- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
850EVO és anandtech tesztben volt ha jól olvastam hogy 3000+ P/E értéket mutat már most is
tehát ennyiszer legalább újra lehet írni a cellákat amíg nullára csökken a WLC120x3000=360000GB alsó hangon
értelem szerűen a 250-es duplája és mint láttuk az előző szériákból ezt bőségesen túl is teljesítik mielőtt beadná a kulcsot -
TeeJay
félisten
5év garit kapott...
külföldi tesztekben meg ha jól láttam 3000+ ezres újraírás után csökkent nullára a WLC
és ugye ez meg nem jelenti azt hogy akkor kampó van neki hiszen láttuk hogy akár többszörösen túl tudja teljesíteni ezt
lássuk csak egy sima 120gigás EVO esetén is 360TB írást számoltam, ami valljuk be több mint elég.
hamarabb rohad el az SSD külseje mint a NAND chip főleg hogy nekem 2év után még nincs 6TB írásom a 830-as 64gigás SSD-n -
TeeJay
félisten
olvasd el a VNAND cikket a 850Pro meg a 850EVO tesztnél
Samsung visszaállt 40nm-re és nem a csíkszélességet fogja csökkenteni hanem helyette többrétegű NAND-ot készít amivel sokkal strapabíróbb mégis olcsó és gyors memória készíthető
mások 1x nm TLC-vel szórakoznak de még azzal sem fogják tudni beérni a Samsung VNAND-ot miközben jó ha 1000x programozható cellákat kapnak csak ami eléggé gázos -
TeeJay
félisten
egyelőre most biztos maradnak 40nm-en mert ott kényelmesen lehet gyártani, és a rétegek számát növelik majd
jelenleg 32 de lesz az szerintem pár éven belül 128 is és így továbbkíváncsi leszek a következő generációra, sajnálatos hogy annyi féle újfajta csatolót találtak ki hogy egymást hátráltatja mindegyik
M2, SATAExpress, mSATAjó lett volna ha kapásból csak egy lesz és arra lehet fejlődni
-
TeeJay
félisten
és mi a jobb? egy cucc ami 100TB garival rendelkezik de tízszeresét is elbírja gond nélkül
vagy egy cucc amire több garit adnak de bedöglik 300TB-nál?a gyártók mindig is nagyon óvatosan adták meg ezeket a számokat hogy levédjék magukat...
jóval többet fog ez bírni a gyakorlatban, nem lennék meglepve a PB-os írási mennyiségektől sem
ja és ugye legritkábban a NAND megy tönkre egy SSD-ben, inkább a vezérlő legyen tartós megbízható azok gyakrabban hullanak -
TeeJay
félisten
gondolom ennek többszörösét is bírja azután hogy nullára csökken az érték
már ha 2000-el számolok egy 120gigás 850 EVO-nál az is több mint 240TB...
2éves a 830 64gigás SSD-m és van rajta 5,27TB írás úgy hogy 24/7-ben megy a windows alatt
azt hiszem nekem tökéletes lesz a 850EVO csak mihamarabb kerüljön 20ezres ár köré a 120gigás példány
írásban lehet nem lesz annyira combos de a mostani SSD-m is kifúj 160MB körül mégse érzek lassulást rajta -
TeeJay
félisten
válasz
FollowTheORI #31 üzenetére
csak 40nm csíkszélességgel gyártják illetve 3D-ben szóval 1-1 cella sokkal nagyobb és tartósabb mint a 2x nm MLC vagy TLC... ugye a 830 és 840 Pro sorozatban 28nm-es MLC volt ami mondjuk kibírt 3-5000 újraírást (gyakorlatban jóval többet) most meg 40nm-en igaz TLC-t kapsz és fejlesztették azóta bőségesen, nem lennék meglepve ha több újraírást elviselne mont a 840Pro-ban lévő MLC
mellé még olcsó is gyártani és baromi nagy kapacitást ad, szóval simán jobb vétel lesz mint az előző szériák. otthonra nem is kell 850Pro bőven elég lesz a 850EVO is úgysem a NAND fog tönkremenni, ahhoz seedszerverben kellene gyilkolni 24/7-ben hónapokig hogy megérezze.
szóval én várom nagyon, a 120gigás az én barátom, és remélem árban 22-24ezer lesz max, később meg simán bemegy a 16-18ezres sávba is jövőre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autószerelők, autószerelés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged