Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz VIC20 #360 üzenetére

Kellett volna, csak a TSMC lelőtte a processt. Innentől kezdve mindenki a 40 nm-en maradt. Több árnyalót nem hiszem, hogy terveztek bele, azt nehéz lenne ennyi idő alatt lecsökkenteni. Valószínűleg a lapka ugyanaz lenne, csak 32 nm-en magasabb órajellel.

(#362) Giot: Mondjuk úgy, hogy a legnagyobb R600 örökséget is lecserélte az AMD a VLIW4-es shaderekkel.

(#367) attiLANte: Igen úgy mér a TPU. Ez kedvezőtlen a Caymanre, de valószínűleg nem veszik zokon, mert így is a leghatékonyabbak ebből a szempontból. Csinálunk fogyasztásmérést. Nyilván ezt igénylik az olvasók. Mérünk egyet idleben és Metro 2033 alatt.
    A Metro 2033-at azért választottuk ki, mert tökéletesen képes a TDP fogyasztást reprezentálni. Ennél komolyabban nem akarunk belemenni. Eleve a Cayman a PowerTune miatt más programokban előnyösebb fogyasztásra is képes lehet.

A médialejátszásra mondták pár tesztben, hogy nem végleges a beállítás. Ebből nem tudom, hogy mennyi az igaz. Ezt még nem kérdeztem meg az AMD-től. A többmonitoros dolog az mindig ilyen volt. Egy monitorral mennek le a kártyák a legalsó kapura.

(#376) Zso2: A PowerTune a kulcs a két GPU-hoz. Ezért lett kifejlesztve a technológia, hogy két Cayman beférjen 300 watt alá.

• válasz VIC20 #360 üzenetére

minek beléjük több shader processzor? így sem az a szűk keresztmetszet a chipben...

szerk. #362

De most cserélték végérvényesen az R600-as architektet nem?

ezt nem tudom, a HR ügyeikkel nem vagyok képben :)

Új hozzászólás Aktív témák