- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
de bizony hogy DE... nekem házhoz olyat adtak, ajándékba... nah köszi
egy vicc volt.
Vidual001: OK, nem jött be. én meg beállítottam (eegen, lehet vele szórakozni), de azóta nem kellett piszkálni. Szivattyúhoz meg vettem egy DC-DC stepdown-t, csak valami dobozba kell pattintani és kész.
-
GerykO
aktív tag
Akkor már inkább fordítva, vagyis, rövid nyomásra a venti/hőérzékelő beállításainak babrálása között vált, és hosszú nyomásra ugrik másik venti/hőérzékelő párosra. Szerintem ez a logikusabb, autóhifi és egyéb cuccoknál is ez a trend.
Igazából talán négy csatorna már lefedné az emberek igényeinek 90%át.
1: beszívó venti/k
2: cpu venti/k
3: vga venti/k
4:kifújó venti/k
Csatornánként mondjuk két venti csatlakozó és kb 20~25 watt kimeneti teljesítmény, ha esetleg valaki vízhűtést üzemeltetne a pumpát is tudja hajtani erről. -
don_peter
senior tag
Értem, ez volt a gondom nekem is anno.
Vagy is nem akartam kompromisszumot kötni, hogy csak PWM-es ventiket tudjak vezérelni.
Mert nyilván, ha ilyen jeled van, akkor azok a ventik PWM-esek lesznek.
Erre született a második videóban a hardveres meghajtás.
Ő képes bármilyen nem PWM-es ventit, motort szabályozni. -
bambano
titán
más jellegű vezérlő iránt lenne
sokat agyaltam ilyenen, nekem más eredmény jött ki. szerintem az, hogy majdnem nulla tűréssel pont 600-at forogjon a ventilátor, nem fontos. én sokkal több szenzorral mérnék és több ventilátorra készíteném fel (stacker 1-es házon a vinyó tartó dobozok ventijét is érdemes külön szabályozni). nekem elég lenne annyi, hogyha egy határértéken túlmegy a hőmérséklet, akkor pwm-mel növeli a venti teljesítményét, ha meg egy másik határérték alá megy, akkor csökkenti. ha leáll, hát leáll.
nyilván attól, hogy nekem más forgott a fejemben, ez még szép munka
-
ViZion
félisten
"amúgy kettő nyílvánvaló okból hangosab, mint egy."
ööö... nem feltétlenül. Légszállítás is fontos, vízhűtésnél szépen látszik, h 3 alacsony fordulatú ventivel jóval később kezd emelkedni a fordulat, kevés ventinél előbb emeli a fordulatot. Szal. igaz, de mégsem egészen... -
kenwood
veterán
Normalis huto mindenkepp kell,de az vezerlovel is.
Ha a brocken 2-re raksz egy ertelmes pwm ventit,azt soha nem fogod hallani.Homerseklettel meg nem kell foglalkozni,amig 80 fok fole nem megy.
Egy 79 es egy 39 fokos proci kozott semmilyen kulonbseget nem fogsz erzekelni sem a teljesitmenyben,sem az elettartamban. -
ViZion
félisten
Az én Scythe cuccom is 6 szenzorral nézi a hőt, boost-al indul (tehát levehetek 5 V-re olyan ventit, ami 6 V-on indul, de forgásban már elég 5 is neki), fordulatot tartja. Van manuál, auto és félautomata is rajta -csatornánként is- elég jól lehet semiauto-nál is állítgatni. Valamint le is tudja kapcsolni a ventiket, ami nekem megint fontos volt.
duc: normális szabályozónak saját szenzora van... nyilván a maghőt nem méri, de nem is kellett még soha, számoljon a vízhővel.
-
-
-
Skyne
csendes tag
Elég király lett a cucc gratula
A szoftveres vezérlésnek olyasmit el tudnék képzelni, mint pl az egerekben szokott lenni, hogy a PC-s szoftverrel profilokat állítasz, (pl a jelenleg is meglévő beállításaid, plusz esetleg pár dolog (pl. hőmérséklet fordulatszám görbe?
). Ezeket belövöd, lekommunikálja a PIC-nek (pl. a fentebb említett USB-UART megoldással) az szépen elmenti és használja amíg nem kap mást.
Így a tényleges vezérlést még mindig a PIC végzi, a PC-s szoftver csak konfigurál, van failsafe, van eyecandy szoftver és még talán kényelmes is.
Esetleg ha tervezel ilyesmibe belevágni, a PC-s részével én is szívesen foglalkozom
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Futás, futópályák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest