Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz negyedes #266 üzenetére
A tokozása és a mérete más. Az itt, hivatkozásként említett adatbiztonság szempontjából nincs köztük különbség. De, ha már itt tartunk, a telók belső tárhelye milyen technológiát használ? Pontosan ugyanilyet (MMC), csak más a csatolófelület. Így lesz eMMC, amiből e=embedded.
-
törölt tag
válasz arnyekxxx #264 üzenetére
Húúú, az vmi nagyon zsír cucc lehet! Drága egy holo-adathordozó? Tudnál linkelni egy ilyen USB -s (esetleg USB + e-SATA) holokristályt?
Egyébként tényleg vicces az indoklás. A mikroSD, telón leginkább a nagyobb méretű médiatartalmakhoz szokott kelleni. Ezeknél, a mostani csatolófelülettel is tud 10MB/s -t. Mi lenne, ha a megszűntetés helyett, egy gyorsabb csatolófelületet raknának a telókba? Mellesleg, nekem a 10MB/s is megfelel. -
törölt tag
Sztem az általam említett igények alapjai teljesen általános, hétköznapi szituk. Egy USB meghajtó kezelése sztem nem valószerűtlen igény a mai világban. Értem én, hogy van Iphone -hoz is, de az megint csak egy speciális eszköz. Az nem ugyanaz, mint egy közönséges pendrive, vagy egy kártyaolvasó. De, ettől még nem gondolnám, hogy PC -s privilégium kéne legyen, amikor egy olyan eszköz van a kezemben, aminek a számítási teljesítménye nagyobb, mint amit pár éve egy laptop tudott. De, ha szted ez irreális, akkor írok egy másik példát, amin épp most ügyködök. A főnököm Iphone -t használ és gyakran küld róla címeket. Ezek tök jók lennének, csakhogy a Google Térkép alkalmazás nem hajlandó megnyitni. (Kíváncsi lennék, hogy ez fordítva is így van? Tehát, egy Gmaps linket megnyit az Iphone térkép?). Mi a megoldás? Vegyek Iphone -t? Megnéztem, hogy a két adat között, mi az eltérés. Az url eleje más, de maga az infó u.a. "http://maps.apple....", vs "https://maps.google.....". A Google -nek ehhez kb. 1 sort kellett volna átírnia a Térkép alkalmazásban, de nem tette. Ettől még nem kell Iphone -t venni. Lehetne kézzel is átírogatni, de szerencsére Androidon ott az E-Robot. Rábökök az üzenetben a linkre és vágólapra másolom. A Robot figyeli a vágólap változását és ha az új tartalomban szerepel a "http://maps.apple" kifejezés, akkor dob egy kérdést, hogy konvertáljon -e. Ha igenre bökök, akkor kicseréli a szöveg elejét és visszaírja a vágólapra. Rábökök és máris nyitható Térkép alkalmazásban.
Na, én az ilyen lehetőségekre gondolok rugalmasság alatt. Ez sem PC -s dolog, nagyon is okostelós élethelyzet Viszont, a megoldáshoz elengedhetetlen, hogy a Robot folyamatosan fusson a háttérben. Ezt egyáltalán nem tartom erőforrás pazarlásnak, mivel több más alkalmazást képes helyettesíteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hdanit610 #231 üzenetére
Samsung -ban véletlenül kicsit otthonosabban mozgok, mint a többi gyártó megoldásaiban. Hogyhogy nem tudsz visszaállni? Van a gyári PC -s alkalmazás, a KIES. Na, azt kell elfelejteni! Kb. 5 évig Samuztam, de a KIES -nek még a kezelőfelületét sem láttam. Odin -t kell használni és arra az Android verzióra állsz vissza, amelyikre akarsz. De, mivel a 4.2 és a 4.3 is ugyanaz az Android főverzió, ugyanaz a partíciókiosztásuk. Ha az nem változik, akkor a visszaálláshoz még PC sem kell. Símán, telóról tudsz downgrade -elni.
-
törölt tag
Sosem állítottam, hogy csak az Iphone tulajok között vannak olyanok, akik hajlamosak eltúlozni a rendszer képességeit és azt sem, hogy minden Androidot használó tárgyilagosan áll a különbségek taglalásához.
Erről a pillanatnyi állapotban befagyasztós módszerről nem tudtam, de érdekes feature. Tetszik. Kíváncsi lennék arra, hogy megoldható lenne -e Androidon. Talán vmi SWAP -pal, vagy ramdisk -kel össze lehetne hozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hdanit610 #216 üzenetére
Sztem ezt nagyon kevesen értik. Aki érti, az biztos nem mutogat 66MB szabad RAM -os screenshotokat, mert tudja, hogy semmi értelme, hiszen nem lehet ilyen alacsony küszöbérték, ha esetleges háttérfolyamatokra is kell tartalékolni erőforrást. Szóval, hagyjuk ezt a "mindenki értette" dolgot! Te viszont eljöhettél volna egy Androidos topikba, amikor még az S3 -ad volt, mert lehet, hogy meg tudták volna mutatni, hogy miként tudnád hatékonyabban használni. Kétségtelen, hogy ha egy eszköz több lehetőséget ad, akkor azok kezelése több tanulnivalót jelent. Nem vitatom, hogy erre egy kevesebb lehetőséget adó, ezért a kezelését könnyebben elsajátítható rendszerre áttérés is egy megoldás. Csak az összehasonlításnak nincs értelme.
-
törölt tag
Nálam gyakori eset, hogy egy wifis helyen valamit csinálok az előtérben, miközben a háttérben fut a letöltésvezérlő. Ennek nem lenne sok értelme, ha közben bezárná, vagy fagyasztaná az OS.
Egyébként most jut eszembe, hogy Androidon, ha előcsaljuk a fejlesztői menüt, akkor abban van háttérfolyamat korlátozás. Én még 1GB ram -nál sem használtam, mert inkább a Robotnak adtam meg, hogy mikor, mit zárjon be és mit hagyjon mindenképpen futni. Persze, nem task killes bohóckodással, hanem valós tiltással (fagyasztással).
-
törölt tag
Ezt értem és nincs is ezzel problémám. El tudom fogadni, hogy nem az én világom. Az Androidos összehasonlítást nem értem. Nekem úgy tűnik, hogy tök más ligában játszik a két rendszer. Nyilvánvaló, hogy minden egyes plusz funkció erőforrást igényel. Sosem tudjuk meg, hogy mennyire lenne gördülékeny az Android, ha lebutítanánk egy Iphone képességeihez. Nyilván könnyebben fut az Iphone 1GB ram -mal, ha nem történhet vele olyan, felhasználó által igényelt, váratlan esemény, amire erőforrást kell tartalékolnia. De, az én olvasatomban ez egy rendkívül hamis "előny".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam pont a PC -s tulajdonságok hiánya miatt vérzik el az IOS. Minél többet tudok meg róla, annál érthetetlenebb. Mi az, hogy 10 perc után bezárogat? Eldönti helyettem, hogy nekem mi a fontos? Amíg a háttérben dolgoztatom valamin, addig az előtérben hagy csinálhassak mást! Az b..na be, ha nekem a boot -tól, a leállásig nem futna a háttérben az E-Robot. Attól, hogy a háttérben van, még a legfontosabb alkalmazásom marad. Miatta okos igazán a teló. Kapok a főnököm Iphone -járól egy helyadatot és majd manuálisan fogom szerkesztgetni (ha már a Google nem volt képes megoldani ezt a "bonyolult" problémát)? Nyilván, a háttérben futtatáshoz több erőforrásra van szükség. De, ha erre nem képes és még egy nyomorult pendrive -ot sem képes lekezelni, akkor az az eszköz buta, mint a főd. Hogy előrébb lennék a gördülékenységével! Nézegethetem, mert használni lóf...ra se tudnám. De jó lenne!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erről már több helyen olvastam. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy ilyen tapasztalati, technológiai és anyagi háttérrel hogy tudnak ekkorát hibázni. Ebben a chinafonban is vannak fura dolgok, de egyrészt nem ekkora csúfságok, másrészt harmadába kerül, mint egy S6. Sok évig Samuztam, szerettem őket. Persze, nem úgy, gyárilag, hanem, ahogy én akartam és egyben ez is a lényeg, amiért szerettem őket. Mert gyúrhatók voltak. Aztán jött a KNOX és számomra itt véget ért a Samu story. Pedig, egy dual SIM -es Note -ot nagyon bírnék. De, most új, érdekes dolgokat látok feltűnni. Meizu MX4 Ubuntu Edition Még távol van (bár 25. -től az EU -ban is kapható), fejlődnie kell, de remélem, egyszer olyan viszony alakul majd ki köztünk, mint anno, az Androiddal, mielőtt a Google belekezdett ebbe a korlátozósdiba.
-
törölt tag
Az ilyesmi sosem fekete/fehér. Az biztos, hogy Androidon futhat realtime a háttérben. Pl. a navik is dumálnak a háttérből, a letöltésvezérlők is végzik a dolgukat és a szerverek sem állhatnak le. Persze, a rendszer bezárogat, ha memóriakorláthoz ér, de ez ma már tényleg az alulméretezett dzsunkafonokra jellemző. Meg, ez a memóriapazarlás sem úgy van. Az alkalmazások is különböző memóriaszinteket használhatnak. Egy böngésző nem ugyanannyi RAM -ot használ, ha 1GB az össz, mint ha 3GB. Az vitathatatlan, hogy az egy gyártó, egy rendszer, kevés hardver miatt az Apple, optimalizálás terén hatalmas előnyben volt. Azért írom múltidőben, mert ez az előny csak addig érezhető a felhasználásban, ameddig a hardverelemek ár/érték aránya nem teszi lehetővé, hogy egy kevésbé optimalizált rendszer "vassal" pótolja a veszteséget. A Google -nek már alapból nem lett volna szabad hagyni, hogy 512MB RAM -mal lehessen Androidos teló. De, ma már a kínaiak között is legalja kategória, amiben csak 1GB van. Az SGS2 -mön bizony, ennyinél még trükközni kellett. De ezen a telón a 3GB -nál már minden mindegy. A Dolphin amúgy sem a spórolásról híres. Nálam minden aktiválva van. Az asztali nézettől, a flashen át, a képek állandó betöltéséig. Plusz az E-Robot a legmagasabb prioritással, meg a többi. Meg se kottyan a telónak. Szvsz. ez az Apple előny már elmúlt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz alkatraz3000 #180 üzenetére
Ezt nem gondolhatod komolyan. Az előbb írtam, hogy megnyitott böngészővel volt 1,8GB szabad RAM. Mégis, miket indíthatnék, amiktől ez le tudna menni 66MB -ra? Ha két böngészőt, meg egy letöltésvezérlőt futtatnék a háttérben, fölötte a Waze -t, azon meg floating kisablakban egy Youtube videót, akkor sem tudnám ennyire felzabáltatni a RAM -ot.
-
törölt tag
válasz alkatraz3000 #176 üzenetére
Bocs, de nem vágom, hogy mi lenne a lényeg. Azt látom, hogy megy a Waze, meg valami monitorozó, ami 66MB szabad ramot mutat. De mit kéne ezen reprodukálni Androidon?
-
törölt tag
Sztem az fizikai képtelenség. Az én telómban nincs 4GB, "csak" 3. Az előbb, a futó böngészőt háttérbe rakva megnéztem, hogy mi a szitu. Nem tudom, hogy mennyit pazarolt el fölöslegesen az Android, de azt igen, hogy most van 1,8GB szabad RAM -om, ami, ha jól tudom, akkor 800MB -tal több, mint amennyi az i6 -ban összesen van. Tehát lehetetlen, hogy az Iphone ekkora tartalékkal rendelkezzen. Vagyis, biztosan nem tudhatja ugyanazt. Ez akkora tartalékot jelent, hogy akár fél napig is képes lenne, 6-8 megnyitott lappal, háttérben tartani a böngészőt. Kellene azon gondolkodnom, hogy eközben mennyire pazarló a rendszer? Persze, nézhetjük úgy is, hogy akkor meg fölösleges ennyi. Lehet, de mit tehetnék? Mind a 3GB benne volt a 80 rugós árban. Mondtam volna azt, hogy nem kérem, mert túl sok a RAM?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz alkatraz3000 #152 üzenetére
Sztem egészen más szintet értünk adatátviteli lehetőségek alatt. Amíg a "burokban", azaz platformon belül, vagy a gondosan kiépített, otthoni környezetben vagy, addig bármilyen speciális kommunikációs módot használhatsz, tökéletesen működni fog. Én sem használok évek óta PC -t. Android miniPC -ket használok otthoni környezetben (értsd asztaliként, monitorral, egérrel billentyűzettel). Most épp egy ilyen, M8 -ast. A tesztben (és utána a kérdések/válaszokban) minden benne van a csatlakozási lehetőségekről. Mivel, egy 5V -ról üzemelő, kb. 10x10x3cm -es eszközről beszélünk, ezért nevezhetjük hordozhatónak is. A különbség az, hogy Androidon szabványos, platformfüggetlen megoldásokat lehet használni és ettől válik rugalmassá, alkalmazkodóvá. A teszt nem tér ki olyan lehetőségekre, hogy Linux is telepíthető (akár dual boot -tal, az Android mellé), ezzel a többablakos futtatási környezet is megoldható. Telónak pedig az aláírásomban szereplő chinafont használom. Ebből is létezik egy 32GB -os verzió, de fölöslegesnek tartottam, mivel 64GB -ig tud fogadni mikroSD -t. Ezen kívül, USB -n nem csak pendrive -ot ír/olvas, de 2TB -ig háttértárat is le tud kezelni, akár több partícióval. Ezek lehetnek FAT, NTFS, vagy EXT2,3,4 fájlrendszerűek. Ezen kívül, indíthatok szabványos FTP szervert. Eddig out of the box. Ha van root, akkor bármelyik mappára indíthatok szabványos webszervert is. Erre akár egy Iphone böngészőjével is lehet csatlakozni és mondjuk videótartalmat streamelni. Ha kicsit Geek irányba tolódunk, akkor akár SSH kapcsolattal is lehet csatlakozni (én így érem el a NAS -omon futó Midnight Commandert). Az USB -s csatlakozási lehetőségek nekem azért fontosak mert külföldön, kamionnal nem mindíg tud az ember úgy helyezkedni, hogy nethez jusson. Ezért, szinte az összes kamionosnál van háttértár. Így szoktunk egymás között filmeket csereberélni. Ha van egy Androidos telód, akkor elég egy tár, egy USB hub és nagyon extrém esetben egy powerbank. Ezek zsebben is elférnek és akár a semmi közepén is lehet többszáz GB -ot is mozgatni. Na, így értem én, hogy az adatátvitelhez nincs szükség másik számítógépre, vagy hálóra.
-
törölt tag
válasz alkatraz3000 #142 üzenetére
Úgy van. Tehát, a helyes kérdés sztem nem az, hogy a 16, vagy a 32GB -os Iphone a jó választás, mert akármekkorát vennék, a korlátozás ugyanúgy érvényes lenne. Vagyis, a csilliárd GB -os verzióval is ugyanúgy meg lennék lőve, mint a 16 -ossal, ha az adat, amire szükségem van, az egy külső adathordozón van. A wireless átvitel alapvető tévedés, hiszen ahhoz plusz egy, hálózati kommunikációra képes eszköz kell, ami adathordozásra tök fölösleges luxus. Két számítógép, egy adatátvitelhez? Na, ez aztán az innováció!
A kérdés sztem inkább az, hogy egy ilyen üzleti modell esetén, a user önálló, mobil számítógépnek tekinti -e az Iphone -t, vagy csak egy számítógépes perifériának és netes kliensnek. Ha egy ilyen piti művelethez is egy másik számítógépre, vagy külön szerverre van szüksége, akkor sztem a válasz egyértelmű.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz alkatraz3000 #133 üzenetére
Látom, Te aztán rögtön levágtad a lényeget! De, megpróbálok segíteni. Sehol sem írtam a navi típusát. Tehát, maradjunk annál, hogy írtam magamnak egyet és térképállományt is csináltam hozzá. Remélem, hogy ezzel az infóval már le tudod venni a szemedről a warez filtert!
Akkor lássuk, hogy miről is van szó! Adott egy tárhely, egy adatátvitelre alkalmas interfész és ahhoz illeszthető, olcsó, platformfügggetlen, külső tárhely. Technikailag mi lehet az akadálya az átvitelnek, ha a módszer egyébként n+1 éve létezik és a megoldás működik? Semmi? Hmmmm... Akkor vajon miért nincs ilyen feature? Sztem ezek lennének a helyes kérdések és a probléma szempontjából lényegtelen, hogy a másolandó adat kép, videó, vagy térképállomány.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz alkatraz3000 #126 üzenetére
Ahol egy USB -s adatátvitelhez is mókolni kell, ott már az alapoknál elgurult a tervező gyógyszere. Ne érts félre, az Android -dal kapcsolatban is ez a véleményem (4.4 -től külső meghajtó korlátozás)!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy értelmes kamionsofőr pláne nem tárol full EU -t a telón, mert:
1.: Neki valóban fontos a navi, ezért célhardvert használ.
2.: Hülye lenne a többszázezres telóját a szélvédőn rázatni, süttetni napi 9-10 órát, amikor a célhardver a negyedébe kerül és erre van tervezve.
3.: Ha van egy kis esze, akkor a telón levő tartalék navija ugyanaz, mint a célhardverén levő. Ezért, a térképállományuk is megegyező.
4.: Hülye lenne Iphone -t használni, hogy még a térképet se tudja átmásolni, ha szüksége lenne rá.Gondolom, ebből sejthető, hogy mi a foglalkozásom és hogy össze tudok állítani magamnak egy navi konfigot.
-
törölt tag
válasz brumi1024 #103 üzenetére
és Wlac:
Köszönöm az infót! Azt eddig is tudtam, hogy az IOS nem nekem való, de ezt nem gondoltam volna. Az a szomorú, hogy a Google az Androidot is ebbe a bekorlátozós irányba terelgeti. A Firefoxban nem látok potenciált, de remélem, hogy az Ubuntu fel fog nőni a feladathoz. Az Android alatt is egy Linux kernel van és az igazán érdekes megoldásokhoz eddig sem az Androidot, hanem a kernelt kellett megszólítani, Terminálból. -
törölt tag
válasz brumi1024 #99 üzenetére
Ezt hogy érted? Azt tudom, hogy átvariálták vmi lightning nevű csatlakozóra. De, biztos van ahhoz is vmi usb adapter, amire rádugható a pen. Egyszer vmit kellett csinálnom egy Mac -es Photoshop -pal. Az NTFS nem ment neki, de a FAT -ot kezelte. Gondolom, akkor az Iphone is tudja. Akkor mi a bibi?
-
törölt tag
Nem értem, hogy miért problémás a 16GB. Egyszerre úgysem néz a user 2 filmet. Zsebre vág egy fillérekért vásárolt pendrive -ot, vagy kártyaolvasót, szükség esetén pedig rádugja a telóra. Hol itt a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 512gb, független, garanciális, hibátlan, 86% akku
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- ÚJ Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titánium ! 3ÉV Media Markt GARANCiA
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest