- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Köszönöm a válaszokat! Inkább megveszem egy rugóért és akkor nem kell annyit forrasztgatnom.
-
Male
nagyúr
Itt vetem a PH!-n használtan... kb 1000Ft-ért. Ha van megfelelő csatlakozód, akkor akár saját kezűleg is elkészíthető a cucc, mert nincs rajta semmi elektronika.
Az SD-IDE azért volt drága, mert ott vezérlő is kellett, stb. Gondolom az USB-s meghajtónak látszik... ami ráadául nem is jó igazán ilyen célra.
DraXoN: Az USB-s megoldás azért nem az igazi... akkor már akár Pendriveot is használhatsz. Sokszor szívás van az USB-sekkel, ezt viszont alapból minden vinyónak látja, így minden megy is.
-
kvp777
tag
"Érdekes, hogy az egyszerű+hasznos dolgok csak akkor valósíthatók meg, ha már baromi fejlett a technika. "
Nem igazan. A rom-bol boot-olast gui-val mar tudtak az amiga-k, a regi apple mac-ek, sot meg nehany ibm ps rendszer is, de egy kartya betolasaval meg a commodore 64 is. A mai pc-s vilagban felejtodott csak el.
A megoldas egyetlen dologban ter el a hagyomanyos live cd-s technologiaktol, az pedig az, hogy nem kell hozza berakni egy cd-t, mert fixen be van epitve. Egy mernoknek ez nem jelenthet gondot, de a hazilag barkacsolo fiatalabb embereknek, akiknek nincs se tartalek cd-juk, se tartalek pendrive-juk, se tartalek gepuk akar jol is johet, ha veletlenul magatol meghal a gepukon az operacios rendszer.
Aki meg olcson akar linux-os gepet, a szerez egy live cd-t, egy regi cd olvasot es beepiti a normal optikai meghajto melle, ugy hogy ne lehessen kivenni a cd-t. Ezutan be kell allitani, hogy mindig a livecd boot menuje jojjon elo indulaskor, ahol ki lehet valasztani a merevlemezt is. Ez a megoldas barmilyen regi geppel tokeletesen mukodik, az indulasi ido ramdisk-es linux livecd eseten pedig nem tobb mint 4-5 masodperc.
-
siriq
őstag
Hali
Egyszeruen idealis, amikor pl. elszall a rendszer es gyors segitseg kell a neten valakitol vagy info. Remelem a kov. lapom mar tudni fogja.
-
HavocS
senior tag
Ennek igazából akkor volna értelme, ha nem pörögnének fel a vinyók bekapcsoláskor, csak amikor kiválasztottad, hogy róluk bootoljon. Mindenesetre nagyon szimpatikus az ötlet.
-
jasszer
őstag
válasz
Stalker-2572 #12 üzenetére
Nem a VIA-s cikkből tévedtél ide kommentelni?
-
Keem1
veterán
válasz
Stalker-2572 #12 üzenetére
"És mire elég az 500MHz"
Ezt hol olvastad? Vagy csak én nem figyeltem oda rendesen a cikkre?Amúgy hasznos fícsör, de én is megspékelném előttem szólókhoz hasonlóan adatmentő-visszaállító és egyéb biztonsági cumókkal. Én se szaroznék tovább a vész-pendrive hurcolásával
-
Stalker-2572
veterán
El nem tudom képzelni mire jó ez
És mire elég az 500MHz
-
Telefunen
őstag
Nagyon tetszik, anyámnak csak ki lenne adva (féltem a rendszerem tőle) hogy bootkor azt válassza, és mindenki boldog lenne (számára a skype és a böngészés jelenti a számítógépet)
-
dekoninck
aktív tag
Szerintem az lenne az igazi, ha így lenne futtatható a Krájszisz.
Érdekes, hogy az egyszerű+hasznos dolgok csak akkor valósíthatók meg, ha már baromi fejlett a technika. -
ALI_G
veterán
de miért nem a memóriába töltődik be az egész?
512 ram már minden ilyenben benne van. -
törölt tag
Az ötlet nem új, de a megvalósítás követendő példa, tetszik. Egy 2GB-os flash memória nem egy nagy valami, a felsőkategóriában kifizethető, ha még gyári tartalommal is ellátják, az remek. Lehetne erre segédprogramot kreálni, amivel iso image-et tehetünk a flashre, amit előtte egyénileg összeállítunk, de nem ragozom, én jelenleg pendrive-val oldom ezt meg, egy életmentő 4 gigás pendrive-on elfér minden adatmentő progi, segédszoftver, stb. Csak elegánsabb a beépített.
Szal jó.
-
Symbio
senior tag
A régebbi ASUS alaplapok (pl A8V Delux) is tudott zene lejátszást od-ről az op rendszer elindítása nélkül. Még matricát is adtak az F billentyűkhöz (azokkal lehetett vezérelni )
Ezt a megoldást sem tartom rossznak, bár én sem használnám ki (készenlétiből így is mp-ek alatt feléled) -
stevee251
tag
Nagyon jó ötlet ez a cucc, bár tényleg több alkalmazás kellene. Nyilván majd később bővül azért.
-
Male
nagyúr
Szívesebben látnék ilyenben a böngésző helyett inkább valamilyen rendszer és file mentő programokat... (Ghost, Partition Magic, stb... vagy ezeknek valamilyen alternatívája, esetleg még vírusírtó). Nem kéne BootCD-kkel szórakozni...
/Mondjuk e célból most beüzemeltem a gépben egy CF-IDE adapter segítségével a jó régi 8MB-os CF kártyámat... DOS + Ghost + PQMagic mellett még maradt rajta 4.5MB hely
/
-
ngabor2
nagyúr
tisztára, mint az eeepc... bebutul pár másodperc alatt, és válogathatsz. oké, itt valszeg eleinte kisebb a programválaszték... de csak flash-háttértár kérdése. az emg egyre olcsóbb.
hogy kapcsolatba kerüljön a vinyóval, meg az odd-vel, szintén megoldható, hogy 1 kattintás kérdése legyen (alapesetben a biztonságot szem előtt tartva persze read-only-ként, újabb katt, és írható).
-
L3zl13
nagyúr
Igazán hasznos funkció szerintem a multimédiás alkalmazások lehetnének.
Így bebootolás nélkül is lehetne mondjuk filmet nézni, vagy zenét halgatni a gépen.
Persze ez esetben már hozzá kellene férjen a rendszer a vinyó tartalmához és az optikai meghajtókhoz...A skype és az internet böngészés jól hangzanak, de a gyakorlatban valószinűleg soha nem használnám őket, mert inkább kivárom azt a plusz 1-2 percet amennyibe a boot telik, hogy a megszokott környezetet használjam inkább...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest