- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
Mindegy.
-
h_benjamin
aktív tag
Mind egy hol veszem a kártyát akkor is megkapom a játékot?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Raysen623 #35 üzenetére
"Eddig is csak PC-s portokról beszéltünk"
Mert én szerinted miről ? Ha elolvasnád és értelmeznéd amit írtam "nevetés" helyett akkor eljutna, hogyha konzolra amúgy sem használhatóak azok az effektek akkor valamilyen másat házon belül mindenképp meg kell csinálni. Tehát nem, azok a GW effektek nem lennének szükségesek a PC-s verzióba sem mivel a konzol a célplatform és oda mindenképp kell egy másik effekt ugyanarra a dologra ami maradhatna a PC-s verzióban is, eleve +munka integrálniuk még külön a GW-t csak a PC-s port kedvéért. De ugye nyilván annyit kaphatnak érte, hogy még így is megéri, de akár az is lehet, hogy a támogatás nélkül néhány kiadó inkább ki sem adná PC-re (főleg a Ubisoft, Warner félék)...A Witcher 3 kiadója többek között a Warner úgyhogy a pénzéhesség megállná a helyét, de valószínűleg az is szerepet játszott, hogy egy kis stúdióról van szó akiknek nagyon is jól jött az a pénz amit az nV fizetett a GW integrálásáért - egy szó mint száz mindig az anyagi vonzatához jutunk vissza a dolognak, ettől még nagyon nem kötelező használni, más sem teszi...
De ennél a játéknál a konzolos verzió sem úgy néz ki ahogy kellett volna szóval nem csak a PC-s verzióval volt gond. -
Dilikutya
félisten
válasz
#52815360 #34 üzenetére
Az Nvidia kínálja, a kiadó meg elfogadja, ketten szabnak ki veled. Így jó? Továbbra is röhejes, hogy egy reklámozott feature még azon a kártyán sem megy, amihez ajándékba adják a játékot. A kiadó felelőssége, hogy így ki merik adni, az Nvidia-é, meg hogy hagyja, hogy zsinórban szórják a piacra a kiadók a zöld logós szoftverhulladékot.
-
Raysen623
addikt
válasz
#85552128 #31 üzenetére
"az adott játék konzolos verziójában sincs benne" - itt már sírtam a nevetéstől
Eddig is csak PC-s portokról beszéltünk. Ott is leginkáb csak AAA címekről, de ott sem mindegyiknél. Hamár kapzsi a kiadó: vajon a Witcher 3 kiadója vagy fejlesztő gárdája is annak számít? (nem vagyok képben, de eladásokat nézve nem hinném)
-
törölt tag
-
antikomcsi
veterán
A "dömping" szónak jelen esetben milyen értelmet kell tulajdonítani?
-
törölt tag
válasz
Raysen623 #30 üzenetére
Mert mit lát a szemünk ? Azok a kiadók akik amúgy leszarják a PC-s portot építik csak be. Láttál már egy EA, Blizzard, Valve játékban GW-t ?
Azért van ennyi mert nem kevés pénzt is kapnak a promó mellé és még úgy is megéri nekik, hogy a beépítés plussz munkával jár - mert kilehetne adni GW nélkül is és nem kell további effekteket beépíteni, csak ugye a "zsebpénz" miatt amit adnak mellé egy pár kapzsi kiadónak még így is megéri vele foglalkozni.
A GW NEM kötelező - az adott játék konzolos verziójában sincs benne - ahogy semmilyen más middleware használata sem az, de a pénz nagy úr és ez az egyetlen oka amiért belerakják az nVidia továbbra is csak egy lehetőséget biztosít - amire úgy látszik van igény... -
TTomax
félisten
válasz
Raysen623 #22 üzenetére
Igen,ez egy szèp urban legend.A valóság pedig az,hogy senkinek sem kötelező beépiteni,de ha mègis teszi akkor is lehet rá optimalizàlni,csak idő és pénz kérdése.Csak aki beépiti,pont azt nem akar szánni rá a legtöbb esetben.Nem ártana ha az emberek elgondolkodnának,mégis kinek a felelössège egy hanyag optimalizálatlan pc játék,mert leginkább a kiadóé.Meg lehet nèzni a Dying Lightot,tele van GW cuccokkal mégis normálisan fut,még AMDn is.Meg ott a batman is aminek a pc portját olcsóért egy külsős cég csinàlta.
-
exedoc
senior tag
Igazán adhatnák már a 960-hoz is szerintem.
-
oAcido
aktív tag
A játékba rakott GW-ért egyáltalán nem az nVidia a hibás. Ő felajánlja (egy zsák pénz mellett) a fejlesztőknek, mint választható opciót. A lusta, és pénzéhes fejlesztők meg simán elfogadják és belepakolják a játékokba, végeredménytől függetlenül.
Ha az AMD lenne ilyen piaci helyzetben, akkor az ő effektjeit néznénk (és valószínűleg ugyanúgy szar lenne).
-
Raysen623
addikt
Szerintem meg az NV áldásos tevékenységénekköszönhetően telepakolják az adott játékot olyan middleware-ekkel, aminek köszönhetően olyan minőségi portolást kapunk PC-re mint Batman AK.
Arról nem is beszélve, hogy így csinálnak maguknak piacot, mivel az ilyen portok szándékosan rosszul-rosszabbul futnak az átlag AMD kártyákon (tisztelet a kivételnek). Én viszont pont ezért és az ilyen mentalitás miatt nem fogok NV VGA-t venni. Az a +10 fps átlagos esetben nem oszt, nem szoroz.
-
kpal
nagyúr
970 reális áron van és azzal pont jó.
-
Dilikutya
félisten
És akkor ott kötünk ki, hogy a gyakorlatban nem tud többet egy AMD kártyánál, mert igaz, hogy az nem ismeri a GW-t, de a Geforce meg nem tudja normálisan futtatni.
Egyébként se értem az AMD kártyák hátrányát, egyedül az ár/érték az, amivel egy videókártyát meg lehet fogni, a fogyasztás az alulfeszelő, tuningoló kisebbség kivételével nem releváns. -
szasanyi
félisten
válasz
#52815360 #15 üzenetére
Neked jogásznak kellett volna menned... esetleg NV részvényes vagy?
Ez olyan hátul mellbe magyarázat, viszont a lényegen nem változtat mivel azért is az a NV felelős (egyrészt mert ő adta a megbízást és a pénzt a fejlesztésre. Másrészt ő erőlteti ezt a rossz, titkolódzós, zárt marhaságot ami ellehetetleníti a fejlesztőket a tisztességes optimalizálásban ami az említett teljesítmény problémákhoz vezet. Szerintem ne ragozzuk ezt tovább.
-
szasanyi
félisten
válasz
#52815360 #13 üzenetére
Szerintem ez evidens és nem szorul magyarázatra, de tessék: ha az NV beépítette az adott játékba a GW nevű saját fejlesztéseit opcióként, akkor az valóban használható legyen és ne okozzon a futtatási sebességre elfogadhatatlan hátrányt. Mert most ez van, így inkább be sem kapcsolja az ember (vagy ha mégis, akkor a következő mozdulattal már OFF lesz)
-
A Csehek kapnak, de mi nem. Miért? Nagyon okosak.ok Az egyik helyen találtam vagy 10 kártyát kuponnal. -
szasanyi
félisten
válasz
#52815360 #10 üzenetére
Ez így elég vicces nem gondolod? Olyan mint az AMD GCN... sokkal fejlettebb és jobb, de igazából senki nem használja ki tehát nem jobb. Az NV kitalálta a saját, általa fejlesztett GameWorks nevű játék feature-t amitől több, szebb lehet(ne) a játék mint a konkurens által támogatott fejlesztések, de amit ha használsz játszhatatlan lesz a játék, mert sz@r.
Gondolom érted mi itt a paradoxon.
-
Misi_D
tag
"Március második felének közepéig"
Aha, értjük. -
szasanyi
félisten
Én nem mondtam, hogy az általad felvetett két másik helyzet bármelyike jobb lenne.
Viszont a GTX960 4GB vagy ellen oldalon a R9 380X olyan áron van amihez éppenséggel odaadhatnák. Visszatérően panasz szokott lenni, hogy visszaesik a kereslet és a bevétel (vagy legalábbis nem mindig az elvárásul szerint megy) ami egy ilyen húzással javítani lehetne (ha már nem hajlandók ára mérsékelni).
Szaby59: ha csupán az AMD játékokat nézzük az ált. rosszabb.
-
gyiku
nagyúr
980hoz xcom2 is jar.
-
szasanyi
félisten
Rövid időn belül a második jó húzása az NV-nek de üröm az örömben, hogy ezt is csak a ~110k-s VGA khoz adja
-
törölt tag
Benne van az árukban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest