- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 8300 mAh, maradhat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
iqkacsa
csendes tag
Nem értem az érvelésed, ki mondta, hogy mindig CSAK a legsúlyosabb probléma ellen szabad védekezni?
Gondolom, ha elmész otthonról, akkor a gyerekeid zsebpénzét mindig gondosan kikészíted a konyhaasztalra, mert ha már betörtek a lakásodba, úgyse számít, hogy azt is elviszik...
-
törölt tag
Ja, viselkedés alapú felismerés. De milyen viselkedésre ugrik? Ezt mondom én is. Jó, hogy figyelsz.
Hogy milyen okból települhet? Nos, pl. a skype alkalmazás gyárilag fent van windows-on, és néhány frissítésnél vissza is teszi magát. A skypre-ról meg tudjuk, hogy nem a legbiztonságosabb. Ezen kívül el sem hiszed, hány olyan szoftvert telepítettem már, ami telepítés közben szépen felpakolt más szoftvereket is. A gáz az, hogy bár ritka, de volt olyan, ami meg sem kérdezte advenced módban sem, hogy akarom-e. A harmadik meg, hogy igen, ez már az én felelősségem, de szót ejthetünk az innen-onnan összeszedett crack-elt szoftverekről is. Ezt csak azért tettem hozzá, hogy lásd, kapásból 3 példát is tudtam mondani, hogyan kerülhet olyan szoftver a gépre, ami nem csak azt teszi, amit vársz tőle.
Szóval továbbra is ott tartunk, hogy a saját vélt, vagy valós, de kevéske tudásod miatt hülyének nézed a másikat. Nem csak abból kell kiindulni, amit az iskolában tanítanak, mert az a valós életnek épp csak a felszínét kapargatja.
-
törölt tag
Mondjak egyet?
Nos, a vírusirtók/tűzfalak csak ismert kódú kártevőkre reagálnak, illetve olyan 0. napos sebezhetőségekre, melyek konkrétan kárt okoznak. Amennyiben olyan alkalmazás települ valamilyen okból (pl. más alkalmazással együtt), ami nem okoz kárt, akkor a tűzfal nem fog szólni, az adott alkalmazás mégis hozzáférhet a kamerához. És akkor olyan példát mondtam, amihez még nagy hacker tudás se kell, csak egy kis figyelmetlenség a felhasználó részéről.
Ha a képeimhez hozzá férnek, az már adatvédelem kategória. Online beszélgetés szintén.
A második bekezdésedre meg még mindig ugyanazzal az autó balesetes példával tudok jönni. Te azt mondod, hogy ha a védelem nagy részével megvagy, akkor a maradék már le van sz...va. És akkor még azt mondod, hogy mi hitegetjük magunkat.Szép kis kivetítés, nem mondom.
Mondtam már, hogy csak akkor gyere vissza vitatkozni, ha érted, mit mond a másik.
-
Amit írtam, azt nem szűkítettem le a kamerákra. A hozzászólásomban nem is esik szó kamerákról. Általánosságban fogalmaztam és vonatkozik mind az önként megosztott adatokra, mind azokra, amiket rosszhiszemű magatartással valaki megszerez.
Ha így olvasod, lehet hogy még egyet is értünk.
-
törölt tag
Pedig de, kevered a szezont a fazonnal, mégpedig azért, mert a személyes tér védelmét nagyrészt meg lehet oldani ugyanazokkal az eszközökkel, mint az adatok védelmét. Ezért de, baromira összemosod a kettőt. Abból az egy állításból indulsz ki, ami önmagában igaz is, hogy ha teljes kontroll van a géped fölött, akkor hozzáférnek a kamerádhoz is. Csakhogy amit benézel, hogy a kamera hozzáféréshez nem feltétlenül kell teljes kontroll a gép fölött. Sőt, a személyes tér nem is csak kameraképekből, meg mikrofonfelvételekből áll. És itt jön be az, hogy az adatok védelme, meg a személyes tér védelme között ugyan van egy jókora átfedés, de am baromira nem ugyanaz a kettő.
A másik meg, hogy még ha az átfedést is nézzük, nem kell sz...rni az adatok védelmére. Lehet, hogy te mindent megteszel érte. De ha minden erőfeszítésed kevés, és valaki azok ellenére is betör a gépedre, tény, hogy a nagyobb baj, hogy az adataidhoz hozzáfér, de megtörtént. Attól még a személyes teredhez nem muszáj hozzáférnie. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ha egy autó balesetben meghal melletted a feleséged, akkor az már nem is baj, hogy te meg lebénultál. Az csak apróság, és senkit nem érdekel. Hát, hiába az a kisebb gond, attól engem az is érdekelne.
Hülyének nézed a másikat, pedig még azt sem vagy képes felfogni, hogy mit mond, és a saját hülye elképzelésedet próbálod ráhúzni a másik mondandójára. Te még mindig azt feltételezed, hogy az ellenvéleményezőket csak a kamera érdekli, és az adatokra meg sz...rnak magasról, pedig ilyet egyikünk sem mondott. Majd akkor gyere vissza vitatkozni légyszíves, ha annyi eszed lesz, hogy legalább felfogod, mit mond a másik. Addig meg hagyjál a hülyeségeiddel. -
Bocs, de ezt a mondatodat nem tudom szó nélkül hagyni:
"Sajnálom hogy ki kell ábránditsalak, de nem vagy olyan fontos, hogy bárki ennyi energiát fektesen bele, hogy a géped megfertőzze."Tipikus önámítás azt gondolni, hogy nem lehet senki számára fontos az, amit csinál, ahogy él, amilyen személyes jellemzői vannak stb. Nem él senki a másik ember fejében, így nem tudhatja, hogy kinek mi fontos most vagy mi lesz fontos a jövőben. Lehet, hogy nem is az a konkrét ember a fontos, akiről az adatot megszerzik, hanem az ebből kielemzett jellemző viselkedésminta, ami alapján az érintetti homogén csoport képzése megtörténik, és majd kihat mindenkinek a magánszférájára az a következmény, amit a képzett homogén csoportra generálnak.
Ha valaki az úgysem vagyok fontos tévképzete miatt nem figyel a saját adatai biztonságára, az csak a saját preferenciáiból, érdeklődési szempontjaiból indul ki, közben pedig van még pár milliárd ember, aki esetleg máshogy láthatja őt.
-
Tetsuo
őstag
-
törölt tag
Ki dugja homokba a fejét?
Adok én az adatok védelmére is, többféle eszközzel.
Csak engem a magánszféra is érdekel, nem csak az adatok. Az, hogy téged nem, az már a te bajod.
Hogy ki fontos, meg kinek milye fontos, az meg relatív. Ismeretlenül honnan is tudnád, hogy nincs olyan ember, akit pont én érdeklek, és megvan a tudása, meg az eszköze, hogy kémkedjen. Sosem tudhatod.Az a baj, hogy te kevered a szezont a fazonnal. Van az adatok védelme, meg van a magánszféra védelme. Két külön dolog. Csak téged valamiért az utóbbi nem érdekel. Vagy olyan naiv vagy, hogy azt hiszed, azt félválról veheted, mert úgysem fogja senki megsérteni. Bármelyik is, nem a másikat kell miatta hülyének nézni. A hiba az ön készülékében van.
-
törölt tag
Kamerakép esetén nem a titkokon van a hangsúly. Az a csúnya ebben a "feltörik a kamerát" dologban, hogy nem veszed észre, és ezért most pl. úgy beszélünk róla, mint egy elméleti dologról, ami veled úgysem történik meg. De ha belegondolsz, mennyi mindent csinálsz a gép előtt, azért biztos te sem szeretnéd, hogy azt bárki lássa. Attól, hogy nem tudsz róla, ha megtörténik, még szar belegondolni, hogy valaki épp rád, vagy a feleségedre, vagy épp a lányodra recskázik.
-
-
törölt tag
Attól, hogy téged nem érdekel, még nem lesz hülyeség.
Na meg még ha az is lenne. Attól még sokakat érdekel. Sokan lazán fizetnének többet egy laptopért, ha ilyen lenne benne. Szóval ezért érthetetlen, hogy miért nem ülnek fel a lóra a gyártók. Csak nem azért, mert szándékos?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Renault, Dacia topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest