- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Gondolom nem lenne olyan szempontból értelme, hogy az AVX2-es megvalósítása egy funkciónak kicsit gyorsabb lenne, mint keskeny feldolgozós AVX-512 megvalósítása. Persze értem, kompromisszum, mert viszont ha nagy magra jut a szál, akkor meg gyorsabb. De ez lehet egy ok, amiért nem voltak erre motiváltak.
A másik, hogy az új és kiszélesített regisztereket megvalósítását nem tudod megúszni azzal, hogy a feldolgozás keskenyebb. De nem tudom mennyi overhead ez egy little CPU-ban, lehet nem sok, de ez is bosszantó. Meg nyilván a fele szélességű AVX-512 megvalósítás többi része is visz extra tranzisztorokat.
Ránéztem SVE-re. Alapvetően kihat az utasítás készletre az, hogy a binárisnak ne kelljen feltételeznie semmilyen feldolgozó szélességet, és mégis minden optimálisan legyen "felszeltelve".
-
ddekany
veterán
Az SVE2 (ahogy itt halottam) direkt olyan, hogy lehet belőle sebesség rovására kevésbé széles megvalósítást betenni, ami gondolom nem eszik túl sok területet meg egy little magban. Ha ez AVX-512-nél ez nem működik... akkor ennyi volt, nem lehet mindenhol elérhető, mivel most már az Intelnél is fontosak lettek a little magok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged