Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaUser

addikt

válasz grabber #13 üzenetére

Szigorúan saját vélemény, de én nagyon örülök ennek a tartománynak. Mikor "kinőttem" a Canon crop-os gépen a kitobit (inkább csak úgy éreztem :) ) , elkezdtem gondolkozni a jövendő rendszeren, de ennek majdnem eladás lett a vége. FF-en ott lenne a 24-105, csak az ára és a hozzá való gép megfizethetetlen, valamint még így is elkelne alá még egy másik obi a beltéri vagy épület/tájképekhez. Olympus esetén ott a zseniális 12-60, ha meg tudnám venni itt kinti árán már régen Oly-val kattintgatnék...

Ezért lett Tamron 17-50, nagyszerű obi, de hol az eleje, hol a vége nem volt elég. Persze lehetne bővíteni egy Tokina 11-16-tal (vagy Canon 10-20-szal), de akkor is kéne fölé még valami, szóval lehetne három lencsét cipelni, ráadásul ezek a super-wide-ok nagyon drágák egy hobbihoz.

Végül meguntam a beltéri használhatatlanságát a Tamron-nak és vettem egy Tokina 12-24-et és majd fölé egy Sigma 24-60-at (tudom, macro 24-70 jobb lenne, de a szűrőmérete annak is a brutális 82mm). Aztán talán valamikor egy használt és tizedáron adott Canon 24-70-t (álmodik a nyomor...).

Igy beltérben, városban csak a Tokina van fenn, mert 40mm fölé itt szinte soha sem kell menni, még más esetekre ott a 24-60.

Mod: Legtöbbször, ha nem családot akarok fotózni a lakásban, vagy városképet, a 24-es kezdő is bőven elég, szóval a cserélgetések száma így minimális, hiába tűnik úgy elsőre, hogy sokat kell cserélgetni.

Új hozzászólás Aktív témák