egyből 1-2%-ra ugrott a töltöttség, majd perceken belül lemerült. Nem éri meg az 5-10k árelőny vagy a valamivel erősebb hardver azt az irgalmatlan szopást, amit ezek a B-C kínai brandek okoznak akár csak egy Xiaomihoz képest.
-
Swinegod
őstag
Névről azt hittem Meizu. De kiderült, hogy szar
-
janeszgol
félisten
Latszolag nem rossz. A kamera sem rossz, az ido viszont nem kedvezett a temanak, ezert irom, hogy akkor nem lehet egy hasznalhatatlan vacak.
-
jUUh
addikt
Elég korrekt árazása van.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #26 üzenetére
Azt majdnem elfelejtettem, hogy azt az egy évet azért nem úsztam meg hardveres hiba nélkül, mert a telefon hangszórója, amit telefonálásnál a füléhez tesz az ember, októberben már volt cserélve még épp garanciálisan. Annak ellenére, hogy nem vagyok az a szószátyár típus, nem telefonálok sűrűn, igazából e tekintetben is bőven átlag alatti user vagyok.
-
DonaldJames
tag
válasz
bollokcs80 #12 üzenetére
Redmivel jóbban jársz.
-
törölt tag
Még mindig a Vernee Thor készüléket használom, nálam megmaradt újszerű állapotúnak mindenféle külön tok, sőt kijelzővédő nélkül, soha nem ejtettem le még csak 5 centi magasságról sem, az akksi is rendben van még, bár én nem is vagyok egy hardcore user, szóval ez valószínűleg ennek tudható be, nem a minőségnek, mert átlag felhasználónak sem vagyok mondható. Novemberben múlt 1 éves. Hogy ennek ellenére ajánlanám-e a márkát? Nem jó szívvel. Az unokahúgom a héten vett telefont, tőlem kért tanácsot, eszembe sem jutott, hogy olyan készülék egyáltalán szóba jöhessen, amiben MTK soc van, mert GPS-ben a tudása egy nagy büdös nulla, használhatatlan, különösen zárt térben, járművön (a lumia 530-am meg a Qualcomm Soc-kal ugyanott vígan boldogul), vagy épp a belvárosban.
Aztán azt is látom, hogy a Vernee jó ideje nem küld lényegi javításokat a Thorra, a legnyilvánvalóbb hibák nem kerültek javításra. A megbízható arcot egy év alatt sem sikerült kijavítani (egyáltalán nem megy, nem mintha én személy szerint használnám, de mutat valamit a suppportról), a wifi-vel is voltak komoly gondok (már várom, mikor jönnek megint elő), most épp a kamera vakuja olyan (nem volt ilyen még android 6 alatt), hogy rossz ütemben vakuzik, sötét marad a téma. Rendszeresen látogatom a Thor topikot, és hát az átlag tapasztalatok az akksiról, hogy egy-másfél év után behal, nem túl biztatóak nekem sem, mert előbb-utóbb engem is elér a végzet, én pedig nem sűrűn cserélek telefont, elvagyok egyetlen típussal néhány évig.
Számomra nem kérdés, hogy a Redmi 4X-et venném ebben az árkategóriában, nem csak a GPS miatt. A Vernee egyelőre nálam a sok tucat felejthető kínai gyártó egyike, a Xiaomi meg már egy bizonyított, megbízhatóbb márka. -
DS39
nagyúr
Alsó, felső káva azért tetemes.
-
keter
csendes tag
Sziasztok! A tesztben írnak alkalmazásról amivel megoldható a fényképező zavaró hangjának kikapcsolása. Tudja valaki, hogy konkrétan mi a program neve?
-
atike
nagyúr
Első telefonnak simán vállalható szerintem....
-
YASKATIR
senior tag
Jelenleg $109 a Gearbest-en. Azaz ugyan abban az arban van, mint a Vernee Thor E
-
shifty!
senior tag
Lényegében ez egy R4X megnyújtott kijelzővel, kisebb aksival, és MTK chipsettel. Mint 4X felhasználó, ez is tetszik, meg vagyok elégedve az R4X-el, ennek előnyére válhat, hogy csupasz droiddal, és frissebb verzióval jött ki alapból - nem vagyok MIUI fan, nem azért vettem meg az R4X-et, hanem mert ár-értékben jól mutat még most is - ahogy ez a készülék is.
Off - Hiba: 3 oldal hardver összehasonlító táblázatában a 3. oszlop gondolom az R4X adatait mutatná, kiindulva a kijelző összehasonlítóból. Csak a készülék neve meg a chipset nem stimmel
-
bepe79
addikt
-
bepe79
addikt
válasz
tothmaxy182 #6 üzenetére
Én azt a Bluboo S8-at december 6-án rendeltem meg, most haladt túl a magyar vámon és kerül majd a kerületi postához. Én 136 USD-ért rendeltem meg, ami nagyon jó ár, kb. 35K. Erre jön még majd a 9K ÁFA meg 3000 Ft Posta-vámkezelési költség, de ez utóbbi bármilyen más Kínából rendelt cuccra rájön. Már írtam a topikjába, amint megjön, írok még róla, biztosak lehettek egy hosszabb levegővételű leírásban: )
-
F.B.I.
veterán
válasz
chakram6706 #15 üzenetére
Inkább egy Note 5A a gyereknek.
-
chakram6706
csendes tag
Igazi első gyerektelefon.
Nem drága, mégha 1 év múlva kidobom is megérte. Szerintem jó ez így. -
judas13
addikt
Nem veszem magamra nem is nekem szántad
nekem volt Bluboom ugyan igaz nem az S8 tavaly és nagyon is akartam akkor a telót meg hittem benne, h jó lesz - amúgy miért is vettem volna meg - de csalódás volt s nem kicsit.
Kockáztattam 90($!) tavaly és nem jött be. Itt 2x annyiért akár be is jöhet annak aki beszáll...
....rádiónak lett lefokozva azóta a fürdőszobában....
-
radírfej
senior tag
válasz
bollokcs80 #12 üzenetére
van egy enyhe zsákbamacska jellege a Vernee-nek, de ezért a hardverért ilyen árat elkérve sokan simán beválallják ezt a "sorsjegyet". mondom ezt úgy, hogy redmi 4X-et használok már fél éve, és semmi, de semmi baja nincs, csak megbízhatóan és jól működik.
valaki írta a kijelzőméretet... 5.2 fizikai gombok nélkül kb 5-nek felel meg érzésre.
de drukkolok a Verneenek, ez ütős ajánlat mindenképpen, az idő fogja eldönteni, hogy a minőség ellenőrzésen és a beszállítókon mennyit spóroltak.
-
bollokcs80
Korrektor
Redmi mérföldekkel jobb, vállald be bátran.
Engem Thornál az zavart a legjobban, hogy rémesen rossz volt a töltőelektronikája. A kijelzés szerint ha 20% alatt volt, akkor pillanatok alatt lemerült, feltöltésnél viszont 85% felett leszabályzott és a 100% környékét még egyszer annyi idő volt elérni mint pl 20%-ról a 85%-ot.
Akkor lett belőle végleg elegem, miután a 6.0-ról 7.0 való frissítés után wifire kapcsolódva bootloop-ba zuhant...
-
koshmar
addikt
Úgy voltam vele, hogy vasárnap rendelek egy Redmi 4X-et, erre itt van ez
A Xiaomi mellett szól a 4100 Mah-s akksi és a MIUI (bár azt még sose használtam, csak ennyire dícsérik).
A Redmi Note 4 egyszerűen túl nagy, a 4X viszont lehetne egy kicsit nagyobb (és az, hogy a három vezérlőgomb nincs megvilágítva, szerintem egyszerűen gyalázat), az 5,2 lenne a tökéletes kompromisszum.
-
Taranti
senior tag
A különbség annyi, hogy a Galaxy J3-2016 már az első pillanattól rémálom volt, ez meg esélyes, hogy kb. fél-egy év múlva lesz olyan... egyértelmű, melyiket választanám.
-
Bembee12
aktív tag
válasz
LilProphet90 #3 üzenetére
Xiaomi 5A mellett döntenék. Megbízható márka, nagyobb háttérrel. Ha meg tud barátkozni a Miuival akkor egyértelműen a Xiaomi-t választanám
(Családomban van 4X, A1, 4C, 5S Plus) -
Castell
aktív tag
+1
Egy mondat a tegnapi Blu-ról:
" A konkurenciát ebben az árszegmensben értelemszerűen a másodvonalbeli kínai gyártók jelentik, akik viszont több okból sem jelentenek valós veszélyt a Blu-ra"
Inkább fordítva: az Blu nem jelent veszélyt erre pl., és meglepődnék, ha a telefonon Made in USA szerepelne, sokkal inkább egy kínai oem
-
Csapoati
nagyúr
Akkor tegyük e mellé a tegnapi Blu R2-t... Ég és föld ennek a javára.
-
tothmaxy182
őstag
Ha ahhoz a készülékhez is hozzáadod az ÁFÁ-t, és egyébb járulékos költségeket (a cikkben 180 dolláros árról írnak, a 150 dodó csak bevezető ár), akkor már jóval többe kerül, mint ez a Vernee készülék...
De mégha csak 150 dollár is a Bluboo, akkor is míg Magyarországra ér minimum 50ezer lesz, és garanciád sem nagyon lesz rá...Persze ez csak egy észrevétel, nekem azzal a Bluboo telóval sincs semmi gondom, nagyon jól néz ki, csak kicsit Samsungos...
-
Castell
aktív tag
"Ugyanakkor idén is fontos lesz, hogy ettől a kategóriától ne várjunk csodát"
Ha csodát nem is várunk, de kimagasló ár-érték arányt igen. És igen, nincs NFC, amit a userek 90%-a nem is használ, meg Beidou meg egyéb nyalánkságok, amik nélkül simán elnavigál a lakosság 90%-a. Szóval ennyiért ez egy igazi néptelefon lehet a REDMI 5A-val karöltve.
-
forgonati
őstag
A Thor is így kezdte. Jónak nézett ki, aztán 1 év mulva elhullott egy nagy százalékuk. Meglátjuk ez milyen lesz hosszabb távon.
-
bepe79
addikt
Érdekes, hogy míg a Vernee M5-ben az MT6750 és a Mali gyorsító piszok jó hardware olcsón, addig a Bluboo S8 ugyanezzel a hardware-el ( https://mobilarena.hu/tema/re_kopp-kopp_ki_az_az_s8_a_bluboo-tol/friss.html ) ugyanolyan árszegmensben (30-35-40 K) fúj, meg undorító, meg "szégyen", meg "kiveszilyet" ... ha nem is az MA, de a kommentelők szerint.
-
judas13
addikt
Korrekt ár.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hozzávalók: a lehető legjobb hardver, jól összerakott készülékház, nyers Android, kedvező ár. Kínai készülék, hazai garanciával, mi baj lehet?
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest