- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Istenőrizz
Egyébként a fejlesztők azt mondják, egy alapvető Gemini kliensnek olyan egyszerűnek kell lennie, hogy egy hétvége alatt kényelmesen meg lehessen írni. Illetve olyanokat írtak, hogy egy alap kliens 50 sor, egy kicsit komolyabb 100 sor, a 150 soros pedig már bloatware-nek számít
Az más kérdés, hogy a "sor" nem egy egzakt mértékegység... -
urandom0
senior tag
válasz
Lalikiraly #31 üzenetére
Tehát ez egy light web gyakorlatilag.
Csak bizonyos böngészőkkel működik.Igen.
Viszon hol és hogy hozhatok létre oldalt? Netán saját gépemről "serveremről" mehet az oldal?
Olyan jellegű hosting mint a weben, hogy veszel egy domain+tárhelyet, nincsen, és szerintem nem is lesz (egyébként semmilyen kereskedelmi vagy bármilyen céges gemini kapszulával nem találkoztam eddig).
Ingyenes hosting van pl. itt: https://tilde.team/, aminek a gemini oldala itt van.
Ez is egy ingyenes hosting: gemini://pollux.casa/
Illetve ott a gemini://rawtext.club/, ez ilyen blog alapú közösségi oldal.
Itt van ez is: https://gemlog.blue/, gemini címe gemini://gemlog.blue.
Valamint ezt találtam még: https://reisub.nsupdate.info/gemini/.Természetesen saját szerverről is mehet a dolog, ha adottak hozzá a feltételek. Az én oldalam egy VPS-ről fut, Debian van rajta és gmid gemini szerver.
-
urandom0
senior tag
Nyilván egyrészt technológiai érdekességből készült ez az egész, ráérős programozók játéka.
Gyakorlati haszna azoknak lehet, akik valamilyen okból nem akarják a webet használni, és megelégszenek az egyszerűbb megoldásokkal.Meg azért egy Gemini szervert implementálni nagyságrendekkel egyszerűbb, mint egy http szervert, nem is beszélve a kliensről.
-
urandom0
senior tag
Én a napokban változtattam jelszót az ügyfélkapun, az is egy kisebb tortúra volt. Ahelyett, hogy lenne egy "kattintson ide a jelszó módosításához" jellegű link, inkább leírják négy vagy öt pontba szedve, hogy kattints ide, kattints oda, aztán emide, amoda... természetesen a kereső sem ad releváns találatot a "jelszó" kifejezésre.
-
urandom0
senior tag
Lynx, links2, w3m, ezeket néha használom, amikor VPS-en be vagyok jelentkezve.
Szép és jó ez a Gemini, csak épp tartalom nem lesz már rá. Amikor "ezekamaifiatalok" egy háromsoros Hello World! programot sem karakteresen posztolnak, hanem csinálnak róla egy 5 perces videót?
Hát igen, valami nagyon nagy dolognak kellene történnie ahhoz, hogy jelentősen növekedjen a Gemini felhasználói bázisa, és ne csak geekek szűk rétegének szórakozása maradjon. Sajnos az egész világ abba az irányba halad, hogy a másodperces élményeket keresik az emberek, és már türelmük sincs ahhoz, hogy mélyebbre merüljenek bármilyen témában is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest