Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
a.gabriel
üzenetére
A FLAC a legtöbb esetben nem gagyi, hanem CD minőségű, ellentétben a veszteséges tömörítésű MP3-mal.
Ha megbántad, ha nem, a Quattron egy csúnya zsákutca, amibe belerokkant a Sharp.Az, hogy mik között dolgoztál, éltél, nem jelent semmit.
(#193) Sinesol
Hiába csűröd, csavarod, ha egy szereplő kiesik a piacról, akkor kevesebben maradnak. Az más kérdés, hogy közben hányan lépnek be.
Sajnos sokszor a jók hullanak ki, méltatlanul, érdemtelenül. -
BBéci
legenda
válasz
a.gabriel
üzenetére
Quattron?

Jókora mellényúlást követtél el."Ez a sárga subpixel szerintem a képmegjelenítők világának egyik iskolapéldája a parasztvakítás fogalmára. Ha képminőségről és színhűségről beszélünk, akkor egy abszolút zsákutca. Értelmetlen hülyeség, ami könnyen okoz több kárt, mint hasznot és az a jó eset (mikor kellő munka és szerencse van mögötte, hogy ne ártson), ha nem okoz problémát (ha már a marketing kedvéért oda került)."
-
BBéci
legenda
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Igen, még 3-4 évig akarják erőltetni az LCD-t, addig látnak benne üzletet.
Hogy jön ide a Sony X900? Volt nálunk, teszteltük, sima LCD TV. Ha a Triluminosra gondolsz, az nem új paneltechnológia, csupán "szebb" színeket lehet vele előállítani. Ezt Sony sajtótájékoztatón és termékbemutatón hangsúlyozták. Konkrétan nem igaz, hogy színeit illetően jobb lenne az OLED-nél. Feketében kifejezetten tré, mint bármelyik másik LCD. -
BBéci
legenda
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nem lépnek ki, csupán egyelőre jegelik, mert a 4K LCD-vel hülyítik a népet, azzal kaszálnak hatalmas pénzeket.
Az LG OLED jelenleg még drága, horrorisztikusnak nem nevezném, de kezdetben a plazmák mellé Suzukit adtak ajándékba.
A Quantum DOT-ról majd akkor beszéljünk, ha lesz 55 colosban annyiért, mint most az OLED és nem sújtja az LCD-k minden nyűgje, leginkább a pocsék feketeszint. -
BBéci
legenda
válasz
Jim Tonic
üzenetére
OLED már itt van, kapható. Semmi másnak se híre, se hamva, ami helyette jöhetne.
Szurkolok, hogy kiküszöböljék a gyermekbetegségeit (kék pixel öregedés), mert az LCD szerintem sem való tévének.(#158) b.
A szobámban egymás mellé tettem egy 46 colos W905 és egy 50 colos GT60 tévét, úgy hasonlítottam össze a képminőségüket. Természetesen mindkettő átesett a kötelező műszeres kalibráláson. Nem volt vitás, hogy a 350000 forintos 50 colos plazma képminősége jobb, mint a 499900 forintos 46 colosé.(#153) DrJames78
Miért kellene a 3D szemüvegnek kizárnia a kívülről érkező fényeket. Alapszabály és magától értetődik, hogy 3D-t töksötétben kell nézni. Ha ezt eddig nem tudtad, most szólok.
-
BBéci
legenda
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Az a lényeg, hogy gyógyítsa meg. És ha valaki azért betegszik meg, mert idióta módon él, és cselekszik, akkor azt a szemébe kell mondani. Egyébként House leginkább a kollégáit nevezte idiótának.
Rendkívül érdekes és izgalmas sorozat volt, rajta van az egyik merevlemezemen az utolsó évad kivételével az összes. Azt kitöröltem, mert felbosszantott. Egyszer már újranéztem a meglévőket és nem utoljára.
Ha nem nézted, ne alkoss róla véleményt. -
BBéci
legenda
Teszteltünk, mértünk és kalibráltunk Sharp tévéket is és egyáltalán nem voltunk elájulva a színhűségüktől. Jók voltak, de semmi különös. A Samsungok, Sonyk legalább annyira jól, ha nem jobban szerepeltek.
Ismétlem, nem (csak) ránézésre, hanem műszerrel (is) vizsgálva.
Még a legendás, RGB LED háttérvilágítású XS1 is volt nálam, tudjátok, az került 52 colos méretben 9000 euróba. -
BBéci
legenda
A vibrálást azokon is látnád, mert a technológia kikerülhetetlen velejárója. Ugyanis nem folyamatosan világítanak a képpontok, mert akkor még jobban melegedne, gyorsan elégne a foszfor és alacsony lenne a mozgóképfelbontás.
Szerencsére csak az emberek 10 %-át zavarja a vibrálás, én például egyáltalán nem látom. Cserébe olyan a képminősége hogy 10 percenként rácsodálkozom, ámulok és bámulok. -
BBéci
legenda
Maga idejében a B6000 is és a G20 is nagyon jónak számított.
Haverod esete azért nem jó példa, mert a jelek szerint nem csak a kalibráltatást mulasztotta el, de még a beállításai sem lehettek normálisak. Ezt annak alapján állítom, nem csak feltételezem, hogy a G20 feketeszintje kiváló.
Két tesztből idézek: "great black levels"
Calibrated black level: 0,02 cd/m2
Éa a plazmák utóbbi években végbemenő fejlődését bizonyítja, hogy a GT60 feketeszintje 0,005 cd/m2. [link]Viszont a plazma témát be kellene fejeznünk, mert semmi köze a Sharphoz!
-
BBéci
legenda
Remek cikk, köszi!

(#52) kokobe
Sony sosem vásárolt Samsung panelt. Közös gyárat üzemeltettek, amiből egy ideje kiszállt a Sony.
Azzal sem értek egyet, hogy LCD fronton LG a nyerő. Hol, kinél, mi alapján?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest