- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Nem ügy megtízszerezni akár a tartaléktár méretét, csak ez nem javítható hiba. Úgy tudom esetleg elképzeli, hogy hardveres tükrözésben kettéosztják az adatlemezt szinkron mozog a két fele, emiatt minden adatot két fej érhet el és ha nem olvasható egy "cella" akkor a tükörképéből kiolvassa az adatot majd mindkettőt letiltja, így kizárható a fejhiba meghibásodása miatti adatvesztés, megmarad a gyorsabb működés, viszont a méret csak a fele, de mivel jobb a helykihasználás az adathordozón így versenyképes kapacitást tudnak produkálni ennek ellenére.
-
priti
addikt
válasz
greeneye166 #101 üzenetére
Nem is az egy szektor meghibásodásának esélye a bajom, nekem az a legnagyobb bajom, hogy sokkal nagyobb esély van fejhibára. Fejhibánál 50%-ban tuti az adatvesztés, teljesen random, hogy olvasáskor derül ki hogy meghibásodott vagy íráskor. Ha íráskor akkor oké, hogy felírja máshová, de mi van ha olvasáskor derül ki? Akkor már megizélhetem hogy tudom hogy ide többet már nem írhatok, mi lesz azzal ami már ott van és most elolvasnám...
-
priti
addikt
Nem mindegy, ha becarik a fej anyaghiba miatt olvasáskor az adat ott marad alatta hozzáférhetetlenül a hibátlan adatrétegen, tehát az kvázi adatvesztés, pedig csak elolvastam a régen felírt adatomat és most elolvasnám éppen tizedjére. Ha minden műveletnél ellenőrzöd a fej állapotát ugrik a sebesség, illetve ugrana ha tudnám mégis hogy ellenőrzöm a fejek állapotát ha csak adathordozóra írt és onnan olvasott adatokkal tudok operálni és nem tudom eldönteni, hogy a hordozó a rossz vagy a fej. Ergó megmarad a régi módszer és a fejhibát is lemezhibának értelmezem elnevezve mondjuk "cellahibának" csak ez nem oldja meg minden bajom, meg így téves adatot kapok, amikor a lemez állapotát ellenőrzöm, mivel akkor az adathordozó réteg állapotát vizsgálom és nem a fejekét tehát fals adatot kapok, amiből nem tudok következtetni hogy a tartaléktár fennmaradó kapacitása sok vagy kevés, lövésem sincs mikor szarik be.
-
priti
addikt
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
Szerintem mindenkinek az jut eszébe először, hogy már a hagyományos HDD-k esetében is elég gyakori volt a bad sector tartaléktár ide-oda. Itt meg megmarad az eredeti adathordozó réteg ami hozza a szokásos hibáit és ehhez jönnek még hozzá a fejhibák, tehát gyorsabban pusztul, hiszen tökmindegy hogy a fej vagy az adatlemez sérül az eredmény sectorhiba lesz fejhiba esetén is hiába jó az adatlemez a fej "alatt".
-
priti
addikt
válasz
greeneye166 #96 üzenetére
A vonatkozó hőtartomány azért nem olyan nagy, így nem kizárt , hogy a két anyag hőtágulásának különbözete tűrésen belül van. Persze érdekes dolgok vannak itt. Például hogy működne a tartaléktár, a klasszikus bad sector tábla helyett fejtábla lesz? Hogy döntöd el, hogy a fej a rossz, vagy az "adatlemez", sehogy, kvázi tartalék fejtár lesz vagy én nemtom
-
priti
addikt
ca-ca-ca, orbano kardot ránt. Ne stresszeljél, backupoljál, de egypercenkét nehogymár ellustuljál, más dolgod se legyen
Mindenki kivár. Tök evidens hogy kivárok, naná majd nem mi? Persze egyből rohanok megvenni, aztán ha fél év múlva megjelenik egy cikk, hogy az összes ilyen car , amit 2010.08.10-ig gyártottak gyártási hibás és egy év után becarik, de a gyártó javította a hibát és ingyenesen cseréli a régi típusokat a javítottakra, akkor majd fölmegyek szépen a tárgyalóba és bejelentem, hogy két hét kényszerleállás lesz a cégnél mert merevlemezeket kell cserélni miattam mi? Senki se hülye. Persze neked három lesz azonnal már a megjelenés napján gondolom. Hajrá, backupoljál.
-
priti
addikt
60-80 ezer Ft között rengeteg SSD van, a több száz azért erős túlzás már most is és csak olcsóbb lesz. Itt max az lehet, hogy méretben hagyja állva az SSD-t, de te mernéd egy ilyenen tárolni az összes adatod, amit nulla gyártási tapasztalattal legyártottak valahogy azzal a címszóval, hogy elvileg x üzemóráig jó? Ne adj Isten gond van cserélik, te meg viheted a régit, hogy nulla adatmentési tapasztalattal nekiálljanak valahol egy 3 porszem per köbméter tisztaságú levegővel megáldott laborban méregdrágán szétszedni, aztán vagy meglesz valami adatod vagy nem... ha meg nem mersz rajta tárolni semmit, akkor meg nem sokat ér a nagy méret inkább veszel két HDD-t raid-be ugyanannyiért nem?
-
priti
addikt
Minél több a fej, annál több lehet a baj. Szerintem ebből nem lesz semmi. Érzek némi ellentmondást, hogy ilyen precíziós gyártás, ahol ha akár csak egy fejjel van gond máris selejt keletkezhet olcsóbb lesz, mint az, ahol az adattároló réteg megegyezik, de csak egy fej van. Ha meg dágább akkor meg hogy fog versenyezni az SSD-vel és a HDD-vel adatbiztonság fronton egy vadiúj technológia, kimeri majd ezen tartani a cuccot, amikor olcsóbban kaphat lassabb HDD-t és alig drágábban, vagy egy árban SSD-t? Sok itt a kérdőjel még ha sikerül is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Medence topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged