Hirdetés
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic V2 - origami
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
foresz
tag
Gondoltam megosztom veletek, hogy a minap csináltam egy hardresetet a sáját és ismerősöm telefonján kb 1 év használat után. Nekem egy 6S 64Gb van, neki sima 6 16Gb. A végeredmény, hogy a 6s en 10Gb al több van a sima 6 on 5Gb helyet nyertem. Azért ez nem kevés, ajánlom mindenkinek.
-
negyedes
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
ha te "valos" MT akarsz, akkor dinnye kell neked. tudod 1 app egy CPU
amugy valos multitasking van minden modern OS-ben.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
1 feladat 1mag -> sok feladat sok mag -> kell sok mag -> rengeteg magja van -> dinnye -> dinnyén kell dolgozni
örülök, hogy segíthettem

-
arnyekxxx
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
van egy nempolkorrekt vicc aminek ez a poénja:
"Ne tetézd!"
igen. mindenki tudja, hogy müködik a multitasking
-
ROBOTER
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ugye te is érted, hogy amit belinkeltél, minden szóban cáfolja az állításaidat?
-
negyedes
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
akkor a te logikad alapjan dinnyeken kellene dolgozzunk.

inkabb ne eroltesd ezt ok?
-
törölt tag
válasz
negyedes
üzenetére
A tokozása és a mérete más. Az itt, hivatkozásként említett adatbiztonság szempontjából nincs köztük különbség. De, ha már itt tartunk, a telók belső tárhelye milyen technológiát használ? Pontosan ugyanilyet (MMC), csak más a csatolófelület. Így lesz eMMC, amiből e=embedded.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Húúú, az vmi nagyon zsír cucc lehet! Drága egy holo-adathordozó? Tudnál linkelni egy ilyen USB -s (esetleg USB + e-SATA) holokristályt?

Egyébként tényleg vicces az indoklás. A mikroSD, telón leginkább a nagyobb méretű médiatartalmakhoz szokott kelleni. Ezeknél, a mostani csatolófelülettel is tud 10MB/s -t. Mi lenne, ha a megszűntetés helyett, egy gyorsabb csatolófelületet raknának a telókba? Mellesleg, nekem a 10MB/s is megfelel. -
arnyekxxx
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
a valós multitaskingra gondoltam. ahhoz, hogy tényerges multitasking jöhessen létre, ahhoz 2 processzor kell,
tehát amikor te tálcára dobsz valamit, az is hibernálódik, csak a gép ereje miatt te nem veszed észre azt, hogy leáll/elindul.
Úristen, ezt te se gondolhatod komolyan. A win 3.x is tudta a multitaskot ( ha ugy irták meg a programot, hogy ne sajátítsa ki teljesen a processzort) a 95-től meg már az oprendszer osztja a processzoridőt, 1db 1magos processzoron is annyi programiot futtathatsz párhuzamosan amennyit akarsz, max lassul a végrehajás sebessége/program.
Egyébként meg már a SinclairQL is tudta a valós multitaszkingot 1984-ben csak sok valós haszna nem volt 7,5Mhz-en 128kb rammal.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
csak az SD kártya egy megbízhatatlan, a beépített tárhelytől lényegesen lassabb elromlásra (akár) hajlandó cucc.
Ehhez képest minden vérprofesszionális fotós is arra a megbizhatatlan cuccra készíti a megismételhetetlen fotókat a világ megközlíthetelen pontjaira eljutva és pl a Sandisk meg Samsung 10év garit vállal a kártyáira nem 1 évet mint az Apple a telefonjaira.
-
arnyekxxx
veterán
Ettől még a második évben mindenkire kötelező szavatosság nem válik jótállássá, és az Apple csak az 1 év kötelező jótállást adja saját állítása szerint.
http://www.apple.com/hu/legal/statutory-warranty/
"Magyarországon a kötelező jótállás szabályai szerint egyéves jótállás vonatkozik bizonyos tartós fogyasztási cikkekre, köztük az Apple márkájú termékekre is."
-
Halkow.
senior tag
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
+1 Ez így van, kétség kívül a legjobbak dolgoznak ott és minden el van előre tervezve, még egy esetleges hirtelen csökkenő népszerűség is.
Én az Apple részéről arra leszek kíváncsi hogy az idei ipadra milyen tervet találtak ki hogy népszerűbb legyen.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Tudom, de azzal maximalizálták a profitot, hogy ha eltörlik a 16-ot, és a legolcsóbb 32 lett volna (tavalyi 16-os áron), akkor sokan azt választják, és nem az eggyel drágábbat.
Ezzel a húzással zseniálisan elérték, hogy nagyon sokan eggyel drágábbat vettek.
-
alkatraz3000
őstag
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
a 64gb-os iphone a tavalyi 32-es áron megy

-
Arthuro_Adam
őstag
Profitmaximalizálás volt a cél, sokkal többen vették a drágábbat, mintha a 2. opció csak 32 GB lett volna.
-
Blyan
félisten
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Így van, és 5S idején találták ki a Space grey marketing dumát.
Amit a 6 is megkapott. -
Blyan
félisten
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Nem is hasonlít a kettő színe.

Amúgy Black/Slate vagy valami ilyesmi néven futott az i5 még.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ok, köszi.
-
alkatraz3000
őstag
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Szakértő újította fel teljesen. Ismerem, nem idegen, ez a szakmája.
-
-
haddent
addikt
válasz
üzenetére
USB meghajtó kezelése telefonról szerintem irreális elvárás. Ha van akkor jó. Ha nincs akkor hekkeld meg magadnak hogy legyen. De gyárilag ezt engedélyezni veszélyeket rejthetne, nem véletlenül nincs. Meg most miért várjuk el ezt ha még bővíthető SD kártya sincs már a samukban sem..?
A másik példád pedig a fejlesztők széthúzása, bénázása és egyéni faxsága. Egyébként feltalálták már az eseményvezéreltséget ami miatt nem kell folyamatosan zabálni a memóriát, procit és legfontosabb hogy az energiát (akksi). A változások egy központi rendszeren keresztül hívogatják ide-oda egymást és ugyanazt kapod, csak fagyaszthatod a dolgokat nem kell futtatni ész nélkül.
De amint az akksi ipar lép egy nagyot és 1 hétig fog egy okosteló futni azt mondom hogy igazad van és szarni az egészre, legyen 8 magos SoC, 10 giga ram az akksi meg úgyse fogy el, ám legyen, tudjon minden hülyegyerek fejleszteni legyen meg az öröm és készülhessen még sok fingást imitáló applikáció, legyen a menő a Java a garbage collectorával együtt, nem kell optimalizáció, amit egyszer elindítunk fusson a világból úgyse fogy el egyik erőforrás sem.
Na addig viszont szó sem lehet róla 
-
törölt tag
Sztem az általam említett igények alapjai teljesen általános, hétköznapi szituk. Egy USB meghajtó kezelése sztem nem valószerűtlen igény a mai világban. Értem én, hogy van Iphone -hoz is, de az megint csak egy speciális eszköz. Az nem ugyanaz, mint egy közönséges pendrive, vagy egy kártyaolvasó. De, ettől még nem gondolnám, hogy PC -s privilégium kéne legyen, amikor egy olyan eszköz van a kezemben, aminek a számítási teljesítménye nagyobb, mint amit pár éve egy laptop tudott. De, ha szted ez irreális, akkor írok egy másik példát, amin épp most ügyködök. A főnököm Iphone -t használ és gyakran küld róla címeket. Ezek tök jók lennének, csakhogy a Google Térkép alkalmazás nem hajlandó megnyitni. (Kíváncsi lennék, hogy ez fordítva is így van? Tehát, egy Gmaps linket megnyit az Iphone térkép?). Mi a megoldás? Vegyek Iphone -t? Megnéztem, hogy a két adat között, mi az eltérés. Az url eleje más, de maga az infó u.a. "http://maps.apple....", vs "https://maps.google.....". A Google -nek ehhez kb. 1 sort kellett volna átírnia a Térkép alkalmazásban, de nem tette. Ettől még nem kell Iphone -t venni. Lehetne kézzel is átírogatni, de szerencsére Androidon ott az E-Robot. Rábökök az üzenetben a linkre és vágólapra másolom. A Robot figyeli a vágólap változását és ha az új tartalomban szerepel a "http://maps.apple" kifejezés, akkor dob egy kérdést, hogy konvertáljon -e. Ha igenre bökök, akkor kicseréli a szöveg elejét és visszaírja a vágólapra. Rábökök és máris nyitható Térkép alkalmazásban.
Na, én az ilyen lehetőségekre gondolok rugalmasság alatt. Ez sem PC -s dolog, nagyon is okostelós élethelyzet Viszont, a megoldáshoz elengedhetetlen, hogy a Robot folyamatosan fusson a háttérben. Ezt egyáltalán nem tartom erőforrás pazarlásnak, mivel több más alkalmazást képes helyettesíteni. -
haddent
addikt
válasz
üzenetére
Hát akkor te vegyél PC -ét minden kínjával együtt
Ne menjünk bele, de meg vannak a maga okai a miérteknek. Azért olyan az iOS, mint amilyen, megbízható. Egyszerre nem lehet ultimátum globális mindenre való ÉS biztonságos optimalizált. Ilyen egész egyszerűen nincs.másik hsz.-edre: milyen lebutításról beszélünk? Mit vár el egy felhasználó a telefontól? Hát nem azt hogy hdd -ét meg pendriveot kezeljen és a háttérban pazarolja az akksi és a mobilnetet miközben akár vígan lopkodják az adataidat is. A "más liga" (jobban mondva kategória) még okés, de a hierarchia már nem. Hidd el jobban jár a droid ha ilyet nem próbálunk meg felállítani csak kimondjuk hogy "más a célközönség".
Fejvadi van fogalmam. Már leírtam, hogy használtam fél évig Sony Xperia Z2 -őt, Snapdragon 801, 3gb ram. Csak 4 mag, de az erős. (A 8 mag sem 8 mag ha már itt tartunk hanem 2x4, ami nem csak marketing átfogalmazás, hiszen tök más a felhasználásuk... Inkább energiatakarékosság a cél, mint nyers erő).
Tessék nézni bencsmárkot ha már hajlítgatni akarjuk a tér-időt. Egyébiránt meg "szarni rá" és valós életbeli példákat nézni.
Engem kilóra a saját kényelmem vett meg maximum. Volt droidom, nem egy, mindig aktuális csúcskészülék. Mindig a legjobb romokat pakoltam rá törődtem vele, értettem hozzá. Valamiért itt kötöttem ki. Úgy mondanám hogy ezzel nem kell törődnöm megbízható társ. Számomra a droid nem volt az soha. Persze ebben a pszichológia is szerepet vállalt, hiszen tudtam mik folynak a háttérben, és ez már bizalmatlansággal tölt el.Egyébként nem értelek. Egyszer azt mondod nézzük meg mire képes, majd amikor linkelnek független böncsmárkót akkor meg sírsz hogy nehogy már megnézzük.
-
alkatraz3000
őstag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
A 64-es 32-es árban van. Amúgy 14 elérhető egy 16-osbol. Bőven el lehet férni, mert a fényképek thumbnailje van csak a telefonon, tehát pár kb-ot foglal egy fotó, videóval is ez az helyzet.
USB meg megoldható, van iPhone-hoz pendrive.
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Hogy a programok mit csinálnak a tálcán, azt nem tudom, de a böngészőből a letöltés nem szakad meg, a torrent is remekül megy, vírusirtók is szépen futnak, de találkoztam már olyannal is, hogy játékot tettem tálcára szünetelés nélkül és mire visszaléptem, nem az fogadott, ahol ott hagytam. Az viszont biztos, hogy egymás mellé több ablakot is ki lehet rakni, amikben futhatnak egy időben alkalmazások, amik bár valójában nem egy időben futnak, de nem is állnak le amíg egyik másik ablak aktív.
A tényleges multitaskhoz egyébként elég 2 mag is, ahány proci/mag van, annyi folyamat futhat egyszerre, egy időben.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Pl. A 16GB-os telón, amiből kb, 7-8 GB szabad , akkor normálisan elférni, ha programokat, pár játékot, kedvenc 200-300 számot, és videókat csinálsz, képeket tárolsz, esetleg környező országok Offline térképét. Nagyon necces és nézegetni kell, a tárhelyet. 32 GB -osat ami már elég lenne kihagyták, helyette baromi drágán 64GB van. Ez lenyulalás. Remélhetőleg lesz 32 GB-os, mert ez genyóság így.
-
batai15
félisten
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Én mondjuk torrent kliens , otg tudnák mondani .De ezeket simán beáldoznám ha így lenne.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Elhiszem, hiszen ez sokkal bonyolultabb neked, mert ebben az ikont is át lehet helyezni.
Ki is szálltam a beszélgetésből, senkit nem akarok semmiről meggyőzni. Ha egyszer megfelelően fog működni és szabad kezet ad, benevezek egyre én is. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Nem tünt fel, hogy 2015 van és sok volt a fejlődés és lesz is még idén?
Tudod mire jók ezek a tesztek. Az Androidnál sem érdekel az AnTuTu sem, csak hozzávetőlegesen. 60 ezres AnTuTu-nál is akadhat a rendszer és 42 ezresnél is pörgős a rendszer. Azért volt mát pát 6+ a kezemben és csak annyit mondtam magamban "türelem rózsáz terem" A napi használat mondja meg mit tud egy telefon és nem a szintetikus elemző programok. Abban biztos vagyok, ha a Dzsunkám csak annyit tudna, mint a divattelefonod, rég túladtam volna rajta. Az iPhonos haverjaim előszeretettel tapizzák ezeket a Dzsunkáimat és beismerik, hogy az övék semmivel nem jobb, de még csak minőségben sem. Amikor, kérdem, miért adsz akkor 3x annyit azért? Jön a komoly indok, hát azért csak nem fog elővenni egy Kínai telefont mások előtt. Teljesen meg is értem, mert ln sem égetném magam sehol egy iPhone-nal.(#227) Tibee86
Biztosan az vagyok, ha elfogódottságnak számít, hogy nem fizetek olyanért 3x annyit, ami semmivel nem jobb, semmivel nem több. Engem nem lehet megvezetni ilyen kijelentésekkel, hogy "Akkor vagy valaki, ha ezt veszed" "Közénk tartozol és ez kiváltság" "Gazdag embernek iPhone van, a szegénynek meg Androidja" Túl sokat éltem az USA-ban, hogy ezeken csak mosolyogjak. Ott is láttam ki az aki ezt veszi, meg itt is látom (tisztelet a kivételnek) Használjátok egészséggel, már amire lehet és enged. -
törölt tag
válasz
hdanit610
üzenetére
Samsung -ban véletlenül kicsit otthonosabban mozgok, mint a többi gyártó megoldásaiban. Hogyhogy nem tudsz visszaállni? Van a gyári PC -s alkalmazás, a KIES. Na, azt kell elfelejteni! Kb. 5 évig Samuztam, de a KIES -nek még a kezelőfelületét sem láttam. Odin -t kell használni és arra az Android verzióra állsz vissza, amelyikre akarsz. De, mivel a 4.2 és a 4.3 is ugyanaz az Android főverzió, ugyanaz a partíciókiosztásuk. Ha az nem változik, akkor a visszaálláshoz még PC sem kell. Símán, telóról tudsz downgrade -elni.
-
hdanit610
aktív tag
válasz
üzenetére
Most is megvan az S3. Egy traktoros játékkal játszottam tegnap, majdnem tele akksival raktam le, most reggel nézem és ki van kapcsolva. Nem zártam be a futó alkalmazásokat és csontra merítette a telót, mást nem tudok elképzelni, hiszen azon kívül csak egy yahoo weather és egy Wifi analyzer van rajta (utóbbi miatt vettem meg, mert ez nagyon hasznos).
Tudom, így jártam. Még tanulom, hogy ne szívasson meg többet. Sajna az S3-at bevallottam elrontotta a Samsung a 4.3-as frissítéssel, bugos, ócska, visszaállni meg nem lehet 4.2.2-re. Marad a főzött romokkal való ügyeskedés, na ehhez nem vagyok hozzászokva iPhone használóként, de szép kihívás lesz jó telót csinálni az S3-ból.
Mindig van második telóm, hol egy alma, de jellemzően valamilyen droidos cucc a wifi progi miatt.Látom az iOS-nek és az iPhone-nak is a hibáit, nem vagyok sorbanálló elvakult fan, de kétségtelen, hogy a többi rendszert kipróbálva az iOS a megfelelő számomra.
-
törölt tag
Sosem állítottam, hogy csak az Iphone tulajok között vannak olyanok, akik hajlamosak eltúlozni a rendszer képességeit és azt sem, hogy minden Androidot használó tárgyilagosan áll a különbségek taglalásához.

Erről a pillanatnyi állapotban befagyasztós módszerről nem tudtam, de érdekes feature. Tetszik. Kíváncsi lennék arra, hogy megoldható lenne -e Androidon. Talán vmi SWAP -pal, vagy ramdisk -kel össze lehetne hozni.
-
batai15
félisten
A wp csak hasonló nem ? Push elég hetikus volt meg sok betöltö képernyő ..
-
alkatraz3000
őstag
nekem sikerült 180-ért vennem független készüléket, amit ha beviszek hibával másnap kapok egy új telefont. amúgy mit kéne mutatnom neked, hogy elhidd, az iphone az élmezőnyben van teljesítmény terén

vagy akkor te is az az ember vagy, aki szerint a Pentium D processzor a 3.5ghz-es sebességével erősebb, mint egy i5-ös?

-
Fejvadi
nagyúr
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ne a mesét nézd, hanem a valóságot.

Az én dzsunka szarom, nem 8 magos és nem is 4 giga RAM-os
Ez csak egy 4 magos, 3 Giga RAM-mal, viszont ezt lehet használni rendesen, nem csak mutogatni. Sose próbálj ki egy ilyet, mert nehéz lenne beismerned magadnak, miért is fizettél 3x annyit. Az a telefon még a testre szabhatóságtól is messze áll. Egy funkcióhiányos divat csak. Most rendeltem egy olyan dzsunka vackot, amit majd félmillióért te is megkapsz kb. 2 év múlva, mint hatalmas újítást és hamar le is védik, csak addigra a Dzsunkánál már elavultnak számít. -
törölt tag
válasz
hdanit610
üzenetére
Sztem ezt nagyon kevesen értik. Aki érti, az biztos nem mutogat 66MB szabad RAM -os screenshotokat, mert tudja, hogy semmi értelme, hiszen nem lehet ilyen alacsony küszöbérték, ha esetleges háttérfolyamatokra is kell tartalékolni erőforrást. Szóval, hagyjuk ezt a "mindenki értette" dolgot! Te viszont eljöhettél volna egy Androidos topikba, amikor még az S3 -ad volt, mert lehet, hogy meg tudták volna mutatni, hogy miként tudnád hatékonyabban használni. Kétségtelen, hogy ha egy eszköz több lehetőséget ad, akkor azok kezelése több tanulnivalót jelent. Nem vitatom, hogy erre egy kevesebb lehetőséget adó, ezért a kezelését könnyebben elsajátítható rendszerre áttérés is egy megoldás. Csak az összehasonlításnak nincs értelme.
-
alkatraz3000
őstag
-
Fejvadi
nagyúr
Neked lövésed sincs, mit tud 8 magos 4Giga RAM-al. Egy ilyen Android, ráhajlítja a bádogot a teflonodra, ha 1 méternél közelebb teszed hozzá az asztalon. Érdekes módon akik drága pénzért veszik az iPhone-t, nekik, mindig minden csodálatos. Igen sokan kapják cégesen és ők valahogy rengeteg idegesítő dologgal találkoznak napi szinten. Téged is kilóra vett meg egy cég logója.
(#175) Somatom
Pontosan. Összesen nincs annyi RAM benne, mint ami nekem is tartalékban (1,8) megmarad, de az iPhone hidd el annyira takarékos, hogy 1Giga RAM-bol, erős használat mellett is tartalékban tart 1,2 Gigát. -
alkatraz3000
őstag
a valós multitaskingra gondoltam. ahhoz, hogy tényerges multitasking jöhessen létre, ahhoz 2 processzor kell, nem 2 mag, 2 proci. asszem kb valós multitaskra mobil eszközöknél csak a nexus 10 lehetne képes. tehát amikor te tálcára dobsz valamit, az is hibernálódik, csak a gép ereje miatt te nem veszed észre azt, hogy leáll/elindul. persze, mint az iOS esetén is, itt is vannak kivételek, mint a zene/filmlejátszás.
minden windows, osx, szerintem linux is.
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Melyik windows és melyik "így"?

-
törölt tag
Nálam gyakori eset, hogy egy wifis helyen valamit csinálok az előtérben, miközben a háttérben fut a letöltésvezérlő. Ennek nem lenne sok értelme, ha közben bezárná, vagy fagyasztaná az OS.
Egyébként most jut eszembe, hogy Androidon, ha előcsaljuk a fejlesztői menüt, akkor abban van háttérfolyamat korlátozás. Én még 1GB ram -nál sem használtam, mert inkább a Robotnak adtam meg, hogy mikor, mit zárjon be és mit hagyjon mindenképpen futni. Persze, nem task killes bohóckodással, hanem valós tiltással (fagyasztással).
-
hdanit610
aktív tag
Aki beleköt az iPhone-ba, az az árát sosem hagyja ki a hátrányok közül. Én sem mondom, hogy olcsó, sőt, tényleg mocsok drága tud lenni bizonyos változata. Viszont ez így működik: az Apple ennyire tartja, neki ennyiért éri meg adni, ha megveszik, akkor megveszik, ha nem, nem. Cserébe, sokkal jobban tartja az árát. Valamit, valamiért.
Somatom: Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy utána járjon az iOS előnyeinek és hátrányainak és ezeket össze tudja hasonlítani a saját preferenciáival. Ha neked ennyire nem felel meg, akkor rendben, ne feleljen meg. Mindenki másra használja a telefonját: nekem pl. nagyon fontos az állandó vpn, ssh, push mail, sokszor navi, fényképező, teamviewer, iMessage, Facetime. Nem szoktam ezeket kilőni egyesével, mert tudom, hogy nem zabálják az erőforrásokat, de pl. az S3-on már néhány alkalmazás megnyitása után kezd akadozni, vergődni a rendszer, mert mindent futtat a háttérben. Emiatt, ha hívást akarok kezdeményezni, akkor a többezres kontaktjaimat másodpercekig tölti be és darabos az egész működése. Most akkor minden droidos topikba menjek be és mondogassam, hogy én erre+arra használom a droidot és mennyire gáz, meg kaki, meg hulladék? Elsőre is megértette mindenki, hogy te kamionozol, neked droid kell, másnak meg megfelel az iOS.
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
A messengert bezárja, csupán push értesítéseket enged neki, de amúgy nem fut a program, nem használ erőforrást.
A számológépben nekem az is megvan, amit 3 hete számoltam, akkor menő vagyok?
Az iOS lefagyasztja az appokat a bezáráskori állapotukban és ezt az állapotot menti a ramba, mint a windowsnál a hibernálás. Amikor újra megnyitod, az akkori állapotot indítja el, ezért úgy tűnik, mintha végig futott volna a háttérben, miközben nem. Sok online program esetében trükközik még, hogy néha (10-20-30 percenként) egyszerre felengedi az összes progit a netre, hogy frissítsék az adataikat (pl. egy hírolvasó), így amikor megnyitod, új tartalmakat látsz, ezért jogosan hiheted, hogy futott a háttérben, miközben éppen csak 1-2 percet kapott a netből, ami alatt lehúzta az újdonságokat. Emellett persze vannak progik, amik ténylegesen futnak a háttérben, mint a zene vagy gps, de a legtöbb app 10 perc után hibernálásra kerül.
Átlagos felhasználásra ezek okos dolgok és emiatt jóval kevesebb erőforrást igényel az iOS hardverből és aksiból is. Androidon a programok teljes értékűen futhatnak a háttérben, ami sokkal több vasat kíván és sok program ténylegesen fut is (többek között a launcher is - jobb esetben). Tulajdonképpen ez tényleg alma-körte hasonlítás, ha objektívek maradunk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai és egyik sem jobb a másiknál, csak más.
-
Halkow.
senior tag
Én sokáig gondolkodtam hogy az Alka után használt! i6+ - t veszek, ki is próbáltam tetszett de 16GB Tárhely a mai világban nekem édes kevés lenne, a 64GB pedig majdnem 2x annyiba kerül! . Aztán vannak kötöttségek(de igazából nem érdekelt ha van egy stabil rendszerem, amire normális appok vannak) . Páran mondták hogy érdemes lenne nexus-t(amin stock droid van és nincs szétcseszve mint alkánál khmm) vagy O+O-t kipróbálni, és erre jutottam én is, jelenleg nem vagyok egyszerűen hajlandó majdnem 180-200-at kiadni a 64GB-s ért. 70-90K körül már kapni használtan O+O 64GB tárhelyel 3GB Rammal ha azzal is elégedetlen leszek akkor egyértelmű hogy iphone...
-
alkatraz3000
őstag
válasz
üzenetére
nyilván nem minden olyant ZÁR be, amire akkor éppen szükséged van. tehát a navigáció pl sosem fog leállni, a podcast sem áll le neked sosem, a zene sem fog megállni sosem, a messenger sem és rengeteg más program sem. Sőt, 3 napja számoltam össze valamit a számológépen, most megtaláltam a multitaskban, és onnan folytattam azonnal.
amúgy meg van iphonehoz készült pendrive, nem apple által.
-
törölt tag
Ezt értem és nincs is ezzel problémám. El tudom fogadni, hogy nem az én világom. Az Androidos összehasonlítást nem értem. Nekem úgy tűnik, hogy tök más ligában játszik a két rendszer. Nyilvánvaló, hogy minden egyes plusz funkció erőforrást igényel. Sosem tudjuk meg, hogy mennyire lenne gördülékeny az Android, ha lebutítanánk egy Iphone képességeihez. Nyilván könnyebben fut az Iphone 1GB ram -mal, ha nem történhet vele olyan, felhasználó által igényelt, váratlan esemény, amire erőforrást kell tartalékolnia. De, az én olvasatomban ez egy rendkívül hamis "előny".
-
törölt tag
Nálam pont a PC -s tulajdonságok hiánya miatt vérzik el az IOS. Minél többet tudok meg róla, annál érthetetlenebb. Mi az, hogy 10 perc után bezárogat? Eldönti helyettem, hogy nekem mi a fontos? Amíg a háttérben dolgoztatom valamin, addig az előtérben hagy csinálhassak mást! Az b..na be, ha nekem a boot -tól, a leállásig nem futna a háttérben az E-Robot. Attól, hogy a háttérben van, még a legfontosabb alkalmazásom marad. Miatta okos igazán a teló. Kapok a főnököm Iphone -járól egy helyadatot és majd manuálisan fogom szerkesztgetni (ha már a Google nem volt képes megoldani ezt a "bonyolult" problémát)? Nyilván, a háttérben futtatáshoz több erőforrásra van szükség. De, ha erre nem képes és még egy nyomorult pendrive -ot sem képes lekezelni, akkor az az eszköz buta, mint a főd. Hogy előrébb lennék a gördülékenységével! Nézegethetem, mert használni lóf...ra se tudnám. De jó lenne!
-
hdanit610
aktív tag
Félreértesz. Nem vagyok megsértődve, csak egyszerűen minden almás hír topikjában ez megy. A legtöbb esetben olyanok írják ezeket, akik még életükben nem használtak iPhone-t, csak a benchmarkokat nézik, meg a számokat és az alapján fikázzák. Jómagam végigjártam a fokozatokat, 2G-től kezdve minden modellem volt (csak 5C nem), a legjobban az 5S-t szerettem (most 6-os van). Ja, és mind 16GB-os volt, se több, se kevesebb, mégis mindig elfértem rajtuk - hogy ontopic is legyek.
Szóval nyitott ajtókat döngetsz, én napi szinten használom az iOS-t minden korlátjával és előnyével.
(#205) alkatraz3000

-
haddent
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
A durva az, hogy fényképezőgépek, ha lehet, még jobban a beágyazott rendszerek közé tartoznak. A telefon is az volt még amikor elkezdték ezt, aztán ma már persze pc iparrá fejlődte ki magát és van kissmillió erősebbnél erősebb sokmagos brutális hardver meg miegyéb. Egyedül ez viszi a szekeret, mint ahogy a pc -ét is de ebbe most ne menjünk még jobban bele

másik hsz. -edre: erről van szó. A sok hétköznapi nagymenőnek nagyon megy a lenézés/köpködés ha valaki minden pénzét és energiáját a szenvedélyébe öli, legyen az telefon, pc, autó vagy bármi más. Bezzeg amikor ők még hasztalanabb és kevésbé maradandó baromságokba ölik (pia, cigi, drog, buli miegyéb) az már fasza mert az normális
(csak mondjuk normál != átlag) Szvsz. egyik se teljesen komplett de ha neki jó és másnak nem árt akkor nem kell elítélni csinálja ő bajahdanit610 na mi a helyzet mi fáj?
Egy pár hsz. -el olvass már vissza kérlek, ott tárgyaltuk ki, hogy igen, laposra veri a középkategóriás droid hardvere is a csúcs iphone/ipadet is .Kivételesen még akár össze is lehet hasonlítani a hardvereket, hisz ARM mindkettő úgy sac/kb Sőt valszeg a böncsmárkokban is. Majd térjünk vissza a témára, ha valós használatban iphone -nal problémába ütközöl az erő hiánya miatt szerintem. Illetve ha túl oldalt meg nem -
hdanit610
aktív tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Csak a szokásos lesz: iSheep, sznob, agyatlan idióták, túlárazott luxustermék, ami a felét sem éri, stb... ja, és középkategóriás droidok laposra verik.
-
janeszgol
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ne menjünk bele, de meg vannak a maga okai a miérteknek. Azért olyan az iOS, mint amilyen, megbízható. Egyszerre nem lehet ultimátum globális mindenre való ÉS biztonságos optimalizált. Ilyen egész egyszerűen nincs.

azért a benchmarkok szerint ez az ráhajlítja a bádogot nem igen sikerülne a dzsunka sz.rodnak. általában pariban vannak ezek.