- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gti16v
őstag
matild palace-ban volt a teszt?
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
Aryon87
félisten
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
csabby
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki infót arról, hogy nálunk mikortól lehet kapni vagy megrendelni? -
LeMarci
tag
-
t72killer
titán
válasz Polgarjeno66 #59 üzenetére
Netbankos app, revolut?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kevin8997
tag
Egyébként a szolgáltatók hogyan veszik be a kínálatba, ha nem jók az eladások ? A huawei fizet érte mint marketingfelületért ? Gondolom nem véletlen, hogy volt bolt ahol egy idő után nem lehett rendelni online a p40 prot sem csak személyesen boltban olyan sok volt a 14 napon belül visszaküldött.
-
k-adi
nagyúr
"nyitóára pedig 569 000 forint. Ami egy nagyon magabiztos árazás egy 5G nélküli, Google szolgáltatásokat alapesetben nélkülöző terméktől "
Hát igen. Ez így brutál túlárazott.Kár érte, de ez a márka P30 után meghalt így.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz t72killer #53 üzenetére
Izé, ebben még csak a BOM van, nincs összeszerelési költség, annak a cégnek profitja, nincs R&D, nincs a kiskernek profitja, költsége, a garanciális költségek, pótalkatrészek fenntartása, a Huaweihez mérten ott a mennyiségi árcsökkenés is kiesik, a többi marad, a gyártósorok egységnyi költsége meg megnő. A többiek tudnak lejjebb menni, a Huawei nem igazán.
-
t72killer
titán
-
spartan44
tag
válasz t72killer #47 üzenetére
Az rendben van (sajnos), inkább arra céloztam, hogy érezhető kompromisszumok mellett is ugyanolyan árcédulát rakott rá a Huawei, mint amilyet a többi gyártó az aktuális csúcsmodelljeire és azoknál nincsenek jelen ezek a korlátozások. Még akkor is elgondolkodtató lenne, ha a HMS is már legalább annyira kifejlett lenne, mint a GMS, de így...
-
t72killer
titán
válasz A Molyember #41 üzenetére
Ilyen bolhasz.r/2 méretű szenzornál ha jó minőségű a lencse(!!) akkor kizárólag a legnagyobb rekeszt, azaz f/2-t. Igencsak spéci képet kell lőni ahhoz, hogy túl szűk legyen ennyi DOF, ráadásul ha f/2nél szűk, akkor valószínű f/3.5nél is az lesz.
-
LeMarci
tag
válasz A Molyember #41 üzenetére
Az alacsony rekeszértéknél pl f/1.4 háttérelmosás van(bokeh) és ez hardveresen. Nagy rekeszértéknél f/4 (ennyi a max ahogy láttam mate50en) a háttér megmarad és minden minimális torzítással látható
Hogy mikor használnám manuálisan azt nem tudom, szerintem maradna autó módban[ Szerkesztve ]
-
spartan44
tag
4 éve előrendeléssel vettem meg a Mate 20 Pro-t, amihez ajándékba adtak egy Watch GT-t is. Emlékeim szerint 330 000 Ft-ba került.
A mai napig használom és imádom. Nemrég lett gond a kijelzőjével és mivel a garancia már lejárt és sajnos a hazai Huawei support is egyre jobban haldoklik (a József Körúti Szerviz pl. nemrég zárt be), ezért inkább egy 3rd party szervizzel csináltattam meg a telefont. 1, max. 2 évig még szeretném használni (jó lenne, ha addig még párszor ha nem is főverzió, de biztonsági frissítést kapna a telefon), de utána cserélni akarom és a jelek alapján akármennyire csak pozitívat tudok mondani erről a márkáról/szériáról, nem Huawei lesz a következő telefonom....már ha ez a tendencia marad.
Pedig a szervizelés előtt szemezgettem a gondolattal, hogy ha esetleg a Mate 50 Pro is megállna ilyen 330, max. 400-ban, Watch-csal vagy valamilyen más előrendelői ajándékkal, akkor nem javíttatom meg a Mate 20 Pro-t, de így felejtős. A Mate 20 Pro sem volt olcsó, de nem is emlékszem, hogy bármiféle kompromisszumot el kellene viselnem a használatakor (még mindig bitang gyors, még bitang gyorsan tölt, az akksi most lett cserélve, de eddig is simán kihúzott egy napot még akár egész napos Bluetooth és órakon át tartó mobilnet mellett is, a kamerák - főleg a makro és a széles látószögű - továbbra is elképesztőek, az OLED kijelző bár nem 120 Hz, de hozza a kötelezőt, a hangzása kiváló, max. esetleg a beszéd hangszóró és a mikrofon minősége lehetett volna jobb, de ennyi), a Mate 50 Pro-nál viszont nem ez a helyzet. Ahogy mások is írták, egyszerűen túl sok a "Ha", ami ezen az árszinten egyszerűen nem lenne megengedett.
Nagyon sajnálom, hogy a szankciók ilyen módon megbénították a gyártót nyugaton (Kínában úgy tudom nincs ilyen gond, ott nem annyira függnek az emberek a GMS-től és valószínűleg az 5G hiányát is megemésztik), mert a Mate 20 Pro-val én nagyon megtaláltam a számításaimat és még egy (jó) ideig biztosan szeretném használni fő telefonként, hiszen még most is úgy megy, mint új korában....de ilyen árért, ilyen kompromisszumok mellett egyszerűen nem tudnám elképzelni azt a szituációt, amiért a márka mellett maradjak, akármennyire is megkedveltem. -
Felesbandi
senior tag
Elolvastam, osszekevertem, mint azt feljebb irtam. Nem mondtam, hogy jo telo lenne, csak azt mondtam, hogy az 5G nem akkora must-have feature, mint beallitod. Ha mar ilyen lekezelo vagy a hir elolvasasaval kapcsolatban (meg egyebkent is), te is megtanulhatnal szoveget ertelmezni... Csak hogy ertsd te is: nem a telorol beszeltem, hanem az 5G-rol altalanossagban.
-
A Molyember
tag
Na akkor a sok marakodas utan feltennek egy szakmai, idevago kerdest, amire tenyleg erdekel a valasz:Milyen eletszeru helyzetekben jelent elonyt az, hogy valtoztathato a blende fotozas szempontjabol? Milyen helyzetekben erdemes hasznalni mondjuk egy f/3.5-öt es egy f/2.0-at? Ez csak pelda termeszetesen, szerintem ertitek a lenyeget.
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Gratulálok, hozzá. Ügyes srác lehetsz.
De ugye nem akarod itt, a te qrva nagy szerencsédet általános érvként felhozni.
Minden bizonnyal volt egy "leszaromhogybukokpárszázert" emberke, aki meg akart szabadulni a telótól még ilyen áron is, te meg ügyesen lejegelted az aprón (ezért is tettem oda )
Ilyenek mindig lesznek, de ez nem általánosítható (főleg mostanság, amikor a recesszió ránk fogja rúgni az ajtót) -
t72killer
titán
Ez a te lakhelyed x<5km-es körzete. És még ha a falunévtáblának csak a hátoldalát is nézegeted évi 364 napban, az eladási esélyeket jelentősen rontja.
#35: ok, vegyél egyet, 2 hónap múlva Ft harmadárban átveszem - vagymégse🤔
[ Szerkesztve ]
-
Essentials
aktív tag
Ezek a telefonok halálra vannak ítélve. Az hogy van egy lehelet vékony vérfan réteg, akik megveszik akkor is ha 20 nm-es kínai chip lesz benne, egy dolog. Ezeknek az embereknek a pénzéből viszont képtelenség fenntartani egy teljes, minőségi supportot. Elég megnézni mi zajlik mostanában a Huawei körül. Először a First Phone mint hivatalos szervízpartner dobta be a kulcsot, aztán a Huawei saját szervízpontja, és a TMX által üzemeltetett szintén Huawei brandelésű is bezárt. Mostanra már csak a központi szervízbe lehet postán beküldeni a készülékeket, miközben októberben zár be a Huawei hivatalos hazai webshopja is. A jelenlegi háborús, covidos, és gazdasági helyzetben, amikor esik vissza a mobilpiac is, a vásárlók kétszer is meggondolják hogy szükséges-e a telefoncsere. Huawei számára ez egy különösen nehéz időszaknak ígérkezik, mert a beszakadt eladások drasztikusan fognak tovább csökkenni. 2021-ben a 2020-as telefonos forgalmukhoz képest 90%-kal adtak el kevesebb telefont Európa szerte, miközben a külföldi piacokon kivül már a kínai belpiacon is becsúsznak az "others" kategóriába. Ezeket nem én találom ki, a kimutatásokat bárki kikeresheti a Google-lel.
2-3 éve sokan hahotafejezték azt a gondolatmenetet, amikor arról írtam miért veszélyesek az ilyen tiltások egy vállalatra nézve, milyen vonzatai lehetnek. Hogy a már korábbi modelleken is kétessé válhat idővel az alkatrész ellátás/szervíz, az újakkal egyetemben. Akkor az újak a P40-nek voltak. Továbbra is ugyanazt gondolom, hogy ha a huawei számára marad ez a felállás, akkor előbb-utóbb kénytelenek lesznek itthon is visszahúzódni, és felszámolni/ vagy teljesen lebutítani a hazai kereskedést a telefonokkal, amiknek a hiánya háború és infláció nélkül is rányomná az ahhoz kapcsolható termékkategóriáik forgalmára a bélyegét. ( Laptop, füles, tablet, stb ) Mivel a márkahűség kiindulási alapja a legtöbb esetben a telefon, és ezek mellé vesznek az emberek további kütyüket adott gyártótól. Még mindig ugyanezt gondolom, sőt, látva az aktivításokat, és a mobilgyártókra is váró nehéz időket egyre inkább közelebbnek látszik az a pillanat, amikor nem lesz hivatalos úton beszerezhető alkatrész hozzájuk, vagy csak nagyon nyögvenyelősen.
Így fontolja meg az a maradék, alig látható keménymag ezeket a vásárlásokat
.
Eladni hatalmas bukással lehet az újabb HMS csúcsmobilokat, de ha megtartja sem biztos hogy a gyártó itthon garantálni tudja majd a minőségi alkatrész ellátást. Persze lesz akinek ez is mindegy, és szívesen vár heteket is akár 1-1 alkatrészre majd, annak ez a figyelmeztetés is falra hányt borsó. Költse arra a fél millióját, amire csak akarja, az ő döntése. De itt már rég nem az a kérdés a Huawei-jel kapcsolatban, hogy te mennyire vagy elégedett vele...[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
-
gombasm
aktív tag
"Ha a Gugli hagyja, hogy ez így működjön (mmint ezt a G Space-t), akkor (talán) jó lesz.
Ha a harmadik (titkolt) fél is korrekt és nem húz le, látatlanba adatokat a telóról."Gond nélkül használom a Gspace -t (P40 pro), nagyon úgy tűnik, hogy a Google magasról tesz arra, hogy ez megy vagy nem? (Fizetős verzió, 6 hónapra kemény 1870,- magyar forint volt, az ingyenesben a reklámok eléggé idegesítőek.)
A legtöbb banki alkalmazás HMS alól telepíthető, én a CIB -et használom gond nélkül. A fórum topikokban sokan panaszkodnak, hogy az OTP nem működik a HMS rendszer alatt annak ellenére, hogy sokan kérték az ide fejlesztését, de a "magyar bank" tesz rájuk... .Mindettől függetlenül persze, hogy ezt a telefont csak használtan szabad megvenni majd kb. egy év múlva, amikor még lesz rá 1+ év gari az ára pedig leszalad reális szintre. A P40 pro is így, bőven 100e alatt került hozzám, igaz ez gari nélkül, de top állapotban.
Poco F2 pro
-
Technoman
őstag
Azt akartam kihozni -mivel vélhetően XVII. kerületi vagy-, hogy nem csak otthon élsz, hanem olyan helyeken is megfordulsz, ahol van tényleges 5G (belváros) (gondolom a szórakozásod nem abból áll, hogy bemész az Örsre, az Árkádba)
Amúgy meg, aki ilyen árközeli telót vesz, az nem fogja 2 hónap után a Hardverapróra felrakni, feles árban. Tehát, ha most csak gagyiba megy az 5G, ez változhat pld tavaszra.
Harmadik érvként pedig : ilyen árszintnél már elvárás az 5G[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
fizessenek csak a hms fanok
-
DrDoktor
senior tag
válasz Technoman #30 üzenetére
Nem !Az ország nagyszázalékában nincs 5G .Szóval tényleg nem értem mit akarsz kihozni ebből?
És ahol van ott is sokszor a 4g sebességét is alig éri el ha pedig hasít egyáltalán nem stabíl.Nincs miről beszélni .Kb semmi előnye jelen pillantaban és kiépítettség mellett.
Balatonon toltam két hónapig. Papíron volt 5g aztán jó volt ha 25 megával tudtam hasítni napközben...Pingben volt kis előrelépés.[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Technoman
őstag
De ugye nem akarod velünk elhitetni, hogy csak a "gagyi", 4G-s "Rákosborzasztón" éled az életed? Néha -gondolom- azért csak csak bemész a Belvárosba, ott aztán megnyalhat(na) téged és a telefonodat is az 5G
(Nem mint ha annyira rajonganék, az 5G technológiáért)[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
válasz t72killer #28 üzenetére
Sajnos ez nem ennyire fekete -fehér-XVII elég nagy kerület hírből sem fúj ide 5g-t a telekom...És mivel a gazdasági helyzet olyan amilyen a különadókkal megölik a fejlesztést egyhamar nem is lesz...
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
t72killer
titán
válasz Felesbandi #25 üzenetére
1xerű: miközben a nép 70%-a a lassabb-szűkösebb 4g-n nyomorog, 2-3Mbps-re lenyomva a sávszélt, te 50mbps-el repeszthetsz 5g-n.
-
Damos
tag
Illene hozzászólás előtt a hírt is elolvasni. És ne hegyezd ki az 5G-re. A GMS hiánya az igazi érvágás. Na jó legyél.
-
Remiel
őstag
Aki nem fél évre vesz telefont 570k-ért, hanem mondjuk 2 évre az szerintem elvárhatja az 5g-t, mert ki tudja az elkövetkező időkben jól jön e. De ha benne lenne is drága lenne szvsz...
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
veterán
válasz Felesbandi #23 üzenetére
De ez 600k majdnem. Legyen jó a kijelző és a kamera. Ebbe ennyi a "jó" semmi más, hisz egy 2022-ben aktívan telefont használó ember azzal fizet, emailezik stb.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Felesbandi
senior tag
-
Damos
tag
válasz Felesbandi #21 üzenetére
Azért Bandikám, mert egy használt Suzuki áráért legyen már benne az a nyomorult 5G.
-
MODERÁTOR
Aki nagyon ráizgult 3 hónap múlva megveheti 300-ért. Az már csak 2x annyi mint amennyit ér.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
majszter99
tag
Drága az Apple mi? Ilyen mezőnyben szinte már olcsó.. Egy huawei telefonért 5g és Google támogatás nélkül ennyit elkérni bicskanyitogató
-
-
LeMarci
tag
Én nem tudom, hogy vagytok vele, jelenleg P40 pro-t használok és tökéletesen megvagyok vele. Fent említették az hbo max használatát, a gms-es huaweieknek szüntette meg a támogatását az hbo, hms en eddig sem volt támogatva, apk ként kellett leszedni és mai napig megy(nekem biztos p40enen és matepad 11en). Igaz nekem még van 5g de ezt ÉN nem tartom hasznosnak/fontosnak (igen, igen egy flagshipben KELL).
Az ár nekem is eh[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
azt nem értem, miert nem árazzák a képességeihez ? no 5g mínusz 100$. no gms: másik mínusz 100, a NETTÓ árakra, azaz a végén valahol max 700€ körül megállhat az árcédula.
nem mellesleg mintha a gyártók fizetnének a gms-ért (lehet rosszul tudom)...
[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
Nyomorult szánalmas banda. Nem veszik észre ha ha a 100 méteres sprintet nyerni akarják ahhoz láb is kell.
Pofátlan árazás megvágott funkcionalitás. Leáldozott márkanév.
Most 569(Ennyiért tényleg én is aki védte sokáig a huaweit mint ex tulaj azt mondom valami gond van azzal aki megveszi vagy szereti az adrenalint.)2 hónap múlva 100.000 az aprón.+ a Gspace még veszélyes biztonsági kockázat is.Biztos nem bankolnék vele pedig nem vagyok parás(Egyáltalán banki appolás megy alatta?)
huaweinek egy esélye lenne így .A régi út-.Pofátlan alacsony árazás majd ha visszakapják a liszenszet akkor prémium márkának tekinteni magukat!A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
i400
senior tag
2022-BeN aKkOrA nÓóÓóCcS!!44NéGy
-
Technoman
őstag
Pedig vérzik a szívem. Cca 2,.5 éve vettem a P30 Pro-t és nagyon megszerettem. Túrázásaim során, mobilhoz képest, szép képeket tudtam lőni vele. Gondoltam (akkoriban), hogy megtaláltam a köv. 10-15 évre a gyártómat (én még az a hülye, hűséges costumer vagyok). Aztán elkezdődött ez az USA-Kína tech háború.
Ha nem lenne, ha NEM lenne.......... akkor is várnék vele 1 évet és akkor venném meg 400k-ért (már kinőttem, az Early Adopter létből)
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
Nézzük csak: Apple nem, Xiaomi nem igazán tud vezetékmentes töltést (állandó problémám a tönkre menő USB port a készülékben), Samu nagyon nem gyere be. Huaweieken szokott lenni Infra port, ami már jött jól mind tévé, mind klíma esetén. Az 5G-re abszolút nincs szükségem, GMS-re van. Ha van működő workaround, akkor az már nekem is jó. Viszont az összeg Huaweitől függetlenül sok, más márkáért sem adnék ennyit.
-
Technoman
őstag
Jogos. Nekem is túl sok ez a "HA".
Ha a Gugli hagyja, hogy ez így működjön (mmint ezt a G Space-t), akkor (talán) jó lesz.
Ha a harmadik (titkolt) fél is korrekt és nem húz le, látatlanba adatokat a telóról.
Ha az 5G-t is megoldja a cég jövőre.
Ha...... (és folytathatnánk)
Azért az sem semmi, így reklámozni egy készüléket (mert valljuk be ez egy nem legális, tákolt megoldás) Nagyon elkeseredett lehet, a cég Marketing csapata. Én így biztos nem venném meg a készüléket és szvsz az sem, aki a pénzügyeit mobilról intézi (vásárlás, utalás, stb...)
Az ár a másik, ami rendesen mosolyt csalt az arcomra. Ennyiért a vacsiúj iPhone 14 vonal felső szintjét adják (pedig utálom az Apple-t, mit a bűnömet) Valahol 300-350 környékén lenne reális. Értem én az innovációt (pld kameránál), de ugye nincs se "igazi GMS a készüléken, se 5G,A fentieket annak fényében írom, hogy Huaewei mobilom van (P30 Pro) és imádom.
-
Aryon87
félisten
Nem kell fannak lenni. Sokan szeretik a kepessegeit (pl en) fuggetlenul attol hogy van rajta GMS vagy nincs.
+ Nem kell egybol az erdobe rohanni..[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Remiel
őstag
Én nagyon szeretem a Mate20 Pro-t, de ez... most vettem egy S22 Ultrát 283k-ért a Samsung shopból kuponokkal, de még teljes áron is kevesebb mint ez.
Ötletem sincs mennyire kell Huawei fannak lenni ahhoz, hogy ezt bárki kifizesse.
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Kevin8997
tag
Ez egy 5-600 euros telefon.
-
Somatom
veterán
Vajon a HBO -val hogyan hiteti el, hogy nem Huawei?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Damos
tag
Aki ezt megveszi ennyiért 5G és GMS nélkül, az finoman szólva sem a legélesebb kés a fiókban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest