- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Clickbait #58 üzenetére
Nagyon jól néz ki, de én is úgy vélem, hogy a fényességgel valamit kezdeni kellene, mert ez így (ennyi fényforráshoz képest) sötétnek hat. Egy kórház folyosója (általában) mindig világos, és jól van ki világítva. Egy szociális otthonban, pszichiátrián már ennyire ez nem igaz.
-
válasz
#45185024 #51 üzenetére
Jó lehet mondani utópisztikus világba ne lebegjek, de kimondható mi lenne a jó...
A félreértések elkerülése végett nem az álláspontoddal vitatkozom, hanem az állapotokra próbálok rámutatni.
Amúgy azt csak mellékesen mondom MO-on pl filmet letölteni lehet ingyenesen, ez törvényes ! visszatölteni másoknak nem szabad, ezt viszont annak kell bizonyítani aki beperel.
Nézd, én most per pillanat egy zenekiadónál dolgozom, történetesen digitális jogdíj-elszámolásokkal. Ha ezt megemlítem, vagy téma lesz, 99%-ban jön a válasz, hogy Ő nem ad ki pénzt zenéért, letölti a virágboltból. Egyfelől valahol megértem, másfelől viszont ilyenkor rámutatok, hogy bocsi, de azért ha ez az általános állapot, akkor arról beszélünk, hogy az én és a zenészek megélhetését veszélyezteted (ne menjünk bele, nem egyszerű téma Artisjus-ostól kezdve sok mindenen át), és erre vagy büszke. A zeneipar is tisztában van ezzel, és próbál valamit kezdeni az állapotokkal. Ma például a digitális zenei jogdíjak legnagyobb része bizony a Youtube-ból érkezik. Mert ott egy olyan üzleti modell van, amelyiknél dettó van kiskapu, a reklámmegjelenítés elkerülésére (reklámblokkolók), de ha nem élnek vele, akkor bejön jó esetben néhány ezrednyi forint egy megtekintésnél. Oké, millió nézettségnél már nem is olyan rossz, de egy átlagos együttes egy-egy koncerttel többet szakít, mint egy hónapnyi Youtube-nézettségből származó bevételből. Ez a szomorú valóság.
A probléma pedig az, hogy az egész világ így épül fel. Kell egy nézőpontváltás, vagy legalábbis olyan üzleti szemlélet, ahol nem azt az állapotot betonozzuk be, hogy úgy is lopni fog az állampolgár (lásd még Artisjus matricák esete), mert az sem jó megoldás.
Legalábbis nekem ez a nézőpontom.
-
válasz
#45185024 #48 üzenetére
De aki nem keres az nem fog kiadni érte 400 ezret.
Őőőő... A téma pont az volt, hogy van ingyenes alternatíva, tehát megteheti bárki, hogy nem a fizetős szoftvert, hanem az ingyenest használja...
Legyen ingyenes mindaddig amíg pénzt nem keresel vele.
Szóval ha egy játékkal akar játszani valaki, akkor azért ne fizessen, mert nem keres pénzt vele?
Tudom, erős hasonlat, de itt nem a pénzkeresetről van szó, hanem a használatról.De hogy úgy fizessek valamiért hogy betanulom.. bármiért na ez a full hülyeség.
Bocsi, de ez minden professzionális szoftverrel így működik. A fizetős OS-ektől kezdve a 3D modellező programokig. Ezért jöttek létre ingyenes alternatívák. Aztán dönthetsz, hogy melyiket tanulod meg. Az ingyenest, amiért nem kell fizetned, vagy a fizetőset, amit viszont sok helyen használnak.
A motrok is a bevétel 5%át kérik és nem azt hogy ha leütöd az első entert fizess ki 5 miliót.
A komolyabb engine-ek esetében nem nagyon volt ilyen opció pár évvel ezelőttig. Ezért volt anno nagy szó, amikor az ID ingyenessé tette a régebbi elavult szoftvereinek a forráskódját (persze csak akkor, amikor már elavultak lettek).
A Unity hozott ebben hatalmas változást, de ők meg csak így tudtak normális felhasználói bázist építeni az indie fejlesztőkből. A többi nagy engine, mint az UE vagy a CE ezért lépett, mert már tőlük kezdett elszipkázni felhasználókat a Unity, ezt pedig nem engedhették meg, mert a végén a Unity lehagyhatta volna őket.
-
válasz
Clickbait #27 üzenetére
Pontosan ezért szóltam lent (fent, fórumbeállítás függvénye) hozzá és hoztam fel a témát.
Nem ez az első "dehát a 3DS Max az ipari standard, azt kell használni" érvelés, amit látok indie fejlesztőknél (bocsánat, téged is ide sorollak), miközben bojkottálják a Blender-t, a fenti érv, és amiatt, mert megszokták a 3DS Max kényelmét. Esetedben is előbb kerül említésre a warezolt vagy EDU verziós 3DS Max, mint hogy a Blenderhez nyúlnál...
Ne érts félre, értem és megértem az érvrendszered, de ha megengedsz egy javaslatot, legalább gondolat szinten légy rugalmasabb.
-
@haxiboy: Az EDU változat nem egészen egyenlő az ingyenességgel. Igen, használhatod iskolai, tanulási célból, de olyan feladatra nem, amiből pénzt láthatsz. Itt a probléma ezzel, mert addig oké, hogy SCR3AMN00B esetében jogos a használat, de más 'kezdő' projekthez csak addig használható, amíg non-profit alapon dolgozol... Aztán ha tovább akarsz lépni, akkor jön a fal, hogy most vagy megveszed (bérled), vagy lewarezolod, vagy átlépsz valami más programba...
@SCR3AMN00B: Jó az a Blender, de véleményem szerint nem olyan komplikált és nehéz a Max, mint azt hiszik. Csak más.
Nekem a Blender bonyolultabb.Pontosan erről beszélek. Azoktól, akik 3DS Max-on "nevelkedtek", folyton azt olvasom/hallom, hogy a Blender bonyolult, nem olyan kézre álló, nem olyan 'simulékony', mint a 3DS Max. Ezért aztán nem is használják.
Ellenben aki megtanulta a Blender-t használni, az általában vagy át tud "szokni" fájdalommentesen a 3DS Max-ra, vagy inkább azt mondja, hogy köszöni szépen, de megcsinálja inkább Blenderben.Én ezért gondolom azt, hogy kezdőnek talán megéri elgondolkodni a Blenderen.
-
Először is ismét gratula a cikksorozatért, szorítunk!
Ebben a témában viszont minden rossz indulat nélkül, de egyfelől persze, éljen a 3DS Max / Maya ( / Modo), való igaz, hogy az AAA és AA, meg talán az A kategóriás fejlesztők azt használják. Másfelől viszont megnézem, hány kezdő fejlesztőnél van jogtiszta szoftver? Csak mert hát egy 3DS Max 2016 1 éves bérleti díja 1600 euro plusz áfa.
Én azt javaslom, hogy ha valaki kezdő, és szeretne tisztán belevágni a lecsóba, nézze meg a Blender-t.
Nem, nem azt mondom, hogy a Blender mindenre olyan jó, mint a 3DS Max, viszont azt sem mondom, hogy kezdésnek egyből szokjon valaki hozzá egy fizetős, felső kategóriás szoftverhez. Olyat ugyanis sokszor hallok, hogy egy 3DS Max-hoz szokott ember elsőre lefikázza a Blendert, mert hát nincs hozzá ilyen modul, vagy nem olyan gyors, vagy valami. Viszont fordítva más a leányzó fekvése. Főleg egy kezdőnél sokat számít, hogy mivel tanul. Blenderről egyszerűbb továbblépni 3DS Max-ra, mint onnan vissza, ha egy kisebb stúdióban próbálkozol például - ahol viszont az ingyenessége miatt általában Blender-t használnak.
Szerintem. De én csak egy partvonalon álló laikus volnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 4
- Kerékpársportok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest