Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nortol

senior tag

válasz DaveJr #82 üzenetére

Ahány ember, annyi szokás.
    Nem dolgom neked beszámolni a problémákról, amiket tapasztaltam, de egyet közülük elmeséltem.
    És nem egyedi volt/van!

Örülök a szerencsédnek, hogy a napi gyakorlatodban minden szép és jó a Te esetedben.
    Nekem nem szokásom más problémáját meghazudtolni, főleg akkor nem, ha folyamatosan olvasok róla mindenféle fórumokon, de ezt viszont is elvárom.

• nortol

senior tag

válasz Goll-r #46 üzenetére

A Te érveid és egy cég érvei rendkívül messze vannak egymástól.
    Míg a Te érveid gyakorlatilag a semmiről szólnak, addig egy cég, főleg egy nagy cég érvei hatalmas pénzekről...

Ezek az érvek nem egy kategóriába tartoznak, bármilyen furcsa is számodra.

• nortol

senior tag

válasz sh4d0w #71 üzenetére

Neked csak szövegértési gyakorlatokat szeretnék ajánlani, mást nem...

Én ezt írtam: "Ha az emberek 99%".

A "Ha" szón van a lényeg és nem kábításról, de ezt itt és most hagyjuk is abba, mert semmi jóra sem fog vezetni.

• nortol

senior tag

válasz Cathulhu #67 üzenetére

Az indiai fejlesztőről jutott eszembe, hogy a cégnél bevezettek egy idő nyilvántartó programot, amit indiaiak fejlesztettek, ami ha kell, ha nem, minden felesleges dologra rákérdez, bármit is szeretnél csinálni.

Ez, mint kiderült, az indiai kultúrából származik, mert náluk az udvariasság az első mindenek előtt.
    Nekünk, az európai kultúra csecsén nevelkedetteknek viszont rohadt idegesítő az egész, és ezért utálja is mindenki, mert ki sem lehet kapcsolni azokat a funkciókat, melyek számunkra teljesen feleslegesek, de a fejlesztők szempontjából egyértelműek voltak, hogy be kell építeniük a programba...

Szal, ha a win10 fejlesztését is kivitték indiába, akkor Isten legyen velünk, európaiakkal :-)

• nortol

senior tag

válasz tom_tol #45 üzenetére

Erről most az jutott eszembe, hogy egy multinál senkinek sem jó ha a légkondiról van szó :-)

A legrosszabb az egészben az, hogy nincsen olyan megoldás, hogy mindenkinek jó legyen, és ez annak köszönhető, hogy mindenkinek mások az igényei.

Legyen az a munkahelyi hőmérséklet, vagy éppen az operációs rendszer aktuális állapota.
    Az első változatban a 25 celziusz fok meleg annak, akinek magas a vérnyomása, és már 21 foknál nyitná az ablakot, míg a másik 27 fokban is fázik, és ezt határozottan és nagyképűen jelzi is a magára terített pulóverrel.

Ugyanez van a windowsos oprendszerekkel is.
    Ha az emberek 99%-a használja és nem kajabál mindenféle fórumokon, akkor az irány nem változik, max mindenki, akinek baja van, "nagyképűen", okoskodóan teszi a hozzáértőt, de ettől még nem fog a Microsoft ventillátorába "sz....", hogy attól rossz legyen a Microsoftnak, és a nagy gépezet majd ettől egyből irányt is váltson...

Ez van, ezt kell szeretni, de legalább egy jót fórumozik mindenki :-)

• nortol

senior tag

válasz Atmo #34 üzenetére

[moderálva]

A Microsoft már összekötött mindent, amit eddig összeköthetett és pénzt hozhat neki. Minden az "áruháznál" végződik és a Microsoft szerint kezdődik is.

Xbox, telefonos és számítógépes appok, office 360, és minden amit most nem jut eszembe...
    Szép ruhába öltöztetve minden eladandó dolgot, ami a kutyának sem kellene amúgy, de az emberek véletlenül is rábukkannak a reklámokra, így csak azt látják, hogy egy "kiba..." játék pár száz forint és milyen könnyű megvenni...

Ahogy egy előző hozzászólásban is volt említve: pénz, pénz, pénz...

Nem véletlen volt és a Microsoft nem a kettő szép szemedért tette lehetővé, hogy egy éven keresztül tök ingyen tudjanak frissíteni az "otthoni" felhasználók a bármilyen kalóz win7, win8 és egyéb windows verziójukról a win10-re, hogy onnantól legyen egy tűrhetően legális windowsos rendszerük. Jelenleg is meg van a hátsókapu, hogy ezt továbbra is meg lehessen tenni, ez sem véletlen...

Mindig is kettő dolog irányította a világot...
    Most a pénzről beszélünk :-)

[ Módosította: radi8tor ]

• nortol

senior tag

válasz st3v3np3t3r #25 üzenetére

Elnézést, hogy a windows utálatodba beleszólok, de ez színtiszta baromság. A windows nem rosz, aki nem szereti, az eleve ne posztoljon ide szerintem. De ezzel nem is kívánok többet foglalkozni ebben a topikban.

A win igenis nagyon jó munkára, sokkal gyorsabban tudok vele dolgozni(nem részletezem, hogy mit), mint linuxon.

A win10-nek vannak problémái, amit sajnos az elmúlt 2 évben nem sikerült maradéktalanul javítania a Microsoftnak.

Ha elérnek odáig, hogy egy kiforrott és megbízható rendszer legyen a win10 is, mint a win7 van/volt, akkor semmi baj sem lesz a win10-el.

Valahol ott lehet a probléma, hogy nem látják a célt a win10-nél, mert "állítólag" már nem lesz új windows, és csak ezt akarják folyamatosan újabb és újabb megoldásokkal, funkciókkal "gazdagítani".

Ez a végtelen patchelés viszont mindig is ártani fog(nagy eséllyel) a megbízhatóságnak, ami az eddigi számozott rendszereknél nem volt tapasztalható, mert az első nagy javítás után mindegyik tette a dolgát, ahogyan azt elvárta az ember.

Megemlítenék "csak egy" olyan dolgot, amiért nem maradtam eddig a win10-nél, ez pedig az usb kezelése.
    Első alkalommal pendrájv bedug, gép felismeri, másolás megtörténik, pendrájv kivesz, eltelik 10-15 perc, eszembe jut, hogy ismét kéne anyagot másolni a pendrájvra, pendrájv bedug..., semmi sem történik. Innentől kezdve a pendrájvot csak a reboot után ismeri ismét fel a rendszer. Mivel több pendrájvval is ugyan ez a szituáció, így marad a win10 baromsága. Mivel az általam említett win10-es topikban is sokan jelezték, így win10 és nem pendrájv probléma.

• nortol

senior tag

válasz anulu #3 üzenetére

"gyakorlati szempontból mivel nyújt többet egy 10 éves rendszer egy új hardware configgal egy úgy, a legfrissebb technológiákra felkészítettel szemben?"

A baj az, hogy elég annyi, hogy a win7 nem szenved mindenféle érthetetlen hibáktól, bugoktól.
    Fél évente én is felteszem a legfrissebb win10-et, csekkolom azokat a problémákat, amiktől a kezdetektől szenved a win10, majd mikor tapasztalom ugyanazokat a problémákat, megyek vissza a win7-re.
    Mindez nem ősrégi géppel történik, hanem egy lenovo t440p laptoppal.

Konkrétan, hiába van felkészítve a win10 mindenféle általad említett "legfrissebb technológiákra", ha a mindennapi élet, de főleg a munka, csak kerülő utakkal és kompromisszumokkal lehetséges, nem beszélve a rengeteg bosszantó kis szarságról.

Rá lehet keresni itt a prohardveren a win10-es topikra, a közel 60 ezer hozzászólás sok mindent elárul a jelenlegi helyzetről. Több panaszt személy szerint Én is tapasztaltam és tapasztalok mindahányszor újra tesztelem a win10-et.

Természetesen az újabb gépeket használók már csak azért is rá lesznek kényszerítve a win10-re, mert az újabb hardverekhez a drájverek már csak win10-re fognak megjelenni. Ez fog pontot tenni a régebbi windows operációs rendszereknek, nem a Microsoft által szoftveresen használt korlátozások.
    Csak pár évet kell várnia a Microsoftnak, és a kiöregedő gépek helyébe lépő új masinák már eleve csak a win10-et fogják tudni használni.
    A vége pedig a win10 egyeduralma lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés