- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
K0vasz
aktív tag
ugyanezt éreztem én is. a képeken nem jön át, de élőben az S6 előtti szappantartós Galaxykra emlékeztet. főleg a fehér, azzal a "krómhatású" szegéllyel. amúgy még magával a műanyaggal nem is lenne bajom, de az összhatás nagyon ócska. ja, és miért nincsenek rendes színek? komolyan, ki találta ezt ki, hogy a fehéren és a feketén (ami igazából szürke) legyen egy rózsaszín meg egy lila?
-
adamklark
senior tag
fasza
-
joey04
titán
helyes
-
thboxx
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #61 üzenetére
A karórákon (a normálisakon), nem üveg van, hanem zafír üveg. Na igen. Az prémium. Poharak... az üvegpohár nem prémium. Nézz meg viszont valami kristálypoharat. Az prémium. Fémek közül a ritka földfémek közt elég sok van. Arany, ezüst, platina, titán... csak hogy párat említsek. Ugyan így van a "műanyaggal" is. Az amit fikáznak itt nagyon sokan, az nem egyenlő a hétköznapi műanyaggal. Tehát a telefonok hátulja nem PET-palackból van... Sokan utánaolvashatnának mielőtt zöldségeket beszélnek. Ezek polikarbonát hátlapok. Egy nagyon szívós, de mégis rugalmas "műanyag". Mondhatni ez is egyfajta prémium anyag. Csak a beszűkült látástér miatt nem veszik észre sokan... Lehet itt vitatkozni,de az üvegnek (főleg tokban) semmi gyakorlati haszna. Ha meg nem tokban hordod,pláne. Nemcsak a telefon eleje tud betörni, hanem a hátulja is. De szép is az... nagyon prémium...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Juhaszatti #70 üzenetére
A törés valószínűségére gondoltam. Nem kell hülyéskedni hogy ugyanakkora mindkét anyag esetén
-
Juhaszatti
addikt
válasz
szabi__memo #69 üzenetére
Arra hogy milyen valószínűséggel érkezik le jó szögben vagy rossz szögben, nincs kihatással az anyaga. Ha jól érkezik le, mindegyik megússza, ha rosszul, mindegyik sérül.
Ezért is tettem tokot az eset után a műanyag telefonomra is, és teszek azóta mindegyikre, ami még egy ok hogy irreleváns legyen a hátlap anyaga. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Juhaszatti #68 üzenetére
A valószínűsége nem mindegy
-
Juhaszatti
addikt
"A másik oldalról pedig nem ért ezt a dolgot... Az üveg mitől lesz " Prémiumabb", mint egy Polikarbonát vagy... Fém. Előbbi két anyagot ha földre ejtem, egészen biztos lehetsz abban hogy semmi baja nem lesz."
Én azt vallom, hogy ez elsősorban nem az anyagon, hanem a szerencsén múlik. Ejtettem már le mellkasmagasságból elöl hátul üveg telefont a fürdőszoba kövére, még pattant is, de az üveg karcolás nélkül megúszta. Előtte műanyag telefonom volt, székben ülve csúszott ki a nadrágom zsebéből a teraszon, rögtön le is pattant belőle egy darab, pedig jóval kisebb magasságról beszélünk.
Az első esetben nyilván szerencsém volt mert jó szögben érkezett le a telefon, a másodikban meg nem. Teljesen mindegy volt milyen az anyag, lehetett volna fém is, ha nem jól érkezik, karcolódik és össze vissza horpad.
-
Kasya
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #61 üzenetére
Ja, de a luxus markaju karorakbol is talalni plexi uvegeset. Vagy ha zafirt tesznek ra, akkor is kepesek lehagyni a tukrozodesmentes bevonatot... Esetleg kaucsuj szijat adni (és a fem szijat meg esetleg (ha van hozza) borsos felaron megveheted).
De erdemes az oraknal megnezni, hogy tobb millioert csak acél házas/szíjas orát kapni. Keramia lünetta, vagy titanium már irreáis felárakkal megy, hogy az "aranyozott" verziókat ne említsem.A Nokiaknak anno szerettem a femhazat (N8), de a muanyagjat is (Lumia). A Samsung A szeria üvegétől pl. hányni tudnék, olyan vékony érzetet kelt. Az Asus Rog3 üveghátulja a fizikát meghazudtolva olyan surlodasi tenyezokkel bir, mint egy jágkocka. Az egyenes felületen is képes lassan, akár orákon keresztul lefolyni az asztalrol. De legalább nem ujjlenyomat gyujto, mint egy Samsung.
Tartom, hogy nem az anyag a lényeg, hanem annak minosege és a funkcionalitashoz valo kidolgozottsaga. -
adamklark
senior tag
most képzeljük el egy pillanatra hogy megint levehető lenne a hátlap és a cég külön árulna üveg hátlapot hogy a prémium érzés szerelmesei is tudjanak egy kicsi extrát költeni
-
csorbajeno
veterán
válasz
Schuler888 #64 üzenetére
-
Schuler888
senior tag
válasz
whatwhatwhat #39 üzenetére
Summa summarum, minden anyagra valaki fikazodni fog.. es mindre muanyag tokot tesz
-
laci1892
őstag
Mondjuk az gáz valóban hogy egy több százezer forintos telefonnál műanyag hátlapot használtak. Lehet ellenállóbb az anyag maga és több előnye mint az üvegnek, de azt gondolom bizonyos árszint felett egyszerűen kellemetlen.
A másik oldalról pedig nem ért ezt a dolgot... Az üveg mitől lesz " Prémiumabb", mint egy Polikarbonát vagy... Fém. Előbbi két anyagot ha földre ejtem, egészen biztos lehetsz abban hogy semmi baja nem lesz.
Plusz ha igényes megmunkálás jellemzi ezt a két anyagot, baromi jól tud kinézni.Ezzel szemben az üveget ha földre ejted ritka ronda " prémium" pókhálós telefonod lesz.
A bőr hátlappal is hasonló a bajom. Annak idején volt LG g4-em... Egy év után kábé undorító volt a cucc....
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
szabi__memo #51 üzenetére
Rosszabb helyeken ez is műanyag. Értem én a szarkazmust, de van amikor már túl ciki az erőlködés.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
whatwhatwhat #50 üzenetére
Karóra "ablaka" (üvege) miért nem műanyag? A szíj se a prémiumság miatt készül bőrből. Luxusautó? A zongoralakkozott műanyaggal sikerült átverni, hogy az luxus? Szerintem okádék. Kicsit elmentél túlzásba. Itt az üveg vs műanyag a téma. Az acél és a titánium lehet prémium anyag, ha pl jobban melegszik, nincs vezetékmentes töltés.
Poharak inkább esztétikai, higiéniai okokból készülnek üvegből(ez is felfogható "prémiumitásnak"). Példádra annyival reagálnék, hogy igen. Nem hiába csak a 2,5 vagy hány literes alkeszeknek szánt sör van műanyag palackban. Jobb példa a bor... Koccintós van ott is műanyagban. Vajon miért? 🤔 -
LosBlancosRM
őstag
válasz
szabi__memo #49 üzenetére
Tehát mind a két anyag tud fényes és matt is lenni.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #57 üzenetére
Mondjuk ha Gorilla Glass-ból lenne a tárolóedény, akkor nem lenne olyan nehéz, mert nem kellene olyan vastag legyen, csak kicsit drága volna
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Emericus Max #54 üzenetére
Az S21 olcsóbb lett az S20-hoz képest. 100 dollárral ha jól emlékszem, persze Magyarországon gyakorlatilag nem lett olcsóbb, de azt a forintnak köszönhetjük. Nyilván nem tudhatjuk, hogy pontosan mi miatt csökkent az ára, de szerintem ez is közrejátszott. Ugyanakkor minden bizonnyal a full HD kijelző is.
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #48 üzenetére
Tok jol csinalod. A muanyagol az eletben nem mosom ki a kajaszagot. Pl egy jo toltottkaposzta illatat.
-
Emericus Max
tag
Mindegy, csak ne vegán f@szom bőr legyen...
Ettől a szótól, hogy vegán bőr a seggemig lekarmol az ideg.
Úgyis tok, tehát kb. mindegy, de az olcsóbb műanyag hátlappal a telónak is olcsóbbnak kéne lenni elvileg, mert ugye a gyártási költsége is kevesebb. Ha nem olcsóbb, akkor átb@szás...
Az üveg lehet nem prémium anyag, de a műanyagnál mindenképp prémiumabb, lásd az előttem említett műanyagpohár vs. üvegpohár analógiát.Nálam a prémium a kerámia vagy a szénszálas lenne. mindkettő strapabíró is...
Mi Mix 3-at nyúzok, ahol kerámia a hátlap és minőségérzetre magasan a céges Galaxy Note 10 lite műanyag hátlapja fölött áll. Más kérdés, hogy nem fogtam egyik hátlapot se 1 éve, mert mindkettő tokban van
De karbonnál pl. nem kéne tok...
-
hyperspace
őstag
válasz
hallerlaller #52 üzenetére
Nem használtam tokot a telefonjaimon, aztán S8-ra és S10+-ra tettem. Majd nagyon boldog voltam, hogy az S21-re ismét nem kell.
-
hallerlaller
addikt
Utóbbi kb 10 évben nem találkoztam olyannal aki ne tokban hordta volna a telefonját, kolléga még egy ezer éves iphone 6-ot is tokban hord.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #50 üzenetére
Nagypapa prémium szódászifonjai
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #41 üzenetére
Nézz meg pár luxus karórát vagy luxus autó belsejét, garantálom, hogy ami a üvegfelületet látsz az kizárólag funkcionalitás miatt van ott, nem az anyag prémium érzete miatt.
Azt is garantálni tudom, hogy azonos méretű minőségi bőr borítás, vagy szálcsiszolt fém(mondjuk 316L acél vagy titánium) sokszor annyiba kerül, mint az üveg.
A poharak amúgy szerinted azért készülnek üvegből, hogy érezd a prémium életérzést minden kortynál? Egy sörösüveg is prémium szerinted? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #47 üzenetére
Szerintem több a matt, igen.
De a legfényesebb sem tükröződik, csillog úgy mint az üveg hátlaposak többsége. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
szabi__memo #43 üzenetére
Matt műanyag az?
-
Juhaszatti
addikt
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #41 üzenetére
Mondjuk ezeknél a 7-8 milliméter vastagságú telefonoknál mindegy az anyag, mivel mindegyik fel tud forrósodni is akár.
Én nem tudom melyik anyag számít prémiumnak. Ha választanom kell, akkor a fémet választanám az első helyre. Utána PVC, majd üveg, majd bőr(+pvc ugye). -
sfefe
addikt
Engem pont nem érdekel, hogy üveg... Nekem jobb is a műanyag, persze vmi prémium.. bár nekem bejöttek régen pl a 520as gumírozott féle műanyag hátlap ..
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #42 üzenetére
Népszerű a matt üveglap? Hány ilyen termék van piacon?
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
szabi__memo #40 üzenetére
Tehát a műanyag nem fénylik, nem csillog? Matt üveg hátlap meg igen? 🤦🏻
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Na, mert egy darab fémben mi a prémium? Vagy a bőrben? Ne beszéljünk már olyan hülyeséget, hogy a műanyag az üveg szintjén van. Te pl műanyag pohárból szoktál inni? 🤔
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Fénylik, csillog. A nők szeretik az ilyet :)
-
whatwhatwhat
aktív tag
Végre tettek egy lépést afelé, hogy ésszerű anyagból készüljön a telefon, erre most visszatérnek az üveghez. Fel nem tudom fogni, hogy egy üveg hátlapon mit éreznek prémiumnak az emberek. Konkrétan egy üvegből készült prémium dolgot sem ismerek.
Régebben voltak bőr hátlapúak, meg volt kerámia is pont a samsungtól, de még a fém is sokkal prémiumabb ennél. Mindegyikre tudok negatívumot mondani, de azt legalább elfogadom, hogy ezek tényleg prémium érzetet tudnak kelteni. De ez az üveg imádat? Ezt nem tudom megérteni.
Érzésre szinte ugyanaz mint a műanyag, de legalább drágább és törik mint a ropi. Zseniális!Feleségemnek nemrég vettünk S21-et, egyikünk se érez semmi különbséget e között és egy üveg hátlapos között, azt leszámítva, hogy ez matt. De egyébként is teljesen mindegy, mert úgy is tokban tartja, ahogy a felhasználók 99%-a is.
-
thomas92
aktív tag
Az S21+-t választottam a sima S21 ellenében, talán a legfőbb érv az üveg hátlap volt. Én kicsit éreztem a különbséget az üveg és a műanyag között, és kellemesebb volt a matt üveg. Persze, tudom, hogy van hátránya, de összességében jobban bejött. Vannak tokjaim rá, de sokat használom tok nélkül.
Egyébként szerintem nem baj a műanyag sem, főleg ha jól megvan csinálva. Alapvetően az S21-é is jó.
Nekem a Pixel 5 féle hátlap tetszett nagyon mostanában még és az is műanyag bevonatos volt.
-
adamklark
senior tag
nekem sose volt gondom a műanyag hátlappal, ugyis tokba kerül a telefon, nagyobb gond hogy az árazás ugye nem tükrözi az olcsó(bb)ságot
-
Kasya
nagyúr
Nem a muanyag a gond, hanem annak milyensége. Ugyanigy az olcsobb kategorias telefonok (A szeria) uveg hatlapja is egy tárgylemez érzetét nyújtja.
-
kcsa
veterán
válasz
szabi__memo #29 üzenetére
Vállalom
-
DS39
nagyúr
válasz
szabi__memo #21 üzenetére
Vezetéknélküli töltés üveg hátlap esetén lehetséges, ezért is alkalmazzák.
-
csaba1203
addikt
Végre észhez tértek....
Gondolom sok volt a beszólás a felhasználok részéről, hogy a prémium kategóriában hanyagolni kéne a műanyagokat. -
-
Bossyy
tag
Szerintem tök jogos a váltás. Nekem S20FE van és akárhogy forgatom a hátlapja szerintem rémesen gagyi. Tapintásra, kinézetre, minden értelemben. Egy az egyben, mint egy alsó polcos noname telefon valamelyik szupermarketben. Miközben minden egyéb komponense meg abszolút minőségi és azért még mindig egy erős felső-középkategóriás telefon. Az előző 3 telefonom (S6, S8 és HONOR view 20) ezerszer szebb, minőségibb hatású az üveg hátlapjával (a HONOR nál még a fénytöréssel is játszottak üveg alatti fólián ami személy szerint nekem nagyon tetszik). Amúgy rövid ideig volt Mi Mix 2S em is, na annak a kerámia hátlapja volt szerintem a legnagyobb tutiság, állatira tetszett.
Persze megértem azt is, aki megveszi a telefonját, beteszi a kártyáját az egész megy egy tokba, onnantól meg pont nem érdekli a készüléke hátlapja. -
Flagstaff
tag
Átlátszó, plexi hàtlapos tokot szoktam venni (Ringke Fusion X), így védem is a telefont és látszik is a hátlap. S9+ és S10+ sikerült kéket szerezni, örültem is neki. S21U csak matt feketében volt elérhető a telenyomornál, ennek a legkevésbé sem. A matt, nem csúszós, nem ujjlenyomat mágnes felületű üveg is létezik már, így ez sem lehet magyarázat ilyen értékű telefonnál az üveg mellőzésére.
-
Olyanok mint a tejfölös doboz. Én örülnék az üveg hátlapnak, igaz nem fog olyan sokat bírni mint a műanyag. Egyszer pottyanjon le.
-
-Arthas-
csendes tag
Öszíntén.... a túlnyomó többség a méregdrága vadiúj telefon átvétele után rohan venni rá egy tokot.. vagy már előre megvette.
Igazából mindegy milyen a hátlap nem? -
ffrdgc
tag
Most akkor ultra vagy note? 😅
-
S21 hátlapja nekem kifejezetten tetszik, jó a tapintása, könnyű és nem csúszik. Plusz berepedni sem fog.
Volt telefonom üveg elő és hátlappal (Honor 8), na annál nagyon féltem, hogy mikor ejtem le, és csúszott is (szerencsére még egy telefonamat sem ejtettem le soha, és egyiken se volt tok).
-
kchris78
veterán
nekem volt iphoneom uveggel, van s21 ultra muanyaggal. szerintem egyaltalan nincs gagyi muanyag erzet.. matt fekete felulet szerintem jo ranezni es NEM gyujti az ujjlenyomatokat.. torni nem torik ez is jo pont. ebben a formaban ez nem dealbraker dolog...
-
Dare2Live
félisten
válasz
szabi__memo #10 üzenetére
+1
ezen felül jó csúszós.de legalább drága. Így ahogy hírlik az ultraba idén se fér bele a samsung saját top szenzora.
Na de ez kell a p*r*sztnak.
-
szabi__memo
nagyúr
Jó az üveg. Nehéz és törik. Kiváló hátlapnak
-
törölt tag
Azért remélem nem csillogós műanyag lesz, bár ha tippelni kellene akkor a két kisebbik modellen biztosan igen
-
troviko
senior tag
Én anno pont a műanyag hátlap miatt nem vettem S21-et, aztán mit ad isten, megkaptam céges telóként. Azt kell mondjam, hogy minden félelmem beigazolódott, a műanyag nagyon hulladék hatást kelt a hátlapon. Plusz köszönhetően annak, hogy nincs elkeskenyítve a telefon oldala, az egész egy nagy, ormótlan, 30 ezer forintos, kínai f*s hatását kelti. Rendkívül rossz érzés kézben fogni, de még szebben hordani is. Sokkal előbb tönkreteszi a nadrágjaim zsebét, mint az elődök. Semmi szerethető nincs benne, és egész konkrétan nulla a prémiumérzet, amit nyújtani tud.
Összességében az S21 minden szempontból egy nagyon rossz telefon, a legtöbb 100K-s kínai teló már többet ad majdnem mindenben.
-
csorbajeno
veterán
válasz
LightCommand #4 üzenetére
Na, ilyen megfontolásból meg nem tekintettem a telefonomra.
-
Gorilla Glass Victus már van olyan jó, mint a műanyag, de kerámiának azért jobban örültem volna.
Nálam a legfőbb szempont, hogy bírja a gyűrődést.
-
LightCommand
csendes tag
Fém kevlár bőr kerámia. Ezek kellenének, plusz valami kép vagy minta. Igenis nagy szerepe van mert dizájnkellék is, pont az Apple ennek a mestere és tudjuk hogy bevált nekik. Egyszerű az oka: felszínessé vált a társadalom, és bizony egy emberről az első impulzusból akarunk leszűrni mindent, akár a belsőt is. És ezért a belsőt kell tükrözze a külső viselet és rengeteget nyom a latba egy dizájnercucc, mondjuk egy gravírozott fémcucc vagy kerámia esetleg bőr; elárulhatja hogy igényes a tulaj. Szóval nem is az a lényeg hogy tetszik e ez a felállás vagy nem, hanem hogy ez van és szerintem többet is nyom a latba a telefon külseje mint a proci ram tárhely akksi vagy bármi.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem 3 éve tokban van az S9+ Pedig üveg hátlap, csak sosem látom. Talán annak aki tok nélkül hordja van jelentősége.
-
samu74
addikt
válasz
csorbajeno #1 üzenetére
Osztom(S20FE). De ha bármilyen tesztet megnézel, a konklúzió az a végén hogy "sajna csak műanyag hátlap".
-
csorbajeno
veterán
Nekem sima S21 van, tehát műanyag a hátlap, de hogy őszinte legyek, amikor mindhármat megfogdostam nem sok különbséget éreztem a 3 modell hátlapja között. Tartós használat mellett lehet hogy jobban érződik az üveg hűvössége, de ez most tényleg jól sikerült plasztik. De ha a következő szériában mind üveg lesz, annak csak örülhetünk, hisz prémiumabb anyag, de könnyebben is törik. Mindenesetre csak emiatt biztosan nem fogok cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest