- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Pár napja volt egy cikk itt valamelyik ph! lapcsaládon (legalábbis emlékeim szerint itt), egy újragondolt billenytyűzetkiosztásról szólt, hogy gyorsabban lehessen gépelni, valami egyik oldalon csak magán- a másikon csak mássalhangzók vagy ilyesmi. Tudja valaki a címét, linket?
-
pufferzóna
tag
Számomra ez a billentyűzet nagyon jól bevált, nem is elsősorban a Swype billentyűzet funkció miatt, hanem azért, mert nagyon jól csinálja a hang alapú diktálást. Egyedül azt nem tudom, hogy a az ékezetek közül a vesszőt miért nem teszi ki. A többi szinte tökéletesen működik, egészen kevés hibával, jól működik a gépelés.
-
Andreas2
tag
A gesztusokat szoktátok használni?
- Swype billentyű: szó kijelölése.
- Swype-ról húzás a SHIFT-re: kijelölt szó átalakítása: kisbetű/NAGYBETŰ/Nagy kezdőbetű
- Swype + X, C vagy V: vágólap funkciók: kivágás, másolás és beillesztés.
Stb. stb.
Ha sokszor elront egy adott szót, idegeskedés helyett töröljük a ki rossz szót a szótárából a javasolt szó hosszú nyomásával. Érdemes a beállítások között igényeink szerint átállítani, hogy automatikusan tanulja meg az új szavakat vagy manuálisan lehessen bővíteni a szótárát. -
sid87
senior tag
Szerintem ami nem jó benne:
- mikor húzogatom nem látom mit írtam be, csak a végén kidob valamit. (samu bill-ben pl már a szó felénél feldobja a lehetséges végső állapotot, így végig se kell húzogatni az adott esetben 10+ betűt)
- csak akkor ad ki javaslatot ha rákattintok a kívánt szóra. ez így macerás.
- ezt már írtam, de nagyon zavar hogy nem lehet press delay-t állítani..
Szóval közel sem a legjobb, sőt... megint csalódtam benne.
-
-
Qwery
tag
kérdés, akiknek gyárilag ez van a telefonján, lásd galaxy S Advance, akkor miért nem jelzi a frissítést?
-
törölt tag
nem öt percig használtam, hanem olyan 2-3 hétig legalább, de még utána is volt bőven olyan szó (sőt), amit be kellett billentyűzni. és a bosszantó, hogy akkor jövök általában rá, hogy nem ismeri, amikor már harmadszorra húzogatom be, és még mindig nem dob fel semmi hasonlót sem...
-
törölt tag
válasz
Victoryus #75 üzenetére
angolból jó, de szerintem a magyar szótára nagyon buta
a ragozott szavak 90%-át kézzel kell bevinni, mert nem ismeri, csak néhány gyakran használt szónál tud egy-két ragot. pedig nem lenne rossz, mert viszont a kínai része sokkal jobb, mint a swype-ban (a swiftkey meg slideit-ben meg nincs is egyáltalán, így nekem azok kiestek...).
-
Dettó, használtam a bétát, mert annak a billentyűzetkiosztása jött be a legjobban, de a swype-os bevitelt hanyagoltam. Diktálástól meg kissé idegenkedek még mindig. aztán most rákaptam a swype-os bevitelre is (hogy rájöttem, nem kell eltalálni a gombokat
), úgyhogy most hogy olcsó, be is ruháztam rá...
-
zseko
veterán
Nekem is fejben van a gombkiosztás, és nem is kell 100%-ig pontosnak lenni, csak úgy többet is téveszt. De a kérdésed alapján elgondolkodtam, annak aki eleve csak két ujjal keresgél pc-n is, az ezzel sem jut előbbre.
(#74) fl0werstar nálad sem értem ez a zsúfolt billentyűzet problémát, mikor ezt nem nyomkodni kell hanem összehúzgálni a szavakat. De sosem használtam kis kijelzős telefonon, így nem tudhatom
-
A TouchPalt nem írta senki, pedig az is jó!
-
törölt tag
Most vettem meg, nagyon tetszik! swiftkey-m volt idáig, de a flow ott nem jött be. A gyári simizés sem volt sosem az igazi, eddig mindenen pötyögtem. De egyetértek a fentiekkel, nekem is nagyon zsúfolt a magyar kiosztás. Swiftkey-n is mindig az angolt használtam. A szótára viszont ennek jobbnak tűnik.
-
helixP
nagyúr
Vajon még mindig 30mb körü harap a ramból...? valki megnézné nekem?
előre is köszi! -
rajd
tag
Lehet hogy én vagyok a béna, de nem tudtam értelmesen használni ezt a funkciót. Ha ráteszem az ujjam a beírandó szó első betűjére, eltakarok másik 6 betűt vele, így nehézkes a következő és az azt követő betűre csúsztatnom az ujjam. Ti hogy csináljátok? Már fejben van a gombkiosztás és nem kell nézni a következő betű helyét?
-
Csúszka T9...
-
BandiHUN
veterán
Swiftkey az igazi!
Csak ne lenne pár idegesítő dolog...mint például az automatikusan eltűnő smiley-ablak(van,amikor az ember többet rakna ki+miért nem szerkeszthető???),a pont és vessző,smiley,stb.utáni kikapcsolhatatlan szóköz,amit vissza kell törölgetni,mert a 160 az 160 karakter...Szóval a Swiftkey frankó,swype módban is jó írni,igaz elég nagy a memóriaigénye...ha ezt a pár dolgot beraknák opciónak,mármint az egyéni smiley lapot,ahová akár más dolgokat is lehet betenni,meg a sok hülye szóközt(vajon százalékot kapnak a szolgáltatóktól,hadd csússzon több sms-be az üzi?),akkor nem kellene sosem más,a skinek is jók,stb.Igaz csinálható skin nem lenne rossz.A hatékonysága viszont remek,tanulás is... -
oceanrush
senior tag
SwiftKey-t hasznalok, swype modban, nekem bejon nagyon. Angolul perfekt, es magyarul is eleg jol tud.
-
Vadmeggy
aktív tag
Swiftkey 4 evör. A betanulási idő hosszabb, mint a swipe esetén, viszont sokkal hatékonyabb. Ha már megtanulta a saját stílusodat, akkor öröm vele írni
-
-
student
őstag
-
B1T3
addikt
Azt hiszem, fél évig lehet használni a bétát, de nem vagyok benne biztos, hogy pontosan emlékszem. Mindenesetre le fog járni.
De érdemes most megvenni a teljes verziót, szerintem 200 Ft-ot bőven megér, ha belegondolsz, mit lehet kapni ennyiért, és cserébe nemcsak bármeddig használhatod, hanem folyton kapod a frissítéseket trükközés nélkül. -
student
őstag
nekem most is beta van a telóm. ezt meddig lehet használni? lefog járni vagy ilyesmi?
-
sid87
senior tag
Fantasztikus lenne, ha végre beleraknák a gombnyomás hosszának beállítási lehetőségét.. Nekem zavaró hogy sokáig kell nyomva tartani az alternatív karakterekért.
-
B1T3
addikt
válasz
zs4k0s3mb3r #55 üzenetére
Androidon is régóta elérhető a béta.
-
zs4k0s3mb3r
csendes tag
Próbáltam, nagy örömmel használom a Swype 2.1-es verzióját a Nokia C6-01-esemen
Azért kicsit meglepődtem, hogy droidra csak most jön ki, Nokia Beta Labsen már jó másfél éve elérhető. -
zseko
veterán
Pedig egyszerű, nálam a kisujj támasztja alulról a telefont, és nem függőben tartom
hanem csak enyhén megdöntve a vízszintestől. De csak állóban jó használni a Swype-ot fekvőben nem, nem is igen szoktam úgy írni. Én meg azt nem tudnám már megszokni hogy gombokat nyomkorásszak és egyenként pötyögjem a betűket. Én sem váltanák már vissza "hagyományos" gépelésre.
De puding próbája az evés, jövőhét keddtől tesztelhetem mennyivel lesz rosszabb nagyobb kijelzőn használni
Új hozzászólás Aktív témák
ma A hosszú ideig elhúzódó tesztidőszak lezárást követően elkészült a népszerű virtuális billentyűzet végleges kiadása.
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Azonnali játékos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest