- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
shev7
veterán
en csak azt modnom, hogy ha globalisan igaz lenne, hogy huuu mindenki feltori a psp-jet, es mindenki warezol, akkor idekint nem menne annyira a hasznalt piac. Mert mint mondtad nem lenne eredeti jatek ami bekerulne. De van, es porog a biznisz. Szoval errefele az emberek hajlandoak a warezzel szemben az eredetit elonyben reszesiteni megha hasznalt is.
Csak ismetelni tudom magam. A Sonynak kb. mindegy, hogy xy warezolja a jatekot, vagy hasznaltan veszi. Viszont egy UMD nelkuli valtozat kiadasaval nem fogja visszaszoritani a warez-t, a hasznalt piacot viszont szepen visszaszoritja ha az UMD nelkuli megoldas szeleskoruen elterjedt lesz. Kerdes, hogy akik eddig a hasznalt jatekokat preferaltak melyik iranyba mozdulnak. Itt segithetne magat a Sony egy baratsagosabb arkepzessel...
PS: az autos pelda azert santa, mert egy hasznalt jatek sokkal tobb kezben megfordul mint egy hasznalt auto.... hasznalt jateknak a meghibasodasi aranya sokkal kisebb az ujhoz kepes mint egy hasznalt autonak... szoval szerintem ezt a peldat felejtsd el...
-
Cathfaern
nagyúr
De, viszont videó vagy zene áttömörítés megoldotta a dolgot, de az esetek 90%-ban még ez se kellett, mert bőven ráfért a sima CD-re is. Ami trükk volt még, hogy a gyári lemezek "végén" voltak az adatok ha jól tudom, így sima rippeléskor 1gB-os iso méret jött ki, de had ne mondjam, hogy ezt mennyire bonyolult volt megoldani a rippelőknek
Persze kivételek voltak, mint a Shenmue, de elég ritkaságszámba ment (ott pl. a teljes szinkront ki kellett vágni, hogy ráférjen CD-re). -
Cathfaern
nagyúr
Nana, annó a Dreamcast azért durvább volt warez téren. Ott ugyebár egyszerűen letöltötted az .iso-t, kiírtad minden extra nélkül egy tök sima CD lemezre, beraktad a gépbe és már játszottál is
Ezt azért nehéz lesz felülmúlni.
moli.hu:
Kicsit olvass tovább, #11-ben ott a válasz -
Peat;)
veterán
Ez nagyon nem ilyen egyszerű hogy a psp-n a többség most nem fizet és akkor nem számít ha drágábban adják a neten. Pont ezért kellene olyan árképzést készítenie a sonynak ami megállja a helyét. Ebbe beletartozik az összes piacon lévő kézikonzol és azok kínálatának árának a vizsgálata, beletartozik hogy a fizikai umd-s cuccokhoz képest ugyanakkora legyen az árrés és ne építsenek bele kamu költségeket stb stb.
Amelyik gyártó csak önmagával törődik és nem érdekli sem a verseny és a többi szereplő kínálata sem a fogyasztók igénye, felháborodása hogy az elődhöz a boltban megvett játék olcsóbb, akkor az egy idióta politika. Ha sony lenne az egyedüli inzulingyártó a világon akkor ülné meg a helyét az amit most művel. De egy kézikonzolos játék nem éppen egy rugalmatlan (úgyis megveszik mert muszáj) termék, főleg hogy a nintendo mellett megjelent az iphone is, tehát még a verseny is fokozódik. E helyett hogy erre reagálna egy vaskalapos baromságot folytat.
"mindig maradnak szép számmal olyanok, akik nyers CD-DVD árral kalkulálnak, azzal meg nehéz versenyezni" apple. Könnyű a warez? Szerintem igen. Robog a játék eladás ennek ellenére? Szerintem igen. De a nindendo ds-re is szerintem van, illetve wii már nem kézi konzol de érdekes hogy mennyit vesznek arra is.
Mindig lesznek warezosok mindenhol ha van rá lehetőség. Mivel nem csak egy fogyasztó van hanem sok, sok igénnyel és hajlandósággal. Ezért kell az adott kínálathoz olyan árküszöb megállapítása ami lefedi a fizetési hajlandósággal megáldott réteget.De én itt kiszállok, nem vagyok oda a kézi konzolokért csak kicsit belepofáztam itt
-
Bling95
őstag
ugye azt tudod hogy rengeteg írástól kímélsz meg engem
a psp nekem az egyetlen, ami nincs megbuherálva. a játékok eredetiek hozzá, amikor friss szoftver van felteszem, raktam rá egy jó kis témát és használom
pedig az ipodom JB-zet, ps2-m chippelt .....de a psp-men minden gyári.meg zenék meg videók sincsenek rajta
videot pl azt se tudom mien formátumot eszik meg és hogyan kell rárakni, csak játékra használom
-
Peat;)
veterán
Itt nem ül a nyersanyag ár példa. Tegyük fel hogy megvehetsz egy könyvet a touchodra txt formátumban 3000 forintért, papír alapon 2500ft-ért. Nem biztos hogy mindenki az elektronikusat választaná.
Az meg már a másik dolog, hogy a fizikai terjesztésnél több lépcsős árképzés, jutalékrendszert kell kiépíteni, kezdve a legyártástól és csomagolástól, befejezve a szállítással és végül magával az értékesítéssel. Internetes terjesztésnél ezek a költségek vagy elvesznek, vagy töredékére esnek vissza. Nyilván egy játéknál nem érné meg egy online terjesztői rendszer fenntartása és nem lennének igazak a fent leírtak, de itt nem erről van szó. E helyett az árképzésbe beleépítettek nem létező elemeket.
-
shev7
veterán
hat lehet, hogy otthon sok a tort psp, de itt uk-ben nagyon sok bolt megel a hasznalt jatekkereskedesbol. Beszelgettem egy eladoval, es mondta, hogy nagyon sokan hozzak a hasznalt jatekot, es par font rafizetessel viszik a masik hasznaltat. Egy lemez rengetegszer megfordul a kereskedonel, ebbol viszont a sony egy fillert sem lat.
Feltorni ugyis fel fogjak, szoval az UMD hianyaban nem latom, hogy miert szorulna vissza a kalozkodas.
-
-
Bling95
őstag
hát látod , pedig igazán megbizhatna a netben, de már elkezdtem nevelni
pedig a net hozzátartozik az életéhez mert könyvelő és mindent neten keresztül intéz.mondjuk ki tudja.. nem mentem még oda hozzá hogy anya add ide a bankkártyádat mert regizni akarok paypal-ra
maradinak meg az egész családomat nem nevezném, a nagymamám elkezdett msnezni
ps store én is sajnálom, ha normális áron lennének a játékok lehet beneveznék egy ilyen psp GO-ra
-
glutamin
őstag
Különben a Sony teljesen jó irányba ment, csak szerintem túl korán,
meg aztán ez az árképzés sem segít.Főleg az árképzéssel van a gond. Technikailag már nagyon jól működik az online vásárlás, miért kellene tovább várni vele. Az emberek viszont hozzászoktak, hogy kézzel fogható dolgot kapnak a pénzükért. Ha már egyszer ez elveszett legalább az alacsonyabb vételárral kárpótolni kellene őket.
Megérdemli a Sony a bukást ha ilyen kapzsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iPhone topik
- Monitor hiba topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Revolut
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest