Megszünteti az HBO Max a Huawei készülékeinek támogatását

A 2019-es vagy korábbi, még GMS-t használó táblagépek és telefonok az érintettek.

Android 5.0-át vagy újabb rendszert kér az HBO Max a telepítéshez a Play Store-ból, viszont a Huawei márkájú telefonok és táblagépek kiestek a támogatott eszközök listájáról. Ez azt jelenti, hogy a még nem HMS-alapú, hanem 2019-es vagy régebben megjelent, GMS keretrendszerű, Google Play Services licenccel rendelkező Huawei mobilokon és táblagépeken sem lehet majd frissíteni vagy újratelepíteni a hazánkban népszerű HBO Max streaming alkalmazását. A HMS-re épülő készülékek alapból nem voltak támogatva, ahogy a Play Store-on kívüli telepítést sem támogatja az HBO Max.

HBO Max egy Huawei P9-en.
HBO Max egy Huawei P9-en. (forrás: Jófogás) [+]

Az HBO emailt küldött az érintett felhasználóknak a hírről és a támogatói weboldalukat is frissítették. Ugyanakkor arra nem tér ki a cég, hogy pontosan mikortól lép életbe a támogatás megszüntetése, illetve mi a helyzet azokkal a GMS-es Huawei eszközökkel, melyeken már telepítve van az HBO Max, működni fog-e a lejátszás a továbbiakban.

HBO Max és a Huawei P50 Pro.
HBO Max és a Huawei P50 Pro. [+]

A hírt elsőként közzétevő HWSW szerint a Huawei nem kapta meg a Widevine DRM egy frissebb licencét, ami lehetővé tenné a védett tartalmak lejátszását. Ha ez így van, akkor lehetséges, hogy hamarosan több streamingszolgáltató is visszavonja a 2019 előtti Huawei készülékek támogatását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés