2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Vernee M5 - jól bevált recept

Hozzávalók: a lehető legjobb hardver, jól összerakott készülékház, nyers Android, kedvező ár. Kínai készülék, hazai garanciával, mi baj lehet?

Bevezető, tartozékok

Majdnem pontosan a Nokia 2-vel együtt futott be szerkesztőségünkbe mai tesztünk alanya, és ha az volt a rossz példa arra, hogy milyen okostelefont lehet 2018 elején kapni 35-40 000 forintért, akkor a Vernee M5 lesz a jó. Már a specifikációs tábla alapján ég és föld a különbség a két mobil között, de a teszt még egyértelműbben megmutatta, hogy ezen az árszinten mindenképp érdemes körülnézni a kisebb, kevésbé ismert gyártók termékei között.


Vernee M5 a Nokia 2 társaságában[+]

Ugyanakkor idén is fontos lesz, hogy ettől a kategóriától ne várjunk csodát: a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a remek ár/érték arányú, általunk is ajánlott kínai kütyük – bár érzésre remekül vannak összeszerelve, kapnak frissítéseket, stabilan működnek és jól használhatók, tartósságra még mindig alulmaradnak a nagyobb fejlesztési és tesztelési háttérrel bíró gyártók drágább termékeinél. Előkerülhetnek típushibák, hibás szoftverek, kisebb bugok és lefagyások, ami a garanciaidőn túl idegesítő lehet, de lássuk be, a realitással nem kimondottan összeegyeztethető, hogy ezeket az eleve jóval drágább mobilokhoz hasonlított tuti vételeket még időtállóság szempontjából is magas elvárásokkal közelítjük meg.


[+]

A Vernee Thor, a gyártó első és eddigi egyetlen, igazi sikermodellje kapcsán is többen panaszkodtak néhány problémára: könnyen törik az egyébként sem túl jó érzékenységű kijelző, olykor hektikus a mobilhálózati és a GPS-stabilitás, nem mindenkinél volt hibátlan az ujjlenyomat-olvasó, elgyengült a jack csatlakozó szorítása, stb. Remek készülék volt, de némi szerencse kellett ahhoz, hogy valaki hibátlan, tényleg masszív és stabil darabot fogjon ki a Thorok közül, ám ezt be kell tudni a fent leírt okoknak, nem véletlenül nyújtanak ennyire olcsón, ilyen szintű hardvert. Állítólag sokat fejlődött a gyártási minőség, mi egy hibátlannak tűnő M5-öt kaptunk tesztre, ettől függetlenül érdemes lehet számításba venni, hogy ezek a problémák okozhatnak fennakadásokat, és a kínai webshopok portékája helyett érdemes lehet egy magyar garanciális hátterű, itthonról is egyszerűen szervizeltethető darabot megvenni, ha a típus mellett döntünk.


[+]

Az egyszerű, fehér papírdobozba a mobilon kívül csak egy töltőfej, illetve egy microUSB-kábel került, a telefon tetején lévő 3,5 milliméteres jack csatlakozóhoz nekünk kell beszereznünk a hangeszközt, akárcsak a készülékházat védő tokot vagy fóliát. Tesztkészülékünk az Eustock jóvoltából érkezett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.