- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Arányaiban értettem.
Persze gyorsul, de ez alapján nincs nagy ugrás.Olyasmi, mint ami Renoiron volt, ahol 25-35%-ot rádobott a gyorsabb ram. De akkoriban még nem volt alap a 3200C14/15 ram sem úgyhogy, bár nem emlékszem pontosan de gyanítom más volt a bázis...
szerk: Meg generációnként változott az is, hogy az SR/DR mennyi különbséget ad.
-
sb
veterán
Jaa, félreértettem. A dual alapvető, megzavart a 2x.
Hobbinak tényleg jó mert kb. semmit nem ér ez az egész timingolás ilyen szinten. Én is állítgattam egy ideig, de amit 10 perc alatt be lehet lőni onnan már sokat nem lehet hozni, CL akárhánnyal se.Mondjuk én APU-val fentebb játszom, 4200-ről indulok de ez a két chip tudja lazán, ez is a 10 perc alatt beállítható szint. Nyilván gyengébb timinggal de amíg itt ennyire bírja az IF addig az is jó meg a gpu-nak is jobb.
Bár itt meg már ez a szint sem sokat számít, nemrég volt egy teszt 3.2-3.6 vs nagyobb freki 5700G-vel, nagyon sokat nem tett hozzá, ez még Renoiron volt érdekesebb a gyári, lassabb spechez képest ott sokkal nagyobbat lehetett ugrani gpu-ban is eddig a szintig. Aszinkron 4.7-4.8 már gpu oldalon se hozott igazán. -
sb
veterán
Írtam én is a késleltetéseket, nem?
CL-ben talán jobb az E-Die. Ami azt jelenti, hogy mondjuk van esély 4200 C16-ra is. De inkább 3800 körül biztos a C16. A CJR is kb. ennyit tud, 4200-őn már biztos C18.Viszont a tRFC is elég sokat számít és abban elég jó.
2x dr
Az miaz? SR meg DR van tudtommal. 4xSR az meg DR, nem? -
sb
veterán
CJR is lehet. Az is kb. egálban van az E-Die chipekkel, legalábbis DR-ben olyan 4200 körül mennek (SR-ben az E-Die feljebb is).
E-Die talán kicsit jobb CL-el itt-ott, a CJR meg jobb tRFC-vel (250ns vs 300ns)@Anachronix
Intelnek kb mindegy
https://www.computerbase.de/2020-05/spieleleistung-test-intel-core-i9-9900k-amd-ryzen-9-3900x-ram-oc/2/#abschnitt_testergebnisse
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest