- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jozefgucci1 #19 üzenetére
Ha felforralják minek előtte napoztatni? Erről valamiért az jutott eszembe mintha a zombis filmekben lefejeznék a zombikat majd még fejbe is lőnék utána.
-
Decske
senior tag
válasz
bagyulajuve #45 üzenetére
Nem, a virion az inaktív (vagy ha jobban tetszik vegetatív állapotban lévő) "vírus" részecske, ami a sejtek között a fertőző információt továbbítja, de ennek semmi köze ahhoz, hogy van vagy nincs sejthártya a vírusban.
Sok szakember a vírus elnevezést csak a már módosított örökítőanyagú, megfertőzött sejtre érti. -
Oldman2
nagyúr
Függetlenül attól, hogy van-e értelme vagy sincs...
Ahogy látom a videóban , becsukás után annyira közel kerülnek a fénycsövek a készülékhez, hogy a készülékek teljes körű tisztítása számomra igen csak megkérdőjelezhető.
Az ötlet egyébként nem rossz, pláne a töltési lehetőséggel kiegészítve.
-
Decske
senior tag
válasz
bagyulajuve #43 üzenetére
Nem minden vírus rendelkezik lipid réteggel, speciel akkor az új korona rendelkezik vele.
-
pusszycat
nagyúr
Én naponta törlöm monitor kijelző tisztítóval még ad neki egy olyan kellemes illatot is. Remélem az is megteszi.
-
Döbbenetes parasztvakítás... Az UV fertőtlenítés eddig is működött. Automata wc-kben pl használják.
De az, hogy ezt a így tálalja a samu... Életszerűtlen. Ja, nem! Vevői hűségre áhítozik, erre blazírozik.
Sok értelme nincs, ez csak egy időleges védelem egy folyton használt dolognál. Izopropil-Alkoholos áttörlés és kész. -
Én időnként eldörzsölök rajta pár csepp alkoholos kézfertőtlenítőt, az leviszi a normál szutykot is. ennyi.
-
válasz
janeszgol #35 üzenetére
Sokszor látom én is munkahelyen,hogy nagy dolog után is rengetegen kézmosás nélkül távoznak,menet közben meg az összes kilincset összefogdossák,szóval mondhatjuk,hogy a wc utáni kézmosásom kb az első ajtóig ér valamit.
Ezért van munkahelyen 1 flakon fertőtlenítő nálam,meg a kocsiban is.
Most fogyott el mindegyik,de a nagy víruspara miatt szinte hiány mindenhol,már ezt is a netről kellett megrendelnem...
Lehet én vagyok a túl higiénikus,de én a kocsiban is átszoktam törölni mindent,otthon is rendszeresen áttörlöm a távirányítókat/billentyűzetet/egeret/laptopot is meg a kilincseket,munkahelyen meg pláne a billentyűzetet és az egeret.
A telefon meg alap,naponta megpucolom többször is,hiszen én is a budira is magammal vivős fajta vagyok.
És járványoktól függetlenül egész évben fertőtlenítek,persze egészséges szinten,nem percenként,de muszáj,mert sok olyan dologgal kerülök kapcsolatba,amit a higiéniát nem ismerő gusztustalan emberek is megfognak. -
janeszgol
félisten
válasz
Alteran-IT #3 üzenetére
+1
Az egyetemen mindig, de a fejlett, minimum érettségit elvárt melóhelyemen is láttam (igaz itt egyszer) olyan embert, aki kézmosás nélkül ment ki a WC-ből. Olyat meg sokkal többet, aki pisilésnél is telefonál. Gondolom nagydolognál meg az emberek 90%-a nyomkodja a telefonját.
Eközben meg felvásárolják a fertőtlenítőket, majd ha lecsengett ez a vírus, minden megy tovább: a legritkább alkalmakkor mossák meg a kezüket az emberek.
Gusztustalanok! -
vilmose33
őstag
Munkahelyemen is van Uv fertőtlenítő készülék, de eddig eszembe nem jutott telefont tenni bele. Illetve itthon is van hordozható Uv cumi fertőtlenítő utazáshoz, délután bevetem
Telefon, tv távírányitó stb.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
rigoberto #26 üzenetére
You are funny. Azt írod nincs sok értelme fertőtleníteni a telefont mert " 10 perc múlva lehet újra fertőtleníteni" Ugyan ez igaz a kézre is. Hazamész bemész a fürdőbe ehhez meg kell fogd a kilincset, kezet mosol "eddig ok is lenne" kijössz bezárod az ajtót a kilincsel. Nem csináltál semmit sem.
-
hemaka
nagyúr
Telibe fújom a telót kézfertőtlenítővel, azt jól van. Bevált recept '76 óta🙄😃
-
rigoberto
őstag
A kórokozók főleg az emberi kézről kerülnek a telefonra. Szóval ez ilyen formában mire is jó?
Ja, semmire.
10 perc múlva lehet újra fertőtleníteni. -
Obyboy
addikt
válasz
Alteran-IT #9 üzenetére
Az ózon egy igen instabil molekula ezért elég hamar "elmúlik". Annyiban igazad van, hogy reakcióba lép mindennel ezért veszélyes az élő szervezetekre. A biztonság kedvéért jobb lenne ha utána olvasnál kicsit.
-
dabadab
titán
válasz
jozefgucci1 #16 üzenetére
Dehogy, a földfelszínre jutó napfényben nincs UV-C. Ha lenne, akkor az betenne a komplett mezőgazdaságnak, mert a napfénytől elpusztulna minden növény.
-
dabadab
titán
Az UV-C-s fertőtlenítés nem használ "ózont"
Az UV fény simán szét tudja csapni az O2 molekulákat is, így termelve ózont - viszont ehhez az UV-C-nél kisebb hullámhossz kell. Az UV-C-t pont az ózon nyeli el és azt veri szét (aminek eredményeképpen O2 + O keletkezik, ahol a szingli O még az O3-nál is durvább oxidálószer)
-
macii97
senior tag
válasz
Alteran-IT #9 üzenetére
He?
Az UV-C-s fertőtlenítés nem használ "ózont", maga az adott hullámhosszú fény, amit UV-C-nek hívunk roncsolja a sejteket nem is kicsit.
Pl. medencénkhez használt UV: 36 Watt teljesítményű, 6m3/h óra sebességgel halad át rajta a víz, és SEMMI sem éli túl. Rendkívül veszélyes, és a légkörünk hála istennek megszűri, mivel a Napból is kaphatnánk ilyet rendesen. Létezik persze ózonos fertőtlenítés, de az ettől teljesen független.Szerk: Ja, és az UV-C nem összekeverendő a földfelszínre is eljutó UV-A és B-vel ami bár közel sem annyira, de tud károkat okozni az élő szervezetekben (pl. leégünk, sejtkárosítás stb)
-
Predatorr
őstag
Ha kirakom a napra?
Ott kap UV-t rendesen.
-
Teal'C
veterán
A cikkben arról volt szó hogy a telefont fertőtleníti ezt tudja hisz kapott tanusítványokat. Kár ebbe belekeverni mást én ezért írtam " kézmosás arcmosás stb..." gondolom ez alap főleg a jelenlegi helyzetben. A kezünk amúgy is tele van bacikkal jóval rosszal, sokak szerint nem is szabadna intibakteriális szappanokat használni mert azt is elpusztítja a kézen amit nem kéne. Mellesleg nem a kezünkről odakerölt bacikról van szó hanem mondjuk egy asztal az étteremben.
A germicid cső fénye UV-C huzamosabb idővel égési sérüléseket okoz a bőrön. Kb 22 éve volt ebből egy csúnya Disco baleset mikor tudatlanok germicid csöveket raktak a discóban az uv csövek helyére néhány órás ott tartozkodás után volt ám meglepetés.
Stand648 amúgy abban igazad van hogy nettó baromság az egész mivel többet érzs egy csomag alkoholos törlőkendővel a zsebedben. -
pusszycat
nagyúr
Na igen, de mi van a szúnyogokkal?
-
Alteran-IT
őstag
-
Teal'C
veterán
Annyira azért nem egyszerű [link]
De nyilván megint mindenki okos. Én szereltem olyan légtechnikai rendszert amibe ilyen lámpák vannak a kórokozók ellen biztos működik bert biolaborhoz készült. Ez a lámpa sem tud többet sem kevesebbet. Mellesleg azért ilyen zárt mert a fény káros az egészségre is hosszútávon de nincs maradó sugárzás a készüléken.Köszi nem kérek kommentárt ezek tények nincs min vitázni kb 3mp megtalálni a neten.
-
Stan648
tag
Az UV-C ivóvíz vagy éppen akvarisztikában remek a fertőtlenítésre csírátlanításra. Erősen fertőtleníteni tud, de erősen rákkeltő. A kézfertőtlenítésre meg lógasd a kezed 1%-os betadine oldatba 5 percig, az tuti jó lesz.
-
Alteran-IT
őstag
Igazából nem sokkal, ugyanis akkor már közbe a használója kezét is fertőtleníteni kellene, hogy ami a kezén van, azt ne vigye vissza a telefonra, meg letörölgetni a telefonról a kézről ottmaradt zsírt és így tovább, szóval ez kb. olyan halottnak a csók kategória, persze egy mesében lehet hogy ér valamit, de a valóságban nem.
-
dutrás
őstag
Akkor úton útfélen kellene fertőtleníteni. Ennek nem sok értelme van.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A szolgáltatás számos országban, ingyenesen elérhető, viszont be kell fáradni hozzá az üzletbe, ami nem biztos, hogy jó ötlet.
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Overwatch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest